Bildirim
TÜKETİCİ MAHKEMESİ KARARI:20 günde tamir edilemeyen ürünün bedeli iade edilir.
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Bence yer bakımından bir sıkıntı yok asıl sıcak fırsat budur.
Geçen tamire verdiğim şarjlı süpürge için uğradığımda aradan geçen 2 aya rağmen hala gelişme olmamıştı. -
Uygulama zaten çoktan beri var. Sikinti thh gecen sure. Karar 1 ayda da cikiyor 2 ayda da. Acikcasi bu surede gecen zaman sıkıyor. -
eyv
benim bildiğim 3 kere tamire giden üründe para iadesi alıyorduk , bu daha iyi olmuş, teleservice'te 3 ay parça değişimi bekleyen telefonum aklıma geldi -
quote:
Orijinalden alıntı: Sabrina_
Uygulama zaten çoktan beri var. Sikinti thh gecen sure. Karar 1 ayda da cikiyor 2 ayda da. Acikcasi bu surede gecen zaman sıkıyor.
evet ama , 20 gün geçmişse , artık ürünü yapsalar dahi paranı geri alıyorsun , gider yeni bir tane alırsın -
Ya ben de böyle 200 TL civarı üründe kesin kazanacağımı düşündüğüm bir dava açmak istiyorum bu şekilde ama firmaya(ithalatçı) avukat parası da takmak istiyorum. Acaba sadece mahkemeden alacağı ücreti kabul edecek bir avukat bulunur mu?quote:
Orijinalden alıntı: mahmut716quote:
Uygulama zaten çoktan beri var. Sikinti thh gecen sure. Karar 1 ayda da cikiyor 2 ayda da. Acikcasi bu surede gecen zaman sıkıyor.
evet ama , 20 gün geçmişse , artık ürünü yapsalar dahi paranı geri alıyorsun , gider yeni bir tane alırsın
Alıntıları Göster
-
-
Saat&Saat'e dava açan kişiyi tebrik etmek lazım. Önce Hakem Heyeti'ne gitmiş sonuç olumsuz olunca, Tüketici Mahkemesi'ne başvurarak sonuca ulaşmış. Hakkını sonuna kadar aramış.quote:
Orijinalden alıntı: mahmut716quote:
evet ama , 20 gün geçmişse , artık ürünü yapsalar dahi paranı geri alıyorsun , gider yeni bir tane alırsın
Alıntıları Göster
Bizlere de örnek olması gereken bir durum.
-
tamir süresi 20 günü geçince dilekçemizle başvurduk daha sonra ürün tamir edilip tarafımıza iletildi o zaman ne oluyor acaba? -
bu bana lazım olacakquote:
Orijinalden alıntı: danGerfuLL
Saat&Saat'e dava açan kişiyi tebrik etmek lazım. Önce Hakem Heyeti'ne gitmiş sonuç olumsuz olunca, Tüketici Mahkemesi'ne başvurarak sonuca ulaşmış. Hakkını sonuna kadar aramış.
Bizlere de örnek olması gereken bir durum.
Alıntıları Göster
teşekkürler -
hocam mahkeme kararında ucret kesıntısı veya herhangı bırsey dıyormu, yasal faızı ıle bırlıkte alıcı kısıye odenecek dıyor. Bu tarz mahkeme kararı bir kere alındıktan sonra her zaman uygulanır. -
hp herhalde bu konuda iyi kırk gunde iade etmisti tamir edilmeyince hatta bir ust model urun onerdiler kabul etmemistim. 2o gun yasal sure degil ki onlarda 3o veya kırk olması lazımquote:
Orijinalden alıntı: unforgiven1127
tamir süresi 20 günü geçince dilekçemizle başvurduk daha sonra ürün tamir edilip tarafımıza iletildi o zaman ne oluyor acaba? -
quote:
tamir süresi 20 günü geçince dilekçemizle başvurduk daha sonra ürün tamir edilip tarafımıza iletildi o zaman ne oluyor acaba?
Hocam acıkcası sordugunuz sorunun cevabını bılmıyorum, forumda illa ki hukukcu arkadaslar cıkar. Bu sonucu yorumlayabılecek bılgı sahıbı arkadaslar bırazdan cıkar.
Acıkcası olumlu bir sonuc, onemlı olan bunu uygulatabılecek bireylerde. Ben kendı arsıvıme bu sonucu aldım, olurda lazım olursa kafalarına calarım:) -
20 gün mü, 20 iş günü mü? -
Media markt a 3 veya 4 kez giden oblio tabletimi 20 gün geçtikten sonra para iadesi olarak geri aldim. 40 tl ye ekstra garanti yaptirmistim onu da geri aldim. -
quote:
Orijinalden alıntı: razr58
quote:
tamir süresi 20 günü geçince dilekçemizle başvurduk daha sonra ürün tamir edilip tarafımıza iletildi o zaman ne oluyor acaba?
Hocam acıkcası sordugunuz sorunun cevabını bılmıyorum, forumda illa ki hukukcu arkadaslar cıkar. Bu sonucu yorumlayabılecek bılgı sahıbı arkadaslar bırazdan cıkar.
Acıkcası olumlu bir sonuc, onemlı olan bunu uygulatabılecek bireylerde. Ben kendı arsıvıme bu sonucu aldım, olurda lazım olursa kafalarına calarım:)
Tabiki güzel bir karar fakat uygulanabilirliği de önemli başvurduktan bir yıl sonra bana para iadesi yapacaklarsa anlamı kalmaz -
Hakem heyetine açılan davanın konusu yanlış. Mahkeme taleple bağlı olduğu için saçma sapan bir durum yaşanmış. Karşı tarafın savunma vermemesine rağmen hatalı kullanım sonucuna varılması ise apayrı bir komedi. -
Mahkeme kararı başka mahkeme için emsal olmaz.quote:
Orijinalden alıntı: _Maxy_
Hakem heyetine açılan davanın konusu yanlış. Mahkeme taleple bağlı olduğu için saçma sapan bir durum yaşanmış. Karşı tarafın savunma vermemesine rağmen hatalı kullanım sonucuna varılması ise apayrı bir komedi. -
bizimde bir dava var thhde 2 ay geçti sonuç çıkmadı , 2 ay boyunca ne yapıyorlar anlamış değilimquote:
Orijinalden alıntı: _Maxy_
Hakem heyetine açılan davanın konusu yanlış. Mahkeme taleple bağlı olduğu için saçma sapan bir durum yaşanmış. Karşı tarafın savunma vermemesine rağmen hatalı kullanım sonucuna varılması ise apayrı bir komedi.
forumda okuduğum kadarıyla bazı utanmaz firmalar thh kararına uymuyor ee ne yapacak tüketici al birde burdan yak -
Benzer içerikler
- ccleaner pro key
- shell 150 tl
- vodafone numara taşıma faturalı
- turkcell peşine kontratlı ne demek
- kırmızı fırsat 16 gb
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X