Şimdi Ara

TTNet Ping Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ping ile ilgili acayip sorunlarım var ara ara düzeliyor arada coşuyor. Fiber kullanıcısıyım ama fiber apartmana kadar fiber kutu sonrasında eve telefon hattı ile geliyor. Roket falan kullanabiliyorum hat değerlerim iyi gibi gözüküyor normalde istanbul üzerine 15-19 ms alırken ping coştuğunda 30-35 arası ms alıyorum lakin multiplayer oyunlarda olay baya değişiyor 60 ms aldığım yabancı server 90-100 arasında oluyor. LoL'de de durum aynı 55 olan ms 90 a cıkıyor. TTNet'i aradığımda hat değerlerimin iyi olduğunu bir sorun olmadığını söylüyorlar. Modemi her resetlediğimde farklı bir ip adresi alıyorum her denememde ping sıkıntısı aynı 78.*.*.* , 85.*.*.*.* , 95.*.*.*.* gibi farklı ipler ile de denedim ama bir çözüm bulamadım. Hat değerlerini sizinle paylaşayım en son roket kullandığımda hat değerlerini falan kopyalamıştım elimde onlar var ve şu an ki değerleri sizlerle paylaşayım belki yardımcı olabilecek birisi çıkar :)

Bu Roket aktifken yaptıgım hız testi modem üzerindeki hat değerlerinide kaydetmiştim.

TTNet Ping Sorunu

============================================================================
    VDSL Training Status: Showtime
    Mode: VDSL2 Annex B
    VDSL Profile: Profile 17a
    Traffic Type: PTM Mode
    Link Uptime: 0 day: 0 hour: 1 minute
    VDSL Port Details Upstream Downstream
    Line Rate: 4.223 Mbps 100.121 Mbps
    Actual Net Data Rate: 4.223 Mbps 100.121 Mbps
    Trellis Coding: ON ON
    SNR Margin: 31.3 dB 13.8 dB
    Actual Delay: 0 ms 0 ms
    Transmit Power: 5.4 dBm 13.9 dBm
    Receive Power: -6.6 dBm 8.7 dBm
    Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols
    Total Attenuation: 12.0 dB 5.5 dB
    Attainable Net Data Rate: 36.416 Mbps 128.020 Mbps
    VDSL Band Status U0 U1 U2 U3 D1 D2 D3
    Line Attenuation(dB): 1.3 17.4 13.6 N/A 3.6 23.8 11.6
    Signal Attenuation(dB): 1.1 17.7 13.6 N/A 3.5 24.1 11.6
    SNR Margin(dB): N/A 31.2 31.4 N/A 13.8 14.3 13.6
    Transmit Power(dBm):- 8.3 2.0 2.4 N/A 12.0 7.6 7.4

Bunlarda en son durum

TTNet Ping Sorunu

VDSL Training Status: Showtime
    Mode: VDSL2 Annex B
    VDSL Profile: Profile 17a
    Traffic Type: PTM Mode
    Link Uptime: 0 day: 0 hour: 26 minutes
    VDSL Port Details Upstream Downstream
    Line Rate: 2.203 Mbps 24.650 Mbps
    Actual Net Data Rate: 2.041 Mbps 24.576 Mbps
    Trellis Coding: ON ON
    SNR Margin: 32.6 dB 32.4 dB
    Actual Delay: 3 ms 8 ms
    Transmit Power: 2.0 dBm 9.2 dBm
    Receive Power: -9.4 dBm 3.2 dBm
    Actual INP: 1.0 symbols 3.0 symbols
    Total Attenuation: 11.4 dB 5.5 dB
    Attainable Net Data Rate: 37.453 Mbps 129.624 Mbps
    VDSL Band Status U0 U1 U2 U3 D1 D2 D3
    Line Attenuation(dB): 1.4 17.0 13.6 N/A 3.5 23.8 11.3
    Signal Attenuation(dB): 1.2 17.3 13.5 N/A 3.5 23.8 11.3
    SNR Margin(dB): N/A 31.3 33.1 N/A 32.5 32.4 32.4
    Transmit Power(dBm):-10.7 - 1.7 - 1.0 N/A 6.5 1.6 2.6

Birde tracert denedim sanırım sıkıntı burada kutuya 25ms nedir ?

TTNet Ping Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shimmy -- 2 Ekim 2014; 18:08:53 >

• bir an konuyu ben bi açtım diye tereddüt ettim ping değerine kadar benim yaşadğım herşeyi yazmışsın. bende 59 ping alırken bir anda 90 larda gezmeye gbaşladı 16 mbitten 15 mbite düştü. 5-6 ping alıkrken 16 ping gösteriyor speedtest. bende aradım ama hattınızda sorun yok dediler. böyle kullanıyoruz bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghostweb

bir an konuyu ben bi açtım diye tereddüt ettim ping değerine kadar benim yaşadğım herşeyi yazmışsın. bende 59 ping alırken bir anda 90 larda gezmeye gbaşladı 16 mbitten 15 mbite düştü. 5-6 ping alıkrken 16 ping gösteriyor speedtest. bende aradım ama hattınızda sorun yok dediler. böyle kullanıyoruz bakalım.

ilk bağlattığımda bir sıkıntı yoktu sonradan tivibu bağladılar gelip bağlamayın ben kullanmıcam falan dedim sözleşmenizde var vs dediler sıkıntılar ondan sonra başladı. ayın 1 hafta normal 4 hafta net bu sekilde tivibuyu mu kapatsam bilemedim :s nisan ayında falan çok koşturdum telekom-santral vs derken sorun çözüldü ama yine başladı bıktım santrale-telekoma gitmekten pingin ne olduğunu bilmeyen adamlara sorunumu anlatmaktan. hatta elektrik falan vericem artık molotof kokteyli atıcam en sonunda telekom müdürlüğüne.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shimmy -- 2 Ekim 2014; 19:50:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Shimmy

quote:

bir an konuyu ben bi açtım diye tereddüt ettim ping değerine kadar benim yaşadğım herşeyi yazmışsın. bende 59 ping alırken bir anda 90 larda gezmeye gbaşladı 16 mbitten 15 mbite düştü. 5-6 ping alıkrken 16 ping gösteriyor speedtest. bende aradım ama hattınızda sorun yok dediler. böyle kullanıyoruz bakalım.

ilk bağlattığımda bir sıkıntı yoktu sonradan tivibu bağladılar gelip bağlamayın ben kullanmıcam falan dedim sözleşmenizde var vs dediler sıkıntılar ondan sonra başladı. ayın 1 hafta normal 4 hafta net bu sekilde tivibuyu mu kapatsam bilemedim :s nisan ayında falan çok koşturdum telekom-santral vs derken sorun çözüldü ama yine başladı bıktım santrale-telekoma gitmekten pingin ne olduğunu bilmeyen adamlara sorunumu anlatmaktan. hatta elektrik falan vericem artık molotof kokteyli atıcam en sonunda telekom müdürlüğüne.

Alıntıları Göster
    Hocam aynı hattı baska kullanan olabılırmi

• quote:

Orijinalden alıntı: rotsenz0NZ0

Alıntıları Göster
    Ne zamandır bu sıkıntıyı çekiyorsunuz? 5-6 gündür mü yoksa daha uzun bir süre mi?
  • Eve telefon hattı getirip VDSL veriyorlar adına fiber diyorlar. Tam TTnet zihniyeti yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 3 Ekim 2014; 14:32:38 >
  • quote:

Aynı hattı başka kullanan derken? sadece modem üzerinden kablo ile tek pc kullanıyorum interneti :) bizim eve gelen kablo üzerindeki hattı başkaları da kullanıyorsa onu bilemem. Bu arada bayramın kutlu olsun :)

quote:

Orijinalden alıntı: ayktekc

Ne zamandır bu sıkıntıyı çekiyorsunuz? 5-6 gündür mü yoksa daha uzun bir süre mi?

daha uzun süredir aynı sıkıntı var 30 ocakta açtığım konu linkihttp://forum.donanimhaber.com/m_87225650/f_//tm.htm , nisan mayıs gibi baya üstüne düştüm telekom müdürlüğünden çıkmadım 2 gün, 1 hafta sonra ekip zahmet edip eve geldi hattı kontrol etti bir sıkıntı yok dedi tekrar telekom müdürlüğünde kamp kurdum ardından apartmana gelen kutunun içindeki bir parçada sıkıntı var dediler istanbuldan parça gelicek dendi 1 hafta sonra gelecek dediler sonra arayıp parçayı değiştirdiklerini söylediler sorun yine devam etti 2-3 hafta sonra kendiliğinden normale döndü 3-4 gün sonra yine aynı sıkıntı devam etti. Pingim sadece roket servisini aktif edince normale dönüyor roket bittiğinde aynı sıkıntı devam ediyor ayda 24 saat adam gibi ping sahibi olabiliyorum :) milyon kere anlattım gerek telekom müdürlüğüne gerek müşteri hizmetlerine twitter üzerinden de ulaştım ama sıkıntımı bir türlü anlatamadım kimseye :s Bayramınızda kutlu olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shimmy -- 4 Ekim 2014; 2:05:48 >

• quote:

quote:

Aynı hattı başka kullanan derken? sadece modem üzerinden kablo ile tek pc kullanıyorum interneti :) bizim eve gelen kablo üzerindeki hattı başkaları da kullanıyorsa onu bilemem. Bu arada bayramın kutlu olsun :)

quote:

Orijinalden alıntı: ayktekc

daha uzun süredir aynı sıkıntı var 30 ocakta açtığım konu linkihttp://forum.donanimhaber.com/m_87225650/f_//tm.htm , nisan mayıs gibi baya üstüne düştüm telekom müdürlüğünden çıkmadım 2 gün, 1 hafta sonra ekip zahmet edip eve geldi hattı kontrol etti bir sıkıntı yok dedi tekrar telekom müdürlüğünde kamp kurdum ardından apartmana gelen kutunun içindeki bir parçada sıkıntı var dediler istanbuldan parça gelicek dendi 1 hafta sonra gelecek dediler sonra arayıp parçayı değiştirdiklerini söylediler sorun yine devam etti 2-3 hafta sonra kendiliğinden normale döndü 3-4 gün sonra yine aynı sıkıntı devam etti. Pingim sadece roket servisini aktif edince normale dönüyor roket bittiğinde aynı sıkıntı devam ediyor ayda 24 saat adam gibi ping sahibi olabiliyorum :) milyon kere anlattım gerek telekom müdürlüğüne gerek müşteri hizmetlerine twitter üzerinden de ulaştım ama sıkıntımı bir türlü anlatamadım kimseye :s Bayramınızda kutlu olsun

Alıntıları Göster
    sorunu nasıl çözebilirim? nasıl bir yol izleyebilirim? yardımcı olabilecek kimse var mı? TTNet'i iptal edip farklı bir firmaya geçeyim diye düşündüm, ocak ayında başlayan taahüt dolayısı ile 590 liralık cayma bedeli çıkardılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shimmy -- 7 Ekim 2014; 22:34:47 >

• quote:

sorunu nasıl çözebilirim? nasıl bir yol izleyebilirim? yardımcı olabilecek kimse var mı? TTNet'i iptal edip farklı bir firmaya geçeyim diye düşündüm, ocak ayında başlayan taahüt dolayısı ile 590 liralık cayma bedeli çıkardılar

Alıntıları Göster
    tamam vdsl değil mi bu? kutuya 25 ms normal.. adsl de kutuya 35 ms çıkıyor genelde çünkü.

bunu dahada azaltabilir misin bilmiyorumda, ev kablolamasına bağlı, teknik servisle görüş.

• Shimmy kullanıcısına yanıt
    Hocam önceden yasamiyorsaniz bu genel bir problem Uydunet ttnet ve diğer adsl firmalari yurt dışı çıkışı problemi yaşıyor bende dahil buna bazen 60 alirken bazen 80 90 düzeltilir heralde
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

tamam vdsl değil mi bu? kutuya 25 ms normal.. adsl de kutuya 35 ms çıkıyor genelde çünkü.

bunu dahada azaltabilir misin bilmiyorumda, ev kablolamasına bağlı, teknik servisle görüş.

Yanlışınız var Adsl de kutuya 35 ms oldukça yüksek. Ya kablolama berbat ya hat interleaved modda çalışıyordur.http://www.f-blog.info/dslam-kaynakli-uzun-ping-suresi-sorunlari/ eski bir konu ama gayet güzel açıklanmış. Kablolamayı kendim yaptım cat5 kablo ile. Roket servisini aktif edince veya ping normale dönünce kutuya olan ping max 5 ms. Kablolamada bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: KüfürbazHaydoo

Hocam önceden yasamiyorsaniz bu genel bir problem Uydunet ttnet ve diğer adsl firmalari yurt dışı çıkışı problemi yaşıyor bende dahil buna bazen 60 alirken bazen 80 90 düzeltilir heralde

Sıkıntı ocak ayından beri devam ediyor tivibu'yu aktif ettiklerinden beri. Yukarıda da dediğim gibi belirli zamanlar ping de sorun yok, bayram tatili dolayısıyla yoğunluktan pinglerin artması normal :)

quote:

Sizde tivibu kullanıyor musunuz? Benim sıkıntılar bu tivibu geldikten sonra başladı.

• quote:

quote:

Yanlışınız var Adsl de kutuya 35 ms oldukça yüksek. Ya kablolama berbat ya hat interleaved modda çalışıyordur.http://www.f-blog.info/dslam-kaynakli-uzun-ping-suresi-sorunlari/ eski bir konu ama gayet güzel açıklanmış. Kablolamayı kendim yaptım cat5 kablo ile. Roket servisini aktif edince veya ping normale dönünce kutuya olan ping max 5 ms. Kablolamada bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: KüfürbazHaydoo

Sıkıntı ocak ayından beri devam ediyor tivibu'yu aktif ettiklerinden beri. Yukarıda da dediğim gibi belirli zamanlar ping de sorun yok, bayram tatili dolayısıyla yoğunluktan pinglerin artması normal :)

quote:

Sizde tivibu kullanıyor musunuz? Benim sıkıntılar bu tivibu geldikten sonra başladı.

Alıntıları Göster
    C:\Users\Aghmed>tracert google.com

Tracing route to google.com [173.194.39.226]
    over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
    2 22 ms 22 ms 21 ms 93.155.1.242
    3 22 ms 21 ms 22 ms 81.212.86.229.static.turktelekom.com.tr [81.212.
    86.229]
    4 22 ms 22 ms 22 ms bartin-t3-1-bartin-t3-2.turktelekom.com.tr.166.1
    75.195.in-addr.arpa [195.175.166.45]
    5 37 ms 23 ms 23 ms bayrampasa-t3-1-otakcilar-t4-1.turktelekom.com.t
    r.118.156.212.in-addr.arpa [212.156.118.1]
    6 * * * Request timed out.
    7 * * * Request timed out.
    8 41 ms 41 ms 42 ms 72.14.196.187
    9 43 ms 42 ms 42 ms 72.14.238.133
    10 50 ms 49 ms 49 ms 72.14.235.79
    11 41 ms 42 ms 42 ms sof01s02-in-f2.1e100.net [173.194.39.226]

Trace complete.

binaya kadar fiber var, duvar prizinden alıyorum, arada kesik vs. yok.
    telefon bile bağlı değil
    sorun nedir sizce?

• Shimmy kullanıcısına yanıt
    kktc de adsl de öyle kutuya 35 ms.
  • quote:

Öncelikle herkese selamlar.

Bende bu sorun oluşmadı fakat sadece AirMech denen oyunda bir kere 1000ms ping gördüm. O da zaten server kaynaklıydı.

(Hızım normalde 16Mbit. 8Mbit'e neden indirdiler bilmiyorum.)
     TTNet Ping Sorunu

Google'a Traceroute. (IP adresini şu an kullandığımdan bazı kısımlar yok.)
     TTNet Ping Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linux_gemini -- 10 Ekim 2014; 19:42:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetay74
    telefon bile bağlı değil
    sorun nedir sizce?

Sorunumuz aynı bende çözmeye çalışıyorum :)

quote:

sanırım santrale çok uzaksınız, eğer değilseniz servis sağlayıcınızla görüşüp hattınızı fast path moda almalarını isteyin.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetay74
    telefon bile bağlı değil
    sorun nedir sizce?

Sorunumuz aynı bende çözmeye çalışıyorum :)

quote:

sanırım santrale çok uzaksınız, eğer değilseniz servis sağlayıcınızla görüşüp hattınızı fast path moda almalarını isteyin.

Alıntıları Göster
    Benim durumum daha vahim saat sabah 10dan gecenin 2 sinide kadar oyunlarda 999 pingim var ama gece 2 den sonra 80 ping aradım söyledim ama bekliyorum hayla düzelmesini

• quote:

Orijinalden alıntı: A Lifetime

Benim durumum daha vahim saat sabah 10dan gecenin 2 sinide kadar oyunlarda 999 pingim var ama gece 2 den sonra 80 ping aradım söyledim ama bekliyorum hayla düzelmesini

Alıntıları Göster
    15 ms pingden 40 ms pinge çıktı diye şikayet ediyor insanlar :D Benim akşam 9-12, öğlen 1-3 arası 1500 ms pingden aşağı inmiyor :)
    Bütün şirketlerin altyapısı TTNet'e bağlı olduğu için önümüzde ki seneler boyunca da bu altyapı yetersizliğinin çözüleceğini sanmıyorum.
    Nerde bizde Google Fiber...

• oguzhandurgun O kullanıcısına yanıt
    aynen bilader sabah 9 dan gece 2 ye kadar , bazen 3 te oluyor +1000ms alıyorum
    Alt yapı baya sorunlu.
    TÜRK TELEKOM ÇALIŞMIYORRRRRRR
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhandurgun

15 ms pingden 40 ms pinge çıktı diye şikayet ediyor insanlar :D Benim akşam 9-12, öğlen 1-3 arası 1500 ms pingden aşağı inmiyor :)
    Bütün şirketlerin altyapısı TTNet'e bağlı olduğu için önümüzde ki seneler boyunca da bu altyapı yetersizliğinin çözüleceğini sanmıyorum.

neden şikayetçi olmayalım? İnternetim kesildiğinde arkadaş sizin aylık bilmem kaç saat internetiniz kesilmiş veya internet hızınız çok düşükmüş bu sebeple sizden faturanın yarısını alalım diyorlar mı? Hem suçlular hem güçlüler hesapta... Baktınız sıkıntınız çözülmüyor benim gibi başvurursunuz tüketici mahkemesine kapatırsınız 5 kuruş cayma bedeli vermeden ;)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oguzhandurgun

neden şikayetçi olmayalım? İnternetim kesildiğinde arkadaş sizin aylık bilmem kaç saat internetiniz kesilmiş veya internet hızınız çok düşükmüş bu sebeple sizden faturanın yarısını alalım diyorlar mı? Hem suçlular hem güçlüler hesapta... Baktınız sıkıntınız çözülmüyor benim gibi başvurursunuz tüketici mahkemesine kapatırsınız 5 kuruş cayma bedeli vermeden ;)

Onu bırak burada millete 8 de 1 internet verip tam 8 mbit parası alıyorlar. Çoğu hat berbat durumda iyi olanlarda en çok 3 yada 4 alabiliyor. Birde telefon kablolarının geçtiği logar kapakları emniyetsiz bakır kabloları sürekli çalınıyor adamların. Böyle bir rezillik görülmemiş. Verdikleri modeme de ellerini kollarını sallayarak girebiliyorlar. Bana firmware update yaptılar uzaktan noluyoruz yav dedim. Bir de baktım fw yükselmiş kendi kendine. (Piyasadan modem almak lazım) Ayrıca Ping olayı online oyun için çok önemlidir. Yüksek Pingle adam gibi online oyun oynanmaz. Pingi düşük olan daha kötü oynasa bile pingi yüksek adamı haksız yere yenebilir. Bunu geç sürekli lag olur oyunun içine eder yani ping.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 19 Ekim 2014; 16:45:33 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.