Şimdi Ara

TUHAF EKRAN KARTI SORUNUM(Sanırım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar size ekran kartımda yaşadığım problemden bahsedeceğim.
    Tam olarak nasıl anlatacağımı bilmesemde sorun tam olarak şöyle:
    Laptopu powere basarak açıyorum ve açılışta hoşgeldiniz yazısında çok ufak bi takılmadan sonra açılıyor sistem ama takılma oluyor dönen imleç bazen 1 bazen 5 sn kadar duruyor ve devam ediyor neyse devam edince bi oyun veya yandex tarayıcıyı açıyorum çok kısa süre sonra kapatıp yeniden açtığımda maus önce yavaşlıyor(yani pc)sonra tamamen kullanılamaz hale geliyor reset atmadan kendine gelmiyor.Mesela bi oyunu pc açıldığı gibi açıp 5 saat oynasam sıkıntı olmuyor ama 2. açışımda mutlaka pc kapatmak zorunda kalıyorum.Yandex Tarayıcı ve tüm oyunlarda mt2 hariç bu sorunu yaşıyorum gerçekten artık sıkıntı veriyor bu
    1-)Termal macunmu yenilemeliyim ?
    2-)Bad sector taraması yaptım temiz çıktı
    3-)Ramde sıkıntı olabilirmi ?
    Not:Pc önceden sorunsuzdu yani ilk elime geçtiğinde diyelim sonra bi format attım ve yeni ekran kartı vs. driveri yükledim ondan sonra w10 ve w 7 yükledim ama sıkıntı aynı mesela w10 dada şarjı takınca ekran bi anda kararma olunca donuyordu pc
    Not2:Fan çalışıyor fanı çıkartmadan bi temizliğinide yapıyorum çok müşkül durumdayım lütfen yardım edin teşekkürler

• Termal Macunluk Bir Durum Gözükmüyor Ramden Emin Değilim
  • Bu arada ekran kartı amd ve eski bi kart (Hd 6520g+Hd6650) yazıyor sence sorun driverdemi
  • crew65 C kullanıcısına yanıt
    Değiştirmeyi Dene
  • ekran kartı ile alakalı bir durum değildir büyük ihtimal yazılımsaldır format at düzelmezse ramdedir sıkıntı
  • Laptop ve anakarta gömülü olduğu için değiştiremiyorum bugün bi format atmaya çalışıcam umarım olur olmadı yeni ram alıcam
    Bu arada 4gb 1333mhz ram amd a6 3420m Apu ve 5400rpm 500gb hangi işletim sistemini önerirsiniz
    Driver Değişmekten Kastetmiştim
  • Bu meretin eski driverleri de zor bulunuyor bakıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crew65 -- 10 Ekim 2016; 13:11:55 >
    Windows 10 64 Bit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlptekinCK

Windows 10 64 Bit.
    Hocam stabil çalışırmı sizce sistem ne düşünüyorsunuz eskiden şarj takıp çıkarınca baya sıkıntı yaşıyodum amd ekran kartı zor durumdan kurtuldu vs. diye
    Sanmıyorum ama anakartın sürücüleri en son hangi işletim sistemine çıkmışsa onu kur için rahat eder 64bit kurmayı unutma.
  • quote:

Sanmıyorum ama anakartın sürücüleri en son hangi işletim sistemine çıkmışsa onu kur için rahat eder 64bit kurmayı unutma.
    Ben o kadar aramama rağmen Anakartımın sürücüsü vs. herhangi bişey bulamadım zaten bu mesajınızı görmeden önce W10 64 bit yükledim ama aynı veya benzer sorunlar devam ediyor Söyle  TUHAF EKRAN KARTI SORUNUM(Sanırım)
    Bir sıkıntı baş gösteriyor ve eskisi gibi pc donunca ekran kartı yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu yazıyor.
    Not bu pencere renkleri her zaman böyle değil ama bi kez donup geri gelince bazen böyle oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: crew65

Ben o kadar aramama rağmen Anakartımın sürücüsü vs. herhangi bişey bulamadım zaten bu mesajınızı görmeden önce W10 64 bit yükledim ama aynı veya benzer sorunlar devam ediyor Söyle  TUHAF EKRAN KARTI SORUNUM(Sanırım)
    Bir sıkıntı baş gösteriyor ve eskisi gibi pc donunca ekran kartı yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu yazıyor.
    Not bu pencere renkleri her zaman böyle değil ama bi kez donup geri gelince bazen böyle oluyor.
    Anakartım Lenovo İdeapad z575 Motherboard yani başka bi marka değil direk lenovo
    NOT: Fazla spam yaptım ama Lenovonun sitesinde sanırım son sürücü ve hatta tek sürücü windows 7 64 bitmiş sanırım
    Sizce BİOS uptade yaparsam ekran kartına etkisi ne olur.
    Bu Lenovo bu laptop çıktığından beri bir tek sürücüsünü güncellememiş şu an farkettim hepsi 2011 yenisi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crew65 -- 13 Ekim 2016; 19:08:00 >

• quote:

Anakartım Lenovo İdeapad z575 Motherboard yani başka bi marka değil direk lenovo
    NOT: Fazla spam yaptım ama Lenovonun sitesinde sanırım son sürücü ve hatta tek sürücü windows 7 64 bitmiş sanırım
    Bu Lenovo bu laptop çıktığından beri bir tek sürücüsünü güncellememiş şu an farkettim hepsi 2011 yenisi yok

Şu durumda bios güncellemesi önermem çünkü sistemde bir sıkıntı var güncelleme sırasında biosu öldürebilirsin.Tavsiyem önce memtest çalıştır sorun yoksa win7 kurup biraz daha düzeltmeyi deneyin.Şunu da dene bilgisayar sağ tık özellikler>gelişmiş sistem ayarları>performans ayarlar>en iyi performans için ayarla

• quote:

quote:

Şu durumda bios güncellemesi önermem çünkü sistemde bir sıkıntı var güncelleme sırasında biosu öldürebilirsin.Tavsiyem önce memtest çalıştır sorun yoksa win7 kurup biraz daha düzeltmeyi deneyin.Şunu da dene bilgisayar sağ tık özellikler>gelişmiş sistem ayarları>performans ayarlar>en iyi performans için ayarla

Alıntıları Göster
    Geç cevapladım kusura bakmayın memtest tam olarak ne işe yarıyor donanımsal sorunlarıda ortaya çıkarırmı.
    EDİT:Ram testiymiş hocam ben hem bunu hemde hdtune testini yapıcağım sonuçları sizede söylerim teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crew65 -- 22 Ekim 2016; 22:29:04 >

İşlemcini çıkarıp işlemci pinlerini kontrol et. Eğik bükük varsa yada arasına bir madde girmişse düzeltmelisin. Sorunun tamamen işlemci ile alakalı. Ekran kartında sorun olduğunu sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: McScriptS

İşlemcini çıkarıp işlemci pinlerini kontrol et. Eğik bükük varsa yada arasına bir madde girmişse düzeltmelisin. Sorunun tamamen işlemci ile alakalı. Ekran kartında sorun olduğunu sanmıyorum.
    Hocam laptop ve sanırım işlemci anakarta gömülü ekran kartı gibi çıkmıyor sanırım şimdiye kadarda pek kurcalamadım daha doğrusu işlemci kısmını
    Edit:Ne zaman bu kasmalar donmalar vs vs olsa disk kullanımı hep %99 civarında oluyor ve kullanılan mblere bakıyorum sistem 0.1 li rakamlar kullanıyo max 1.6 vs gördüm kullanılan şu an bad sector için hd tune testini yapıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crew65 -- 24 Ekim 2016; 12:37:52 >
    İşlemciyle alakası uzakdan yakından olmayan, ekran kartı yanıt vermeyi kesti hatasını nasıl işlemcide sorun olabilir diyorlar aklım hayalim almıyor,

Gpu,Cpu Sıcaklıklarını kontrol et,amd sıkca bu sorunlar yaşıyor büyük ihtimal driver sorunu yaşıyorsun cpu ile alakası yok .
  • quote:

Orijinalden alıntı: FİT GYM

İşlemciyle alakası uzakdan yakından olmayan, ekran kartı yanıt vermeyi kesti hatasını nasıl işlemcide sorun olabilir diyorlar aklım hayalim almıyor,

Gpu,Cpu Sıcaklıklarını kontrol et,amd sıkca bu sorunlar yaşıyor büyük ihtimal driver sorunu yaşıyorsun cpu ile alakası yok .
    Cpu Gpu sıcaklıklarında sanırım herhangi bir sorun yoktu aida64 den bakmıştım kısa süre önce sizinde dediğiniz gibi driverleri güncelledikten sonra hep böyle sorunlar yaşadım pcye format attım ve eski sürücüler olmadığı için catalyst indirmek zorunda kalmıştım bu aralar çokta sık olmasada üstte attığım fotoğraftaki gibi sıkıntı oluyor pc açıldıktan hemen sonra bi program açınca yükleyince vs anlık kasılmalar vb oluyor bazen pcye kapama tüşüna basılı tutarak kapatmak zorunda kaldığım dahi oluyor
    Edit:Pcnin son sürücü desteği win8 için sanırım(Lenovo sitesinde) ama win 7 dede yaşıyordum problemleri
    Edit2:Yeniden test yaptım ve pc boştayken şu an 60 derece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crew65 -- 24 Ekim 2016; 13:50:45 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.