Şimdi Ara

Tüketici Hakem Heyeti Kararı - Nokia - KVK Ücret İadesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
2
Favori
26.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaslar .. malesef ki benim de başıma böyle bir olay geldi sizlerinde fikirlerini almak istiyorum..
    1 şubat 2010 da teknosadan almış olduğum nokıa e71 model telefonum aldıktan 3 ay gıbı bır sure sonra sorun cıkardı yetkılı servısıne gonderdım genpaya .. geldı telefon gonderdıgımde olmayan bı ıkı sorun daha fazladan cıktıgını gordum ve aynı sorunu tekrardan yasadım yenı cıkanların yanında ve yenıden gonderdım bu sefer kvk ya...ordan ta tekrardan parca degısmıstır seklınde bılgıyle geldı telefon.. lakın ılk gonderdıgkten sonra geldıgınde olusan sorunları gıdermemısler ve ben tekrardan gonderdım kısa bır sure sonra sadece telefonda vırus tesbıyt edıldı dıye sacma bır bahaneyle gerı gonderdıler.. gerı geldıgınde telefon bu sefer sehır merkezınde bıle sebeke sorunu yasamaya basladı tekrardan gonderdım bu sefer 2 hafta kadar servıste kaldı ve anakart degısımı yapıldı hanı dahaonce sadece vırus var deyım gerı gonderrdıklerı telefona.. artık sorunlarım bıtmıstır derken bır baktımkı telefonun tıtresımı hıc calısmıyor taa ılk servıse gonderdıgım sorun halen devam edıyor .. bende 2 ay once tüketici hakem heyetine başvurdum ve dilekçemi verdim işleme alılalı tam 2 ay oldu para iadesi talebinde bulundum..

merak ettıgım konu ıse
    1) benı bu durumda haksız cıkarma durumları varmı ( detaylı anlatmamınsebebıde odur)
    2) benim başka bir işlem yapmama gerek varmıdır şuan yaptığım haber beklemek çünkü hakem heyetinden ( yanlış yönlendirilmekten çekiniyorum)

• quote:

merhaba arkadaslar .. malesef ki benim de başıma böyle bir olay geldi sizlerinde fikirlerini almak istiyorum..
    1 şubat 2010 da teknosadan almış olduğum nokıa e71 model telefonum aldıktan 3 ay gıbı bır sure sonra sorun cıkardı yetkılı servısıne gonderdım genpaya .. geldı telefon gonderdıgımde olmayan bı ıkı sorun daha fazladan cıktıgını gordum ve aynı sorunu tekrardan yasadım yenı cıkanların yanında ve yenıden gonderdım bu sefer kvk ya...ordan ta tekrardan parca degısmıstır seklınde bılgıyle geldı telefon.. lakın ılk gonderdıgkten sonra geldıgınde olusan sorunları gıdermemısler ve ben tekrardan gonderdım kısa bır sure sonra sadece telefonda vırus tesbıyt edıldı dıye sacma bır bahaneyle gerı gonderdıler.. gerı geldıgınde telefon bu sefer sehır merkezınde bıle sebeke sorunu yasamaya basladı tekrardan gonderdım bu sefer 2 hafta kadar servıste kaldı ve anakart degısımı yapıldı hanı dahaonce sadece vırus var deyım gerı gonderrdıklerı telefona.. artık sorunlarım bıtmıstır derken bır baktımkı telefonun tıtresımı hıc calısmıyor taa ılk servıse gonderdıgım sorun halen devam edıyor .. bende 2 ay once tüketici hakem heyetine başvurdum ve dilekçemi verdim işleme alılalı tam 2 ay oldu para iadesi talebinde bulundum..

merak ettıgım konu ıse
    1) benı bu durumda haksız cıkarma durumları varmı ( detaylı anlatmamınsebebıde odur)
    2) benim başka bir işlem yapmama gerek varmıdır şuan yaptığım haber beklemek çünkü hakem heyetinden ( yanlış yönlendirilmekten çekiniyorum)

Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım. Telefonu neredeyse hiç kullanmamışsın yollarda geçmiş ömrü resmen :)

Şimdi olmayan sorunların garantiden geldikten sonra çıkması çok sık rastlanan bir durum-nedendir bilinmez-. Yazılım sorunu var diye gönderirsin, ekranı, kapağı çizik, tuşu basmıyor şekilde geri alırsın.

1- Şöyle bir durum var; eğer 'her gönderdiğinde' ilk sefer çıkardığı sorunu da belirtmişsen, aynı sebepten dolayı en az 3 defa gittiğinden sen haklı olursun. Bunun yanında içerisinde 'virüs' var gibi bir bahaneyle geri göndermişler ise küçük de olsa haksız çıkabilirsin. Elinde servis formların vs. olsun tetikte bekle derim her ihtimale karşılık.

2- Tüketici Hakem Heyeti'ne dilekçeyle başvurunu yaptıysan şu an elinden gelen tek şey beklemek. Ama sana tavsiyem -madem 2 ay geçmiş üzerinden- tekrar gidip dilekçenin akıbetini öğrenmendir. Malum, bazen işler aksayabiliyor, dilekçe kaybolabiliyor gibi bir sürü aksilik çıkabilir. En azından durumu öğrenmiş olursun, üst yazıları yazılmış mıdır, imzaya çıkmış mıdır gibi soruların cevaplarını almış olursun. Bunda da hiçbir sakınca yok (bence)

• quote:

Orijinalden alıntı: MzLgNy

quote:

merhaba arkadaslar .. malesef ki benim de başıma böyle bir olay geldi sizlerinde fikirlerini almak istiyorum..

merak ettıgım konu ıse

Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım. Telefonu neredeyse hiç kullanmamışsın yollarda geçmiş ömrü resmen :)

Şimdi olmayan sorunların garantiden geldikten sonra çıkması çok sık rastlanan bir durum-nedendir bilinmez-. Yazılım sorunu var diye gönderirsin, ekranı, kapağı çizik, tuşu basmıyor şekilde geri alırsın.

1- Şöyle bir durum var; eğer 'her gönderdiğinde' ilk sefer çıkardığı sorunu da belirtmişsen, aynı sebepten dolayı en az 3 defa gittiğinden sen haklı olursun. Bunun yanında içerisinde 'virüs' var gibi bir bahaneyle geri göndermişler ise küçük de olsa haksız çıkabilirsin. Elinde servis formların vs. olsun tetikte bekle derim her ihtimale karşılık.

2- Tüketici Hakem Heyeti'ne dilekçeyle başvurunu yaptıysan şu an elinden gelen tek şey beklemek. Ama sana tavsiyem -madem 2 ay geçmiş üzerinden- tekrar gidip dilekçenin akıbetini öğrenmendir. Malum, bazen işler aksayabiliyor, dilekçe kaybolabiliyor gibi bir sürü aksilik çıkabilir. En azından durumu öğrenmiş olursun, üst yazıları yazılmış mıdır, imzaya çıkmış mıdır gibi soruların cevaplarını almış olursun. Bunda da hiçbir sakınca yok (bence)

tesekkur ederım gercekten dedıgınız gıbı yolda gectı omru telefonun :) su an telefon elımde ve bozuk gene gondermedım bu sefer sıkayet etme yoluna gıttım

evt her gonderdıgımde ılk sefer cıkardıgı sorunu + yenı eklenen sorunları da belırttım .. virus konusunda ıse ben onların bır oyunu olarak dusunuyorum cunku telefonma vırus bulasmasının nerdeyse ımkansız oldugunu bılıyorum oyle her onune gelenı yukleyen bırı olmadıgım ıcın bunu gectım o bahaneyle gerı gonderdıkten sona bana servıs telefonu ben tekrardan gerı gonderdıgımde anakart degısımı yapıldı yanı bence sorunlu olmasaydı zaten ben gondermezdım onu vırus bence onların haklı cıkmak ıcın oynadıkları bı oyun gıbı gelıyor

• Bende başımdan geçen olayı anlatayım. Yardımcı olunuz lütfen.

06.01.2010 tarihinde alınma ve fatura tutarı 1400 TL olan Nokia N97 telefona sahibiyim. Ekim 2011 de flaş parlaması yapıp resimler beyaz çıkıyor diye servise gönderdim. Telefonu 6 kez aynı arızadan geri gönderdim cünki her gelişinde sorun aynı devam ediyordu. 7 nci gönderişimde önce anakart değişimi yapılacak denildi sonrasında arayıp Nokia N8 veya Nokia E7 telefon teklif ettiler. Nokianın piyasa fiyatı 1000 TL olduğu için daha üst model istedim fakat mevcut olan en üst model bu olduğu için birşey yapamayız dediler. 11.01.2012 günü ben aradım ve N8 i kabul ederim ama 1 yılı aşkın garanti istiyorum dedim. Malum sıkıntı çıkması muamma. 12.01.2012 günü internette dolaşırken Nokia N9 un satışa sunulduğunu gördüm ve o gün nokiayı arayıp talebimi N9 olarak yaptım.

Nokia bugün beni aradı. Şikayet hattından Cem diye biri. N8 mi E7 mi tercihinizi yaptınızmı dedi. Bende diğer taleplerimi hatırlattığımda Bana N9 un stok fiyatlarının 1450 TL olduğu için benim fatura tutarımı geçtiğinden veremeyeceklerini söyledi. 50 TL üstüne teklif ettim kabul etmedi. Bende N8 in fiyatını sordum onada 1100 TL diyince aradaki farkı ödeyecek misiniz dedim. Onuda yapamayız dedi. Tercihim sadece N8 ve E7 olduğunu söyledi bende N9 diyince o halde arıza kaydınızı kapatacağım dedi. Bende talebim N9 kaydı kapatıyorsanız kapatın dedim. Telefonu kapattım.

1-Şimdi benim bu durumda izleyeceğim yol Tüketici Hakem Heyeti mi? yoksa Tüketici Mahkemesi mi? fatura tutarım 1400 TL
    2-Yasal yollara başvurursam fatura benim adıma değil. Bu bir sıkıntı olur mu? İlla fatura sahibimi müracaat etmeli?

• geçmiş olsun, keşke aynı sorundan 6-7 kez beklemeseydin ve talebini bedel iadesi olarak yapsaydın...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokmay

geçmiş olsun, keşke aynı sorundan 6-7 kez beklemeseydin ve talebini bedel iadesi olarak yapsaydın...

SAĞOL

6-7 kez gönderme sebebim. diyorki parça değişimi yapılmayınca sayılmaz aynı arıza. zaten bazılarında kullanıcı hatası diye geri göndermişlerdi.
  • tamamen kendilerine yontmuşlar, normal tabi...
  • @gokmay

Öncelikle merhaba.Ben size bişey sorucam.Benim 5800'ım 7 kez servise gittiği için tüketici haklarına gittim, 21 gün oldu.Siz 1.5-2 ay sürüyo demiştiniz.O süre geçip sonuç açıklandığını farz edelim.Sonuç benim aleyhime çıkarsa Tüketici Mahkemesine mi başvurucam ? Eğer oraya başvuracaksam ne kadar süre içinde mahkeme sonuçlanır ? Özellikle size soruyorum çünkü siz yaşamış birisiniz
  • @createemir Ürününüz ne kadar bilmiyorum, 1031 tl altında ise tük.hakem heyeti kararı üstünde ürünler içinse tük.hakem heyeti kararları bağlayıcı değilmiş,ekim sonu başvurduğum heyet raporunda öyle yazıyor (4 ocak'da sonuçlandı).Karar lehinize çıkarsa mahkemede delil olarak kullanırsınız.Mahkemede ne kadar sürer bilemem belki 3 ay belki 1 yıl.Size tavsiyem sonuna kadar gidin hakkınızı her türlü arayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exodus09

@createemir Ürününüz ne kadar bilmiyorum, 1031 tl altında ise tük.hakem heyeti kararı üstünde ürünler içinse tük.hakem heyeti kararları bağlayıcı değilmiş,ekim sonu başvurduğum heyet raporunda öyle yazıyor (4 ocak'da sonuçlandı).Karar lehinize çıkarsa mahkemede delil olarak kullanırsınız.Mahkemede ne kadar sürer bilemem belki 3 ay belki 1 yıl.Size tavsiyem sonuna kadar gidin hakkınızı her türlü arayın.

Öncelikle cevabın için teşekkür ederim.Ben zaten 21 gün önce verdim.Şubat sonu gibi açıklanır dediler bana.499 TL yazıyor faturasında.Karar lehime çıkınca mahkeme işide varsa vay halime Ben paramı alıyım yeter

• quote:

Orijinalden alıntı: createemir

quote:

@createemir Ürününüz ne kadar bilmiyorum, 1031 tl altında ise tük.hakem heyeti kararı üstünde ürünler içinse tük.hakem heyeti kararları bağlayıcı değilmiş,ekim sonu başvurduğum heyet raporunda öyle yazıyor (4 ocak'da sonuçlandı).Karar lehinize çıkarsa mahkemede delil olarak kullanırsınız.Mahkemede ne kadar sürer bilemem belki 3 ay belki 1 yıl.Size tavsiyem sonuna kadar gidin hakkınızı her türlü arayın.

Öncelikle cevabın için teşekkür ederim.Ben zaten 21 gün önce verdim.Şubat sonu gibi açıklanır dediler bana.499 TL yazıyor faturasında.Karar lehime çıkınca mahkeme işide varsa vay halime Ben paramı alıyım yeter

Eğer tük.hakem heyeti lehinize kara verirse ürünün 1031 tl altında olduğu için bağlayıcıdır.Karşı taraf 15 gün içinde itiraz edebilir,yine sen haklı çıkarsan karşı tarafda karara uymazsa icra müdürlüğüne başvurup ilamlı takip başlatabilirsin.Yeter ki hakem heyeti senin lehine karar versin gerisini o firma düşünsün.

• quote:

quote:

quote:

Eğer tük.hakem heyeti lehinize kara verirse ürünün 1031 tl altında olduğu için bağlayıcıdır.Karşı taraf 15 gün içinde itiraz edebilir,yine sen haklı çıkarsan karşı tarafda karara uymazsa icra müdürlüğüne başvurup ilamlı takip başlatabilirsin.Yeter ki hakem heyeti senin lehine karar versin gerisini o firma düşünsün.

THHH kurallarında eğer karar lehimize çıkarsa satıcı bu kararı reddetemez diyor.Bide bize kurallara uyun diyolar.Vay ş*refs*zler

• Selam, geçmiş olsun, keşke 7 kez servise gitmeden müracaat etseydin, şimdiye belki çözümlenmiş olurdu.
    Heyet genelde haklı bulduğu şikayetleri kabul eder, yoksa boşa kürek sallamak olur ozaman.
    Haklı bulup kabul ettikleri bir olayda da sonucun aleyhine çıkması imkansız gibi birşey. Ama şu olabilir, sonuç senin lehine çıkmasına rağmen karşı taraf talebini karşılamazsa o aşamada belki icra veya dava gündeme gelebilir. Ben mahkeme aşaması yaşamadım, umarım sen de yaşamazsın...

quote:

@gokmay

Öncelikle merhaba.Ben size bişey sorucam.Benim 5800'ım 7 kez servise gittiği için tüketici haklarına gittim, 21 gün oldu.Siz 1.5-2 ay sürüyo demiştiniz.O süre geçip sonuç açıklandığını farz edelim.Sonuç benim aleyhime çıkarsa Tüketici Mahkemesine mi başvurucam ? Eğer oraya başvuracaksam ne kadar süre içinde mahkeme sonuçlanır ? Özellikle size soruyorum çünkü siz yaşamış birisiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: gokmay

Selam, geçmiş olsun, keşke 7 kez servise gitmeden müracaat etseydin, şimdiye belki çözümlenmiş olurdu.
    Heyet genelde haklı bulduğu şikayetleri kabul eder, yoksa boşa kürek sallamak olur ozaman.
    Haklı bulup kabul ettikleri bir olayda da sonucun aleyhine çıkması imkansız gibi birşey. Ama şu olabilir, sonuç senin lehine çıkmasına rağmen karşı taraf talebini karşılamazsa o aşamada belki icra veya dava gündeme gelebilir. Ben mahkeme aşaması yaşamadım, umarım sen de yaşamazsın...

quote:

@gokmay

Cevabın için teşekkür ederim.

• fatura adıma olmadığı için. telefonu aldığım kişide uğraştıracağı için. gözgöre göre haksızlık ile n8 i kabul ettim.

benim için nokia bitmiştir.

faturam 1400 tl. n9 1450 tlmiş. 50 tl fark için yaptıkları ancak bu kadar olur.
  • sayın forum uyeleri bir gelişmeyi sizinle paylaşmak istiyorum ..
    daha once derdımı yukarda yazmıstım ..
    posta yoluyla bana henüz hiçbir bilgi belge ulaşmadı ..fakat e-devlet üzerinden şikayetimin durumuna bakmak istediğimde karara bağlandı hukmunu gordum .. tüketicinin talebinin reddine karar verilmiştir şeklinde.. :S:S:S anlamadığım beni ççağırıp telefonmun incelenmesi ve benimde savunmamın alınması gerekmiyormuydu ki .. varmıdır böyle bir uygulama acaba ... dediğim gibi bana hiçbir bilgi belge vs ulaşmadı hakem heyetinden .... cevabınızı önemle bekliyorum .. moralim mi altüst ettiler ya 3 ay belkedikten sonra ...

gıttım tuketıcı haklarına bılgı almak ıcın nası bu şekilde karara varılıyor diye .. bana net bir bilgi verilmedi şöyle olmuştur böyle olmuştur şeklinde yanıtlar hep.. teknosa savunmasını bile göndermemiş arkadaşlar ya... :@ savunmasını ıstemışler teknosa gondermemıs ve ben haksız bulunmusum talebım reddeılmıs... neden bu sekılde oldu dıyorum karar ole verılmıs mahkemeye gıt eger haklı oldugunu dusunuyorsan dıoıyorlar bana ....... yardımlerınızı bekllıyorum.. telefon halen elımde halen bozuk .. ıncelemedıler bıle hakem heyetı ......

• quote:

Orijinalden alıntı: hmurat18

sayın forum uyeleri bir gelişmeyi sizinle paylaşmak istiyorum ..
    posta yoluyla bana henüz hiçbir bilgi belge ulaşmadı ..fakat e-devlet üzerinden şikayetimin durumuna bakmak istediğimde karara bağlandı hukmunu gordum .. tüketicinin talebinin reddine karar verilmiştir şeklinde.. :S:S:S anlamadığım beni ççağırıp telefonmun incelenmesi ve benimde savunmamın alınması gerekmiyormuydu ki .. varmıdır böyle bir uygulama acaba ... dediğim gibi bana hiçbir bilgi belge vs ulaşmadı hakem heyetinden .... cevabınızı önemle bekliyorum .. moralim mi altüst ettiler ya 3 ay belkedikten sonra ...

gıttım tuketıcı haklarına bılgı almak ıcın nası bu şekilde karara varılıyor diye .. bana net bir bilgi verilmedi şöyle olmuştur böyle olmuştur şeklinde yanıtlar hep.. teknosa savunmasını bile göndermemiş arkadaşlar ya... :@ savunmasını ıstemışler teknosa gondermemıs ve ben haksız bulunmusum talebım reddeılmıs... neden bu sekılde oldu dıyorum karar ole verılmıs mahkemeye gıt eger haklı oldugunu dusunuyorsan dıoıyorlar bana ....... yardımlerınızı bekllıyorum.. telefon halen elımde halen bozuk .. ıncelemedıler bıle hakem heyetı ......

tüketici mahkemeleri

sizin verdiğiniz dilekçeye ve yanında verilen fatura,garanti belgesi,servis forumları vsvs eklerle sınırlıdır

sizi çağırmalarına gerek yoktur savunmanızda ifadenizde şikayetinizde o dilekçede mevcuttur

• quote:

Orijinalden alıntı: E.İsgenderli

quote:

tüketici mahkemeleri

sizin verdiğiniz dilekçeye ve yanında verilen fatura,garanti belgesi,servis forumları vsvs eklerle sınırlıdır

sizi çağırmalarına gerek yoktur savunmanızda ifadenizde şikayetinizde o dilekçede mevcuttur

evt gereklı gordugunde cagırma hakkına sahıpler fakat ben talebımın reddedılmesınıe anlam veremedım hıc.. bas vurmak ıcın aynı sorun uzerınden 4 kere gıtmıs olması gerekmıyormuydu.. yanı ben gıdıp sordugumda dedılerkı aynı sorundan gıdebılır ama yapılan ıslemler farklıysa ozaman kabul olmaz .. ama ben zaten aynı sorundan 4 kere gıttıgı ıcın dılekcemı vermıstım . her gıttıgınde ıse yenı arızalarla geldı telefonum .. kı ayrıca benı cagıracaklar dıe beklentıde olmam ııse telefonum halen bzuk .. elımde kaldı oyle yanı bılırkısı ınceler dıe umut edıyordum .. teknosadan savunma istemişler savunma gondermemıs teknosa ve savunma gondermemelrıne ragmen benım talebımı reddetmısler ..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: E.İsgenderli

quote:

tüketici mahkemeleri

evt gereklı gordugunde cagırma hakkına sahıpler fakat ben talebımın reddedılmesınıe anlam veremedım hıc.. bas vurmak ıcın aynı sorun uzerınden 4 kere gıtmıs olması gerekmıyormuydu.. yanı ben gıdıp sordugumda dedılerkı aynı sorundan gıdebılır ama yapılan ıslemler farklıysa ozaman kabul olmaz .. ama ben zaten aynı sorundan 4 kere gıttıgı ıcın dılekcemı vermıstım . her gıttıgınde ıse yenı arızalarla geldı telefonum .. kı ayrıca benı cagıracaklar dıe beklentıde olmam ııse telefonum halen bzuk .. elımde kaldı oyle yanı bılırkısı ınceler dıe umut edıyordum .. teknosadan savunma istemişler savunma gondermemıs teknosa ve savunma gondermemelrıne ragmen benım talebımı reddetmısler ..

yanlış bilgilendirmişler.

aynı sorundan tamam.

ancak farklı işlemler demeleri yanlış

benim cihazım 4 kere aynı 1 kere farklı sebebten gitti 5'indede bir birinden farklı işlem yapıldı

sıralama yapmam gerekirse

Ram değişti
    Rom Değişti
    Lcd Değişti
    Kamera ve film değişti
    kasa tuş takımı değişti

adamlar tek bir sorun için board dışında herşeyi değiştirdiler.. ve bunlara rağmen sorunu gideremediler.

• evt bende o şekilde söylemelerine ve verdikleri karara çok bozuldum .. ylnış bir karar ve yalnış bir bilgilendirme .... benım anakartta degıstı ana kart değiştikten sonra (4. kez göndedikten sonra değişti) tel elşime geldiğinde şükür dedim kurtuldum artık sorun bıtmıstır.. ne gezer yenı sorunlar cıkmış daha 4 kere gonderdıgım sorun kısmen duzelmıs dıyebılırım tek olumlu yanı.. mahkeme olayına sıcak bakamıyorum bana bu sekılde karar verdıklerınden dolayı arkadaşlar korudukları falan yok ınsanı ya.. telefon elımde halen bozuk olarak kaldı.. ne yapmalıyım sızce ..??
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.