Şimdi Ara

Tüfek Mikrop ve Çelik (Çıktı) (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
287
Cevap
6
Favori
22.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Pegasus çeviriyi bitirip kitabı satışa sunamayacak sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hop-e3 kullanıcısına yanıt
    Çevirmeni Tübitak Yayınlarının çevirmeni. Yeniden çevirmez herhalde aynı kitabı.

• zegerezen kullanıcısına yanıt
    Hmm. O halde çevirmen kitabın Pegasus'a geçmesini istiyor sanırım. Ama Pegasus hala yayınlamadı kitabı. Ben çevirmen olsam yeni baskı çıkarmayan yayinevlerinden kitabı alır, başka yayinevine veririm. Okuyuculara yazık. 10 yıl önce çevrilmiş ama baskısı çıkmamış birkaç kitap bekliyorum.

• Az önce Pegasus yayınlarını aradım, hazırlık aşamasında dediler, tarih istedim vermediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hop-e3

Hmm. O halde çevirmen kitabın Pegasus'a geçmesini istiyor sanırım. Ama Pegasus hala yayınlamadı kitabı. Ben çevirmen olsam yeni baskı çıkarmayan yayinevlerinden kitabı alır, başka yayinevine veririm. Okuyuculara yazık. 10 yıl önce çevrilmiş ama baskısı çıkmamış birkaç kitap bekliyorum.
    Hiçbir çevirmen sizin dediğinizi yapamaz. Telif ve basım işi yayın evlerine aittir.

Yayın evi çevirmene orijinal metni götürür ve ona göre sözleşme imzalanır. Tübitak'ın sözleşmeleri nasıl bilmiyorum ama diğer yayın evlerinde telif süresi sonsuza kadar olan da var belli bir yıl olan da var.
  • zegerezen kullanıcısına yanıt
    Bir yayinevinden çıkan kitabın başka bir yayinevine taşındığını gördüm. Tercüme eserlerinde de şey olabilir diye düşündüm. Yanlış tahmin etmişim.

• Tübitak'tan aldığım bilgiye göre bütün telif haklarını pegasus almış
  • Kitap çıktığında birisi mesajımı alıntılarsa sevinirim. :)
  • Geçen sene Tüfek, Mikrop, Çelik'e 55 lira vermişim. Yine aynı tarihli Jared Diamond'un Çöküş eserine 110 lira ödemişim. Yakın zamanda başıma gelen bir olay, Winston Churchill'in II. Dünya Savaşı Hatıraları dört kitap halinde basılmış lâkin Fransa'nın Düşüşü hiçbir yerde yok. Ben de takım olarak bulamadığımdan almadım. Bir hafta önce kitabın tekrar satışa sunulduğunu öğrendim ve tüm seriyi iki ayrı yerden sipariş ettim. Bir tanesi bana yanlış kitabı göndermiş. Hem de zamanında bulamadığım fakat sonunda temin ettiğim Fransa'nın Düşüşü'nü! Haliyle kitabı geri gönderdim. Sahaf kardeşimiz kitabın temin edilmesinin biraz zor olduğunu öğrenmiş herhalde ve 130 lira fiyat biçmiş! Kitapyurdu fiyatı ise 28 lira.
  • Ulusların Düşüşü nasıl bir kitaptır, bunu da önermişler Tüfek Mikrop Çelikle birlikte ama
  • Nisan sonundaki İzmir Kitap Fuarı'nda çalışan arkadaşlara sormuştum Pegasus standında. Basılacak ama net bir tarih bilgimiz yok demişlerdi. Bende beklemedeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fasakasa

Ulusların Düşüşü nasıl bir kitaptır, bunu da önermişler Tüfek Mikrop Çelikle birlikte ama
    Tavsiye ederim. "Güç, zenginlik ve yoksulluğun kökenleri" şeklinde alt başlığı var. bazı yerlerde "Tüfek Mikrop ve çelik" kitabı ile karşılaştırma yapıp katılmadığı düşünceler var.
  • Kitaptan haber yok galiba daha

• İyi geceler arkadaşlar.Tüfek Mikrop ve Çelik Tübitak Yayınları,Kidega da satışta görünüyor 11.90 TL fiyatı ile.
  • khazaddum35 K kullanıcısına yanıt
    Tükendi yazıyor hocam _?
  • ozgurs59 O kullanıcısına yanıt
    Pegasus değil eski baskı zaten
  • drkayzer kullanıcısına yanıt
    Tübitak yayınları da tükendi yazıyor da o yüzden sordum :)
  • Ben geçen aylarda sahafta tübitak baskısını kısmen uygun fiyata görmüştüm ama bu kadar beklemişken artık Pegasusun baskısını bekliycem. Ciltli olarakda basıcaklarmış. Ciltlisini alırım büyük ihtimalle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 13 Temmuz 2018; 13:53:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurs59

Tükendi yazıyor hocam _?
    Dün stokta görünüyordu hocam hatta denemek için sepete bile attım.Yanlışlık yaptılar büyük ihtimal,lütfen kusura bakmayın o şekilde görünce haber vereyim demiştim.Artık Pegasus u beklemekten başka yapacak bir şey yok.
  • khazaddum35 K kullanıcısına yanıt
    Yok hocam ne kusuru , görünce heyecanlandım sadece :)
    Çıksa da kurtulsak artık...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.