Şimdi Ara

TTNet Fiber - Superonline Fiber Karşılaştırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şu anda TTNet ADSL 8mbit limitsiz abonesiyim. Buraya TTNet Fiber altyapısı döşedi yakın zamanda da kullanıma hazır olacak fakat ADSL'den Fiber'e geçmek konusunda bazı tereddütlerim var. Bu arada oturduğum yerde Superonline Fiber altyapısı da varmış, TTNet taahhütüm bitmek üzere olduğu için bu da bir seçenek şu anda. Ne zorun var da ADSL'den Fiber'e geçmekte tereddüt ediyorsun demeyin mesajın sonunda açıkladım
    Sizden ricam öncelikle şu yönlerden TTNet Fiber ve Superonline Fiber'i karşılaştırmanız: (Sadece Fiberleri, ADSL'leri karıştırmayalım )

1- Video İzleme: Superonline Fiber'de Youtube ve benzeri sitelerden HD, hatta bazen SD video izlemede sıkıntı yaşayanlar (takılma, yavaşlık vs.) varmış. Bu tüm/çoğu Superonline Fiberlilerde kronik midir, belli bölgelere mi özgüdür, rastlantısal mıdır yoksa nadir midir? TTNet Fiber'de durum nedir?

2- Torrent: Yine Superonline Fiber'de hız normal olduğu halde Torrent indirmede yavaşlıklar olduğuna dair şikayetler okudum. Sorum yine aynı: Bu tüm/çoğu Superonline Fiberlilerde kronik midir, belli bölgelere mi özgüdür, rastlantısal mıdır yoksa nadir midir? TTNet Fiber'de durum nedir?

3- Ping, Online Oyunlar: TTnet Fiber mi yoksa Superonline Fiber mi bu konuda daha başarılıdır?

4- Stabilite: TTNet'ten Superonline'a geçmekteki en büyük çekincem bu şu anda. Oturduğum yerde TTNet saha dolabı evin hemen yanında, 8mbit hızı sorunsuz alıyorum, pingim speedtestte 10, AKK'den hızım düşürülünce sonraki ayın 1'inde hemen normale geliyor, en önemlisi de 7/24 daima internet kesintisiz olarak mevcut, herhangi bir kopma veya 8mbit hızımda azalma, dalgalanma günün en yoğun saatlerinde bile mevcut değil. Superonline Fiber'e geçsem bu konularda sıkıntı yaşar mıyım?

5- Genel: Standart bir internet kullanıcısı için (bu ben değilim ) internette dolaşma hızı, bağlantı sorunsuzluğu vs. gibi konularda hangi firma 1 adım daha öndedir?

Şimdi gelelim ADSL'den fibere geçmekteki tereddütlerime Arkadaşlar evimde modemime bağladığım bir adet NAS cihazım mevcut, modemim Linksys x3000 bazı ekstra özellikleri var; gigabit Ethernet portları mevcut böylece PC'den NAS'a çok hızlı veri aktarabiliyorum, 300mbit wifi router özelliği mevcut böylece evde tablet,telefon ve televizyonlara DLNA üzerinden HD yayın yapabiliyorum. Ve en önemlisi bu modemde 1 adet WAN girişi mevcut fiber internet için. Meselenin özüne gelirsek, eğer TTNet beni Hipernet'e geçirirse VDSL'ye çevirecek hattımı ve bu modem VDSL desteklemiyor, modemi kullanamayacağım. Eğer TTNet evime kadar fiber döşeyip Fibernet'e geçirirse de dandik 1 adet Tılgın modem sahibi olacağım ve seçme hakkım olmadan bu modemi kullanmak zorunda kalacağım, yine kendi modemimi kullanamayacağım. Evdeki DLNA yayınımı sürdürebilmek için şu an sahip olduğum modemi kullanmak zorunda olduğumdan TTNet Fiber bana uygun değil gibi gözüküyor. Superonline Fiber'de ise yine Tılgın modem veriliyor ama yanılmıyorsam ufak ayarlamalarla Tılgın yerine kendi WAN girişli modemimi kullanabiliyorum, bu yüzden kafamda taahhüt bitince TTNet ile vedalaşıp Superonline Fiber'e geçmek var. Fakat TTNet'in kutusu evin hemen önünde, gerçi fibere geçince kutuya mesafenin önemi kalıyor mu bilmiyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim arkadaşlar? Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkürler.

• dostum öncelikle ttnet fiber(çakma fiber diye geçiyor)Aynı kablo hattı üzerinden veriyorlar.Eğer yanlış bilgilendirdiysem düzeltsinler arkadaşlar fakat superonline fiber online oyunlarda şuan ki en iyi iss ondan yana sıkıntı olmaz fiberoptik olunca kopma olayları çok sık olmaz adsle oranla torrentte kuzenim indiriyor sürekli 20mbit superonline abonesi bi sıkıntı yok dedi bölgeden bölgeye değişiyor
  • Sizin modemin mac klone özelliği varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamyonmuro

dostum öncelikle ttnet fiber(çakma fiber diye geçiyor)Aynı kablo hattı üzerinden veriyorlar.Eğer yanlış bilgilendirdiysem düzeltsinler arkadaşlar fakat superonline fiber online oyunlarda şuan ki en iyi iss ondan yana sıkıntı olmaz fiberoptik olunca kopma olayları çok sık olmaz adsle oranla torrentte kuzenim indiriyor sürekli 20mbit superonline abonesi bi sıkıntı yok dedi bölgeden bölgeye değişiyor

Hocam çakma fiber hipernet yanı vdsl2 ye denk geliyor sanırım. Eğer hipernet olursa zaten ttneti bırakacağım ama bildiğim kadarıyla ttnet'in fibernet adlı paketleri orijinal fiber, yanlışsam beni de duzeltsinler
  • eski kullandığım fibernet paketinde fiber kablo apartmandaki kutuya kadar gelip oradan dairelere yine bakır telefon kablosuyla dağıtılıyordu. yani çakma fiber ama tabi normal hipernete göre daha iyi değerler verecektir sonuçta apartmana kadar fiber kablo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caitlin

eski kullandığım fibernet paketinde fiber kablo apartmandaki kutuya kadar gelip oradan dairelere yine bakır telefon kablosuyla dağıtılıyordu. yani çakma fiber ama tabi normal hipernete göre daha iyi değerler verecektir sonuçta apartmana kadar fiber kablo.

Hocam peki ADSL/VDSL modem mı kullaniyordunuz fiber mı?
  • Gecekusu akar
  • Biri veya birileri madde madde cevaplasa öyle güzel olur ki
  • ADSL/VDSL modem kullaniyordum. fiber modemi kullanamazdım çünkü eve kadar fiber yoktu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caitlin

ADSL/VDSL modem kullaniyordum. fiber modemi kullanamazdım çünkü eve kadar fiber yoktu.
    oo made made uzun olur hocam

tt net bildiğin bakır kablo üzerinden veriyor stabilite falan armıcaksın ttnete saç baş yolcaksın
    Süper online kendi fiberi kendi hattı var bazı yerlerde telekom bağlı orası kesin yoksa hız alanı falan fiber için pekte uygun değil

video izledemede sorunlar oluşuyormus süper onlinede sebebi hala bulunamadı yok gaiba

Toretn demişin ama hocam SINIRSIZ tarife kalmadı ki süper onlinede sınırsız yazıyo da hız alanlı hepsi bu de bildğin kotadır

Sonuç olark sınırsız süper online fiber alırz ise rahat edersin çünkü süper onlinede e kadar yok fiber de ise tabi bu dediklerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tekno moomce

oo made made uzun olur hocam

tt net bildiğin bakır kablo üzerinden veriyor stabilite falan armıcaksın ttnete saç baş yolcaksın
    Süper online kendi fiberi kendi hattı var bazı yerlerde telekom bağlı orası kesin yoksa hız alanı falan fiber için pekte uygun değil

video izledemede sorunlar oluşuyormus süper onlinede sebebi hala bulunamadı yok gaiba

Toretn demişin ama hocam SINIRSIZ tarife kalmadı ki süper onlinede sınırsız yazıyo da hız alanlı hepsi bu de bildğin kotadır

Sonuç olark sınırsız süper online fiber alırz ise rahat edersin çünkü süper onlinede e kadar yok fiber de ise tabi bu dediklerim

Alıntıları Göster
    Tüm sorularınıza yanıt veremeyeceğim ama ttnet'in fiberoptik bağlantısı için sürekli "çakma fiber" deniyor ya, onu düzeltmem gerekiyor. Arkadaşlar, ttnet de aynı SOL gibi evin içine kadar fiberoptik kablo getiriyor (her yerde değil tabii ki) ya da apartmana kadar fiber, daireye kadar ethernet kablosu ile ulaşıyor.

Paket isimlerine takılmayın. Fibernet'e abone olup vdsl2 alan olduğu gibi hipernet'e abone olup adsl2+ alan da var.

• quote:

Orijinalden alıntı: igorparker

Tüm sorularınıza yanıt veremeyeceğim ama ttnet'in fiberoptik bağlantısı için sürekli "çakma fiber" deniyor ya, onu düzeltmem gerekiyor. Arkadaşlar, ttnet de aynı SOL gibi evin içine kadar fiberoptik kablo getiriyor (her yerde değil tabii ki) ya da apartmana kadar fiber, daireye kadar ethernet kablosu ile ulaşıyor.

Paket isimlerine takılmayın. Fibernet'e abone olup vdsl2 alan olduğu gibi hipernet'e abone olup adsl2+ alan da var.

Peki 20mbit hızı adsl2+ modem alarak kullanmayı seçme gibi bir hakkım var mıdır fiber altyapısı döşenince?
  • quote:

Alıntıları Göster
    1-2-4-5 ttnet

3 superonline

maddelere göre düşüncem

ben olsam tt derdim. Hipernet paket kullanabilirsiniz

• Eğer ttnet size adsl2 modülasyonu ile hizmet verirse, teorik olarak 20mbit'i adsl2 modem ile alabilirsiniz. Ancak bunun için apartmanın içine kadar fiberoptik kablonun gelmiş olması gerekiyor yoksa uzun mesafede bu hıza çıkamazsınız.

Ancak apartmandaki fiberoptik kutuya vdsl2 kart takılmışsa, mecburen vdsl2 verebilirler. Türk Telekom'daki (ttnet değil) teknisyenlerle detaylıca konuşmaya çalışın bence bunun için. Çünkü bazı vdsl2 kartlar aynı zamanda adsl2 modülasyon da yapabiliyor sanırım. Ama sizin tercihinize bırakacaklarını düşünmüyorum. Yine de bir sorun ama
  • quote:

Eğer ttnet size adsl2 modülasyonu ile hizmet verirse, teorik olarak 20mbit'i adsl2 modem ile alabilirsiniz. Ancak bunun için apartmanın içine kadar fiberoptik kablonun gelmiş olması gerekiyor yoksa uzun mesafede bu hıza çıkamazsınız.

Ancak apartmandaki fiberoptik kutuya vdsl2 kart takılmışsa, mecburen vdsl2 verebilirler. Türk Telekom'daki (ttnet değil) teknisyenlerle detaylıca konuşmaya çalışın bence bunun için. Çünkü bazı vdsl2 kartlar aynı zamanda adsl2 modülasyon da yapabiliyor sanırım. Ama sizin tercihinize bırakacaklarını düşünmüyorum. Yine de bir sorun ama

Apartmanda Cat-6 kablo var, kutuya kadar fiber döşediler, apartman-kutu arasının ne olduğunu bilmiyorum bir tek. Ama apartmanın içindeki kutu-kutu arası 15 metre, o derece yakın, orada bakır kablo varsa yazık olur
    VDSL'den çekinmemin sebebi okuduğum kadarıyla ADSL'e oranla çok daha kötü pinge sahip olması. Aslında daha yeni bir teknoloji olduğunu ve daha yüksek download hızlarına ulaşılabildiğini biliyorum fakat 20'likten yüksek pakete geçmeyeceğim ve ping benim için önemli olduğu için VDSL olsun pek istemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: caztlak

1-2-4-5 ttnet

3 superonline

maddelere göre düşüncem

ben olsam tt derdim. Hipernet paket kullanabilirsiniz

Sağolun hocam yorumunuz için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UAngelo

quote:

Eğer ttnet size adsl2 modülasyonu ile hizmet verirse, teorik olarak 20mbit'i adsl2 modem ile alabilirsiniz. Ancak bunun için apartmanın içine kadar fiberoptik kablonun gelmiş olması gerekiyor yoksa uzun mesafede bu hıza çıkamazsınız.

Apartmanda Cat-6 kablo var, kutuya kadar fiber döşediler, apartman-kutu arasının ne olduğunu bilmiyorum bir tek. Ama apartmanın içindeki kutu-kutu arası 15 metre, o derece yakın, orada bakır kablo varsa yazık olur
    VDSL'den çekinmemin sebebi okuduğum kadarıyla ADSL'e oranla çok daha kötü pinge sahip olması. Aslında daha yeni bir teknoloji olduğunu ve daha yüksek download hızlarına ulaşılabildiğini biliyorum fakat 20'likten yüksek pakete geçmeyeceğim ve ping benim için önemli olduğu için VDSL olsun pek istemiyorum.

Yanlıs düşünüyorsunuz araştırmalarınızda eski vdsl1 kullanıcılarının yorumlarını okuyup karar veriyorsunuz.Yeni vdsl2 kullanıcılarının yorumlarını okursanız adsl e göre ping daha düşüktür :)

• quote:

Kesinlikle. Ttnet birden fazla baglanti tipi uyguluyor fiber icin. Binaya kadar fiber oldugu gibi eve daireye kadar fiber de getiriyorlar. Bunu fibernet anakonusunda ilk mesajda detaylica belirttim zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 7 Ağustos 2013; 22:44:26 >
  • Cat6 varsa sizi fibernet paketine alırlar bence. Apartmandaki kutunun içindeki donanıma göre de vdsl2 ya da fiberoptik bağlantı (yani modeminizin WAN girişini kullanarak) alırsınız. Siz yine de telekom teknisyenlerine sorun bakalım, adsl2 verebiliyorlar mı teknik olarak.

Ben de vdsl2 20mbit abonesiyim. Pingim adsl2 ile aynı ya da daha iyi oluyor genelde (aynı şehirdeki sunuculara maks 15, min 10 ms civarında). Zaten ping'in daha doğrusu latency yani gecikmenin bağlantı tipi ve hızıyla doğrudan alakası yok. Gecikme fiziki koşullardan ya da ulaşmak istediğiniz sunucu ile aranızdaki "duraklardan" (bu duraklardaki cihazlardan, yoğunluktan vs.) kaynaklanıyor. O yüzden 20 mbit bağlantının latency'si 10 mbit bağlantıdan iyi olur diyemeyeceğimiz gibi adsl2, vdsl'den bu konuda daha iyidir de diyemeyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

quote:

Kesinlikle. Ttnet birden fazla baglanti tipi uyguluyor fiber icin. Binaya kadar fiber oldugu gibi eve daireye kadar fiber de getiriyorlar. Bunu fibernet anakonusunda ilk mesajda detaylica belirttim zaten.

Haklısınız sizin konuyu detaylıca okudum, ayrıca teşekkür ederim çok bilgilendirici olmuş
    Fakat tüketiciyi yanıltmamak için T11 ve FTTC'yi Hipernet, GPON ve FTTH'ı Fibernet diye adlandırdıklarını sanıyordum ben. Yanlış mıyım acaba?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.