Şimdi Ara

Tuğba DURAL Yerine Başkası Getirilmiş (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
2
Favori
3.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cypon

quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

ulan gazeteciler gerçekleri yazmak adına yıllarca hapiste yatıyor, bir sunucu kıytırık bir azar yiyip ağladı diye dibiniz düştü.
    bu ülkede bekir coşkun ONUNCU KÖY başlıklı bir köşeye sahip yıllardır, bilmem anlamını biliyor musunuz? tuncay özkan, mustafa balbay, nedim şener ve daha onlarcası, tonlarcası neler çekiyor!
    bu ülkede gazeteci metin göktepe gözaltıda işkenceden ölüyor, sebebi de duvardan düşme olarak gösteriliyor.

tek derdiniz "bir marca diyemedi diye insan azarlanır mı yeeaa" demek olsun be. iki gündür ne tuğba dural'mış arkadaş!
    banu avar trt'den nasıl, neden kovuldu düşünmeyin! ülke meseleleri size fersah fersah fazla.
    hakettiğiniz gibi yönetiliyorsunuz, arada bunu haketmeyenlerin kaynamasına üzülüyorum o kadar.

Dostum onlar için mücadele edenler, bu tür olaylarda da sessiz kalmamalı. Eğer kalıyorlarsa bu herkesin kendi ''adamını'' savunduğu anlamına gelir. Nice köşe yazarları patron tehditi ile istenilen köşe yazılarını yazdı, niceleri yazmadı diye kovuldu. Burada insanları ayırmadan asıl sorunu belirtmek gerek. O da işverenin işçi üzerinde kurduğu hegemonya.

Bu ülkede yolunda gitmeyen birsürü şey var ve bunları düzeltmek yanlış olanları ayırmadan tepki göstermekten geçiyor. Bilinç yaratmaktan geçiyor.

öküz altında buzağı aramaya gerek yok.

bir gazeteci zulme uğradı diye değil, "tuğba dural" ağladı diye bu kadar olay oluyor değil mi? bu insanların kaçı, ilhan selçuk saat 5'te gözaltına alındığında bu kadar tepki verdi?
    öyle bir yazmışsın ki, sanki bu olaya tepki verildiği için sinirlenmişim. herkesin hakkı korunsun.
    benim verdiğim tepkinin, bu hassasiyeti gerçek gazetecilere karşı yapılanlara karşı sessiz kalan asalaklara karşı olduğunun anlaşılması gerekiyor.

dediğim gibi, saptırmaya gerek yok, yazdıklarım çok açık.

• quote:

ulan gazeteciler gerçekleri yazmak adına yıllarca hapiste yatıyor, bir sunucu kıytırık bir azar yiyip ağladı diye dibiniz düştü.
    bu ülkede bekir coşkun ONUNCU KÖY başlıklı bir köşeye sahip yıllardır, bilmem anlamını biliyor musunuz? tuncay özkan, mustafa balbay, nedim şener ve daha onlarcası, tonlarcası neler çekiyor!
    bu ülkede gazeteci metin göktepe gözaltıda işkenceden ölüyor, sebebi de duvardan düşme olarak gösteriliyor.

tek derdiniz "bir marca diyemedi diye insan azarlanır mı yeeaa" demek olsun be. iki gündür ne tuğba dural'mış arkadaş!
    banu avar trt'den nasıl, neden kovuldu düşünmeyin! ülke meseleleri size fersah fersah fazla.
    hakettiğiniz gibi yönetiliyorsunuz, arada bunu haketmeyenlerin kaynamasına üzülüyorum o kadar.

Ya sussana be, ne uyandırıyorsun milleti. Tuğba çok tatlı bir kerem taaaam mı???!!!

Yıllarca Türk kızları şöyle, Türk kızları böyle, Türk kızları özenti, Türk kızları Bierber'cı, Türk kızları One Direction'cı, Türk kızları hayalperest, Türk kızları kezban diye giydirdiniz. Çünkü gencecik kızlar saçma sapan insanları rol model alıp ölesiye savunuyordu. Siz iki gündür ne yapıyorsunuz? Gidin bir aynaya bakın, milleti eleştirmeden önce. Ne Tuğba Dural'mış arkadaş, dibiniz düştü iki günde.

• telafuz edemeği sahne varmı bulamadım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Johannes Gutenberg

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Johannes Gutenberg

quote:

Orijinalden alıntı: BloodyHeel

yav marca gazetesini marka demesi gerekirken marça dediği için o yönetmen kulaklıktan ne söylediyse artık dayanamamış hepimizin iş hayatında olabilen ve olabilecek birşey bu . kızın yerine kendinizi koyun tamam belki ağlamazsınız bazılarınız ama içinizden ya küfür edersiniz ya beddua . iyi niyetli olmasa kız zaten niye ağlasın?

Aglamanin niyetle ne alakasi var? Kotu niyetli de olsa, iyi niyetli de olsa cocuk gibi aglayacagi varsa aglar. Millet 1000 liraya tas tasiyor sirtinda, bir ton da hakaret goruyor ama agliyor mu? Hanimefendi bir eli balda bir eli yagdagiller tabakasinda ama ne hikmetse aglayarak programi rezil ediyor. Neymis; guzelmis... Isini yapsin.

Bu mesajından sırtında taş taşıyıp asgari ücret alanlara edilen eziyeti ve kötü sözleri onayladığın anlamı çıkıyor.

Buradaki sorun kişiler değil. Buradaki sorun işveren ile işçi arasındaki sosyal ve resmi ilişki. Bu ülkede bütün işverenler işçileri köle olarak görüyor. Karşısındakinin insan olduğunu düşünmeden hareket ediyor. Her kim olursa olsun sırf bir işçiden üst rütbede diye ona hakaret etme hakkına sahip değildir.

Size ''saçma'' gelen şey kızın ağlaması mı? Eğer böyle ise cidden ''insani erdemlere'' ulaşamış birisinizdir. Bir kişi isterse 100 lira kazansın, isterse 100000 lira kazansın, eşit muamele görmelidir. Madende çalışan bir işçiye, sırf madende çalışıyor diye kötü mü davranmak gerek? Veya milyonlar kazanıyor diye bir sunucuya hakaret etmek mi gerek? Burada eleştirilmesi gereken işverendir, o kız değil. Başkalarına da hakaret ediliyor ne var diye savunmak yapmak, Aziz Yıldırım'ın mahkeme savunması ile aynı kafa yapısında.

Bu kölelik zihniyetinden ne zaman kurtulacağız merak ediyorum.

O anlami sen cikarmissin.

Sayet kendisine telaffuz hatasindan dolayi bir hakaret edilmis olsaydi (ki bakin hakaret mi edildi ne oldu kimse onu dahi bilmiyor henuz! ama ahkamlar kesiliyor, "aglatilir mi be yaa" seklinde) ve hanimefendi gidip dava acsaydi, sonuna kadar desteklerdim. Ama insanlarin karsisindayken programin ortasinda aglamak da neyin nesi? Kim bunun hickiriklarini dinlemek zorunda? Daha rejide ne soylenmis, ne donmus, bilmeden, kadini aninda "patronun zulmune ugrayan mazlum emekci" yaptiniz ya ne diyeyim... Bu da paronaya zihniyetinin urunu olsa gerek...

Sen hakaret yemeye alışmış biri olabilirsin, veya edilen hakareti kaldırabilecek karakterde biri olabilirsin. Sen böylesin diye herkesin de senin gibi olmasını bekleyemezsin. Ufacık bir küfürlü atışmadan dolayı çıkan kavgalarda ölen insanlar oluyor bu memlekette. Sabır noktası herkesin aynı değil.

Edilen hakareti dinleyip bir de üzerine teşekkür etmesini beklemek bana saçma geliyor kusura bakma. Millet olarak o kadar alışmışız ki işverenler tarafından ezilmeye, yanlış bir durumu belirtince bile paranoya zihniyetli olmakla suçluyoruz insanları.

Yazık cidden.

Hakaret edildigini nereden biliyorsun sen hele bir once onu de hele?

Neye dayanarak bu kadini "patronundan eziyet goren masum emekci kadin" ilan ettiniz?

Ayrica, Mr Xzibit, Hashus ve Vladimir İlyiç Lénin'in yazdiklarini destekliyorum. Kurtulun su romantik fanatiklikten.

• quote:

quote:

quote:

Dostum onlar için mücadele edenler, bu tür olaylarda da sessiz kalmamalı. Eğer kalıyorlarsa bu herkesin kendi ''adamını'' savunduğu anlamına gelir. Nice köşe yazarları patron tehditi ile istenilen köşe yazılarını yazdı, niceleri yazmadı diye kovuldu. Burada insanları ayırmadan asıl sorunu belirtmek gerek. O da işverenin işçi üzerinde kurduğu hegemonya.

Bu ülkede yolunda gitmeyen birsürü şey var ve bunları düzeltmek yanlış olanları ayırmadan tepki göstermekten geçiyor. Bilinç yaratmaktan geçiyor.

bir gazeteci zulme uğradı diye değil, "tuğba dural" ağladı diye bu kadar olay oluyor değil mi? bu insanların kaçı, ilhan selçuk saat 5'te gözaltına alındığında bu kadar tepki verdi?
    öyle bir yazmışsın ki, sanki bu olaya tepki verildiği için sinirlenmişim. herkesin hakkı korunsun.
    benim verdiğim tepkinin, bu hassasiyeti gerçek gazetecilere karşı yapılanlara karşı sessiz kalan asalaklara karşı olduğunun anlaşılması gerekiyor.

Popülaritesi olduğu için olayın ''ölürüm yoluna nasıl ağlatırlar?''a dönüştüğü doğru. Ancak işin temelini kavramak daha önemli.

Cezaevindeki gazeteciler ve Tuğba Dural'ı ayırmak, her türlü olan olayın temelini ayrıştırmak demek, ki iki olayın da temeli işverenler. Buna tepki gösterilmeli veya gösterilen tepki buraya yönetilmeli.

Ancak çıkıp tepki gösterenleri farklılaştırmaya çalışmak çok farklı yerlere götürür olayı. Birşey yanlış ise her kimin başına gelirse gelsin tepki görmelidir. Bu ülkedeki insanlar bu ayrışmalardan ötürü ''senin-benim'' diye taraflara ayrıldılar ve benim adamım kötü yapıyorsa boşver, karşı taraf yapıyor ise tepki göstere kadar ulaştı. Yolsuzluk operasyonuna verilen tepkiler de aynı bu yönde.

Yapılması gereken siz asalaksınız, siz aptalsınız demek değil. Cezaevindeki gazetecilere yapılanlar da ayıptır, bu kadına yapılan da. İkisine de tepki gösterilmelidir. Tepki gösteriliyor diye gösteren tarafı aşağılamak pek mantıklı bir davranış değil bana göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hannover 96

getirilse ne olacak getirilmese ne? marca'yi telaffuz edemeyecek insani ben de istemezdim. bir de agliyor...sirf galatasarayli diye destekleyecek degiliz.

aynı mesajı ben yazsam provoke edici mesaj diye 15 gün atarlar anasını satıyım. çifte standart uyguluyorlar

sırf eksi yemek için atılmış bir mesaj
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2622110012

marca yerine ne demiş bu kız acaba?

yazıldığı gibi okudu o sırada izliyordum bende hemen ardından düzeltti ama.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Johannes Gutenberg

Gelen haberler o yönde olduğu için hakaret edilmiş dedim. Eğer işin ardında başka birşey varsa, ona göre de yorum yaparım.

Sen nasıl işçiye edilen hakaret normaldir deyip kendini işveren avukatı ilan ettiysen öyle ettik. Var olanı göremeden sırf bir taraf olabilmek için zorluyorsun işi.

Hashus ve Vladimir İlyiç Lénin'in mesajlarına ben de katılıyorum. Lakin bu olayda ince bir çizgi var. Onu göremedikçe bu ülkede insanlar daha çok zulme ve haksızlığa uğrar.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Popülaritesi olduğu için olayın ''ölürüm yoluna nasıl ağlatırlar?''a dönüştüğü doğru. Ancak işin temelini kavramak daha önemli.

Cezaevindeki gazeteciler ve Tuğba Dural'ı ayırmak, her türlü olan olayın temelini ayrıştırmak demek, ki iki olayın da temeli işverenler. Buna tepki gösterilmeli veya gösterilen tepki buraya yönetilmeli.

Ancak çıkıp tepki gösterenleri farklılaştırmaya çalışmak çok farklı yerlere götürür olayı. Birşey yanlış ise her kimin başına gelirse gelsin tepki görmelidir. Bu ülkedeki insanlar bu ayrışmalardan ötürü ''senin-benim'' diye taraflara ayrıldılar ve benim adamım kötü yapıyorsa boşver, karşı taraf yapıyor ise tepki göstere kadar ulaştı. Yolsuzluk operasyonuna verilen tepkiler de aynı bu yönde.

Yapılması gereken siz asalaksınız, siz aptalsınız demek değil. Cezaevindeki gazetecilere yapılanlar da ayıptır, bu kadına yapılan da. İkisine de tepki gösterilmelidir. Tepki gösteriliyor diye gösteren tarafı aşağılamak pek mantıklı bir davranış değil bana göre.

işin temeli?
    şuan konuştuğumuz, olması gereken değil benim yorumum.
    benim yorumum da bugüne kadar sesini çıkarmayıp "tuğba dural ağlamış yaaaaa" demekten başka halt yemeyenlere tepki göstermek üzerine. tuğba dural'ın meslek hayatında olası bir baskıya maruz kalması durumunda, kadının desteklenmesine bir şey demiyorum.

yorumu başka yere çekmene gerek yok, gayet bariz bir şeyden bahsediyorum. "tuğba dural'ı konuşmayın, diğerlerini konuşun" demiyorum, böyle bir algıya kapılman için de bir sebep yok.

evet, ömründen yılları çalınan, ömrü çalınan, hor görülen, oradan oraya atılan gazeteciler hakında tek sözcük bile söylemeyip tuğba dural ağladığında şoklara girenleri aşağılarım, bu da bana göre mantıklı bir davranıştır, nedeni de açık. kendi tercihlerin, kendi mantık yargıların senin tasarrufunda.
    bu kadına yapılan ayıp değil demiyorum, bundan niye bahsettiğini de anlamadım ancak konuyu çekmeye çalıştığın yer beni gerçekten rahatsız ediyor. gayet açık konuştuğumu düşünüyorum, yanlış anlamalar ve yönlenmeler kişilerin kendi sorunudur. sonsuza kadar tartışamayacağım kusura bakma.

• Ozgur buzbas - deplasman ya.agi'ni koymamis kimse

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @hashus1099

Neyse hocam benim söylemek istediğimi anlamış olman benim için yeterli. İşi kişilere indirgemek yerine daha geniş bakılmalı diye düşünüyorum, mesajlarımda da bunu belirttim. Yazdıklarına ve görüşlerine katılıyorum ancak bu tür ortada haksızlık olan durumlarda senin taraf-benim taraf kavgası yapılıp bölünülmesi taraftarı değilim. Ülke sorunlarının temelinde de zaten bu bölünmüşlük üzerinden süregelen yanlışlar silsilesi yer alıyor.

İyi akşamlar.
  • galatasayla ne alakası var konunun?bizene tuba dural'dan
  • BBC ve CNN e bakıyorsunuzdur arada.. Orada güzel olduğu için spikerlik yaptığı 500 m öteden belli olan tek bir spiker görmüyorum.. fizik anlamında hiç bir albenisi olmayan birçok bayan bilgili olduğu için spikerlik yapıyor.. tuğba dural ın ağlaması olayı evet can sıkıcı.. ama daha derinlere baktığımda fiziki özelliğini bilgisi ile harmanlayamayan insanların erkek olsun kadın olsun spor haberciliğinde görev yapmasını oralarda tel tel dökülmesini desteklemiyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2622110012

marca yerine ne demiş bu kız acaba?

www.youtube.com/watch?v=8Bv5cQCjBvk

Olayın başlanıgıcı buymuş.
  • Suriye'de milliyet muhabiri 2 ay esir tutulurken bir şey yok, Tuğba marca diyemediği için işten atılınca OOUUVVVVV.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoLaN

galatasayla ne alakası var konunun?bizene tuba dural'dan

Tuğba DURAL Yerine Başkası Getirilmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hannover 96

getirilse ne olacak getirilmese ne? marca'yi telaffuz edemeyecek insani ben de istemezdim. bir de agliyor...sirf galatasarayli diye destekleyecek degiliz.

bence eksi rekoru kırmak istiyor arkadaş
  • ayrıca ntv ve ntvspor un sahibi olan Ferit Şahenk koyu bir fenerlidir.
  • "spor spikerlerinin spor ile ilgili belli bir bilgi seviyesinin üzerinde olmaları gerektiğini düşünüyorum"

Aşağıdaki seçeneklerden hangisi bir fikir tartışmasında cevap olarak değerlendirilebilir.

a) sen böyle düşünüyorsun çünkü senin niyetin kötü.
    b) senin eminim bacakların çarpık tipin kayık ve hasetinden çatlıyorsun tuğbayı görünce.
    c) senin amaçın ne hangi dış mihrakın elemanısın sen.
    d) tamam ama bir insanın bilgi seviyesini kelimeleri nasıl telafuz ettiğine bakarak anlayamayız aynı zamanda.

cevap: D

arkadaşlar fikir tartışması fikir ile olur. söyleyenin kim olduğunu anlatarak ve söyleyeni kişiyi niteleyerek, onun niyetini okuyarak fikir tartışması olmaz.. fikir tartışmasını becerememek bireyin ilkelliğine dair en temel göstergedir..
  • Yönetmen sonuna kadar haklı. İşini adam gibi yapıp profesyonel olmazsan aklını alırlar. Medya sektörü amatörlük kabul etmez. Ya yükselirsin ya batarsın. Canlı yayında ağlayıp haber sunmak hiç iyi birşey değil. Küfür dahi yesen işini soğukkanlılıkla yapacaksın. Bunu kalkıpta canlı yayında millete yansıtmak duygu sömürüsünden öte değildir.

Eminim burada birçoğunuz daha lisede veya üniversitede okuyor. İş hayatını bilmediğiniz çok belli. İş hayatında duygulara yer yoktur. Eğer bu kadar yükselip, çıtanı sabit tutmak istiyorsan her durumda profesyonel kalacaksın. Hem işinde hem de özel hayatında.

Olay "Marca" deyip dememesinde değil, duygularını işine karıştırıp bir çuval inciri berbat etmesinde.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.