Şimdi Ara

ttnet vdsl rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi günler, genelde böyle başlıklar açmam ama yaklaşık 1-1.5 aydır(fiber'e geçmek istediğimden beri) iss konusunu çok iyi takip ediyorum. tabiki tüm internet servis sağlayıcılarının problemleri olacak ancak bu ihmaldir, insanların hayatlarından vakit çalmaktır. 2 farklı iss hakkında yakınacağım.

hikayeye en başından başlıyorum ardından esas meseleye geleceğim. fibere geçmek istediğimden beri iss konusuna gömüldüm ve yaklaşık 2 hafta okudum da okudum, ilk önceliğim tabiki upload hızından ötürü superonline'dı. 2 hafta gömülmenin ardından fiber hat başvurusu için superonline'ın peşinden koştum. telefonla aradım beni koşuyolundaki müdürlüğe gönderdiler,sarıyer bahçeköy'den kalktım gittim biz kurumsalız dendi başka yere yönlendirildi. sonra telefonla aradım tekrardan fiber altyapı başvurusu kaydı oluşturuldu, başvuru numaram dahi bana verildi. bayii'yi arayın sizinle ilgilenecekler dendi. ben sarıyer bahçeköy'de oturuyorum, ilgili kişi yanlış anladı ki beni beylikdüzü'ndeki bayii'ye kayıt ettirmiş, belki sistem öyle işliyor belki de o kişinin hatası bu konuda problem yok. ben de evime yakın olan sanayi mahallesindeki superonline bayiine gittim. orada derdimi anlattığımda biz altyapı hakkında herhangi bir başvuru ile ilgilenemiyoruz üsttekiler karar veriyor dendi. ardından telefonla tekrardan aradım, telefondaki yetkili kişi tabi hemen kaydınızı açalım dedi, ben de kaydım var ancak bilgi almak istiyorum dedim, ve başvuru no'mu ilettim, kontrol edildi ancak öyle bir talep bulunamadı daha doğrusu bulundu ama izmir(?) ile ilgili bir talep olduğu ortaya çıktı. tamam bu konuda da sıkıntı yok yanlışlık olabilir. aynı kişiyle yeni kayıt açmak için tekrardan konuştuk ve işlemleri oluşturuyorduk ki o günkü sistemsel problemden dolayı yeni talep oluşturulamadı. ertesi gün tekrar aradım ve tekrar talep oluşturmaya çalıştığımda ise yetkili kişi biz altyapı başvurusu alamıyoruz dedi ve konu kapandı. 2 hafta böylece sarıyer'den koşuyoluna giderek, telefonla uğraşılarak, sanayi mahallesine gidilerek yendi ve ben de artık bezdim. en azından denemiş oldum dedim ve kaderime boyun eğdim.

hikayenin esas konusu da bu, boyun eğdim ve türk telekom hipernet'e 5 ekim'de başvurdum. telefondaki ilgili kişi ile konuştuğumda 35mbit'e kadar hız alabileceğim söylendi. 2 gün içerisinde belgeler ve yeni modem geldi, yeni taahhüt yapıldı ve vdsl bağlanması için tam 2 hafta bekledim. ve turk telekom internet sitesine giriş yaptığımda internet paket bilginiz kısmında "HİPERNET LİMİTSİZ (35Mbps'e kadar)100GB AKN_Yüksek(!!Talep Beklemede!!)" yazısı gözüküyordu. satış yapan kişiye internet ne zaman bağlanır diye sorduğumda "ben şu an internetinizi aktifleştiririm ancak adsl modeminiz olduğu için sürekli kopmalar yaşarsınız" dedi. demek ki olay 2 click ile olabilecek bir işlem ki böyle bir cümle kurabiliyorlar. arkadaşlarıma sorduğumda değişimlerinin 5 dakikada olduğunu öğrenince bu işte bi terslik var dedim ancak forumdan edindiğim "2-15 gün içerisinde aktifleşme süresi var" bilgisinden sonra 2 hafta dolması için bekledim ve bugün türk telekom bebek bölge müdürlüğü'ne gittim. oradaki ilgili kişi gayet düzgün bir şekilde ilgilendi ancak ilk kurduğu cümle "vdsl'mi? 35mbit'mi? bölgenizde öyle bir destek yok ki" oldu. ben hani şok olursunuz ama şaşırmazsınız ya öyle bir durum yaşadım. tabi ben upload'um 2 olcak twitch.tv yayınlarına başlayacağım diye çıldırıyorum, kenarda birikmişim var sistemimi geliştiriyorum, kanalla ilgili şeyler araştırıyorum, yerimde duramıyorum, yıllardır bu anı beklemişim. her neyse e dedim ne olacak o zaman, satış yapan kişi nasıl 35mbit görüyor, bu durumu nasıl çözebiliriz dedim. santralden veya teknik ekipten birisine telefon edildi, ona soruldu tekrardan 35mbit alınabilir mi diye alınmaz dedi, 37mbit hız görüp nasıl 35 mbit'i destekliyo derler ki dedi. dedim benim o upload'a ihtiyacım var, ben bu işe yatırım da yaptım dedim. adsl'ime 2mbit upload bağlayın en azından dedim, çözerseniz durumu zorlarsanız cok sevinirim dedim adam da telefondaki kişiye sordu ne yapabiliriz diye 24mbit'e kadar destekler 21mbit alır dendi vdsl olarak. upload 2 alabiliyor muyum dedim, evet alırsın dedi. ilgili kişi de işlemlerini iptal edip 24mbitlik pakete başvuru yap, modemi iade etmen gerek bu süreçte dedi. neyse ki en azından sorunu öyle böyle atlattık ancak yine gelelim ki 2 haftam daha boşa kürek çekmek ile geçti, ben bölge müdürlüğüne gitmesem şu hattı kontrol edip dönüş yapabilecek kimse yok. tekrardan aradım mh'yi dedim 5 ekimde başvurmuştum da talebim ne durumda dedim 2 haftadır talep beklemede yazıyor dedim, sorun olarak ne not düşülmüş merak ettim çünkü az önce bölge müdürlüğünden çıktım ve alabileceğim max hız sizinkiyle örtüşmüyor dedim. ilgili kişi tabiki boş cevaplarda bulundu ve tripli konuştu(değerlendirmede bastım eksiyi tabi). ben de şu an alabileceğim hız kaç mbit gözüküyor bilgilendirir misiniz beni dedim tekrardan 35mbit dendi. konuşmanın bir yere varmayacağını anlayınca zaten kapadım iyi günler diyip. yani bu sorumsuzluk mu umursamazlık mı karınları mı tok da böyleler ben adlandıramıyorum ancak bi gerçek varsa o da insanların hayatlarından boooooolca vakit çaldıklarıdır.

içimi dökmek istedim bir yandan da yaşadıklarımı paylaşmak istedim ki sistemin ne kadar boktan işlediği tekrar insanların gözüne sokulsun, insanlar iss'ler hakkında beklentiye girmesin.

ve size de danışmak istediğim birkaç konu var. eğer yetkili varsa bu forumda ve beni yönlendirirse çok sevinirim.

1- superonline için alt yapı başvurusunda bulunabiliyor muyuz, bölgemize fiber gelir mi gelmez mi ne zaman gelir böyle bir bilgi edinebiliniyor mu. çünkü çook fazla bilgi kirliliği var, yetkili birisi varsa lütfen ilgilensin rica ediyorum yardımcı olun. evime superonline fiber gelirse eğer 450tl taahhüt parasını ödeyip ttnet ile tüm ilişkimi keseceğim.

2- 24mbit download hızından 21mbit alabilirsin gibi cümle kurdular, upload hızım da aynı orantıda düşük olur mu net 2mbit alır mıyım, bu benim için çok önemli. ve bir diğer sorum ise ttnet hipernet(vdsl)'te "parasıyla" upload hızını 4mbit'e yükseltmek mümkün müdür.

aydınlatırsanız, yardımcı olursanız çoook çok sevinirim.

yazım hatası vs. olduysa affola.

• 1- superonline için alt yapı başvurusunda bulunabiliyor muyuz, bölgemize fiber gelir mi gelmez mi ne zaman gelir böyle bir bilgi edinebiliniyor mu. çünkü çook fazla bilgi kirliliği var, yetkili birisi varsa lütfen ilgilensin rica ediyorum yardımcı olun. evime superonline fiber gelirse eğer 450tl taahhüt parasını ödeyip ttnet ile tüm ilişkimi keseceğim

bu sorunuza cevap vereyim eski bir TSOL çalışanı olarak Fiberin gelmesi bir kaç aşamadan oluşur
    *Superonline o bölge için yatırım planı yapmış mı ? Müşteri hizmetlerinden öğrenebilirsiniz.Fiber altyapı sorgulama ekranından bu detay görünür (eğer planlamada yoksa min fiber aktif olma süresi 12 aydır ve 24 aya kadar çıkabilir.)
    *Bu konuda en güncel bilgiyi superonline bayilerinde Protokol uzmanı vardır binalar ile gidip anlşma yaparlar bayide bu arkadaşı bulursanız (genellikle sahada çalışırlar) en net bilgiyi alabilirisniz.

24 mbitte VDSL sürekli ve kesin 2 mbit upload alırısnız diyen olursa yalandır alma ihtimali vardır fakat süreklilik arzetmeyebilir.En net sonucu kurulum yapıp internet aktif olunca görürsünüz onun dışında verilen bilgiler teoridir ve pratik olacağının kanıtı yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ronaldinho26 -- 19 Ekim 2017; 22:17:34 >

• cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

1- arayıp bilgi almayı deneyeceğim yatırım hakkında, özellikle protokol uzmanı orada mı diye soracağım hatta. fiber alt yapı sorgulamada adsl/yalın adsl var bilgisi gözüküyo ve fiber en yakın ayazağa mahallesinde gözüküyor onda da sadece bir sitede var ancak yatırım planı ile ilgili bir bilgi göremedim.

2- şu anki adsl hattım ile ve diğer modemimle yaklaşık 3mbit upload hızı değeri vardı modem arayüzünde ama bakalım artık. sizce bi umut olsun 35mbit bağlanır mı diye biraz beklemeli miyim yoksa en kısa zamanda paketi iptal edip 24lük için mi başvurmalıyım

3- ekstra para vererek upload hızımı 4mbit civarına yükseltmem mümkün olur mu

sektörden birisi olduğunuzdan dolayı düşünceleriniz benim için yol çizme anlamında çok önemli
  • Ronaldinho26 kullanıcısına yanıt
    Merhaba protokol imzaladık fakat yeni asfalt çekildiği için kazı izni alamıyorlar galiba bina içinde zaten cat 6 çekili sizce daha ne kadar bekleriz, belediyeden fen işlerini arayıp hızlandırabilir miyiz forum da biri yapmıştı galiba

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Data -- 19 Ekim 2017; 23:23:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • levolkie L kullanıcısına yanıt
    Şöyle söyleyeyim siz nerden kontrol ettiniz bilmiyorum ama benim bahsettiğim farklı
    Mahalleniz müşteri hizmetlerinde aktif veya pasif şekilde görünüyor mu pasif yatırım işlemi yapılmış ancak henüz aktif edilmemiş binalar için kullanılan bir ibare bayi veya müşteri hizmetleri bunu görür eğer öyleyse fiber gelebilir ama firmalar bunu müşteri ile paylaşmazlar çünkü bazen 3 ay da bazen 3 yılda aktif hale getirilir.
    Tavsiyem 24 mbit için başvurun upload için tt tarafında mutlaka çözüm üretirler ek hizmet alabilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamam ben yanlış anlamışım fiber sorgulamayı, bayii'deki veya müsteri hizmetlerindeki fiber sorgulamayı kastetmişsiniz ben de superonline fiber nerede kısmından bakmıştım. tamamdır şu anki 35mbitlik talebimi iptal edip 24mbit için başvuracağım. çok sağolun tavsiyeleriniz için. iyi çalışmalar iyi forumlar.
  • Benim adsl netim komple koptuktan sonra yeni modem + taahüt geçirdiler. Vdsl geçmişlermişmiş, felaket hızlıymış falan. İyi hoş güzel, geçtik. Ping adsl'e göre 3 kat fazlaydı. ( Neyse ping'e değinmeyeceğim, çünkü artık online oyun oynamak da yasak Türkiye'de. ). Ttnet'de teknik eleman olarak çalışan arkadaşım ( ping nedir bilmiyor bu arada ), eve geldi ve bana '' oğlum manyak mısın, arayıp fibere geçirtsene! '' dedi.

Kulağa garip geliyor, '' Nasıl fibere geçirtecem yav ? '', '' Bir telefonla, bir tuşa basıp fiber mi olacam ?'' Kaç gün internetsiz kalacam ? '', tarzı sorular sorarken, müşteri hizmetlerini aradım, iki kimlik doğrulaması ve ŞAP ! fibere geçirdik dediler. Download hızı aynı, her şey aynı, ping 300+, packet loss %45 ... fiyat da arttı tabi ama artık göz görmüyor, ne deseler veriyoruz... Müşteri hizmetleri 10 dakika '' Dındırıdındırıdındırıdındırı Fİ! BER! LEEEEEEEEEEE! '' saçmalığını dinlettirdikten sonra, 300 ping'e '' Hiçbir sıkıntı görünmüyor. '' diyip kapatıyor.
    Arap şirketlerine hiçbir zaman güvenmeyeceksin ve bu tarz arap şirketleri isimlerinde mutlaka '' Türk '' kullanır. Dikkatli olmak lazım.

Öyle alt yapı başvurusuyla falan uğraşma. Ekmek neredeyse oraya kurar altyapıyı. Sen ne kadar istersen iste, sadece çok yoğun kullanıcıya sahip ( Büyükşehir Merkezleri ), yoğun talep olan ve resmi engel bulunmayan bölgeye kurar altyapısını. Bizim gibilere kakalar ortaçağ teknolojisini fiber diye, tek porttan da 10 000 kullanıcıya internet bağlar, kemiklerini sıyırırlar adamın.

• hepiniz çok sağolun cevaplar için. 35mbit için 1 gün daha bekleyeyim dedim ve dün yani cuma(işlemin 15.günü) internetim yarım saat boyunca kesildi ve ardından 35mbit paket hattıma tanımlanmış gözüktü. akk aştığım için 15mbit bi hız alıyordum. gece 2 yi bekledim acaba bölge müdürlüğünün dediği 21 mbiti mi alacağım yoksa başvurduğum 35 mbiti mi alacağım diye. ardından gece hız testi yaptığımda gerçekten 35mbit aldığımı gördüm ve şaşırdım tabi, ancak yayın açınca bufferbloat dediğimiz sabit olmayan ping deişimleri oluyor yayın sırasında. max download değerim 35163bit iken, mevcut download değerim 35806bit bu durum çok şaşırtıcı :) ttnet vdsl rezaleti

evet durum böyle sonuçlandı. şimdi ise bufferbloat olayına çözüm bulmaya çalışacağım. evet upload yaparken ping yükselmesi normal bunu ben de biliyorum ancak x x+5 x+15 x+25 sonra tekrardan x değerine dönen bir 3snlik döngü bu sürekli bu şekilde şekilde oynuyor ping. stabil bir ping değerini yakalamam gerekli.

hepinize çok teşekkür ederim tekrardan iyi forumlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.