Şimdi Ara

Ttnet ten Türknete geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 yıldır ttnet kullanıyordum max 16 mbps adsl hız tanımladılar taahhüt biter bitmez türknet e geçtim vdsl 35 mbps e kadar hız vaadettiler .

İlk internette araştırdım o kadar kötü yorum ve şikayet vardı ki ilk tereddüt ettim ama nasıl olsa taahhüt istemiyorlar kötüyse iptal ederim dedim

Bugün 35 mbps vdslle 33 mbps download hızı alıyorum ttnet te 7 mbps den fazla download hızı yoktu

Aynı fiyat taahhüt yok ve 4,5 kat daha hızlı internet. Türknet gerçekten çok önde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 35 paketinde 33 alıyorsanız hattınız daha fazlasını destekliyor olabilir. Hat değerlerinizi atın bakalım bi :)
  • Ttnet ten Türknete geçiş

• kemall_2736 K kullanıcısına yanıt
    Max 48 MBps destekliyor

• Çok da yüksek desteklemiyormuş. Paketinizi 50mbps'ye aldırdığınızda alabileceğiniz hız 40-45mbps arasında olur gibi gözüküyor. Bunun için aylık 10TL fazla ödemeye değer mi orası sizin bileceğiniz iş. Ha bir de tabi upload hızı da 3mbps'den 4mbps'ye çıkacak 50mbps paketine geçilirse.

ASUS modemlerde bu konuda güzel özellikler var. SNR değerini elle ayarlayabiliyoruz. Modem normalde otomatik olarak SNR değerini en düşük 8db olacak şekilde ayarlar ve hızı buna göre belirler. Mesela 8db iken 42mbps hız alınıyorsa bunu elle 5db veya 6db seviyesine çekerek hız 45mbps üstüne çıkartılabilir. Ayrıca high performance modu var. Bu da bir miktar hız yükseltimi sağlıyor. Ancak bunları yapınca CRC hataları artacaktır. Bu nedenle hattın kopma ihtimali de yükselir. Stabil bir hatta sahip olmayanların bunları yapması tavsiye edilmez.

Kendimden örnek verecek olursam normal şartlarda 28mbps hız alabiliyorum(snr 8db iken). Modem ayarlarından SNR değerini 6db'ye çektiğim zaman 33(zaman zaman 35)mbps'yi yakalıyorum ve kopma olmuyor. Deneme yapmak için paketimi 50mbps'ye aldırdım. SNR değerini 4db'ye çekip high performance moduna aldım. 45mbps civarı bir hızı yakalayabildim. Başta stabil gibi gözüktü ancak zamanla CRC hataları çok yükselmeye başladı, SNR iyice düşmeye başladı ve kopmalar olmaya başladı. Bu yüzden 35mbps paketine geri döndüm. Hattım stabil olsa 45mbps civarı hız alabilecektim.

• Hat değerinde sabit kalmıyor 51 49 48 42 mbps olarak değişiyor sence 50 mbps e geçmeye değer mi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VDSL e geçiş
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.