Şimdi Ara

Tübitak'ta mühendis olmak (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
23.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mehmet230023

quote:

Orijinalden alıntı: cinobilly

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: smldgr

quote:

Orijinalden alıntı: Doçent Doktor HANNİBAL

ışık üni endüstri müh okuyan kuzenım tübitakda 5 bin alıyor galiba 2.senesi ne yapıyor falan bilmıyorum ama iktidar oyunları döndüğünen bahsetti üst kademe sürekli değişiyormuş alt kademede bi sallantı yok falan diyordu :)

Alt kademede salantı olmaması güzel bir haber tşekkürler :)

alt kademede ne sallantısı olacak ?

Türkiyenin üreten beyni, Atatürkçü beyindir.

yahu boru mu ?

ödenek verin cern'e gideceğiz dediler, adamların cevabı "kuranda yazıyor cern'e gerek yok" oldu :) bu adamlardan mı üreten, düşünen bir beyin çıkacak ta , tübitak veya aslesanın alt yani üreten kademesine girecek ?

Tübitak'ta mühendis olmak

aselsan'ın beyin takımı. Atatürkçü yani bu ülkede üreten, yapan kesim.

Aselsanı kuran adam Rahmetli Necmettin Erbakan hocadır.Erbakan Hoca senin kafanda ki Atatürkçü kimliğine sahip olmadığı için her haltı ona bağlamayın :)

Aselsan was founded by the Turkish Army Foundation at the end of 1975. The first CEO of ASELSAN was M. Hacim Kamoy.

sen ne hikaye anlatıyon hoca ...

Ceo ne demek onu öğren kaç yılında kurulmuş bu genel müdür "ataması" ne zaman yapılmış onu öğren.Ayrıca Erbakan'ın Aselsan kurulurken gizli olarak Amerikadan getirdiği mühendisleri öğren.Yani öğreneceğin çok şey var çok..

sende sürekli mit üretiyorsun :))) sıkıldım arkadaş. sistemin kölelerinin bu mitleri bitmedi tüm gece boyunca :)

Mit tabi :) bildiğin bir şey varsa konuş daha okuduğunu anlamıyorsun genel müdür olarak atanan adamı kurucu yapıyorsun sonrada beyinden bahsediyorsun.Bilmiyorsan bilmiyordum öğrendim diye bilirsin yok ama beyin takımı ya :)

Aselsan was founded by the Turkish Army Foundation

erbakan 70 lerde ne ara başbakan oldu da , devlet için faliyet yapımına karar veriyordu ?

aaa yoksa ecevit mi yaptı ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ışık üni endüstri müh okuyan kuzenım tübitakda 5 bin alıyor galiba 2.senesi ne yapıyor falan bilmıyorum ama iktidar oyunları döndüğünen bahsetti üst kademe sürekli değişiyormuş alt kademede bi sallantı yok falan diyordu :)

yahu boru mu ?

ödenek verin cern'e gideceğiz dediler, adamların cevabı "kuranda yazıyor cern'e gerek yok" oldu :) bu adamlardan mı üreten, düşünen bir beyin çıkacak ta , tübitak veya aslesanın alt yani üreten kademesine girecek ?

Aselsanı kuran adam Rahmetli Necmettin Erbakan hocadır.Erbakan Hoca senin kafanda ki Atatürkçü kimliğine sahip olmadığı için her haltı ona bağlamayın :)

Aselsan was founded by the Turkish Army Foundation at the end of 1975. The first CEO of ASELSAN was M. Hacim Kamoy.

Ceo ne demek onu öğren kaç yılında kurulmuş bu genel müdür "ataması" ne zaman yapılmış onu öğren.Ayrıca Erbakan'ın Aselsan kurulurken gizli olarak Amerikadan getirdiği mühendisleri öğren.Yani öğreneceğin çok şey var çok..

sende sürekli mit üretiyorsun :))) sıkıldım arkadaş. sistemin kölelerinin bu mitleri bitmedi tüm gece boyunca :)

Mit tabi :) bildiğin bir şey varsa konuş daha okuduğunu anlamıyorsun genel müdür olarak atanan adamı kurucu yapıyorsun sonrada beyinden bahsediyorsun.Bilmiyorsan bilmiyordum öğrendim diye bilirsin yok ama beyin takımı ya :)

erbakan 70 lerde ne ara başbakan oldu da , devlet için faliyet yapımına karar veriyordu ?

Arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkürler ancak konuyu tartışma havasına sokmasak olur mu? Bu, konunun bütünlüğü ve yardımcı olmayı düşünen arkadaşlar için çok daha iyi olacak. Anlayışınız için teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yahu boru mu ?

I.Milliyetçi Cephe Hükümetini araştır bakalım Erbakanın görevi neymiş :) Arkadaşım bak yine söylüyorum konuştukça batıyorsun battıkça nasıl beyine sahip olduğunu anlıyorum :) Hadi by daha fazla uzatma tartışmayın önce Ülke tarihi öğren..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: this-is-it

şu an stajyer olarak tübitaktayım. makine mühendisleri ile karşılaşmadım daha. bulunduğum yerde daha çok elektronik ve bilg müh var

Bana hepsi lazım hem çalışma şartları hem maaşları hem yükselmeleri hem işten atılma durumları nedir Çalışan mühendisler işlerinden memnunlar mı genel olarak? Yoksa genel manada bir olumsuzluk mutsuzluk mu hakim kuruma ? stajyer olarak gözlemleriniz nelerdir? Yapılan işler gerçekten tatminkar mı? Teşekkürler.

holarak 3.5-4k civarı maaş aldıklarını söylemişti sorumlum. yükselme çok hızlı olmuyor anladığım kadarıyla atılma ise eğer gidip adamların projeleri ile ilgili bi terslik yapmadığın sürece zannetmiyorum. zaten sözleşmeli olarak çalışıyorlar. kurum dışardan görünenin aksine çok rahat . 7/24 açık içeride duşları dahi var. işleri güzel gerçekten. yalnız girmek kolay değil. işe alım 3-4 aya kadar uzuyormuş. mülakata gidiyorsun sana işe alınıp alınmadığın hakkında birşey söylenmiyormuş daha sonra arayıp gelin falan diyorlarmış. üniversiten işe girmende büyük rol oynuyormuş. adamın anlattığına göre erciyes üniversitesinden dereceyle mezun olan sonra da amerikada master'ını yapan adamı kurum başkanı işe almamış. lisans iyi üniversitede olmadığı için. bu arada işe alımda en son enstitü başkanı ne derse o oluyormuş diğerleri istediği kadar kendini yırtsın değişen birşey yokmuş

• Kalem'lerle birşeyi kanıtla direk alırlar. Yetişmiş beyinsizlere ihtiyacı var bu ülkenin.
  • 5 sene çalıştım. Aksam yazarım bişeyler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lentisel

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Moove

Tübitak saçma bir kurum oldu artık sağolsunlar içine ettiler kurumun ne yapacaksın orayı adam gibi yurtdışında iş ara

Boyle bilmeden konusan insanlara gercekten sinir oluyorum. Sirf devleti istemedikleri bir parti yonetiyor diye devletin butun kurumlarini karaliyorlar.

Acaba son yillarda bu kurumlara ayrilan butcelerdeki artislardan, imza attiklari islerden, gelistirdikleri projelerden, Turkiye'nin savunma sanayiindeki yukselisinden haberiniz var mi ?

Evet ilkokulluyum ben bile inanmıyorum yalanlar. Evet şu proje gelişme oluyorsa tamam
    Uluslararası üne sahip feza gürsey teroik fizik enstitüsü=bilişime dönüştürülüyor
    Carl Sagan'ın bir kaç kitabı başta olmak üzere evrim ve ateizm kitaplarının basımının durdurulması
    Dünya'da üne sahip Pardus projesini b*ka çevrilip debian dağıtımına pardus denerek dağıtılması. Türkçe olmayan yerler var !
    Daha konuşabilirim

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yahu boru mu ?

I.Milliyetçi Cephe Hükümetini araştır bakalım Erbakanın görevi neymiş :) Arkadaşım bak yine söylüyorum konuştukça batıyorsun battıkça nasıl beyine sahip olduğunu anlıyorum :) Hadi by daha fazla uzatma tartışmayın önce Ülke tarihi öğren..

kuruluşu : 1975 !

1975 de devletin başında olan adam , ecevitti.

sen hala mit uydurma derdindesin ...

• quote:

Orijinalden alıntı: Professional Geek

quote:

quote:

Tübitak saçma bir kurum oldu artık sağolsunlar içine ettiler kurumun ne yapacaksın orayı adam gibi yurtdışında iş ara

Boyle bilmeden konusan insanlara gercekten sinir oluyorum. Sirf devleti istemedikleri bir parti yonetiyor diye devletin butun kurumlarini karaliyorlar.

Acaba son yillarda bu kurumlara ayrilan butcelerdeki artislardan, imza attiklari islerden, gelistirdikleri projelerden, Turkiye'nin savunma sanayiindeki yukselisinden haberiniz var mi ?

Evet ilkokulluyum ben bile inanmıyorum yalanlar. Evet şu proje gelişme oluyorsa tamam
    Uluslararası üne sahip feza gürsey teroik fizik enstitüsü=bilişime dönüştürülüyor
    Carl Sagan'ın bir kaç kitabı başta olmak üzere evrim ve ateizm kitaplarının basımının durdurulması
    Dünya'da üne sahip Pardus projesini b*ka çevrilip debian dağıtımına pardus denerek dağıtılması. Türkçe olmayan yerler var !
    Daha konuşabilirim

Pardus dedigin sey zaten Debian dagitiminin uzerine ambalaj gecirilmis halidir. Temeli aynidir. Kodlamasi, programlamasi, cekirdegi turklere ait olan bir sey degil, kernel debian kerneli.

Turk savunma sanayinin dunyadaki pazar payi son yillarda ne kadat artmis ya da tsk'nin teknolojisinin disa bagimliligi ne kadar azalmis bakarsaniz sayilar zaten gosteriyor durumu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Professional Geek

quote:

quote:

Daha konuşabilirim

Pardus dedigin sey zaten Debian dagitiminin uzerine ambalaj gecirilmis halidir. Temeli aynidir. Kodlamasi, programlamasi, cekirdegi turklere ait olan bir sey degil, kernel debian kerneli.

Turk savunma sanayinin dunyadaki pazar payi son yillarda ne kadat artmis ya da tsk'nin teknolojisinin disa bagimliligi ne kadar azalmis bakarsaniz sayilar zaten gosteriyor durumu.

Savunma sanayii gelişmiş olabilir ama bilim düşüşte. Nasıl ambalaj? Kodlaması aynı değildir debian temelli olması debian olması değildir. Mint'te eskiden ubuntu tabanlıydı. Ubuntu debian tabanlı ama debianın aynısı mı? Debian'ın aynsııydı çünkü tübitak pardus ekibini kovdu. Zemberek ve pardus en iyi çalışmalardı Pardus'a 5/2 veren siteler var. Temeli aynıdır. Adamlar türkçeleştirilmemiş yer bırakmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: ayhanbilgin

quote:

Orijinalden alıntı: lazymotherfuka

quote:

Orijinalden alıntı: karatecrube

quote:

quote:

quote:

quote:

cemiyete üye ol.bişey yapmasanda olur.

hhocam üye olmayanlar için sordum tüm bunları :)

Üye değilsen pek şansın yok hocam :) , KPSS den eksiksiz tam çekmen gerekli , ki o da yeterli değil , sonrası da hükümetten tanıdık kıdemli ahbap, eş dost olacak sana referans verebilecek yeterli puanı aldımı öğretmenler gibi çat diye atanmıyorsun da yani .

Hocam siz boşverin bunları bana oranın şartları lazım olanakları neler imkanları neler* işten atılma olur mu ....

Sen bu sorulari forumlarda, Tubitak'ta Aselsan'da calismayi ruyalarinda bile goremeyecek olan, dandik yerlerin dandik bolumlerinde okuyan, mezun olunca ya asgari ucretle calisacak ya da devlete kapagi atayim dusuncesinde olan, veya henuz bir yeri bile kazanamamis seviyesi dusuk insanlara sorarsan cevap alamazsin.

Bu tarz insanlardan alabilecegin tek cevap oralara torpille girildigi olur. Bunu da duyduklari yerler ya arkadaslarinin rivayetleridir, ya da eksisozluk masallaridir.

Sen gider fakir birine altin mi alayim dolar mi alayim dersen, o adam "salla bunlari birader, gel seninle iddia oynayalim. Kazanma sansin daha garanti" der.

Ciddi cevap istiyorsan gir sitesine, mail at calisanlara. Cevap verirler.

Yaş kaç hocam ? Ya da ne işle uğraşıyorsunuz şu an merak ettim ? Ateş olmayan yerden duman çıkmaz elbet , sizin bakış açınıza göre kimse bir şey bilmiyor , o yüzden kim ne derse desin inanmamak gerek , aksine her konuşanı dinlemek gereklidir , elbet o birinden duymuştur onun duyduğu biri de başka birinden duymuştur , doğruluk payı olsun olmasın , arkadaşa yol gösterici fikirler lazım değil mi zaten ? Biraz at gözlükleriyle bakıyorsunuz gibi geldi sanki .

Size soruyorum. Madem bu tübitak çalisan über bilgili mesleklerinde en tepe nokta da neden tübitakin verdigi 3 kuruş paraya tenezul ediyorlar da bankadan kredi veya koç gibi ultra zenginlerden destek alipta bill gates steve jobs gibi iş kurup milyonlarca kişiye ekmek yedirmiyorlar da sabit ücrete tenezzul oluyorlar aciklar misiniz?
    22 yaşinda iett bazi bölümlerde genel muduru olanlari,babasi o malum kisi olan adamin atasay holdinge ortak olup darphane grevinde merkez bankasinin kendine 4 ton altin verdigini katmiyorum bile.

önceden alınacaklar bellidir.boşa cemiyet üyesi değilseniz başvurupta para harcamayın demiyoruz

• Tübitak ne işe yarıyor , ne iş yapıyor.Bence tamamen tırt.Bir dünya çalışan var , bir dünya paralar harcanıyor , ortada bir proje bile yok.Hiç birşey duymuyoruz.Aselsan'a bakıyorsun , tam tersi hergün başka bir hayranlık uyandıran projelerle duyuruyor adını.Belki de biz bilmiyoruz ama şimdiye kadar hiç Tübitak şunu yaptı diye birşey duymadık.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

yahu boru mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @hmT -- 1 Ağustos 2013; 22:53:32 >

• cinobilly C kullanıcısına yanıt
    Öncelikle şunu öğrenelim: ASELSAN, 1975 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerinin haberleşme cihaz ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kurulmuştur. Kaynak

Türkiye, Kıbrıs harekatını 1974 yılında yaptı. 74 yılında Türkiye telsiz, haberleşme vb. hiçbir cihazı üretemiyordu. Üstüne üstlük harekat sonrası ABD ambargosu yemiştik.
    Kıbrıs harekatı sonrasında doğan ihtiyacı karşılamak için ASELSAN kurulmuştur. ASELSAN'ın genel müdürü Cengiz Ergeneman'ın anlatımıyla: Kaynak

"14 Ekim 1973 seçimlerinde Erbakan'ın Milli Selamet Partisi yüzde 12 oy oranıyla 48 milletvekilliği kazandı. Seçimlerden hemen sonra Bülent Ecevit'in liderliğindeki Cumhuriyet Halk Partisi'yle (CHP) ile MSP arasında kurulan koalisyon hükümetinde, Erbakan devlet bakanı ve başbakan yardımcısı oldu. Bu dönemde, Kıbrıs Harekâtı'nın yapılmasını savundu. Harekâttan sonra adanın tamamının ele geçirilmesini konusunda Ecevit ile görüş ayrılığına düştü. Kaynak

Rahmetli Mehmet Ali Birand'ın Erbakan'la yaptığı röportajın "Kıbrıs harekatı" bölümü için: Röportaj

• quote:

Orijinalden alıntı: by_0tt0man

Öncelikle şunu öğrenelim: ASELSAN, 1975 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerinin haberleşme cihaz ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kurulmuştur. Kaynak

Türkiye, Kıbrıs harekatını 1974 yılında yaptı. 74 yılında Türkiye telsiz, haberleşme vb. hiçbir cihazı üretemiyordu. Üstüne üstlük harekat sonrası ABD ambargosu yemiştik.
    Kıbrıs harekatı sonrasında doğan ihtiyacı karşılamak için ASELSAN kurulmuştur. ASELSAN'ın genel müdürü Cengiz Ergeneman'ın anlatımıyla: Kaynak

"14 Ekim 1973 seçimlerinde Erbakan'ın Milli Selamet Partisi yüzde 12 oy oranıyla 48 milletvekilliği kazandı. Seçimlerden hemen sonra Bülent Ecevit'in liderliğindeki Cumhuriyet Halk Partisi'yle (CHP) ile MSP arasında kurulan koalisyon hükümetinde, Erbakan devlet bakanı ve başbakan yardımcısı oldu. Bu dönemde, Kıbrıs Harekâtı'nın yapılmasını savundu. Harekâttan sonra adanın tamamının ele geçirilmesini konusunda Ecevit ile görüş ayrılığına düştü. Kaynak

Rahmetli Mehmet Ali Birand'ın Erbakan'la yaptığı röportajın "Kıbrıs harekatı" bölümü için: Röportaj

Adanın tamamen ele geçirilmesi mümkün değil.Öyle söylemekle, istemekle olmuyor.Birinci harekattan sonra ikinci harekat yaparken işgalci konuma düştük.Bm hemen araya girdi.
    %12 oy alan bir partinin de sözü geçmez.İstediği kadar başbakan yardımcısı olsun.
    Erbakana kıbrısın fatihi diyenler ecevit solcu diye chpli diye çamur atıp erbakanı yükseltmek isteyenlerdir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

cemiyete üye ol.bişey yapmasanda olur.

hhocam üye olmayanlar için sordum tüm bunları :)

Üye değilsen pek şansın yok hocam :) , KPSS den eksiksiz tam çekmen gerekli , ki o da yeterli değil , sonrası da hükümetten tanıdık kıdemli ahbap, eş dost olacak sana referans verebilecek yeterli puanı aldımı öğretmenler gibi çat diye atanmıyorsun da yani .

Hocam siz boşverin bunları bana oranın şartları lazım olanakları neler imkanları neler* işten atılma olur mu ....

Sen bu sorulari forumlarda, Tubitak'ta Aselsan'da calismayi ruyalarinda bile goremeyecek olan, dandik yerlerin dandik bolumlerinde okuyan, mezun olunca ya asgari ucretle calisacak ya da devlete kapagi atayim dusuncesinde olan, veya henuz bir yeri bile kazanamamis seviyesi dusuk insanlara sorarsan cevap alamazsin.

Bu tarz insanlardan alabilecegin tek cevap oralara torpille girildigi olur. Bunu da duyduklari yerler ya arkadaslarinin rivayetleridir, ya da eksisozluk masallaridir.

Sen gider fakir birine altin mi alayim dolar mi alayim dersen, o adam "salla bunlari birader, gel seninle iddia oynayalim. Kazanma sansin daha garanti" der.

Ciddi cevap istiyorsan gir sitesine, mail at calisanlara. Cevap verirler.

Belki yardımcı olan tecrübesi olan vardır millet çok fikir sahibi değil heralde bu konularda.

Yok millet fikir sahibi, hem de cok. Ama pek bilgi sahibi degiller.

tespitine şapka çıkardım hocam
    "fikir sahibi ama bilgi sahibi değil" gayet iyi

• Indigo I kullanıcısına yanıt
    Başbakan yurtdışına çıktığında vekaleten başbakan kim oluyor?

Kıbrıs harekatını başlatan Erbakandır. Madem inanmıyorsunuz, veya gerçekler zorunuza gidiyor:

WİKİPEDİA'da dönemin GENELKURMAY BAŞKANI Semih Sancar'ın Kıbrıs anısı:

Semih Sancar, 20 Temmuz 1974'de Kıbrıs Harekâtı'nda genelkurmay başkanlığı görevini sürdürdü. Kıbrıs Barış Harekâtı'nın başladığı günlerde dönemin başbakan yardımcısı Necmettin Erbakan'a söylediği şu söz ile hatırlanmaktadır[1]:

“ Allah sizden razı olsun. 13 senedir haysiyeti Makarios tarafından rencide edilen bir ordunun komutanıyım. Bu günleri de Allah bize gösterdi. Ama sayın Hocam, şimdi ben çıkartma için gemilerimize hareket emri versem onlar ancak cumartesi sabahına adaya erişebilirler. Çünkü eski tank motorları monte ettik. Saatte beş altı milden fazla sürat yapamazlar. „
    Harekât sonrasında kendisine Necmettin Erbakan tarafından mareşallik teklif edilmiş fakat bu teklifi geri çevirmiştir.

Bu da kanıtlarıyla kıbrıs harekatı http://home.arcor.de/necmeddin_erbakan/hayati/milliselamet/buelentecevit.html

• TÜBİTAK değilde Aselsan da çalışan akrabalarım var karı koca 20 bin civarı alıyorlar toplamda.

• Bu kadar fazla siyasetin bulaştığı yerden bir şeylerin çıkmasını beklemek zordur :

• quote:

Orijinalden alıntı: by_0tt0man

Başbakan yurtdışına çıktığında vekaleten başbakan kim oluyor?

Kıbrıs harekatını başlatan Erbakandır. Madem inanmıyorsunuz, veya gerçekler zorunuza gidiyor:

WİKİPEDİA'da dönemin GENELKURMAY BAŞKANI Semih Sancar'ın Kıbrıs anısı:

Semih Sancar, 20 Temmuz 1974'de Kıbrıs Harekâtı'nda genelkurmay başkanlığı görevini sürdürdü. Kıbrıs Barış Harekâtı'nın başladığı günlerde dönemin başbakan yardımcısı Necmettin Erbakan'a söylediği şu söz ile hatırlanmaktadır[1]:

“ Allah sizden razı olsun. 13 senedir haysiyeti Makarios tarafından rencide edilen bir ordunun komutanıyım. Bu günleri de Allah bize gösterdi. Ama sayın Hocam, şimdi ben çıkartma için gemilerimize hareket emri versem onlar ancak cumartesi sabahına adaya erişebilirler. Çünkü eski tank motorları monte ettik. Saatte beş altı milden fazla sürat yapamazlar. „
    Harekât sonrasında kendisine Necmettin Erbakan tarafından mareşallik teklif edilmiş fakat bu teklifi geri çevirmiştir.

Bu da kanıtlarıyla kıbrıs harekatı http://home.arcor.de/necmeddin_erbakan/hayati/milliselamet/buelentecevit.html

Birand'ın kıbrıs belgeselinde hiç öyle demiyor.2. Bölümde ecevitin londrada değil türkiyeye geldiğini ve genelkurmaya gittiği anlatılıyor.Harekat emri verdiğini de söylüyor.Ayrıca harekat başlarken ecevitle kıbrıs temsilcisi cisco türkiyede görüşüyorlar.Ecevitin ingiltere olduğu nereden çıktı?
    Bana kaynak olarak gösterdiğin almanya kökenli erbakancı siteyi objektif olarak görüp inanmamı beklemiyorsun herhalde.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.