Şimdi Ara

Tüm ABD kullanıcıları için TikTok yasağı kapıda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tüm ABD kullanıcıları için TikTok yasağı kapıda

ABD'de bir federal temyiz mahkemesi, Çin merkezli ByteDance’in popüler kısa video uygulaması TikTok’u gelecek yılın başlarına kadar ABD'deki varlıklarından elden çıkarmasını veya yasaklanma riskiyle karşı karşıya kalmasını zorunlu kılan yasayı onayladı. Karar, Adalet Bakanlığı ve Çin menşeli uygulamanın karşıtları için önemli bir zafer olarak değerlendiriliyor.

Mahkeme, TikTok’un çatı şirketi ByteDance’in, Çin hükümetiyle bağlantıları nedeniyle ABD'deki kullanıcı verilerini riske attığını belirtti. Çin’in bu uygulama üzerinden ABD'deki kamuoyunu manipüle edebileceği ifade edilirken, bunun ifade özgürlüğü ilkelerine aykırı olduğu vurgulandı. Adalet Bakanı Merrick Garland, kararı, “TikTok’un Çin hükümeti tarafından bir silah olarak kullanılmasını engellemek için önemli bir adım” olarak nitelendirdi.

Ayrıca Bkz.Oppo sürpriz bir şekilde karşımıza yeni bir tablet modeliyle çıkabilir

TikTok, temyiz mahkemesinin kararına itiraz ederek davayı Yüksek Mahkeme'ye taşımayı planladığını açıkladı. Ancak bu süreçte şirketin, TikTok’un ABD operasyonlarını 19 Ocak’a kadar satması veya devretmesi gerekiyor. Mahkeme, ByteDance’in bu tarihe kadar anlamlı bir ilerleme kaydetmediği takdirde yasak riskini göze alacağını belirtti. Ayrıca, Çin hükümetinin bu tür bir satışa onay verip vermeyeceği de belirsizliğini koruyor.

Çin’in Washington Büyükelçiliği ise kararı "açık bir ticari gasp" olarak niteledi ve bu tür adımların iki ülke arasındaki güveni ve ilişkileri olumsuz etkileyebileceği konusunda uyardı. Öte yandan, ABD’de TikTok’un yasaklanma olasılığı, iki ülke arasındaki ticari gerilimin daha da artmasına neden oldu. Biden yönetiminin Çin’in çip endüstrisine yönelik kısıtlamalar getirmesi ve Pekin’in buna cevaben bazı stratejik minerallerin ihracatını yasaklaması, iki ekonomi arasında tansiyonu yükselten diğer unsurlar arasında yer alıyor.

TikTok, ABD’de yaklaşık 170 milyon kullanıcıya sahip ve bu uygulamanın olası bir yasağı, sosyal medya tarihinde benzeri görülmemiş bir adım olarak değerlendiriliyor. Kararın nihai sonucu, Başkan Joe Biden ve göreve başlayacak yeni yönetimin tavrına bağlı. Başkanlık geçiş süreci sırasında alınacak kararların, TikTok’un geleceği üzerinde belirleyici bir rol oynaması bekleniyor.

Kaynak:https://www.gadgets360.com/social-networking/news/tiktok-us-ban-law-upheld-sale-deadline-7193898

• Tiktok'a bayılmıyorum da Çin Büyükelçiliği'nin "açık bir ticari gasp" demesine sonuna kadar katılıyorum.

Varsa bir güvenlik sorunu çözülürdü. Böyle satışa zorlamalar çok adice.

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    İki tarafı da sevmem, ikisi de işlerine gelen hükümetleri destekler, misal silahlı cia ajanları thy vasıtasıyla o zaman sadece parti başkanı olan erdoğanı 40 gün waşingtonda ağırlamışlardı.

Birisi açık seçik manipülasyon yapıyor diğeri gizli gizli, fakat amerikanın , bana böyle şeylerle gelemezsin demesi çok haklı.

Her devlet kendi halkını yalanlardan korumakla yükümlü. Bazı devletler bunu unutuyor.

• Mantıklı. Destekliyorum bu duruşu.

• Mylevi M kullanıcısına yanıt

Konuyu biraz kel alaka bağladın neyse.. O verdiğin örnekten gidilince haklısın.

Burada sıkıntı şu, böyle gerekçesiz, keyfi kararlarla platform yasaklanırsa artık o ülke özgürlükten bahsedemez. Sağlam bir sebep sunmalılar kamuoyuna.

Yapılacak şey belli, oturup mevzuatı yazacaklar, örneğin sunucu sadece ABD içinde olacak ve denetlenecek, aksi durumda erişimi yasaklanacak gibi... Bitti gitti. Ancak böyle olursa meşru olur, diğer türlü fiili olur. Fiili bir yasaklamaya da istediğimizi söylemekte hakkımız var ben "adice" buldum.

• Bu kadar tutmuş bir platformun diğerleri gibi Amerikan değil de Çin menşeili olmasına katlanamadıkları için böyle bir operasyona yelteniyorlar. Yani tamamen çekememezlikten, Amerikan tabanlı sosyal medya hegemonyasını koruma ve pekiştirme arzusundan. TikTok ABD için az veya çok güvenlik tehdidi yaratıyordur ya da hiç yaratmıyordur. Esas mevzu bu değil. "Güvenlik" sadece varolan bir hegemonya muhafazasını meşrulaştırma şekli, dominasyon eylemine giydirilmiş bir kılıf.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hemmen "democracy" götürülsün bu baskıcı foşik moşik yönetime :) :)

Yok mu oralarda petrole bulanmış kuş muş bişeyler servis edip "medeniyet" götürülsün :) :)

• Yapılacak iş belli. T&#252;m d&#252;nya Amerikan internet şirketlerini (Twitter, Youtube, Microsoft uygulamaları, Amazon vs...) yasaklayacak. Hem başımız da ağrımayacak.

Bug&#252;n Amerika'nın servetinin b&#252;y&#252;k kısmı bu şirketlerden geliyor. Zaten batmakta olan k&#246;t&#252;c&#252;l bir imparatorluğa son &#231;iviyi de uygar d&#252;nya devletleri olarak &#231;akmış oluruz.

• Vay yasakçı zihniyet vay Tüm ABD kullanıcıları için TikTok yasağı kapıda 

• &#199;in' deki TikTok algoritması ile ABD' dekinin farkını araştırın derim YTube da, o zaman sebebi anlayabilirsiniz belki.

• TikTok için çok da tın. ABD'li kullanıcılar Instagram Reels'e ve YouTube Shorts'a çoktan geçiş yapmışlardır bile.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.