Şimdi Ara

TTNET den kaynaklı sandım sorun uzun kablo kullanmamdanmış..! [ÇÖZÜLDÜ] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ŞAKACI

quote:

Orijinalden alıntı: XP_Delisi

Merhaba. Arkadaşlar 8mbit netlimitsiz tarifesindeyim. Kablolarımı yeni aldım hemde kalın telli ve kaliteliler. Kablolarda hiçbir ekleme çıkarma yok. İnternetim özellikle gündüzleri hiç çalışmıyor. Akşamları nispeten daha iyi. Şimdi hız testi yaptığımda 1.22 mbiti görüyorum. Gündüzleri ise hız testi yapmaya taketi yok internetimin 0.30 arası gidiyor geliyor. Birde özellikle şu dikkatimi çekiyor hız testi yaparken özellikle gündüzleri mesela hız testi yaparken ibare atıyorum 0.87'ye geliyor telefonu açınca birden ibare aşağıya doğru iniyor. Yani anlıyacağınız telefonu kaldırınca internetim kesiliyor. 2 splitter ile denedim sonuç aynı. Ne yapacağım ben bu interneti. 1 haftadır arıza kaydı bırakıyorum hem ttnete hem telekoma. Telekomda arızalık bir durumunuz yok diyor. TTnet ise arıza kaydı bıraka bıraka kimbilir kaçpara telefon parası gelecek Allah bilir. Birde ben bu işlemi iki adet modemde denedim yine sonuç aynı. Normalde hızım max 4 mbite kadar destekliyor. Ne yapayım arkadaşlar sizin önerileriniz neler? Şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim. Ha bu arada 2-3 gündür arıza kaydı bırakırken ttnet müşteri temsilcisne özellikle bildiriyorum altını çize çize " ekip istiyorum " diye ama ne çare hiç ilgilenmiyorlar.

çok klasik belkide bildiginiz birşey ama yinede sorayım. dışarıdan gelen telefon hat kablosunu spliter ile bölüp ordan direk modeme götürüyorsunuz deiglmi? çünkü telefon açtığımda kesiliyor dediniz yanlış okumadıysam. bu sıkıntı genelde bundan yaparda

telefon direğinden gelen kablonun ucuna 25 mt'lik kablo (kalın telli) bağlayıp direk splitter'in LINE girişine takıp, phone kısmına telefonu Modem kısmına ise modeme gidecek telefon kablosunu bağlıyorum. Bu arada kabloların hiçbirinde ekleme veya çıkarma yok.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ŞAKACI

quote:

Merhaba. Arkadaşlar 8mbit netlimitsiz tarifesindeyim. Kablolarımı yeni aldım hemde kalın telli ve kaliteliler. Kablolarda hiçbir ekleme çıkarma yok. İnternetim özellikle gündüzleri hiç çalışmıyor. Akşamları nispeten daha iyi. Şimdi hız testi yaptığımda 1.22 mbiti görüyorum. Gündüzleri ise hız testi yapmaya taketi yok internetimin 0.30 arası gidiyor geliyor. Birde özellikle şu dikkatimi çekiyor hız testi yaparken özellikle gündüzleri mesela hız testi yaparken ibare atıyorum 0.87'ye geliyor telefonu açınca birden ibare aşağıya doğru iniyor. Yani anlıyacağınız telefonu kaldırınca internetim kesiliyor. 2 splitter ile denedim sonuç aynı. Ne yapacağım ben bu interneti. 1 haftadır arıza kaydı bırakıyorum hem ttnete hem telekoma. Telekomda arızalık bir durumunuz yok diyor. TTnet ise arıza kaydı bıraka bıraka kimbilir kaçpara telefon parası gelecek Allah bilir. Birde ben bu işlemi iki adet modemde denedim yine sonuç aynı. Normalde hızım max 4 mbite kadar destekliyor. Ne yapayım arkadaşlar sizin önerileriniz neler? Şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim. Ha bu arada 2-3 gündür arıza kaydı bırakırken ttnet müşteri temsilcisne özellikle bildiriyorum altını çize çize " ekip istiyorum " diye ama ne çare hiç ilgilenmiyorlar.

çok klasik belkide bildiginiz birşey ama yinede sorayım. dışarıdan gelen telefon hat kablosunu spliter ile bölüp ordan direk modeme götürüyorsunuz deiglmi? çünkü telefon açtığımda kesiliyor dediniz yanlış okumadıysam. bu sıkıntı genelde bundan yaparda

telefon direğinden gelen kablonun ucuna 25 mt'lik kablo (kalın telli) bağlayıp direk splitter'in LINE girişine takıp, phone kısmına telefonu Modem kısmına ise modeme gidecek telefon kablosunu bağlıyorum. Bu arada kabloların hiçbirinde ekleme veya çıkarma yok.

Senin santralle konuşman gerekir dostum ancak bu sorunu onlar düzeltir.

• çok şükür sorunu hallettim. nasıl mı: lefon direğinden gelen kablonun ucuna 1 metrelik kalın telli kabloyu bağladım onu direk plitter ın LINE girişine taktım. Sonra modem girişine ve phone girişine de kablo takınca sorunum çözüldü. Yani telefon direğinden gelen kabloya bağlayacağınız kablonuz 25 mt kadar uzun olmasın 1 mt olsun. :)

25 mt kablo kullanıncaki sonuç:

TTNET den kaynaklı sandım sorun uzun kablo kullanmamdanmış..! [ÇÖZÜLDÜ]

1 mt'lik kablo kullanıncaki sonuç:

• şimdiki hat değerim :

• quote:

çok şükür sorunu hallettim. nasıl mı: lefon direğinden gelen kablonun ucuna 1 metrelik kalın telli kabloyu bağladım onu direk plitter ın LINE girişine taktım. Sonra modem girişine ve phone girişine de kablo takınca sorunum çözüldü. Yani telefon direğinden gelen kabloya bağlayacağınız kablonuz 25 mt kadar uzun olmasın 1 mt olsun. :)

25 mt kablo kullanıncaki sonuç:

1 mt'lik kablo kullanıncaki sonuç:

hayret ilk defa böyle bir şey duydum..benimde 1mt daha da kısaltsam hızımda bir şeyler olurmu ki.?

• bence olur nekader kısa o kader iyi netici he kurban
  • ben 25 metre kablo kullanıyorum.internetim 8mbit.kafadan 8mbit alıyorum O.o
  • abi aman diyim 25 mt kablo kullanma senin santralin iyidir.
  • Downstream Upstream

SNR Margin

:
    6.6 13.0 db

Line Attenuation

:
    62.1 37.1 db

Data Rate

:
    3072 637 kbps

POWER

:
    15.4 11.3 dbm

CRC

:
    206 0

buda kapak olsun :) 62 dbi zayiflama ile 3 mbps :) komple ev kabolari yenilendi. bina içi tesisattan :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozenir

Downstream Upstream

SNR Margin

:
    6.6 13.0 db

Line Attenuation

:
    62.1 37.1 db

Data Rate

:
    3072 637 kbps

POWER

:
    15.4 11.3 dbm

CRC

:
    206 0

buda kapak olsun :) 62 dbi zayiflama ile 3 mbps :) komple ev kabolari yenilendi. bina içi tesisattan :)

ben seni geçtim sanırım :)

• quote:

quote:

Downstream Upstream

SNR Margin

:
    6.6 13.0 db

Line Attenuation

:
    62.1 37.1 db

Data Rate

:
    3072 637 kbps

POWER

:
    15.4 11.3 dbm

CRC

:
    206 0

bu da hız değerim:

• Benimde hızım en fazla 4mb oluyor. Üst kattaki amcamın hızı 60kbps den fazlaya çıkmıyordu ttnet vitamini kapattırıcaz falan diyince tamam bakıyoruz dediler bir baktım 1 saat sonra 8mb olmuş hatları geri aradım adamları hattı fiber servera bağlamışlar e benimkini de yapın dedim sınırlı sayıda varmış serverda yer sonra tabiki yapmadılar... Anlıyacağın ayrımcılık yapıyorlar...

Bu arada değerlerimiz çok farklı değil birtek senin hat zayıflaması daha kötü ben wireles bağlanıyorum. modem spitter kablosunu da baya uzun

edit: hattı direk modeme takınca snrmargin azaldı bu değerler spitter ve voltaj ilede alakalımı çünkü başkabir prizde modem down durumdaydı hat alamadı!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EstrEmO -- 14 Mayıs 2012; 12:52:14 >

• Mö kalma kablolar ile hizmet verilirse.Sizin hiç bir suçunuz yoktur.Suçlu yine TTNET'tir. !
  • quote:

quote:

quote:

Downstream Upstream

SNR Margin

:
    6.6 13.0 db

Line Attenuation

:
    62.1 37.1 db

Data Rate

:
    3072 637 kbps

POWER

:
    15.4 11.3 dbm

CRC

:
    206 0

bu da hız değerim:

abooo hakketen geçtin beni beaaa. bak sinirlendim şimdi :)
    67 dbi ile 4 mbps e dayandırmışsın nerdeyse :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

Downstream Upstream

SNR Margin

:
    6.6 13.0 db

Line Attenuation

:
    62.1 37.1 db

Data Rate

:
    3072 637 kbps

POWER

:
    15.4 11.3 dbm

CRC

:
    206 0

bu da hız değerim:

abooo hakketen geçtin beni beaaa. bak sinirlendim şimdi :)
    67 dbi ile 4 mbps e dayandırmışsın nerdeyse :D

bizim burası santrale en uzak noktaymış :(

• valla sesini çıkarma. çok uzaksın ama iyi hiz aliyorsun. bende işte 3 mbps e sabitlettirdim. normalde sesimi çıkarırdımda son 2 ayım bu evde. kiralıktı kendi yerime geçiyorum. orda neyseki 16 mbps destek varmış. geçince tarifyi 16 mbps e çıkarcam. artık 2 ay daha bole idare etcez. müstakil evdi. yeni hat istedim eve özel. kablolarda biraz yeni diye 16 mbps e çıktı. telekom elindeki cihaz ile ölçtü aboneliğim yoktu çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eozenir -- 14 Mayıs 2012; 20:27:50 >
  • quote:

valla sesini çıkarma. çok uzaksın ama iyi hiz aliyorsun. bende işte 3 mbps e sabitlettirdim. normalde sesimi çıkarırdımda son 2 ayım bu evde. kiralıktı kendi yerime geçiyorum. orda neyseki 16 mbps destek varmış. geçince tarifyi 16 mbps e çıkarcam. artık 2 ay daha bole idare etcez. müstakil evdi. yeni hat istedim eve özel. kablolarda biraz yeni diye 16 mbps e çıktı. telekom elindeki cihaz ile ölçtü aboneliğim yoktu çünkü.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.