Şimdi Ara

Tuhaf bir ses sorunu -Dell 5521 Inspiron 15R

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler. Yaşamakta olduğum sorun gerçekten tuhaf ve tarifi zor ancak elimden geldiği kadarıyla ayrıntılı bir şekilde anlatmaya çalışacağım.

Laptop hoparlörlerinden müzik dinlerken bir sorun yok. Kulaklıkla dinlediğimde ise müzik kalitesi kötüleşiyor ve vokal sesleri "neredeyse" yok. Sanki karaoke modu açılmış gibi, insan sesleri çok silik.

Yaklaşık 3 gündür bu soruna çözüm aramaktayım, denediğim ve sonuç alamadığım yöntemleri listeliyorum;

1) Playback Devices > Propherties > Enhancements kısmındaki tüm seçenekleri de-aktif ettim;

2) Güncelini / Eskisini olmak üzere defalarca ses kartı driverlarını silip yeniden yükledim (dell.com'dan). Bu süreçte belki 50 defa reset attım.

3) Kullandığım kulaklık telefon veya diğer bilgisayarlarda sorunsuz ses veriyor. Kulaklığın kablosu çıkarılabilir ve elimde hem 3-Pin hem de 4-Pin Jack'li kablo var. Her ikisiyle de bağlayıp denedim. Jack'ı yarım takıp 1, 2 mm oynatarak sesi düzeltmeye çalıştım fakat bu da çözüm olmadı.

4) Speaker/Headphones > Propherties > Levels > Balance bölümünde denge ayarı yaptığımda ise ilginç şeyler oluyor. L: 100 - R: 100 iken müziklerde vokal yok. Ama L:0 - R:100 ya da L:100 - R:0 yaptığımda vokal ve müzik duyuluyor. Ses kalitesi biraz kötü ancak sorunsuz bir şekilde çalıyor. Stereo test yaptığımda ise, sadece sol kanaldan gelmesi gereken ses her iki kulaklıktan da geliyor. Sadece sağdan gelmesi gereken ses de aynı şekilde her iki kulaktan geliyor. Left'i de Right'ı da sıfırlasam, seste bir değişiklik olmuyor. İki kulaklıktan da aynı ses geliyor.

5) Aygıt yönetincisinin durumu aşağıda. Sırayla tek tek ya da hepsini olmak üzere disable ettim. Tüm kombinasyonları denedim. Bir çok defa da uninstall edip yeniden kurdum.

Bu kadar uğraş sonucunda laptop'ın jack girişinde bozukluk olabileceği kanaatine varıyorum fakat 4. madde de anlattığım denge ayarlarında vokal seslerinin duyulması kafamı karıştırıyor. Şu an en iyi sesi Left ya da Right Ch.'ı 0'a çekerek alabiliyorum fakat yine de sağlıksız bir ses.

Her çeşit tavsiye ve çözüm önerinize açığım, çözüm için gerekli her türlü bilgiyi de temin ederim. Belki 40 küsür saat sırf şunla uğraşmaktan artık beynim yanacak.

Teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Casper nirvana A15HE ses sorunu
    9 yıl önce açıldı
    lenovo z500 Ses Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.