Şimdi Ara

Ttnet vs sol vdsl yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ttnet 8 mbit adsl kullanıyorum. Sokagimiza ttkom kutuları yenildendi ben de mhyi aradım , altyapimda vdsl olduğunu öğrendim.
    Ttnet 30 mbite kadar vdsl hizmeti alabilecegimi söyledi.
    Sol'u aradım onlarda 59 mbite kadar desteklediğini söylediler.
    1-Bu ikisi arasındaki sol'un pazarlama taktiği mi aldıktan sonra alabileceğiniz maximum hız 30 mbit mi diyecekler sonuçta aynı altyapıyı kullanıyorlar.
    2- aslında hız benim için önemli değil kota da önemli değil benim için tek önemli olan şey ping neti online oyun için kullanıyorum kırk yılda bir bir şey indiririm. Wot oynuyorum ciddi ping sıkıntılarım var.yuksek ping, dalgalanma,ve anlık bağlantı kopup geri gelmesi gibi.
    Daha önce hızimi 16 mbit den 8 mbit e düşürdüm ve ping de ciddi bir artış sağlanmıştım. Fakat artık 8 de de sıkıntılar yaşıyorum.
    3- tüm kabloları bina kutusundan itibaren bir hafta önce değiştirdim yeni modem aldım sadece snr artısı oldu pingde çok değişen bişey yok. Avea 4g dd bile bazen daha iyi ping alıyorum.
    4- iki iss de vdsl i deneme şansım var mı taahhüt vermeden çünkü ping ne olacak bilemiyorum. Vdsl de daha iyi mi yoksa hız yükselmesinden dolayı daha mı kötü ping alırım.
    5- sizce hangisine gecmeliyim sol da bir arıza olduğunda sıkıntı yaşandığını veya ttnetin bilerek hizmet goturmedigini veya kötü portları verdiğini okudum.
    Fakat sol kendi yurtdışı çıkışlarını kullandığı için de bariz ping düşüşü var okuduğum kadarıyla.bunu çevremde bizzat test edebilecek bir durumum yok açıkçası hangisi ping açısından iyi olur. Solun paketleri de biraz pahalı ama gerçekten hizmet alacaksam öderim artık napalim.
    6- son olarak ip adresi de verebilirim login.p1.worloftanks.eu ping adresi bu bende ortalama 80-90 çıkıyor bazen 110-120 leri de görüyorum cumartesi akşamları ricam bu ip ye ping atabilir misiniz?
    Saygılar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim de gözüm hep köşedeki saha dolabında, belki bir gün balkona çıkarım da değişmiş halde görürüm diye deli gibi arada bakarım. Superonline'ın yurtdışı çıkışları kaliteli, bende TT'de sorun yaşadım Superonline'a geçince düzeldi.

IP'ye tracert attım baya yüksek çıktı bende.

21 193 ms 193 ms 194 ms lb-182-211.above.com [103.224.182.211] en sonda bu çıktı. Sunucular Amerika'da mı buranın? Normalde Almanya'dan 50 ping alıyordum.
  • Adsl ve Vdsl de süperonlineyi tercih etmeyin ben adsl kullanmıştım alıp alıcağıma pişman oldum müşteri hizmetleri bilgisiz ve teknik bir sorununuz oldugunda sürekli talep oluşturuldu diyip yolluyorlar
  • Sunucu almanya da hocam.

Ben şu an 140-150 arası alıyorum ttnetin yurtdışı çıkışı olan telia da ciddi sıkıntı var.

Ping plotterla incelediğimde sıkıntı buradan kaynaklanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: AirJET

Adsl ve Vdsl de süperonlineyi tercih etmeyin ben adsl kullanmıştım alıp alıcağıma pişman oldum müşteri hizmetleri bilgisiz ve teknik bir sorununuz oldugunda sürekli talep oluşturuldu diyip yolluyorlar
    Benim de bundan dolayı tereddütlerim var arıza çıkmazsa süper anladığım kadarıyla yoksa yandı gülüm keten helva

• enginkoto E kullanıcısına yanıt
    Farklı bir arkadaş deneyip fotoğrafı yollayabilir aslında, bende epey yüksek çıktı.
  • Komşunun Superonlinei varmış neredeyse yarı yarıya daha iyi Superonline pingi bizzat test ettim.

Şu an 90-100 arası ping alırken sol da 40-50 arası ping aldım.

Ttnetin sıkıntısı yurtdışı çıkışı olan teliada gördüğüm kadarıyla.

Artık ciddi ciddi geçmeyi düşünüyorum.

Mh ile görüşecem taahhüdüm vardı cayma bedelim ne kadar vs. Yarın akşam da emin olmak için bir daha deneyeceğim bakalım nolacak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Türknet veya netspeed gibi 2 adet taahhütsüz firma var iken ben taahhüt vermem tercih sizin.

Türknet seabone kullanıyor yurtdışı için. Superonline da öyle olması lazım. Unutmaz isem akşam verdiğiniz adrese ping atarım

• quote:

Orijinalden alıntı: kütahyalı_ramazan

Türknet veya netspeed gibi 2 adet taahhütsüz firma var iken ben taahhüt vermem tercih sizin.

Türknet seabone kullanıyor yurtdışı için. Superonline da öyle olması lazım. Unutmaz isem akşam verdiğiniz adrese ping atarım
    Siz ne kullanıyorsunuz hocam açıkçası netspeedin rakamları süper ama işte bir sıkıntı olursa diye çekiniyor insan

Dedıginiz gibi ping atabilirseniz sevinirim şu an beklemedeyim araştırıyorum ama ttent olayi bitti gibi onu netlestirdim.

Hocam ben Türknet 86/4 vae VDSL kullanıyorum. İstanbul Üsküdar Altunizade santrale bağlıyım. Bunlar şimdi taze aldığım tracert ve ping değerleri. Tabi aksam da bakmak lazım

Ttnet vs sol vdsl yardım

Ttnet vs sol vdsl yardım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

sabah 5.45. Yoğun saatte bakamadım kusura bakmayın ama aklımda (Türknet Vae VDSL 86/4)

Ttnet vs sol vdsl yardım
  • Telekom fiber İstanbul
    Ttnet vs sol vdsl yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Data -- 8 Mayıs 2018; 5:56:24 >
  • Netspeed dene turknet taamen macera ve uzak durulmasi gereen iss. Rezil olursun turnette forumu kurcalaman yeterli sikayetler bitmiyor.

Superonline danda alma akn bile degil kota uyguluyor. Yani kota bitisi duruyor. Telekom al keyfine bak

• Cevaplarıniz için gerçekten teşekkür ederim. Malesef bulunduğum bölgede telekom fiber yok.

Vdsl altyapısı yeni kuruldu.

Ttkom ile sol u test ettiğimde ping konusunda yarı yarıya fark var.

Ttkomun yurtdışı çıkışı olan telia telekomda bağlantı sapıtıyor.

Ttkomun fiyat mh vs iyi ama benim için en önemli kriter olan ping rezalet bende.

Solun fiyatları çok yüksek ve kotali ama netspeed gibi alternatifler de sorun yaşamazsan çok iyi fiyat alternatifleri var.

Kararsız kaldım bir iki gün içinde karar verecem kafamda net olan tek şey telekomu sildigim 200 tl cayma bedelini bile ödeyecem çünkü hizmet alamıyorum.

• Ben de fotoğraf koyayım dedim. Superonline ADSL kullnıyorum. Türk Telekom'da kullandım kendi altyapısı diye ama akşamları packet loss alıyordum ping atınca. (Cs:go %25 loss vardı) Kesinlikle online oyun için yurtdışı çıkışı önemli.

Sanırım sizin de ADSL var. Konuda da ADSL abonesi bir ben varım sanırım. :) Türk Telekom ile kıyaslayabiliriz ping değerlerini, bu sayede fark var mı yok mu görürüz.

Ttnet vs sol vdsl yardım

Türk Telekom Fiber kullanan arkadaştan bile bir tık iyi ping almışım.

Ttnet vs sol vdsl yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methoxyphenyl -- 8 Mayıs 2018; 15:44:5 >

• Methoxyphenyl kullanıcısına yanıt
    Ttnetin abone sayısı çok fazla hocam bence sıkıntının temel kaynağı o. Komşum da sol adsl i test edince bizzat yarı yarıya ping düşüşüne şahit oldum.

Komşum da 8 adsl var onda test ettim. 35 vdsl e geçmeyi düşünüyorum.

Burada kafama takılan husus acaba hız yükselmesinden dolayı ping oluşur mu ttnet de bu durumu yaşadım çünkü 8mbit den 16 mbite geçtiğimde o zaman standart 70 olan pingim 90 lara çıkmıştı. Sürekli arayıp hız dusurtuyordum en son 8 lik bir paket buldum tekrar ona geçmiştim. Ama şu an iyice kullanılmaz hale geldi 120-130 pingle direkt oyuna yenik başlıyorum. İsinlanarak oyun oynuyoz resmen. 8 mbit gibi artık komik sayılabilecek bir tarifede olmama rağmen.

Sol la görüştüğumde ping sıkıntısı yasarsam vdsl den adsle dönersem ceza yiyeceğimi söyledi.

Şimdi arayıp ne kadar ceza olduğunu da öğrenecem.

Sol veya netspeed kararsızım açıkçası gerçi netspeedde forumda bayağı şikayetçi de vardı bilemedim.

Aylık 75 lira verip çöp gibi bir internete sahip olmak gerçekten üzücü.

Aveyla 50 mbit bağlantı sagliyorum artı onun pingi bile bu ttnet den daha iyi.

Bu arada başka bölgelerde kullananlar memnun da olabilir ben fatihte oturuyorum inanılmaz yoğun bir bölge belki de bundan kaynaklanıyordur bilemem yanlış yönlendirme de yapmayayim.

Bende Zeytinburnu'ndayım, çok yoğun burası da. Hız yükselince ping yükselmesi garibime gitti, acaba hattı fastpath den diğer moda mı alıyorlar? ben TürkNet'de kullandım ama oyunlarda ping +15 yükselmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methoxyphenyl -- 8 Mayıs 2018; 16:35:30 >
  • Forumda bununla ilgili yazan bir kişi vardı ben çok anlamıyorum hocam. Snr değerleri düşüyor ve birkaç şeyden dolayı sağlıksız hız artışlarında buna bağlı olarak ping de artar diyordu. Tabi sağlıklı bir bağlantıda önemli mesela bağlantıda hiç anlık kopmalar ve dalgalanmalar olmayacaksa benim için 50-70 ping arasında fark yok belki cs go da farkeder.

Benim snr değerim minimum olarak 8 tam sınırda. Hattım da fastpath ve hiç kopma sorunu yaşamıyorum.
  • Methoxyphenyl kullanıcısına yanıt
    Hızınızı artirdiginizda kopmalar ve fena bir pingle karşı karşıya kalırsınız muhtemelen. Kablolarıniz çok mu eski hocam ben kutudan gelen kabloyu degistirttim 100 tl tuttu normal telefon kablosu çekti fakat. Snr 12 lerden 17 lere çıktı. 20 yıllık kabloydu hat zayıflaması yok artık 20 mbite kadar da yükseltilebilir hız yazıyor belki vdsl olduğunda daha da yükselecektir.

Ttkom kutuların yanına yeni kutular koydular o kutuyu bulup bir kontrol edin isterseniz veya netten sorgulama yapabilirsiniz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.