Şimdi Ara

TÜM CİSİMLER İDEAL MİDİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sevgili dostlar sorduğum soruların cevabını belki burda bulurum diye paylaşıyorum. Saçma veya düşünülmeye değer olarak görebilirsiniz ama bilgisi olanlar beni aydınlatabilir mi?
    Şuan elimdeki calc 1 kitabını taradım ve sanırım aradığım şeylerin cevabına dair hiçbir şeye rastlamadım.

Elimizde böyle bir kare olsun. 1X1.
    Her seferinde yarısına bölelim.
    Bu sayede bir kenar diğerinin 2 katı olacak şekilde bir dikdörtgen oluşacak.
    İlk bakışta alanını hesaplamak için 1x1 matematiğini kullanırız.
    Ama şuan integral de kullanmadan ilkel bir şekilde alan hesapladığımızı düşünelim.
    Her ikiye böldüğümüz dikdörtgenin alanını not edelim.
    Ve bunu sonsuza kadar devam ettirelim.
    Burda aklıma takılan soru:
    1- Sayı sonsuza kadar bölünür mü? Yani elimizdeki sonsuzluk kavramı nedir. Mesela limitte sonsuza giderken asla sayı sonsuz olmaz sadece sonsuza çok yaklaşır. Bir sayıyı,kavramı sonsuza kadar bölebilir miyiz yoksa bölüm sayımız sonsuza çok yakın mı olur?
    Eğer bir kavramı sonsuza kadar bölemiyorsak alanımızı bu şekilde asla 1 bulamayacağız sanki?

• dünyadaki hiçbir cisim ideal değildir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu matematiksel yaklaşımın ontolojiye uygulanışı antik çağda atomculuk denilen bir felsefenin ortaya çıkmasına sebep oluyor. Sonsuzluk içerisinde sonsuzluğa bölünebilen tüm bir varlığın bölünemez atomlar halinde sonsuzlukta sonsuz bölünmeye indirgenmiş parçalardan meydana geldiği ortaya atılıyor. Atom sayısı ve boşluk atomcu ontolojiye göre sonsuz. 1 ile 0 arasında sonsuz tane sayı var ve 1 ile 0 arası sonsuz. Sayılar ve sonsuzluk mefhumu soyut bilgi parçaları olarak soyut referans işlevi görüyor. Arkadaşın da dediği gibi doğada ideal cisimler bulunmaz. İdealiteyi yükleyen indirgemeci tabiatıyla insanın kendisi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.