Şimdi Ara

TÜBİTAK, KAAN projesi dahil birçok önemli anlaşmalar yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • TÜBİTAK, KAAN projesi dahil birçok önemli anlaşmalar yaptı
    Türkiye'nin önde gelen araştırma ve teknoloji kuruluşu TÜBİTAK, savunma sanayi ve uzay teknolojilerinde önemli işbirliklerine imza attı. İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı'nda gerçekleştirilen bu anlaşmalar, Türkiye'nin stratejik hedeflerine önemli katkılar sağlayacak projeleri kapsıyor.

KAAN için iki imza

TÜBİTAK ve TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ) arasında imzalanan anlaşmalar, Türkiye’nin yerli savaş uçağı KAAN’ın gelişiminde kritik rol oynayacak. Proje kapsamında, KAAN için yaşam destek ve patlama önleme sistemlerinin geliştirilmesi sürecinde ikinci aşamaya geçildi. Bu süreç, uçuş testlerinden üretime kadar olan tüm aşamaları kapsayacak ve yurt dışı bağımlılığın önüne geçilerek yerli teknolojiyle büyük bir ekosistem oluşturulacak.

Ayrıca, TÜBİTAK BİLGEM ile TUSAŞ arasında imzalanan Bütünleşik İşlemci Ünitesi (BÜİT) sözleşmesiyle, KAAN’ın uçuş kontrol ve görev yönetim platformlarına yönelik detaylı tasarım ve kalifikasyon çalışmaları yürütülecek. Bu çalışmalar, 2028'de envantere girmesi planlanan KAAN Blok-10 uçaklarının temel teknolojilerini oluşturacak.

4 yıllık bir süreyi kapsayan bu sözleşmeyle, KAAN'ın uçuş kontrol ve hava aracı yönetim bilgisayarı, ana yönetim bilgisayarı, görev yönetim bilgisayarları, uçuş kontrol-hava aracı yönetim-görev yönetim aviyonik arayüz birimleri, deterministik ve yüksek hızlı ağ anahtarlama birimleri ve senkronizasyon yönetim birimi detay tasarım ve kalifikasyon çalışmaları tamamlanmış olacak. Türkiye, bu proje sayesinde dünyada 5. nesil savaş uçağı geliştirebilen sınırlı sayıdaki ülkeler arasına girecek.

ROKETSAN ile "AR-GE İş Birliği Protokolü"

TÜBİTAK SAGE ve ROKETSAN ise yeni ürün geliştirme ve mevcut ürünlerin iyileştirilmesine yönelik olarak önemli bir iş birliği protokolüne imza attı. AR-GE İş Birliği Protokolü, millileştirme çalışmaları, lojistik destek, danışmanlık hizmetleri ve ihracat versiyonu çalışmaları gibi çok geniş bir yelpazede gerçekleştirilecek işbirliğini kapsıyor.

TÜBİTAK BİLGEM ve HAVELSAN arasında MİLGEM Projesi'nin 6-12. gemileri için Mesaj İşletim Sistemi (MİS) tedarikine yönelik yeni bir sözleşme de yapıldı.

Daha önce MİLGEM'in 6-8. gemilerini kapsayan bu anlaşma, 9-12. gemilerin de dahil edilmesiyle genişletildi.

Ay görevi için kritik işbirliği

TÜBİTAK UZAY ve Poloptech arasında imzalanan geniş açılı kamera sözleşmesi, Türkiye’nin Ay Görevi’ne yönelik kritik bir adım olarak öne çıkıyor. Geliştirilecek geniş açılı kamera sistemi, Ay yüzeyinin daha detaylı görüntülenmesini sağlayacak. Bu teknoloji, Türkiye'nin uzay keşiflerinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Ayrıca Bkz.Milli Uçak Gemisi MUGEM geliyor: TCG Anadolu'dan daha büyük!

TÜBİTAK UZAY aynı zamanda TÜRKSAT AŞ, Türkiye'nin uydu ve uzay teknolojilerindeki gelişimini hızlandırmak ve uluslararası arenadaki rekabet gücünü artırmak amacıyla "Uydu ve Uzay Teknolojileri Alanında İş Birliği Protokolü" imzaladı. Bu işbirliği Türkiye'nin uydu ve uzay teknolojilerindeki yetkinliklerini güçlendirmek ve yeni projelere öncülük etmek amacıyla atılan kritik bir adımı temsil ediyor.

Bataryalarda test süreçleri güçlendirilecek

TÜBİTAK Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü (RUTE) ile Test ve Değerlendirme AŞ (TRTEST) arasında ise hücre, modül ve batarya paketi seviyesinde test kabiliyetlerinin tanıtımı, pazarlanması ve satışı alanında önemli bir protokol imzalandı. Bu işbirliğinin sektördeki ihtiyaçlara daha etkili çözümler sunarak test sistemlerinin işletilebilirliğini artırması hedefleniyor.

Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/gundem/tubitak-turkiyenin-onde-gelen-savunma-ve-teknoloji-kurumlariyla-onemli-anlasmalara-imza-atti/3370679

• Yurt içinde PKK bitti. bu gerçek seni üzmüyor değil mi?

Karabağ zaferine sevinmişsindir diye tahmin ediyorum.

Libya ile deniz yetki alanı anlaşması ile Yunanistan-İsrail boru hattı projesinin çöpe gitmesine üzülüyor olamazsın.

Dünyadaki en büyük SİHA ihracatçısı olmamız ile gurur duyduğunu düşünüyorum.
  • Güçler birliği ile inşallah projeler hayata geçer.

• Pkk'ya teslim olacaklarmış o zaman artık böyle şeylere gerek yok. O kadar övünüyorlardı silah yaptık bomba yaptık pkk bitiyor. Eee yaptınız da ne işe yaradı aw

• ctntas C kullanıcısına yanıt
    Yurt içinde PKK bitti. bu gerçek seni üzmüyor değil mi?

Karabağ zaferine sevinmişsindir diye tahmin ediyorum.

Libya ile deniz yetki alanı anlaşması ile Yunanistan-İsrail boru hattı projesinin çöpe gitmesine üzülüyor olamazsın.

Dünyadaki en büyük SİHA ihracatçısı olmamız ile gurur duyduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 23 Ekim 2024; 15:36:06 >
  • KAAN projesi öyle büyük bir proje ki Türkiye'nin gelecek 100 yılını olumlu yönde şekillendirecek teknolojik bağımsızlık savaşı diyebiliriz. Tabi ki her savaş zordur. bu savaş da çok zor geçecek.

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt

Pkk bitti mi? Buna ancak salaklar inanır. Hepsi Pyd'ye geçti. Pyd'nin +100 bin militanı var. Ayrıca pkk bittiyse neden pkk'ya teslim oluyorlar? Neden terör öğügü lideri salınması ve örgütü lağvetmesi isteniyor. Klasik akp kitlesi işte. Seçimden önce muhalefet Demirtaşı serbest bırakacak diye propaganda yapanlar bugün Öcalan'ın serbest bırakılmasını devlet aklı diye yorumluyor

• ak parti terörle mücadele ve savunma sanayi de iyi gidiyordu, bu öcalan işi nereden çıktı, ey ak parti öcalanı, ne pkk ne pyd ne de ayrılıkçı kürtler dinler , yanlış yoldasın dön, bunun çaresi Türkiye nin savunma sanayinde çok güçlü olması ve nükleer silah sahibi olmasıdır, yoksa ne iç isyanı engelleyebiliriz ne de pyd pkk tehlikesini, öcalanın konuşmaıs ile olacak iş değil bu, buradan mansur chp si çıkar demedi demeyin sonra ey cumhur ittifakı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Yurt içinde bitti dedim. Yurt içinde bitmesine üzülmüyorsun değil mi?

Birader anlayışın mı kıt senin pkk bitmedi hepsi Ypg'ye geçti. Kendi istekleriyle Suriye'de devlet kurmak için oraya oraya geçtiler. Zaten pkk, ypg ve pjak hepsi aynı şey. Pkk bitti akp progandasıdır o da Bahçelinin Öcalanı serbest bırakalım konuşmasıyla çürümüştür. Pkk bitse neden öcalan çıkarılmak isteniyor. Hoş bu olmayacak +100 bin militanı olan sırtını Abd ve İsrail'e yaslayan bir terör örgütü asla vazgeçmez.

kıtmısın. ben PKK bitti demiyorum. Yurt içinde bitti. var diyorsan göster tepesine binelim.

• Totomuzun dibinde 100 yıllık derli topraklara zamanı geldiğinde ele geçirilecek devletler kurdurulmuştu, şimdi ince ince ele geçirmeye çalışıyorlar, karışmak isteyene katilin hamisinden sık sık tehdit geliyor, gemilerim orada duruyor, her zaman yanınızdayız mesajı ayarlı çalışıyor, ayrılıkçı tayfaların ırak ve suriye'de bulunması desteklenmesi bu sebepten, devletin arka planda halkın bilmediği işletmek istediği bir süreç var.

Bizler burada sürecin detayını bilemesek te az çok tahmin ediyoruz.

İzleyelim bakalım 2.bir açılım saçmalığı izlemek istemeyiz açıkçası.

Bak anlaması çok basit. Bitmedi Suriye'ye çekildi. Bitti demek başka bir anlama geliyor. Suriye'de devlet kurmak üzere oldukları için oraya kendi istekleriyle gittiler. Yani askeri operasyonlarla bitmiş bir pkk yok. Ayrıca Türkiye'de bitti demek çok saçma. Pkk Türkiye'nin toprak bütünlüğüne göz dikmiş bir örgüt sınırlarımızda +100 bin militan ülkemizde olsa ne olur olmasa ne olur. Sanki girmesi çok zor. Bak az önce saldırı düzenlendi. Şehitler var

• Anladım Bitmedi, Çekildi. :)

o yüzden Paramotorla gelmeye çalışıp götlerine mermi saplanıyor.

@ctntas

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 23 Ekim 2024; 16:36:11 >
  • Kaan'ın havalanıp şu terör yuvalarını vurmasını heycanla bekliyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.