ne var bunda? eskidendi o kemalist ruh hastalarinin kendini tanri sandigi zamanlar gecti artik o devir. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Tüm general masada boş bardak topluyor (3. sayfa)
-
-
Mesele Korgeneral'in burada kendi çay bardağını götürmesi veya kendi çayını alması değil.Masada bulunan diğer yetkili kişilerinde bardaklarını toplaması.Hani kameralara kapalı bir toplantı olur ve o toplantıda Korgeneral kendi çay bardağını götürürken diğerlerinin de bardaklarını götürür bunu anlarım ama kameraların olduğu bir ortamda tüm çay bardaklarını Korgeneral'in toplaması hem o rütbeye hem de üniformaya hakarettir.Koskoca toplantı odasında çay bardaklarını toplayacak tek bir görevli yokmuymuş?Güldürmeyin insanı...İşin en kötü tarafı bu görüntülerin medya'ya verilmesi ve yayınlanmasıdır.
Durumu şöyle izah edince ı durumun vehametini fark edemeyenler belki fark eder;Uluslararası bir toplantıya Mozambik ülkesinin başkanı katılıyor.Toplantı esnasında masada bulunan tüm çay,kahve veya kurabiye tabaklarını Mozambik başkanı topluyor ve götürüyor.Geri kalan liderler ise toplantıya devam ediyor.Üstelik bununla yetinilmiyor bu anlar kameraya alınıyor ve ardından servis ediliyor.
Burada da durum aynı...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 11 Mart 2023; 4:9:16 >
-
Ya abartmayın, belliki herkesin giremediği bir ortam, adam masada kalmasın bardaklar diye istemiş kenara koymuş. Adamın postası içeri giremiyor işte belli, postanın girebileceği ortam olsa tenezzül edermi. Adam elinde tepsiyle kahveci gibi ortada dolaşmış sanki. Bizim kaymakamda bize adana yapıverdiydi, olabilir yani böyle şeyler yahu.
Şahsen çekirdekten bir asker olarak masada boş çay bardağı olmasına ben katlanamam, heleki paşa olmuş birisi cinnet geçirir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 11 Mart 2023; 5:9:11 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Komutanım sen masada boş çay bardağı ile oturmaya katlanabiliyormusun 😅 Ben katlanamazdımda. Paşamızında öyle Bi sıkıntısı olduğuna eminim. Bizim bölge komutanı postasının kafasında kırıyordu bardakları masa üstünde gördüğünde.
İHA-SİHA yapmak çok önemli ve güzel gelişmeler ancak o kadar asker darbe bahanesiyle içeri alınıp kalanları da boş bardak topluyorsa bence kimse askeriyede geliştik/gelişiyoruz demesin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
eskiden adım adım şimdi koşar adım çadır devletine doğru...
yapılacak yer var yapılmayacak yer var.
adamın cv full çakılı ama işte hayat...
bakın bence, olay kasıtlı yapılmış.
-tsk nın üstünde de bir güç var-
empoze edilmeye çalışılıyor!
çünkü olayı AA yayınlamış!
AA nın böyle birşey yayınlamasının bence tek amacı budur!
-
İnisiyatif kullanacak general en fazla zahmet vermemek adına kendi bardağını kendisi götürür. Hem teğmen mi bu adam boş toplamak konusunda inisiyatif kullansın az mantıklı yorum yapın ya. Sen protokolde bakan yarcımcısıyla eşit olacaksın, sonra kalkıp 3-5 sivilin boşunu toplayacaksın. Ordu milletine daha ne kadar küçük düşürülebilir hayal edemiyorum. İnşallah bunların hayal gücü benimkinden zengin değildir.
-
Adam mutevaziymis falan diye yazmislar, sanki askerligi berabsr yaptilar. muahhaa
yahu adam rutbeli, adamin bir mevkii makami var, ona gore davranmali, sen askeri ezip buzersen sindirirsen olacagi bu.
Ondan sonra, depremde de sahaya bi yerlerden emir almadan inemez yarin savas olsa benzerini yasariz. Asker boyle olmamali.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Fetö fetö diyerek ordunun içine edilirken ses çıkarmayanlar şimdi de sussunlar
Sıfır egoymuş. ulan adamın omuzundaki rütbeye bak, bulunduğu ortama bak, görüşülen mevzuya bak awwww.
Omurgasızlıkta seviyeyi arşa çıkarmaya devam ediyorlar.
-
Ak parti için çok bir anlamı olmayabilir ama TSK tahammülleri diye bir şey var büyük ihtimalle ordu kendi içerisinde bu konuyu çözecektir zira bu beyefendi siyasetçi değil bakan değil bürokrat değil o yüzden bu yaptığının sonucu kariyeri açısından tatsız olacaktır,bu arada kimse yok biden ile yok bilmem kim ile kıyaslama yapıp kendini zavallı durumuna düşürmesin özellikle TSK da bulunmamış bebeler bedelliler poşetler
Vah yazık. Yanlarında bir zorunlu askerlik yükümlüsü getirmeyi akıl edememişler mi?
-
Yazan olmuştur da tümgeneral de değil adam korgeneral. Yazık cidden, bu adamlara askeriye içinde ve dışında gösterilen minnet ve saygıyı ilk gözden aylarca görmüş biri olarak utandım.
istemsizce aklıma bu adam geldi.
-
Bu rütbelilerin yanında asker gülse hayatını yakarlar , ama kendi hallerine hiç bakmıyorlar yazık
Zamanında üniforma giydiyseniz, bunu böyle basit bir olay gibi görüp kabullenmenize şaşırdım. Neden kabul edilmez olduğunu özetle anlatayım.
Öncelikle bu sevide görevlendirilen bir generalin postası olmaz, üst subay seviyesinde bir emir subayı olur. Bu tür toplantılar Bl K.Odasındaki günlük eğitim toplantılarına, ya da kaymakamın makamındaki ilçe güvenlik toplantısına benzemez. Orada gündem bitince istediğiniz gibi ortamı kaynatır, samimi ilişkilerle muhabbet edebilirsiniz. Bu ise uluslarası sevide çok üst düzeyde toplantıdır. TSK personeli olarak böyle makamlarda ve yerlerde her hareketinize, her cümlenize dikkat etmek zorundasınızdır, her adımınızı dikkatle izlerler, ölçüp tartarlar.
Toplantı aralarında görüntü almak için içeri kamera alınacaksa, verilen arada emir subayları da içeri girer ama o emir subayları dahi masadaki boşları toplamaz. Toplantıyı planlayan makam, orada bu işleri kimlerin servis edeceğini önceden planlar bu tür işleri o görevliler yapar.
Kimsenin içeri girmeyeceği üst düzey kapalı toplantılarda ise, içeri çay servisi yapılmaz, odaya bir köşeye çay kahve makinesi konur, ikramlar masada hazır olur, herkes kendi çayını kahvesini alır, kendi boşunu servis masasına bırakır.
TSK'da bu rütbeye Hak Ederek elde etmiş, uluslarası bir görevin Korgeneral makamına seçilerek görevlendirilmiş bir Tümgeneralin, üzerindeki TSK üniforması ile yapacağı iş, vereceği görüntü bu değildir...
Bu generalin, kendi birliğinde yapmayacağı şeyleri, uluslarası bir toplantıda yapması ve kameraya böyle görüntü vermesi, bu işleri az çok bilen biri olarak bende kabul edilemez buluyorum.
-
Postadan kasıt habercisi değil zaten şoförlüğünü falan yapan erler olur. Bir sürü postası olur yani. Habercisi astsubay olur, bu kor olunca belkide subaydır.
Adam elinde tepsi ile gezse haklısınız. Bu ne len derdim. Önünde çay bardakları ile kalan yabancılara kolaylık olsun diye verin kenara koyalım demiştir. Kii general seviyesinde olan adamlar botunun bağcığına bile takacak kadar düzene önem verirler.
Muhsin Yazıcıoğlu davasında sanık olarak yargilanan korgeneral emeklisi Ali lapantanin çay bardaklarini kapılara fırlatıp ana avrat dümdüz gittiğine bir çok gez şahit oldum beraber çalışırken. Abartılı seviyede boş bardağa gıcık olurlar general takımı. Belki garsonları çağırdı gelmediler adam sinirinden alıp koydu. Nereden biliyoruz.
General adam böyle şeyleremi takar ya diyorsan, evet, tamda böyle gereksiz detaylara takıldıkları için general olurlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 11 Mart 2023; 14:55:20 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X