Öncelikle merhaba. Altyapımda 93 Mbps TurkNet'in VDSL hizmetini aktif olarak kullanıyorum. Superonline 100 download 20 upload destekliyor. Sizce TurkNet'te kalmalı mıyım, yoksa Superonline'a geçmeli miyim? Nedenleriyle yazarsanız çok sevinirim. NOT: Bu soruyu tereddütlü bir şekilde sormamın sebebi 2 sene önce Superonline'ın rezaletinden dolayı TurkNet'e geçişimdi. Geçtiğimiz sene aynı mahalle içinde farklı bir binaya taşındım. NOT 2: Evde remote çalışanlar var, bunu da göz önünde bulundurmak isterim. |
TurkNet VDSL mi Superonline Fiber mi?
-
-
Superonline çünkü fiber her zaman adsl ve VDSL den daha iyidir -
Superonline'da bir ton kısıtlama var. Uygulamaların hepsinde hız kısıtlaması yapılıyor. Akşam saatlerinde Youtubedan video oynatırken donuyor, twitchten yayın izlenmiyor, DNS VPN kullanımı yasak. Paket inceleme ile hangi sitelere girdiğimizi izliyorlar.
Sizin yerinizde olsam VDSL ile TurkNet alırdım. 200mbit Superonline alacağıma 90 mbit VDSL TurkNet kullanırım daha iyi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 14 Haziran 2022; 18:5:57 > -
Son zamanlarda SOL’ün fazlasıyla düzeldiğini duymuştum, daha net örnekler verebilir misiniz?
-
Twitchte yayın açan arkadaşlarım var, sabah saatlerinde 6 mbit yayın açıyorlar, akşam saati olunca 2 mbit bile açamıyorlar. Yurtdışı hızları sınırlanıyor -
Superonline'ın tek iyi yanı upload hızının 20mbps olması.
Negatif yanları
- Aşırı sansür var ve DNS değiştirerek aşamıyorsunuz.
- Netflix tarafında Turk.net'de (35 mbps VDSL ile) açar açmaz 4K-2160p (7.62mbps ile başlayıp hemen ardından 15.2mbps'a erişiyor) ile izlediğimiz içeriklerde, superonline genelde 480p (1mbps) ile başlayıp 20-30 saniye içinde ancak 4k kaliteye ulaşabiliyor. Disney+'da da görüntü kalitesi düşük başlıyor zamanla iyileşiyor. Amazon Prime Video ve Youtube'da sorun yaşamıyorum.
- Superonline da paket hızını stabil olarak alamıyorum. Hızlar çok dalgalanıyor. Speedtest sonuçları yanıltıcı.
- Yasal VPN kullanımında da (biz uzak ofislere bağlanıyoruz) bant genişliği stabil değil, burada bir kısıtlama varmış gibi hissediyorum ama ispat edemiyorum :)
- DNS çözümleri hiç stabil değil, bazen çok hızlı bazen çok bekletiyor.
- Whatsapp görüntülü konuşmalarda görüntü kalitemiz hiç 20mbps uploadımız varmış gibi değil. Comnet VDSL ile Kanada ile whatsapp görüşmesi yaptığımız kaliteye superonline ile İstanbul/İzmir'le görüştüğümüzde erişemiyoruz bir türlü.
Günlük kullanımda aktif olarak kullandığım Turk.net (VDSL 35) ve yakın zamana kadar kullandığım comnet(VDSL 100), superonline fibere göre çok daha konforluydu.
Ben paketi 500/20'ye yükselttim, hız testlerinde 500 alabilmeme rağmen örneğin torrentlerde 300mbps hızı içi göremedim.
Benim şu an superonline fiber kullanmamın tek sebebi upload hızının 20 olması, tıpkı sizin gibi bizde de remote çalışan var ve sürekli buluta dosya yüklüyoruz, orada hakkını veriyor.
VDSL tarafta 20mbps hız olsa, superonline'da dakika durmam.
Fiyat sizin için önemli ise o noktada da aylık 60-80 lira farklar var sanırım.
Benzer içerikler
- ev interneti başka operatöre taşıma
- turknet altyapı haritası
- diğer internet servis sağlayıcısında devam eden bir iş emriniz olduğu için şu an yeni abonelik işlemlerinizi başlatamıyoruz. mevcut servis sağlayıcı tarafından işleminiz sonlandırdıktan sonra tekrar başvuru yapabilirsiniz.
- türknet kurulum ücreti
- modemden cızırtı gelmesi
- 24 ay taahhütlü internet cayma bedeli
- statik ip
- gigafiber nedir
- türk telekom port açma ücreti
- zyxel modem kurulumu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X