< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
TT VDSL'den Superonline Fiber'e Geçiş Ve Ping (2. sayfa)
-
-
Ruhsat için başvuru yapıldığında belediye ile iletişime geçsem süreç hızlanır mı ?
Ayrıca modem değiştirilemiyormuş yanlış hatırlamıyorsam.
Elimde Keenetic Omni DSL Var onu ana modem olarak kullanamaz mıyım ?
Ve daire içinde fiber nereye kadar çekilir.
-
1- sizinde başvurmanızın bir fark yaratacağını düşünmüyorum ama denemekten zarar gelmiyorsa neden olmasın mesela ben belediye hakkında bir konu olduğunda belediyenin twitter hesabına yazıyorum sizde aynı şekilde sosyal mecralardan belediye ile iletişime geçebilirsiniz (Not: sosyal medyadaki şikayetler daha çok dikkate alınıyor bence:D)
2-superonline nın verdiği modem dışında bir modem kullanamıyorsunuz maalesef ama dediğiniz modemin router özelliği varsa o şekilde kullanabilirsiniz.
3- Odalarda fiber/dsl v.b için prizlerin yanında kanallar oluyor genellikle yeni binalarda sizde yoksa bina kapısından doğalgaz borusu yanından vb getirip istediğiniz odaya kadar çekiyorlar kabloyu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Belediye ile konuşmanız fayda etmeyebilir. Superonline fiber de modem değişmiyor ama forumdaki yöntemlerle kullanıcı adı ve şifrenizi alarak kullanabilirsiniz. DSL modemi bridge moduna alarak 2 modemi bağlayıp kullanabilirsiniz.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ogulcanbb
Belediye ile konuşmanız fayda etmeyebilir. Superonline fiber de modem değişmiyor ama forumdaki yöntemlerle kullanıcı adı ve şifrenizi alarak kullanabilirsiniz. DSL modemi bridge moduna alarak 2 modemi bağlayıp kullanabilirsiniz.Az önce dün gelen abiyi aradım. Kendisi yapacağı tüm işlemleri yapmış, projeleri açtırmış, ruhsat işlemleri için göndermiş.
Daha anlaşılır bir dil kullanırsam;
Proje onaylandı (yanılmıyorsam onay işi o gelen çalışandaydı), belediyeden kazı izni bekleniyor.
Ruhsat işlemleriyle ilgilenen kişiye belgeler E-Posta aracılığıyla gönderilmiş. O kişi de ruhsat için belediyeye yapılacak gerekli başvuruyu ya bugün ya da yarın yapar diye düşünüyorum.
Eğer ki belediye onayı verirse bütçe çıkartılıp kazıya başlanacakmış.
Şimdi benim düşündüklerim ve söylediklerim yanlış mı ?
Yanlışım varsa düzeltin lütfen. Yanlış bilmeyeyim.
-
Evet hocam doğru anlamışsınız. Binaya gelen adam kendine ait olan tüm kısımları halletmiş geriye belediyenin kazı izni vermesi, daha sonra fiber sonlandırma için başka ekip gelecek en son kurulum için gelirler.
Şimdi yanılmıyorsam üç aşama var.
Dün 19.00'a doğru görüştüğüm çalışan kapsamında:
1-Projenin onaylanması / Tamamlandı
2-Ruhsat için başvuruda bulunulması / Tamamlandı
3-Belediyenin kazı için izin vermesi / Beklemede
4-Kazı çalışmalarının başlaması ve tamamlanması / Beklemede
5-İki bina arasındaki hatta fiber eklenmesi / Beklemede
Çünkü o kişi komple ana hattın getirilmesinden sorumluymuş o da bu işin içinde sanırım.
Diğer ekip #1:
1-Ana hattın binaya getirilmesi / Beklemede
2-Kutuların yerleştirilmesi / Beklemede
Diğer ekip #2:
1-Kablo kanallarına fiber kablonun yerleştirilmesi / Beklemede
Kurulum ekibi:
1-Kanaldan fiber kablonun daire içerisine çekilmesi / Beklemede
2-Bağlantıların yapılması / Beklemede
3-Fiber'e Kavuşmak / Hala beklemede...
-
Evet hocam doğru çalışmalar bu şekilde ilerliyor. Böyle yazınca uzun bir süreç gibi gözüküyor ama bölgedeki ekip iyiyse 1 ayda bile tamamlayabilirler. Bu arada Hayırlı olsun hocam bizede türk telekom fiberi çekicek 13 aydır bekliyoruz, umarım herkes kavuşur en kısa zamanda fibere
Bugün de saat 11.09'da yine aynı abi beni aradı ama yanlışlıkla aramış o da.
Ben de geri aradığımda durumu sordum ve şöyle cevap verdi.
"Senin olay yukarıda. Üst mertebede görüşüyorlar. Ruhsat çıkınca direkt gireceğiz oraya tamam mı dostum. Ama zamanını bilmiyorum. Bana buranın ruhsatı çıktı dedikleri an ben bir hafta içerisinde senin orayı tamamlamış olacağım."
-
Dediğim gibi hocam kısa zamanda getiriyorlar fiberi aslında, ama uzun süren kısım belediye ve ödenek çıkması oluyor yoksa başka bir sorunu yok bu fiber işinin.
Ödenek işi nasıl oluyor ?
Ayrıca bugün aradılar.
"Senin olay yukarıda. Üst mertebede görüşüyorlar. Ruhsat çıkınca direkt gireceğiz oraya tamam mı dostum. Ama zamanını bilmiyorum. Bana buranın ruhsatı çıktı dedikleri an ben bir hafta içerisinde senin orayı tamamlamış olacağım."
Dediler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpnr1905 -- 25 Kasım 2020; 18:13:25 > -
Bir haftada tamanlanacak dediyse ödenek hazırlanmıştır zaten sadece belediye izini kalmıştır
Bugün benim yakınımda daha önce başlamış olan bir çalışmayı tamamladılar.
Ekimin sonlarında caddeden fiber çekmişlerdi bugün sabah başladılar tüm gün de izledim.
Caddeden özel okula, özel okuldan yanındaki apartmana fiber hattı taşıdılar.
Ancak oradaki hattan başka bir hat alınamayacağı için benim işi arkadan yapacaklarmış.
İlk haberin üzerinden 5 Gün geçti. Ruhsat ile ilgili bir gelişme yok.
İnşallah sıra bana gelir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X