Şimdi Ara

TTNet Adsl 587 port + yurtdışı hosting sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Telekom 1 ay içinde bütün adsl noktalarından email gönderiminde spam maili engellemek için 25. portu engelleyip 587. portu kullanıma açacak. Lakin şimdiden engellediği bazı noktalarda yurtdışından hosting hizmeti alan benim gibi kullanıcıların yaşadığı birproblem var. Yurtdışındaki hosting sağlayıcılar diyorki senin servis sağlayıcın 25. portu kapattıysa bu beni ilgilendirmez ben portumu değiştiremem diyorlar. Servis sağlayıcın email göndermek için smtp serverına izin vermesi lazım gibi şeyler söylüyorlar. Ben şu ana kadar ne dediysem ikna edemedim.
    Bu problemi yaşayan ve çözebilen arkadaşlar deneyimlerini paylaşabilirlerse sevinirim.
    Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: fantayapar

Telekom 1 ay içinde bütün adsl noktalarından email gönderiminde spam maili engellemek için 25. portu engelleyip 587. portu kullanıma açacak. Lakin şimdiden engellediği bazı noktalarda yurtdışından hosting hizmeti alan benim gibi kullanıcıların yaşadığı birproblem var. Yurtdışındaki hosting sağlayıcılar diyorki senin servis sağlayıcın 25. portu kapattıysa bu beni ilgilendirmez ben portumu değiştiremem diyorlar. Servis sağlayıcın email göndermek için smtp serverına izin vermesi lazım gibi şeyler söylüyorlar. Ben şu ana kadar ne dediysem ikna edemedim.
    Bu problemi yaşayan ve çözebilen arkadaşlar deneyimlerini paylaşabilirlerse sevinirim.
    Teşekkürler

Bu gerizekalılığa karşı bazen tek çözüm statik ip oluyor.

• port 587 yi açmıyorsa bu email aldığın yerin zırvalamasındandır.
    ben kaç yıldır port 587 yi kullanıyorum, yeni çıkan birşey değil bu. RBL lerin düzgün çalışması için zorunlu yapılan bir uygulamadır.
  • iyi ama bana verdikleri cevaplar şunlar :

"we use default/standard port fot SMTP, if your ISP block port 25 than you need to use your ISP's SMTP server."

"all ISPs which block port 25 allow to use their SMTP servers with 3rd party email accounts, in your email configuration you just need to change SMTP server, authorization is done based on the IP by your ISP so you do not have to use their email account.

We are glad that ISPs block port because it also block spam, many customers have trojans/viruses which are used as bots and sends hundreds of thousands spam email. If ISP block smtp port they do not do this for no reason, they want to help fight with spam and they are not doing it for users to just reconfigure their email application and use other ports. At this moment we do not offer SMTP servers on non-standard ports."

sizce nası ikna ederim bu adamları?
  • başka yerden alın mail hizmetinizi.
    mesela google apps bedava, üstelik webmailide harika. port 587 de mevcut
  • Aynı sorunu şirket maillerimiz için biz yaşadık, 587 çalışmadı. TTnet i aradım ve yardım istedim. Modeminiz için 25. portu açıyorum dediler ve de açtılar sistemden. Sonra da bir sorun olmadı. İsterseniz 25 i açıyorlar yani.
  • numeruscl; statik ip olup başvuru yapılınca port 25 i açabildiklerini biliyorum da dinamik ip olsa da yapılabiliyor mu?

fantayapar; benim mail servisi veren yer de sizinkine benzer bir cevap verdi.. her ISP için ayrı bir smtp port açamayız dediler.. standart port 25'tir dediler. şimdilik ttnetin verdiği mail adresinin login/passwordünü kullanarak port 587 üzerinden mail yollayabiliyorum. ama gönderenin adresi mecburen xxxxxx@ttmail.com şeklinde gözüküyor.. reply-to kısmına kendi adresimi yazıyorum.. çözemezsem mecburen 12 senedir çalıştığım firmayı bırakıp port 587yi destekleyen bir hosting firmasına geçicem.. siz buldunuz mu? godaddy destekliyor mu acaba?

quote:

Orijinalden alıntı: numeruscl

Aynı sorunu şirket maillerimiz için biz yaşadık, 587 çalışmadı. TTnet i aradım ve yardım istedim. Modeminiz için 25. portu açıyorum dediler ve de açtılar sistemden. Sonra da bir sorun olmadı. İsterseniz 25 i açıyorlar yani.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TTnet Modem Farkı
    5 ay önce açıldı
    TTNET boş port sorunu
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratremix

başka yerden alın mail hizmetinizi.
    mesela google apps bedava, üstelik webmailide harika. port 587 de mevcut

İyi de neden TT kendi acizliğini kendince şahane şekilde çözdü diye insanlar düzenlerini bozsun?
    @asimetrikos, statik ipde de açıyorlar ama telefonda iyice germen lazım,insan gibi söylemekten anlamıyorlar !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: asimetrikos

numeruscl; statik ip olup başvuru yapılınca port 25 i açabildiklerini biliyorum da dinamik ip olsa da yapılabiliyor mu?

fantayapar; benim mail servisi veren yer de sizinkine benzer bir cevap verdi.. her ISP için ayrı bir smtp port açamayız dediler.. standart port 25'tir dediler. şimdilik ttnetin verdiği mail adresinin login/passwordünü kullanarak port 587 üzerinden mail yollayabiliyorum. ama gönderenin adresi mecburen xxxxxx@ttmail.com şeklinde gözüküyor.. reply-to kısmına kendi adresimi yazıyorum.. çözemezsem mecburen 12 senedir çalıştığım firmayı bırakıp port 587yi destekleyen bir hosting firmasına geçicem.. siz buldunuz mu? godaddy destekliyor mu acaba?

quote:

Aynı sorunu şirket maillerimiz için biz yaşadık, 587 çalışmadı. TTnet i aradım ve yardım istedim. Modeminiz için 25. portu açıyorum dediler ve de açtılar sistemden. Sonra da bir sorun olmadı. İsterseniz 25 i açıyorlar yani.

Şuanda ttnet müşteri hizmetlerini arayın TTmail kullanmadığınızı ve kullanmış olduğunuz hosting firmasının 587 nolu portu açmadığı bundan dolayı mail gönderebilmek için 25. smtp portumun açılmasını istiyorum şeklinde bilgi verin anında sorununuz çözülür.Statik ip şartı yok dinamik ipde olsanız 25.portunuzu açarlar.Anlatmayı bildikten sonra germeye gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FA5T -- 19 Ağustos 2009; 12:19:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _FaCeS_

quote:

Orijinalden alıntı: asimetrikos

numeruscl; statik ip olup başvuru yapılınca port 25 i açabildiklerini biliyorum da dinamik ip olsa da yapılabiliyor mu?

quote:

Şuanda ttnet müşteri hizmetlerini arayın TTmail kullanmadığınızı ve kullanmış olduğunuz hosting firmasının 587 nolu portu açmadığı bundan dolayı mail gönderebilmek için 25. smtp portumun açılmasını istiyorum şeklinde bilgi verin anında sorununuz çözülür.Statik ip şartı yok dinamik ipde olsanız 25.portunuzu açarlar.Anlatmayı bildikten sonra germeye gerek yok.

Keşke pratikte de dediğin gibi olsa.ancak söylediğin tarzda 2 gün uğraştım ve derdimi anlatmaya çalıştım,sonucu tahmin edersin.3.Gün bağırıp çağırıp,"ne kadar beceriksiz olduklarını,bir b.ktan anlamayan insanlarla muhatap olmaktan bıktığımı" (aynen bu ifadeler kullanılmıştır) söyleyince 15 dakika içinde port açıldı.

• arkadaslar bu spam mailler konusunda amerika mensei li bir firma var butun dunya uzerindeki mailler i kontrol eden bu firma ttnet e ve diger butun iss lere duzenli olarak spam mail atan bolgeleri ve ip adreslerini mac adreslerine varana kadar raporlar ve smtp portlarini kapatirmak icin yaptirim uygular. smtp yi 587 yapin mail gonderemezseniz hala outlook uzerinden cagri merkezinden yardim isteyn. onlar gerekli kontolleri yapip hala mail gonderemezseniz acarlar 25 i ancak size bilgisayarinizi temizlemenizi aksi takdirde yine spam mail gonderildigi tespit edilirse bir dahaki raporlamada yine portunuzun kapatilacagi bilgisi verilir. ttnet bu konuda magdur etmiyor kimseyi bende adsl ingilizce biriminde calisiyorum ve bu konuda hicbir yabanci musterimi magdur etmedm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuEzO -- 25 Ağustos 2009; 1:47:44 >
  • Biz 587. portu kullanıyorduk. Bugün tamamen smtp iptal oldu. Akşama kadar uğraştım ama çözemedim. En son buradaki 25. port açtırma taktiğini yaptım. Problem düzeldi. Yalnız işin komiği hâla 587 numaralı portu kullanıyorum. 25. portla alakam da yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.