Şimdi Ara

SMS YAZARKEN TÜRKÇE KARAKTER SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
10.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben T9 olmadan mesaj yazmayı tam bir işkence gibi görüyorum. Son zamanlarda da sık sık mesaj atma ihtiyacım doğdu. Fakat Türkçe karakterler yazdığımda birden neredeyse 80 karakter düşüyor hatta bir kaç türkçe karakterde tek mesajda gidebilecek yazı 3-4 mesaja çıkıyor. Çok ama çok önceleri 3310 kullandığım zamanlarda böyle bir problemle karşılaşmıyordum. ŞU an Nokia E65 telefon kullanıyorum. Son versiyon yüklü olmasına rağmen bu durum beni çok sinir ediyor. Bunu tamamen gidermenin bir yolu yok mu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

SMS Yazarken Türkçe Karakter Sorunu

SMS yazarken tuşlu telefon harfleri kullanmak, Türkçe karakterleri girmeyi zorlaştırabilir. Bu durum, özellikle Android gibi işletim sistemlerinde daha belirgindir.

Tuşlu telefonlarda, Türkçe karakterler genellikle özel tuş kombinasyonları veya simgelerle girilir. Örneğin, "ç" harfi "c" tuşuna basıldıktan sonra "2" tuşuna basılarak girilir. Ancak, bu yöntem zaman alıcı ve kafa karıştırıcı olabilir.

Bu sorunu çözmek için, Türkçe karakterlere özel tuşlar olan bir klavye uygulaması kullanabilirsiniz. Bu uygulamalar, tuşlu telefonlarda bile Türkçe karakterleri kolayca girmenizi sağlar.

Ayrıca, mesajlaşma uygulamanızda "Unicode" veya "UTF-8" gibi Unicode tabanlı bir kodlama kullanabilirsiniz. Bu, tüm Türkçe karakterlerin doğru bir şekilde görüntülenmesini sağlayacaktır.

Tuşlu telefon harflerini kullanarak Türkçe karakterleri girmekte zorlanıyorsanız, aşağıdaki ipuçlarını deneyebilirsiniz:

• Türkçe karakterlere özel tuşlar olan bir klavye uygulaması kullanın.
    • Mesajlaşma uygulamanızda Unicode veya UTF-8 kodlamayı etkinleştirin.
    • Karakterleri manuel olarak girmek yerine sözlüğün otomatik düzeltme özelliğini kullanın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 3 ay sonra türkçe karakterlerin uluslararası alfabeye entegrasyonu tam gerçekleşince bu sorun ortadan kalkacak

karar alındı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi over and under -- 28 Mart 2008; 10:08:04 >
  • http://roboduck.uniweb.cz/aps/NaSMS15_3rd/NaSMS15.sisx

yukarıdaki programı tele kur hocam ben bunu kullanıyorum kurduktan sonra türkçe olan karakterleri ingilizce alfabedeki karşılığına çevirip kaydetmen gerekiyor.böylece senin bahsettiğin sorun ortadan kalkıyor
    örnek:
    ş -> s
    İ -> I
    ğ -> g
  • quote:

Orijinalden alıntı: kilecerme

http://roboduck.uniweb.cz/aps/NaSMS15_3rd/NaSMS15.sisx

yukarıdaki programı tele kur hocam ben bunu kullanıyorum kurduktan sonra türkçe olan karakterleri ingilizce alfabedeki karşılığına çevirip kaydetmen gerekiyor.böylece senin bahsettiğin sorun ortadan kalkıyor
    örnek:
    ş -> s
    İ -> I
    ğ -> g
    T9 kullanmadan yazma dilini ingilizce yaparsan normal yazılarda 160 karakter kullanabilirsin.

@emrecelik: Her telefonda oluyor mu? 3230 kullanıyorum da. Yer mi acaba.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

T9 kullanmadan yazma dilini ingilizce yaparsan normal yazılarda 160 karakter kullanabilirsin.

@emrecelik: Her telefonda oluyor mu? 3230 kullanıyorum da. Yer mi acaba.

Alıntıları Göster
    mesajlarda karakter desteğini indirgenmiş seçin sorun düzeliyor en azından nokia 2610 da denedim oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara_eylül

mesajlarda karakter desteğini indirgenmiş seçin sorun düzeliyor en azından nokia 2610 da denedim oldu.

Alıntıları Göster
    ben 73 kullanıyorum ve son çıkan yazılımı yüklü bende öyle bi dert yok istediğim karekterleri kullanabiliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali Arslan

ben 73 kullanıyorum ve son çıkan yazılımı yüklü bende öyle bi dert yok istediğim karekterleri kullanabiliyorum

Alıntıları Göster
    T9 filan var veya yok,

Yazi dilini ingilizce sectinmi,bu durum sorun olmuyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaSSive

T9 filan var veya yok,

Alıntıları Göster
    ingilizce seçtiğinde türkçe karakterler çıkmıyor ki ?

quote:

Orjinalden alıntı: MaSSive

T9 filan var veya yok,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara_eylül -- 28 Mart 2008; 22:38:38 >
  • quote:

ingilizce seçtiğinde türkçe karakterler çıkmıyor ki ?

quote:

T9 filan var veya yok,

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: kara_eylül

ingilizce seçtiğinde türkçe karakterler çıkmıyor mu ki ?

quote:

T9 filan var veya yok,

Hayır Türkçe karakterler kullanılmıyor. Ş, Ğ, küçük harfte ı çıkmıyor. Ö, Ü, Ç, büyük harfte İ çıkmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

quote:

Orjinalden alıntı: kara_eylül

ingilizce seçtiğinde türkçe karakterler çıkmıyor mu ki ?

quote:

T9 filan var veya yok,

Hayır Türkçe karakterler kullanılmıyor. Ş, Ğ, küçük harfte ı çıkmıyor. Ö, Ü, Ç, büyük harfte İ çıkmıyor.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar ben t9 özelliğini kullanırken Türkçe karakterleri de kullanmak istiyorum... yani telefonda t9 özelliği açık olarak mesaj yazarken kelimeler Türkçe karakterli olarak çıkıyor ve sonra Türkçe karakterlerin hepsini düzeltmek zorunda kalıyorum... zaten İngilizce seçtikten sonra sorun olmuyor elbette... ama ben mesaj yazarken daha hızlı yazmak için t9u Türkçe kullanmak istiyorum... ayrıca karakter seçeneğini indirgeme diye bir seçenek nerede var? ben göremedim... ya da illa Türkçe karakterlerin çıkmasına gerek yok ama t9 kullanırken kelimeler Türkçe olarak doğru çıksın yani çorba yazarken corba şeklinde çıksın yani karakter sayısında bir düşüş olmasın ve Türkçe kelimeler Türkçe karakterin İngilizce karşılığı olarak çıksın istiyorum... şu an bazı telefonlarda hiç bir sorun yokken benim e65te böyle bir sorunun olmasına anlam veremiyorum... yani ileriki zamanda çıkacak alfabe entegrasyonu olmadan şu an bazı telefonlarda söylediğim özellik zaten kullanılabiliyor... ayrıca son versiyon yüklü zaten telefonda... emrecelik arkadaşımın verdiği programı denemedim umarım sorunu hallederiz

• quote:

Orijinalden alıntı: over and under

3 ay sonra türkçe karakterlerin uluslararası alfabeye entegrasyonu tam gerçekleşince bu sorun ortadan kalkacak

karar alındı
    quote:

Orjinalden alıntı: over and under

3 ay sonra türkçe karakterlerin uluslararası alfabeye entegrasyonu tam gerçekleşince bu sorun ortadan kalkacak

karar alındı

Gec bile kaldılar ... Zaten coğu telefonda karakter türkçe olsun düşülen kontur sayısı 2 katı kadar
    Ama bazı telefeonlar destekliyor türkce karakteri ... 73 mesela

• quote:

Orijinalden alıntı: telefonda hassasiyet

quote:

karar alındı

Gec bile kaldılar ... Zaten coğu telefonda karakter türkçe olsun düşülen kontur sayısı 2 katı kadar

Alıntıları Göster
    e65 de desteklesin

quote:

Orjinalden alıntı: telefonda hassasiyet

quote:

karar alındı

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞahEser

e65 de desteklesin

quote:

Orjinalden alıntı: telefonda hassasiyet

quote:

karar alındı

Alıntıları Göster
    mesajlar>ayarlar>kısa mesaj>karakter kodlaması> indirgenmiş destek

olarak ayarlarsan türkçe karakter sorunu ortadan kalkıyor. tüm türkçe harfler 1 karakter

telefonum n82, bu kitapcığında yazıyor

gerçi yukarıda bir arkadaş söylemiş ama...

• quote:

Orijinalden alıntı: akof

mesajlar>ayarlar>kısa mesaj>karakter kodlaması> indirgenmiş destek

olarak ayarlarsan türkçe karakter sorunu ortadan kalkıyor. tüm türkçe harfler 1 karakter

telefonum n82, bu kitapcığında yazıyor

gerçi yukarıda bir arkadaş söylemiş ama...

Alıntıları Göster
    bnm eski 6630 desteklemiyordu uyuz oluyordum..ama çikolatam desteklio sorun yok

• quote:

Orijinalden alıntı: UNF0RGIVEN

bnm eski 6630 desteklemiyordu uyuz oluyordum..ama çikolatam desteklio sorun yok

Alıntıları Göster
    @ishtare, akof arkadaşımız nasıl indirgenmiş karakter ayarlandığını anlatmış ama geçen gün fark ettiğim bir şey,

ben 2610 ve 6120C kullanıyorum

2610da indirgenmiş seçtiğimde türkçe karakter çıkıyor ve bir mesaj 160 karakter yazılıyor ama aynısı 6120C de olmuyor indirgenmiş seçince T9da türkçe karakterler çıkıyor ama bir mesaj 70 karaktere falan düşüyor. telefonunda bunu dene istersen

bir diğer nokta. T9 da türkçe karakterler çıkmasa bile kelimler çıksın demişsin çorba yazdığında corba çıksada olur demişssin.

T9 seçili iken bir kelime yaz, yazdığın kelime senin istediğin kelime değilse * tuşuna bir kaç defa bas kelime değişiyor ama hala istediğin kelime çıkmıyorsa * tuşuna bir kaç defa bastıktan sonra harfle seçeneği çıkıyor oraya gir ve yazmak istediğin kelimeyi yaz ve kaydet de bundan sonra istediğin kelime çıkacaktır.

örneğin çorba yerine corba yazsa da olur demişssin.

diyelim corba harfelerine bastın ama telefonda cobra cobar vs gibi kelimeler çıkıyor ama bir türlü corba şeklinde çıkmıyor * tuşuna bi kaç defa bastıktan sonra harfle seçeneğini seç ve corba yazığ kaydet bundan sonra corba harflerine basınca corba yazacaktır.

bu işlem biraz zahmetli ve uzun çünkü çıkmayan her kelimeyi kaydetmeniz gerekiyor.

örneğin mesajlarda msn e gir diye yazacağım zaman t9 da msn çıkmıyordu bunu harfle seçeneği ile kaydettim şimdi 6 7 6 tuşlarına basınca T9 da ilk olarak msn çıkıyor.

Arkadaşlar benim anlamadığım olay şu, iki yıl önceki telefonlarda en azından benim kullandığım telefonlarda böyle bir sorun yoktu yeni çıkan bu telefonlarda ise bu sorun var. iki yıl önce 6021 diye bi tel kullandım T9 da türkçe karakterler çıkardı ve bir mesj 160 karakterdi ve 160 karakterli bir mesaj gönderdiğimde 2kontor giderdi şimdi ise T9 da türkçe karakter kullanıdğm zaman 70 karaktere düşüyor bir mesaj 160 karakter yazınca iki mesaj göndermiş gibi kontor gidiyor. eskiden sorun olmayan bir şey şimdi neden sorun oluyor anlamıyorum

• quote:

@ishtare, akof arkadaşımız nasıl indirgenmiş karakter ayarlandığını anlatmış ama geçen gün fark ettiğim bir şey,

ben 2610 ve 6120C kullanıyorum

2610da indirgenmiş seçtiğimde türkçe karakter çıkıyor ve bir mesaj 160 karakter yazılıyor ama aynısı 6120C de olmuyor indirgenmiş seçince T9da türkçe karakterler çıkıyor ama bir mesaj 70 karaktere falan düşüyor. telefonunda bunu dene istersen

bir diğer nokta. T9 da türkçe karakterler çıkmasa bile kelimler çıksın demişsin çorba yazdığında corba çıksada olur demişssin.

T9 seçili iken bir kelime yaz, yazdığın kelime senin istediğin kelime değilse * tuşuna bir kaç defa bas kelime değişiyor ama hala istediğin kelime çıkmıyorsa * tuşuna bir kaç defa bastıktan sonra harfle seçeneği çıkıyor oraya gir ve yazmak istediğin kelimeyi yaz ve kaydet de bundan sonra istediğin kelime çıkacaktır.

örneğin çorba yerine corba yazsa da olur demişssin.

diyelim corba harfelerine bastın ama telefonda cobra cobar vs gibi kelimeler çıkıyor ama bir türlü corba şeklinde çıkmıyor * tuşuna bi kaç defa bastıktan sonra harfle seçeneğini seç ve corba yazığ kaydet bundan sonra corba harflerine basınca corba yazacaktır.

bu işlem biraz zahmetli ve uzun çünkü çıkmayan her kelimeyi kaydetmeniz gerekiyor.

örneğin mesajlarda msn e gir diye yazacağım zaman t9 da msn çıkmıyordu bunu harfle seçeneği ile kaydettim şimdi 6 7 6 tuşlarına basınca T9 da ilk olarak msn çıkıyor.

Arkadaşlar benim anlamadığım olay şu, iki yıl önceki telefonlarda en azından benim kullandığım telefonlarda böyle bir sorun yoktu yeni çıkan bu telefonlarda ise bu sorun var. iki yıl önce 6021 diye bi tel kullandım T9 da türkçe karakterler çıkardı ve bir mesj 160 karakterdi ve 160 karakterli bir mesaj gönderdiğimde 2kontor giderdi şimdi ise T9 da türkçe karakter kullanıdğm zaman 70 karaktere düşüyor bir mesaj 160 karakter yazınca iki mesaj göndermiş gibi kontor gidiyor. eskiden sorun olmayan bir şey şimdi neden sorun oluyor anlamıyorum

Alıntıları Göster
    @kara_eylül dostum
    yazdığın bilgiler için teşekkür ederim fakat anlattığın yol gerçekten uzun ve yorucu... bunun için baştan sözlüğü oluşturmak gerekcek... aslında baştan sözlük oluşturmak dedim de sanırım sözlük telefondan telefona da fark ediyor ki böyle sorunlarla karşılaşıyoruz... ve sen mesajının sonunda dediğin gibi eskiden sorun olmayan bu durum yeni telefonlarda sorun haline geliyor... 3310 da böle bir sorun yokken yeni telefonlarda böyle bir sorun neden oluyor ki anlamıyorum

@akof
    kardeşim dediğin gibi yaptım yalnız sorun düzelmedi hala eskisi gibi Türkçe karakter çıktığı anda yine mesaj karakter sayısı düşüyor fark eden birşey olmadı...

sinir oldum gerçekten iyice zaten Turkcell kullanıyorum mesaj ücreti fazla bir de ekstradan bazen dikkat etmeden bir mesaj 3 mesaj olmuş olarak gidiyor buna kesin bir çözüm bulmam lazım yoksa iflas etcem yakında

• quote:

Orijinalden alıntı: over and under

karar alındı
    quote:

karar alındı

• quote:

@kara_eylül dostum
    yazdığın bilgiler için teşekkür ederim fakat anlattığın yol gerçekten uzun ve yorucu... bunun için baştan sözlüğü oluşturmak gerekcek... aslında baştan sözlük oluşturmak dedim de sanırım sözlük telefondan telefona da fark ediyor ki böyle sorunlarla karşılaşıyoruz... ve sen mesajının sonunda dediğin gibi eskiden sorun olmayan bu durum yeni telefonlarda sorun haline geliyor... 3310 da böle bir sorun yokken yeni telefonlarda böyle bir sorun neden oluyor ki anlamıyorum

@akof
    kardeşim dediğin gibi yaptım yalnız sorun düzelmedi hala eskisi gibi Türkçe karakter çıktığı anda yine mesaj karakter sayısı düşüyor fark eden birşey olmadı...

sinir oldum gerçekten iyice zaten Turkcell kullanıyorum mesaj ücreti fazla bir de ekstradan bazen dikkat etmeden bir mesaj 3 mesaj olmuş olarak gidiyor buna kesin bir çözüm bulmam lazım yoksa iflas etcem yakında

Alıntıları Göster
    evet dostum malesef uzun ve zahmetli bir iş.
    indirgenmiş mesaj olayıda senin dediğin gibi her telde olmuyor, benim 2610da sorunsuz çalışırken 6120c de olmuyor mesela, ama 6120 nin iyi yanı senin bahsettiğin olay genelde tüm kelimelerde oluyor örneğin çorba yazdığımda * tuşu ile kelime değiştirdiğim zaman corba da çıkıyor

eskiden bu sorun yokken şimdi var ama her telefonda olmadığı için sanırım bu gsm operatörlerinden değilde telefonu üreten firmadan kaynaklanıyor.

3 ay sonra düzelecekmiş ama 3 ay sonra artık yeni çıkan telefonlarda mı bu sorun düzelir hepsinde mi bilemiyorum.

çok mesaj yazanlar için büyük bi sorun ama benim ayda gönderdiğim mesaj 10 u geçmiyor vodafoneda 100 sms hediye vediği için benim açımdan pek sıkıntı olmuyor

quote:

Orjinalden alıntı: ishtare

@kara_eylül dostum

@akof

• quote:

evet dostum malesef uzun ve zahmetli bir iş.
    indirgenmiş mesaj olayıda senin dediğin gibi her telde olmuyor, benim 2610da sorunsuz çalışırken 6120c de olmuyor mesela, ama 6120 nin iyi yanı senin bahsettiğin olay genelde tüm kelimelerde oluyor örneğin çorba yazdığımda * tuşu ile kelime değiştirdiğim zaman corba da çıkıyor

eskiden bu sorun yokken şimdi var ama her telefonda olmadığı için sanırım bu gsm operatörlerinden değilde telefonu üreten firmadan kaynaklanıyor.

3 ay sonra düzelecekmiş ama 3 ay sonra artık yeni çıkan telefonlarda mı bu sorun düzelir hepsinde mi bilemiyorum.

çok mesaj yazanlar için büyük bi sorun ama benim ayda gönderdiğim mesaj 10 u geçmiyor vodafoneda 100 sms hediye vediği için benim açımdan pek sıkıntı olmuyor

quote:

Orjinalden alıntı: ishtare

@kara_eylül dostum

@akof

Alıntıları Göster
    arkadaşlar tesadüf bu olacak ya dün bir gazetede orta sayfalarda Türk Telekominikasyon Kurulunun artık Türkçe karakterlerin mesajlarda desteklenmiş olduğuna dair bir ilan gördüm... mesajın içeriğinde uzun çalışmalar sonucunda artık Türkçe karakterlerle atılan mesajlarda ekstradan fazla kontör düşmeyecek diyordu... yalnız bizim telefonlarda sms sayısı Türkçe karakter kullanınca 2 hatta 3. mesaja geçti diyor... buna rağmen tek mesaj ücreti mi olacak? denemek lazım :) ilk denemeyi ben yapayım bakalım ne olcek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞahEser -- 31 Mart 2008; 9:05:58 >

• quote:

arkadaşlar tesadüf bu olacak ya dün bir gazetede orta sayfalarda Türk Telekominikasyon Kurulunun artık Türkçe karakterlerin mesajlarda desteklenmiş olduğuna dair bir ilan gördüm... mesajın içeriğinde uzun çalışmalar sonucunda artık Türkçe karakterlerle atılan mesajlarda ekstradan fazla kontör düşmeyecek diyordu... yalnız bizim telefonlarda sms sayısı Türkçe karakter kullanınca 2 hatta 3. mesaja geçti diyor... buna rağmen tek mesaj ücreti mi olacak? denemek lazım :) ilk denemeyi ben yapayım bakalım ne olcek

Alıntıları Göster
    maalesef arkadaşlar şimdi deneme yaptım ve 160 karakter yazmama rağmen fakat içerisinde Türkçe karakter olduğu için 2 sms atmışım gibi ücret kesildi gazetelerde bile sorunun halledildiği yazıyor ama hala 2 sms ücreti kesiliyor sinir oldum artık Turkcellde 1 sms çekeceğim diye 4 kontör gidiyor bu kadar da olmaz yani

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.