Şimdi Ara

TTL ve CMOS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar TTL ve CMOS entegrelerinin aynı devrede kullanılması durumunda dikkat edilmesi gereken hususları bilen varmı?Ben bir kaç tanesini biliyorum.Ama yetersiz.Bu konuda bilgisi olanlardan yardımlarını bekliyorum.

• besleme voltajın 5voltu geçmesin okadar.
  • Onu biliyorumda.Genel olarak nelere dikkat edilmeli?Yani bunun için belirli kurallar olmalı.Bu soru ödev...Nette bulamadım bi türlü..
  • TTL lerde 5 volt olmalı voltaj birde entegreleri arkaarkaya bağlanma durumu var çıkış akımı sınırlı role çektiremezsin (büyük roleler) Cmoslar daha iyidir iyi çıkışa sahiptirler çok az yer kaplarlar ve cpu mimarisi gibi yerlerde kullanılırlar beslemeleri 3-16 volt arasında sorunsuz çalışır ama statik elektrikten etkilenirler.
  • TTL devreler 5v ile calisir. CMOS cipleri de 5V ile beslediginde TTL cipler CMOS cipleri suremez. Arada seviye uygunlastirici cipler kullanman gerekir. CMOS ciplerle TTL cipleri surebilirsin ancak dikkat etmen gereken fan out sayisidir. Tek bir CMOS cikisina bolca TTL giris baglarsan sorun yasarsin. Sen en iyisi tasarimi ya komple TTL yada komple CMOS yap.
  • Selamlar.TTL ile istediğin kadar CMOS sürebilirsin,lakin CMOS ile TTL süremezsin zira çıkış akımları TTL yi sürecek kadar fazla değildir.aynı devrede 5 volttan fazla besleme yapamazsınız,zira TTL nin üst çalışma voltajı 5 volttur.CMOS ile TTL sürecekseniz arada mutlaka kuvvetlendirici bir eleman kullanmalısınız.saygılar ve kolay gelsin.
  • ttl ve cmos un giriş-çıkış empedansları bir birine göre farklı oluyor
  • Yardımlarınız için sağolun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: elektro_man

Arkadaşlar TTL ve CMOS entegrelerinin aynı devrede kullanılması durumunda dikkat edilmesi gereken hususları bilen varmı?Ben bir kaç tanesini biliyorum.Ama yetersiz.Bu konuda bilgisi olanlardan yardımlarını bekliyorum.

neresinden baslasam bilmemki,oncelikle ttl ve cmos un giris ve cıkıs empedansları farklı oldugu icin farklı voltaj ve akımlarla surulebilirler,bu farklılıktan dolayıda statik voltaja farklı karekteristik tepki verirler yani asla cmos entegreye cıplak elle dokunmıyacaksın,bundan baska cmos entegrelerin calısma frekansları farklılık gosterebilir yani giris clock ları degisken olabilir,cmos devreler gurultuden cabuk etkilenirler nedenlerinden biri dusuk voltajlada surulebildigindende dıstan gelecek gurultulerdende cok cabuk etkilenebildikleridir,genelde ttl devrelerin kontrol pinlerini cmos entegreler surebilir nedeni fazla akıma gerek olmaması yani aklıma gelen bunlar ama daha bir suru fark vardır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.