Şimdi Ara

Ttnet Yıllar Önce Verdiği Modeme Bakın.. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
153
Cevap
1
Favori
7.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: tutankemon

quote:

Orijinalden alıntı: Srcn81

İşlem tarihi 10.01.2007
    Tahahhüt kağıdında Santral Saha Dolabı Dağıtım kutusu Santral mesefasine kadar herşey yazıyor. Bu aboneliğimi 2010 yılında iptal ettirmiştim.

Şimdiki Tahahhüt kağıdında böyle bir ayrıntı yok nedense..

2007 Yılında abone olduğum zamanlar bunu vermişlerdi tarife 3 GB Limitli ozamanlar hızım 1 mbps bile yoktu hızım. Port Hızı 1024-256

Bu Modemle Nete bağlanıyordum.

Ttnet Yıllar Önce Verdiği Modeme Bakın..

Edit: Az önce modemi bağladım çalıştı geç ip alıyor ama.

10 yıl oldu dahalen çalışıyor.

bendekide çalışıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tutankemon

quote:

İşlem tarihi 10.01.2007
    Tahahhüt kağıdında Santral Saha Dolabı Dağıtım kutusu Santral mesefasine kadar herşey yazıyor. Bu aboneliğimi 2010 yılında iptal ettirmiştim.

Şimdiki Tahahhüt kağıdında böyle bir ayrıntı yok nedense..

2007 Yılında abone olduğum zamanlar bunu vermişlerdi tarife 3 GB Limitli ozamanlar hızım 1 mbps bile yoktu hızım. Port Hızı 1024-256

Bu Modemle Nete bağlanıyordum.

Edit: Az önce modemi bağladım çalıştı geç ip alıyor ama.

10 yıl oldu dahalen çalışıyor.

bendekide çalışıyor.

Arkadaşa sattım dahalen çalışıyor.
    Bozulmadan mecburen değiştirdim evde kablosuza ihtiyaç duyulunca.

Şimdikide AirTies RT206 ikinci el aldım 70 tl sokakta 100 metre ilerden çekiyor, apartmanın birinci katından 5 katına kadar heryerden çekiyor, bu meret cidden böyle iyimi banamı iyisi denk geldi.

• benimde ilk modemim kablolu zoom marka modemdi 2004'te 175 TL'ye almıştım o zamanlar hediye modem falan yoktu. babamla başvuruyu yapmıştım bize 7 gün içinde modem temin edin demişlerdi haftalardır biriktirdiğim harçlığımı modem'e verdim işin ilginci o zamanlar kampanya falan da hatırlamıyorum yani sabit 49 TL'den başlamıştım yanlış hatırlamıyorsam. Daha sonra bu modem 2007'de fırtına çıktığı bir gün ethernet portu gitmişti. garantisi de bittiği için mecburen modem almıştım. Airties RT 211 şuan bile kullanıyorum tık yok modemde 6 sene oldu fakat bugünlerde tekrar değiştirmem gerekiyrmuş çünkü bağlantı kopması nedeniyle arıza bıraktığım ttnet airties servisi ile görüşmemi söyledi servis ise modemin mevcut 8 mbit hızı modem'in desteklemeyeceğini yeni modem almamı söyledi. artık yeni modem alma zamanı geldi. 10. seneye yaklaştık :)

• quote:

Orijinalden alıntı: amanhem

quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

quote:

quote:

buda benim ilk modemim
    56 K ile bağlanıyordum o zamanlar,
    rahmetli kemal sunal e-kolay. net diye reklam yapıyordu.
    sonra süperonline, ixir vs. kullandık
    hey gidi günler hey.

Aynı tv kartına benziyor buu..

Tv kartı diyip dalga geçme lütfen,
    o günler teknolojinin altın yıllarıydı bizim için.
    siyah kara kutu atarilerden pc ye geçiş yaptığımız yıllardı.
    sega mega drive konsollardan sony playstation 1 lere geçiş yaptığımız günlerdi.
    interneti saatlik paketler halinde satın alırdık, e-kolay 10 saatlik paketler satardı,
    canımız sıkılır süperonlinedan kontör satınalırdık
    yada bunların hiçbirine ulaşma imkanın yoksa modem arayüzüne 156 mıydı 186 mıydı ne yazar öyle internete girerdik. Saati 1 tl ödenirdi tabi o zaman :)

Hiç unutmam Diablo 2 oyunu 18,5 Mblık yama çıkarmışta ve ben bu yamayı hergün akşam okuldan geldikten sonra 2 şer saatten 1 hafta gibi bir sürede indirmiştim

146

Superonline e-pack, Ixir, Netone, E-kolay. Bir ara webbee atak yapmıştı. En çok e-kolay kullanmıştım.

hah şu numara 146 idi.
    bu numara ile internete girdim 1 ay boyunca ve o zaman telefon faturamız 80 tl gibi bir rakam gelmişti.
    Babam 3 ay internete girişi yasaklamıştı

O değilde 700 MB indiren bir arkadaşımın annesi telefonu tam %99'da iken açmış ve download'u mefta olmuştu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

quote:

Orijinalden alıntı: Vegabond81

quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Pikatelden sonra hep tp link aldım , halende tp link kullanıyorum.

Tp link hiç kullanmadım onların kablosuz özelliğini zayıf gibi biliyorum ama modeline göre değişir sanırım..

5db kablosuz kapsama alanı var modemimin. Bu baya mesafe demek.

Eğer modem değiştirirsem zaten Tp link alıcam sanırım airties çok tuzlu bee..

aha okulda kullandığımız modem.internet durup dururken gidiyo bazen de sinyal oluyor ama ünlem işareti çıkıyor.modemden mi acaba

• Yaklaşık 1998 yılından beridir Dial-Up olsun KabloNet olsun ADSL olsun onlarca dahili yada harici modem kullandığımı söyleyebilirim. Halen evimde ve işyerimde aktif kullandığım 3 adet ADSL modem mevcut, yılların bana bıraktığı modem markaları konusunda tecrübelerim şöyle oldu;

ASUS : Gerçekten iyi özellikli ancak kesinlikle stabil değil, tam anlamıyla sorunsuz ve kesintisiz bir internet istiyorsanız bence Asus markasına temkinli yaklaşmakta yarar var. 3 adet uzun süre kullandığım Wireless özellikli 4 Port Asus modemden 2 tanesi çoktan öldü bile. Ölenler bir kaç kez garantiden teknik servise gitmeye de ihtiyaç duymuştu. Yaklaşık 7-8 yıldır Halen kullanmakta olduğum Asus WL600G marka asus modemi stabil çalışmaması ve kopmalar yaşatması sebebi ile işyerimden evime aldım. Şimdiye kadar kullandıklarım arasında kablosuz ağ kapsama alanı en iyi modem kesinlikle bu (WL600G) ama dediğim gibi stabil değil, hatta şu an bile on/off tuşundan kapattığımda soğumadan tekrar açılmayabiliyor, yada adaptörü fişten çekip tekrar takarak açmam gerekebiliyor. Adaptörünü v.s. değiştirmeme rağmen artık bu tür kronik hassas taraflarını kullandım ve stabiliteye mecbur kalmadığım evimde kullanıyorum. Muhtemelen 3 adet döneminin en iyi özellikli Asus modemini satın alıp kullandıktan sonra bir daha Asus almam... Hatta Asus'un oldukça sorunlu WL67G USB Wireless adaptörlerini de hesaba katınca bende Network ürünleri konusunda sıkıntılı bir marka imajı bıraktı. Ancak memnun olduğum farklı kulvarlarda kullandığım Asus ürünleri de var elbette. Çizgi Elektronik distribütörlüğünde satılan ürünlerde Çizgi'ye olan güvenim sebebiyle Asus'tan pek çekinmiyorum, ancak diğer firmalarda satış sonrası hizmet prosedürü biraz daha sinir bozucu düzeyde olabiliyor.

AIRTIES : Kullandığım bir kaç Airties modemde yaşadığım problemleri 2-3 kez adaptör yenileyerek çözdüm. Bunun dışında kullanışlılık ve stabilite olarak en beğendiğim markalardan birisi. Çok basit, kullanışlı ve hızlı çalışan bir web arayüzü var. Gerçi yaklaşık iki yıldır işyerimde server üzerinde kullandığım internet hattımda takılı Airties RT 205 marka modem de bi kaç aydır hattan düşüp hemen tekrar gelmesi gibi bir problem yaşıyorum ancak problemin adsl hattındaki bir problemden kaynaklandığını düşünüyorum. Fırsat bulduğumda değiştirip deneyeceğim. Bunun dışında Airties pek çekinmeden alabileceğim markalardan birisi.

ZYXEL : Yine çekindiğim markalardan, zira bu marka ile sık sık başım derde girdi. Kötü olan tarafı sorunun cihazdan kaynaklandığını anlamakta en zorlandığım marka bu oldu. Problem bi var bi yok gibi durumlarla karşılaştım. Bazen hatayı çözmek adına problemin sürekli hale gelmesine şükredebiliyorsunuz. :)

PIKATEL : Basit ve baz modellerini kullandım. Genelde ADSL hatlarının yanında sözleşmeli verilenlerden. Daha az özellikli ve pek sorun çıkarmadı, halen diğer işyerimde yaklaşık 4-5 yıldır bunun kablosuz bir modelini kullanıyorum ve problem çıkarmadı diyebilirim. Ancak yine de özelliksiz bir modem seçecek olsam tercihim muhtemelen Airties tan yana olurdu.

TP LINK : Performansını beğendiğim markalardan birisi ve yine stabilite konusunda güven oluşturacak kadar iyi kanaat bıraktı bende. Aslında bu markanın sanırım sadece 2 modelini kullandım, ikisi de sorun yaşatmadı, çok fazla tecrübem olmamakla birlikte halen aktif kullandığım sorunsuz Access Point inide hesaba katınca bu markadan da pek çekinmiyorum diyebilirim.

• Biz kendimiz almıştık Datron Modem, ADSL 2+ bile destekliyor valla 3 pc değişti o modem hala sağlam
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiyahPelerinliAdam

Yaklaşık 1998 yılından beridir Dial-Up olsun KabloNet olsun ADSL olsun onlarca dahili yada harici modem kullandığımı söyleyebilirim. Halen evimde ve işyerimde aktif kullandığım 3 adet ADSL modem mevcut, yılların bana bıraktığı modem markaları konusunda tecrübelerim şöyle oldu;

ASUS : Gerçekten iyi özellikli ancak kesinlikle stabil değil, tam anlamıyla sorunsuz ve kesintisiz bir internet istiyorsanız bence Asus markasına temkinli yaklaşmakta yarar var. 3 adet uzun süre kullandığım Wireless özellikli 4 Port Asus modemden 2 tanesi çoktan öldü bile. Ölenler bir kaç kez garantiden teknik servise gitmeye de ihtiyaç duymuştu. Yaklaşık 7-8 yıldır Halen kullanmakta olduğum Asus WL600G marka asus modemi stabil çalışmaması ve kopmalar yaşatması sebebi ile işyerimden evime aldım. Şimdiye kadar kullandıklarım arasında kablosuz ağ kapsama alanı en iyi modem kesinlikle bu (WL600G) ama dediğim gibi stabil değil, hatta şu an bile on/off tuşundan kapattığımda soğumadan tekrar açılmayabiliyor, yada adaptörü fişten çekip tekrar takarak açmam gerekebiliyor. Adaptörünü v.s. değiştirmeme rağmen artık bu tür kronik hassas taraflarını kullandım ve stabiliteye mecbur kalmadığım evimde kullanıyorum. Muhtemelen 3 adet döneminin en iyi özellikli Asus modemini satın alıp kullandıktan sonra bir daha Asus almam... Hatta Asus'un oldukça sorunlu WL67G USB Wireless adaptörlerini de hesaba katınca bende Network ürünleri konusunda sıkıntılı bir marka imajı bıraktı. Ancak memnun olduğum farklı kulvarlarda kullandığım Asus ürünleri de var elbette. Çizgi Elektronik distribütörlüğünde satılan ürünlerde Çizgi'ye olan güvenim sebebiyle Asus'tan pek çekinmiyorum, ancak diğer firmalarda satış sonrası hizmet prosedürü biraz daha sinir bozucu düzeyde olabiliyor.

AIRTIES : Kullandığım bir kaç Airties modemde yaşadığım problemleri 2-3 kez adaptör yenileyerek çözdüm. Bunun dışında kullanışlılık ve stabilite olarak en beğendiğim markalardan birisi. Çok basit, kullanışlı ve hızlı çalışan bir web arayüzü var. Gerçi yaklaşık iki yıldır işyerimde server üzerinde kullandığım internet hattımda takılı Airties RT 205 marka modem de bi kaç aydır hattan düşüp hemen tekrar gelmesi gibi bir problem yaşıyorum ancak problemin adsl hattındaki bir problemden kaynaklandığını düşünüyorum. Fırsat bulduğumda değiştirip deneyeceğim. Bunun dışında Airties pek çekinmeden alabileceğim markalardan birisi.

ZYXEL : Yine çekindiğim markalardan, zira bu marka ile sık sık başım derde girdi. Kötü olan tarafı sorunun cihazdan kaynaklandığını anlamakta en zorlandığım marka bu oldu. Problem bi var bi yok gibi durumlarla karşılaştım. Bazen hatayı çözmek adına problemin sürekli hale gelmesine şükredebiliyorsunuz. :)

PIKATEL : Basit ve baz modellerini kullandım. Genelde ADSL hatlarının yanında sözleşmeli verilenlerden. Daha az özellikli ve pek sorun çıkarmadı, halen diğer işyerimde yaklaşık 4-5 yıldır bunun kablosuz bir modelini kullanıyorum ve problem çıkarmadı diyebilirim. Ancak yine de özelliksiz bir modem seçecek olsam tercihim muhtemelen Airties tan yana olurdu.

TP LINK : Performansını beğendiğim markalardan birisi ve yine stabilite konusunda güven oluşturacak kadar iyi kanaat bıraktı bende. Aslında bu markanın sanırım sadece 2 modelini kullandım, ikisi de sorun yaşatmadı, çok fazla tecrübem olmamakla birlikte halen aktif kullandığım sorunsuz Access Point inide hesaba katınca bu markadan da pek çekinmiyorum diyebilirim.

Ayrıntılı değerlendirmelerin çok teşekkürler dostum. Birçok kimseye kaynak olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ayrıntılı inceleme için teşekkürler.
  • Güzel bilgi olmuş.

Bu yazıyı yeni bir konu açarak herkezin okumasını sağlayabilirsiniz..
  • Aynen modem bölümünde yeni konu açabilirsiniz.
  • Bende USR, ZyXEL gibi markalar için ek katkı yapabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kemal sunal halkımızın kahramanı arkadaş, güldürürken düşündürür, kimselerin söleyemediğini söylerdi, hakkında dava açanlar utansın, ölümü bile olay olmuştu. nur içinde yatsın
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.