arkadaşlar tesadüf bu olacak ya dün bir gazetede orta sayfalarda Türk Telekominikasyon Kurulunun artık Türkçe karakterlerin mesajlarda desteklenmiş olduğuna dair bir ilan gördüm... mesajın içeriğinde uzun çalışmalar sonucunda artık Türkçe karakterlerle atılan mesajlarda ekstradan fazla kontör düşmeyecek diyordu... yalnız bizim telefonlarda sms sayısı Türkçe karakter kullanınca 2 hatta 3. mesaja geçti diyor... buna rağmen tek mesaj ücreti mi olacak? denemek lazım :) ilk denemeyi ben yapayım bakalım ne olcek
SMS'ler yarın ucuzluyor İşte Türkçe karakterlere geçen operatörlerin yeni sms ücretleri...
sitedeki haber başlığı böyle.
quote:
Orjinalden alıntı: akof
mesajlar>ayarlar>kısa mesaj>karakter kodlaması> indirgenmiş destek
olarak ayarlarsan türkçe karakter sorunu ortadan kalkıyor. tüm türkçe harfler 1 karakter
telefonum n82, bu kitapcığında yazıyor
gerçi yukarıda bir arkadaş söylemiş ama...
N70 te böyle bir ayar yok maalesef.
kara_eylül saol dostum haber linki için haberin içeriği ise :
Cep telefonundan gönderilen kısa mesajlar yarından itibaren (01.04.2008) yüzde 50 daha ucuz olacak. Türkçe harflerin cep telefonlarında kabul edilmesiyle gerçekleşen uygulama sonunda standart SMS’ler Turkcell’de 9.5, Avea’da 8.5 ve Vodafone’da ise 7.5 YKr olarak fiyatlandırılacak. Uygulama ile ilgili olarak yazılımlarını yenileyen GSM şirketleri ‘Eski telefonla Türkçe SMS atılsa bile 31 Mart’tan sonra biz bunları tek bir kısa mesaj gibi ücretlendireceğiz’ dediler. Uzmanlar cep telefonlarında kısa mesajlarda Türkçe karakter kullanılması durumunda, 160 karakter sınırının aşıldığını ve birden fazla kısa mesaj bedeli yazıldığını belirttiler
son 2 ay içerisinde attığım smsle harcadığım kontör sayısı sanırım 1000 civarı oldu neredeydiniz kardeşim bu zamana kadar! bazen bilmeden bırak 2 smsi 160 karakter içerisinde birden çok türkçe karakter kullanırsan 3 sms olarak gösteriyor ve farketmeden yollayınca 6 kontör düşüyordu neyse hadi hepimize hayırlı olsun...
quote:
Orjinalden alıntı: kara_eylül
quote:
Orjinalden alıntı: ishtare
arkadaşlar tesadüf bu olacak ya dün bir gazetede orta sayfalarda Türk Telekominikasyon Kurulunun artık Türkçe karakterlerin mesajlarda desteklenmiş olduğuna dair bir ilan gördüm... mesajın içeriğinde uzun çalışmalar sonucunda artık Türkçe karakterlerle atılan mesajlarda ekstradan fazla kontör düşmeyecek diyordu... yalnız bizim telefonlarda sms sayısı Türkçe karakter kullanınca 2 hatta 3. mesaja geçti diyor... buna rağmen tek mesaj ücreti mi olacak? denemek lazım :) ilk denemeyi ben yapayım bakalım ne olcek