Şimdi Ara

tuhaf türkçe karakter sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ASP de aynı sayfada iki ayrı veri tabanından veri çekiyorum yerel server da normal çalışıyor hostta birisinden gelen verilerde sorun yokken diğerinde türkçe karakter sorunu var. veri tabanı bağlantısında mı bir sorun olabilir? sorun olan veri tabanı şifreli ve değiştirmeden kullanmam gerekiyor. yardım ederseniz sevinirim. ve her türlü türkçe karakter düzeltme kodlarını uyguladım ama olmadı...

• Set Connect = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
    Connect.Open "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & Server.MapPath("Genel.mdb")

ps = "Pubs"
    Set Cumle = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
    Cumle.Open "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.MDB)}; DBQ=" & Server.MapPath("OGRENCI.MDB"),ps,"jhggjhg7uoşknuy"

bu iki bağlantıyı kullanıyorum ama ikincisinden gelen verilerde türkçe karakter sorunu var. baya araştırdım ama benimkisi gibi bir sorunu olanı görmedim. acil yardım......
  • Listeletme yaptığın sayfanın en üstüne aşağıdaki kodu ekleyip dener misin? Eğer aktif bir panel üzerinden dbye giriş yapıyorsan yazım işlemi yapan sayfaya da bu kodu eklemen iyi olur.

<%
    Session.LCID = 1055
    Session.CodePage = 1254
    Response.Charset = "windows-1254"
    %>
  • onların tamamını denedim zaten yazımda belirtmiştim. bu nasıl bir sorundur anlayamadım. birisinden gelen verilerde sorun yok diğerinden gelenlerde karakterler hatalı. acaba veri tabanı ayaralarında veya bağlantı kurulum kodlarındamı bir değişiklik yapmalıyım çıkamadım bu işin içinden.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyunda Türkçe karakter sorunu...
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.