Şimdi Ara

TTnet DNS Değişikliği..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Türk Telekom'un kullandığı DNS IP'leri, yapılan çalışma sonucunda Türkiye genelinde iki IP olacak şekilde planlanmıştır.

Bu IP numaraları aşağıda belirtilen;

195.175.39.39
    195.175.39.40

IP numaralarıdır ve şu an aktif olarak, lokasyondan bağımsız bir şekilde çalışmaktadırlar.

Daha önceden kullanılan IP ler ise 1 Kasım 2006 tarihinde

kullanımdan kaldırılacaklardır.

http://www.turktelekom.com.tr/webtech/default.asp?sayfa_id=82

TTnet anladığım kadarıyla diğer bütün DNS lerini 2 ip üzerinde toplamış..
    Elle DNS girenlere özellikle duyurulur.(özel şirketlerin DNS numaralarını girenleri etkilemez.)

• şimdi ben treewalk dns kullanıyom...kendisi buluyo otomatik dns leri vs....beni etkiler mi bu değişiklik ?
  • .DNS(TTnet dnsleri) leri sadece elle girenler için sorun teşkil edebilir ilerde bu....Treewalk,dnsayar kullananları etkilemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executioner -- 7 Ekim 2006; 13:43:55 >
  • bu iki port 53'ten yapılan telnete cevap vermiyorlar. nslookup'ta server olarak ayarlanınca isim çözüyorlar. tahminimce bir nevi "proxy dns" tarzı bir görevleri var, eğer böyle bir deyim varsa. yapılan istekleri arkada gerçek dns'lere iletiyorlar sanırım. bir süredir ttnet dns'lerini kullanmıyorum. alternatif arayanlar için ulakbim'in name serverlarını tavsiye edebilirim.

193.140.83.251
    193.140.83.252
  • peki iyiler mi bu dnsler?
  • şimdi böyle olunca ne olacak ttnetin 100lerce dns server ı varken şişen sistem iki dns ile haledilebilecekmi ?... bana pek mantıklı gelmedi şimdiki ping süreleri iyi gibi (200 ms nin altında) ama 1 kasımdan sonra ne olacak ?...
  • quote:

Orjinalden alıntı: brgn

bu iki port 53'ten yapılan telnete cevap vermiyorlar. nslookup'ta server olarak ayarlanınca isim çözüyorlar. tahminimce bir nevi "proxy dns" tarzı bir görevleri var, eğer böyle bir deyim varsa. yapılan istekleri arkada gerçek dns'lere iletiyorlar sanırım. bir süredir ttnet dns'lerini kullanmıyorum. alternatif arayanlar için ulakbim'in name serverlarını tavsiye edebilirim.

193.140.83.251
    193.140.83.252

Merhaba,
    router'ınızın (adsl modemin) üzerindeki dns sunucusu söylediğiniz mantıkla çalışır. Ama büyük dns sunucuları bildiğim kadarıyla belirli aralıklarla zone update yaparak çalışlırlar. Pek fazla deneyemedim ama gördüğüm kadarıyla 195.175.39.40 TCP bağlantı kabul ediyor fakat 195.175.39.39 etmiyor. Sizin "port 53'ten yapılan telnete cevap vermiyor" dediğiniz tcp ile bağlanamamanızdır. Fakat sunucu udp protokolü ile kullanılmaya devam edilir. (Udp sırasız paketler halinde çalışan bir protokoldür, tcp gibi "bağlandım", "bağlantı kesildi" gibi kavramlar udp'de yoktur) Bazı sorgular (veri miktarına göre veya güvenlik ihtiyacına göre) tcp protokolüne ihtiyaç duyabilir. Zaten .40 ile biten IP'ye tcp ile bağlanılabiliyor. DNS'ler Zone transferleri için güvenlik maksadıyla da tcp kullanmak zorundadırlar. Normal operasyonlar için udp kararlaştırılmıştır ama son kullanıcı ister tcp ister udp kullanabilir. Tcp daha güvenli olmasına karşın tcp ile dns udp ile dns'ten daha yavaştır.

http://cr.yp.to/djbdns/tcp.html#why

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netdev -- 10 Ekim 2006; 14:03:29 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Netspeed DNS Değiştirilemiyor!
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: netdev
    OpenDNS
    208.67.222.222
    208.67.220.220
    http://www.opendns.com/start/

Bunları tavsiye olarak almayın sadece okuduklarım.
    Ayrıca sağda solda her bulduğunuz DNS'i yazıp denemeyin. DNS yoluyla yapılan hack (sahte dnsler kurarak veya dns poisoning ile mevcut dnsleri zehirleyerek; yanlış çözümlemeyle klon sayfalara yönlendirilerek) gibi olaylara karşı dikkatli olun. Yani ya ISS'nizin verdiği DNS'leri kullanın, ya root sunucuları kullanın, ya da bildiğiniz güvenilir DNS'leri kullanın. Son olarak geçmişte bazı örnekleri olmuş; ISS'ye ait DNS'lerin zehirlenmesi gibi bir ihtimali söylemek dahi istemiyorum.

http://en.wikipedia.org/wiki/DNS_cache_poisoning
    cache_poisoning'e kurban gitmiş dns'ler ayrı, bir de kasıtlı olarak kurulmuş sahte dns ihtimali var. Sizi yanlış sayfalara yönlendirip zarara uğratmaktan gidilen sayfaları istatiskiki bilgiye dönüştürüp satmaya kadar her maksatla kötü amaçlı dns kurulabilir.

Son olarak şahsen root sunucuları kullanmanın daha güvenli olduğunu düşünüyorum.

Bu amaçla Windows için Treewalk var. Linux'un içinde ise zaten bind paketiyle birlikte gelen named var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netdev -- 10 Ekim 2006; 14:26:53 >

• haklısın üstad. nslookupta her ikisi de sorgulara yanıt dönüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.