Cevabınız için teşekkür ederim hocam.Evet yeni başvuru yaptım.Sonuçlanınca burdan bildiririm size.
Rica ederim hocam ne demek. Bu arada genel bilgilendirme yapayım Ankara için. Başvuracak arkadaşlar Yenimahalle Kaymakamlığına gidebilir en kısa sürede sonuçlanan yer orası. Hele Çankaya falan aman diyim
Bulundugum yerde tuketici mahkemesi olmadigi icin, tuketici mahkemesi sifati ile asliye hukuk mahkemesinde 130tl harc yatirarak bugun davami actim. Bakalim sonuc ne cikacak...
miyavlayankirpi
kullanıcısına yanıt
Hocam başvurum reddedilmiş.Ben yurtdışındaki şirkete kredi kartı ile ödeme yaptım ama şirket bana fatura vermedi bu neden yaptığım ödemenin hesabıma iade edilmesini istiyorum demiştim.Sizce haklı değil miyim?
Şirket bana fatura yollamamışsa bunun bedelini neden ben ödüyorum ki? Banka bunu araştırmakla yükümlü değil midir? Şirket yurtdışında ve hiç bir şekilde ulaşamıyorum.
İtiraz etsem mahkemeye de mi kaybederim?
Bilirkişi dedikleri kişiler, çoğu zaman telefon tamircileri oluyor. Yaklaşık 10 yıl önce thh kararı ile telefonumu bilirkişiye elden vermiştim. Adamın bir ... bildiği yoktu.
İşin içinden çıkamayınca bana doğruyu söylediğime dair yemin ettirip, lehime rapor tutmuştu.
quote:
Orijinalden alıntı: qwsehmus
Hocam başvurum reddedilmiş.Ben yurtdışındaki şirkete kredi kartı ile ödeme yaptım ama şirket bana fatura vermedi bu neden yaptığım ödemenin hesabıma iade edilmesini istiyorum demiştim.Sizce haklı değil miyim?
Şirket bana fatura yollamamışsa bunun bedelini neden ben ödüyorum ki? Banka bunu araştırmakla yükümlü değil midir? Şirket yurtdışında ve hiç bir şekilde ulaşamıyorum.
İtiraz etsem mahkemeye de mi kaybederim?
Hocam selamlar ablam avukat ona sordum durumu reddedildiğine o da şaşırdı Savcılığa verebilirsiniz diye bir öneride bulundu benim tam bir bilgim yok bu konuda kusura bakmayın
miyavlayankirpi
kullanıcısına yanıt
Hocam ablanıza görede ben haklıyım öyle değil mi?
Bu kadar duyarlı ve yardımsever bir insan olduğunuz için teşekkür ederim ablanızada teşekkür ederim.
Mahkemeye itiraz etsem durum ne olur acaba? Mahkemeyide kaybedersem vekalet ücreti ödemek durumunda kalacağım.
qwsehmus
kullanıcısına yanıt
Tavsiyesi olan var mı arkadaşlar?
Tensip zaptı karşı tarafa ulaşmış sanırım. Davalı, vekil (avukat) tayin etmiş. Bu durumda vekil tayin edilen avukat duruşmaya katılmak için 400km yol mu gelecek. İşleyişin nasıl olacağı hakkında bilgisi olan varmı?
15 Mayıs 2019 tarihine duruşma günü verilmiş, umarım dava lehime sonuçlanır. Varsa tavsiyeleriniz alabilirim.
bilgim ya da tavsiyem yok ama bol şans dilerim.
Karsi tarafin actigim davaya karsi savunmasi banada gonderildi. Goruldugu uzere tuketici kanunundan ve garanti belgesi yonetmeliginden kendilerince hakli maddeleri sunmuslar ama bir malin alindigi tarihten itibaren 6 ay icinde arizalanmasi durumunda, malin arizasi satis tarihinde var olarak kabul edilir, garanti suresinde bir malin tekrar arizalanmasi durumunda iade hakki dogar maddelerini gormezden gelmisler. Yani kisaca hakli oldugumu dusunuyorum. Durusma gunu icin tavsiyelerinizi bekliyorum.
Başvurudan nekadar sonra sonuçlandı?
Jose Mari
kullanıcısına yanıt
Tuketici hakem heyetine basvurumu soruyorsaniz, yaklasik 4 ay da sonuclandi.
quote:
Orijinalden alıntı: Wilusa
Tuketici hakem heyetine basvurumu soruyorsaniz, yaklasik 4 ay da sonuclandi.
Bende bir başvuru yaptım fakat yaptığımız başvuruyu takip edemiyorum. Belgeleri verdim kaymakamlığa fakat başvuru onaylandımı, işleme koyuldumu bilmiyorum.
Bugun bir avukata durumu anlatip sorduk, avukat tutmaya gerek yok dedi ama yinede karsi tarafin avukati kelime oyunu ile davayi kazanirsa diye endiseleniyorum. Bu sefer epey bir masraf uzerime kalir. Tecrubesi tavsiyesi olan varmi acaba?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme