Şimdi Ara

TTNet Fiber - Superonline Fiber Karşılaştırması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: UAngelo

quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

quote:

Orijinalden alıntı: igorparker

Tüm sorularınıza yanıt veremeyeceğim ama ttnet'in fiberoptik bağlantısı için sürekli "çakma fiber" deniyor ya, onu düzeltmem gerekiyor. Arkadaşlar, ttnet de aynı SOL gibi evin içine kadar fiberoptik kablo getiriyor (her yerde değil tabii ki) ya da apartmana kadar fiber, daireye kadar ethernet kablosu ile ulaşıyor.

Paket isimlerine takılmayın. Fibernet'e abone olup vdsl2 alan olduğu gibi hipernet'e abone olup adsl2+ alan da var.

Kesinlikle. Ttnet birden fazla baglanti tipi uyguluyor fiber icin. Binaya kadar fiber oldugu gibi eve daireye kadar fiber de getiriyorlar. Bunu fibernet anakonusunda ilk mesajda detaylica belirttim zaten.

Haklısınız sizin konuyu detaylıca okudum, ayrıca teşekkür ederim çok bilgilendirici olmuş
    Fakat tüketiciyi yanıltmamak için T11 ve FTTC'yi Hipernet, GPON ve FTTH'ı Fibernet diye adlandırdıklarını sanıyordum ben. Yanlış mıyım acaba?

Gecen sene belirttigim gibi yapiyorlardi. Ama simdi sizin dedigini gibi yapiyorlar sanirim. Elinde yeterince kaynak olmadigi icin duzenlemedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: igorparker

Cat6 varsa sizi fibernet paketine alırlar bence. Apartmandaki kutunun içindeki donanıma göre de vdsl2 ya da fiberoptik bağlantı (yani modeminizin WAN girişini kullanarak) alırsınız. Siz yine de telekom teknisyenlerine sorun bakalım, adsl2 verebiliyorlar mı teknik olarak.

Ben de vdsl2 20mbit abonesiyim. Pingim adsl2 ile aynı ya da daha iyi oluyor genelde (aynı şehirdeki sunuculara maks 15, min 10 ms civarında). Zaten ping'in daha doğrusu latency yani gecikmenin bağlantı tipi ve hızıyla doğrudan alakası yok. Gecikme fiziki koşullardan ya da ulaşmak istediğiniz sunucu ile aranızdaki "duraklardan" (bu duraklardaki cihazlardan, yoğunluktan vs.) kaynaklanıyor. O yüzden 20 mbit bağlantının latency'si 10 mbit bağlantıdan iyi olur diyemeyeceğimiz gibi adsl2, vdsl'den bu konuda daha iyidir de diyemeyiz.

Peki Fibernet yaparlarsa mevcut modemimdeki WAN çıkışından Tılgına ihtiyaç kalmadan Mac adresi kopyalayarak kullanabilir miyim interneti?
    Biraz kafam karıştı bu konuda, Superonline'da yapılabildiğini biliyorum fakat TTNet'le ilgili kesin bir şey öğrenemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Praeceptorem -- 7 Ağustos 2013; 22:57:10 >

• Sonuçta evinize cat kablo geldiğine göre WAN çıkışını kullanabilmeniz lazım bence. Ama pek emin değilim açıkçası. Bu bağlantıya sahip arkadaşlar daha iyi bilirler.
  • O zaman halka arz edelim bu soruyu.
    TTNet Fibernette mevcut modemimdeki (linksys x3000) WAN çıkışından Tılgına ihtiyaç kalmadan Mac adresi kopyalayarak kullanabilir miyim interneti?
  • Merhaba Arkadaşlar,

Askere gideceğim için 12 ay taahütü kalan (normalde 24 ay 12 ay kullandım.) Turkcell Superonline 25 MBps Fiber internet aboneliğimi devretmek istiyorum. Aylık 53,90 TL fatura tutarı vardır. Devredemediğim takdirde istenen büyük miktardaki cayma bedelini (indirimler toplamı ve cihaz bedeli) ödemek zorunda kalacağım, devralırsanız 100 TL nakliye bedelini ise ödeyeceğim. Bu yüzden devralmak isteyen varsa en kısa zamanda iletişime geçmeyi umarım. Ankara da ikamet ediyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.