Saygı duyarım ama kötü dediğiniz için nedenlerinizi öğrenmek isterim. Yoksa sadece kötü dersek çamur atıp iz bırakırız. |
Tüm YKS Öğrencilere Çağrımdır! Lütfen Okuyun! (3. sayfa)
-
-
Ayt için haklısın ama tytde yorum sormaları daha mantıklı -
Sistemi değiştirme yetkimiz olmadıgına göre tyt fen çalısıcaz. Lys'yi hayvan gibi özledim 50 küsür edebiyat çözüyorduk
-
ilgili makam:paketimiz var
-
Hocam sayısalcıyım. 2020 ayt'de 15 dakika kadar edb1'e baktım. Dediğiniz 6 paragraf sorusunu, tarihden 3, coğrafyadan 5 soru yaptım. Yani bu netler hiçbir işe yaramaz ki. Sadece yorumla yapılabilecek bütün soruları yaptığımı düşünüyorum ve böyle bile testin 3'te birini yapmışım. Fakat coğrafya kısmında bir problem olduğunu düşünüyorum. Edebiyat ve tarihin aksine yorum soruları yoğundu.
Tyt kısmına hiç katılmıyorum. Temel düzeyde olması gereken bir sınav için fazlasıyla zordu. -
Edebiyatın ve sosyalin yeterince zor sorulmadığı konusunda haklısın fakat sayısalcılar önümüze geçiyor diyenleri anlamıyorum.15 matematik netiyle 60 tytyle bırakta geçsin seni.Adam 110 tyt 40 mat yapmış neden eşit ağırlıkta 5kya girdi diyorlar.Eşit ağırlıkçılar tytde fen çözmüyor matematiği iyi yapamıyor ayt matematiği adam akıllı yapamıyor üstüne sayısalların çoğu tytde türkçeyi ve sosyali de eşit ağırlıklardan yüksek yapıyor çok normal değil mi böyle olması?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackal1209 -- 27 Kasım 2020; 0:19:50 > -
aga ben geçen sene halletmeme rağmen hala okumadım, çok uzun geldi
-
adam gayet güzel ifade etmiş kendini ayt kısmına hakim değilim ama tyt kısmına sonuna kadar katılıyorum
tyt sosyale zor mu buna sayısalcı olarak sadece gülerim. Çünkü sayısalcılar için en az 10u yorum geliyor neredeyse. Fen de kolay geliyor evet ama aynı şey diğer taraf için geçerli değil mutlaka bilmesi gereken bilgiler var. Kısacası sayısalcı olarak arkadaşa hak veriyorum.
En basitinden biz dershanede tyt sosyal işliyoruz. Ve işlediklerimiz şeyleri görseniz hele tyt tarih... sınavla alakası bile yok. Öyle ki boşu boşuna yazıyorum deyip 2.haftadan bıraktım sadece hocayı dinliyordum hatta onu da bıraktım çünkü anlattığı detaylar boş laftan ibaret. Bilgi çıksa çıksa Atatürk döneminden geliyor zaten. Onu da çoğu öğrenci aşina olduğu için zorluk yaşamıyor.
Bu dediğim tyt coğrafya için geçerli değil sadece. Ki onda bile deprem/nüfus/iklim/haritadan denildiği gibi soru yapılabilme ihtimali var. Kesinlikle katılıyorum işime gelmese bile adil değil.
Bu yks denilen sistem sadece sayısalcıların ekmeğine yağ sürüyor. Kalan kırıntılar da diğerlerine kalıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbayediagne10 -- 27 Kasım 2020; 0:59:42 >
-
Haklısın sayisallar daha avantajlı fakat seni ne ilgilendiriyor? Zaten EA sin EA cilar ile yarisiyorsun. -
Sosyalin yapılabilir olmasının temel sebebi günlük hayatta karşılaşılan konular olması. Genel kültürü fena olmayan biriyseniz gayet iyi yaparsınız. Fen ise bu alanın dersini almayanlar için yabancı bir şey. Ama tyt fende dişe dokunur birkaç konu dışında bir şey yok. Tyt kimyada sosyalden daha kolay soruyorlar. Oturup 3 gün kimya çalışan biri 4 5 net çok rahat yapabilir.
Sayısal sorularının daha seçici olması anlaşılabilir bir şey. Liseye geçerken en yüksek puan alanlar fen liselerine gidip sayısalcı oluyor. Fen liselerinin altında yüksek puanlı anadolu liseleri var. Onların da çoğunluğu sayısalcı oluyor. Daha sonra ortalama anadolu liseleri geliyor. Onlar da hep sayısalcı (Kendimden biliyorum. 6 sınıf mf, 2 sınıf tm vardı. Mf sınıfları tmden onar kişi fazlaydı.) Daha da sonra eşit ağırlıkçıların yoğunlukta olduğu liseler başlıyor. Hal böyle olunca sayısalcıları kendi arasında sıralamak bile sıkıntı. Nitekim 2020'de sıvadılar.
Ama şunu eklemeliyim. Eşit ağırlıkçılar da bir zahmet biraz matematik yapsın. 10 net matematik yapıp sonra ağlamaya hakları yok.
Not: Sosyali full çekip mezuna kalan sayısalcı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persenk -- 27 Kasım 2020; 2:19:26 >
-
Dayi sistemden bize ne böyle şeyleri kafaya takıp aglayalim mi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben katılıyorum. 2 sene boyunca 0 sosyal çalıştım, biri 18'e 2 diğeri 19'a 1. Fen ise alanım olmasına rağmen 14'e 6 ve 15'e 5. Fende önceden bilginiz olmadığı halde yapabileceğiniz soru sayısı azken sadece genel kültürle bile fullenebiliyor sosyal. Ha ben gidip de kıyıda köşede kalmış bir şey sorsunlar demiyorum yani gidip Pasarofça, Zitvatorok antlaşmasını sormasınlar ama mesela kongrelerden bilgi sorusu gelebilir, osmanlı hakkında kıyıdıa köşede kalmamış ama yine de bilgi gerektiren sorular çıkabilir. Felsefede birsürü akım, görüş, filozof var bunlardan sorulabilir. Coğrafya zaten malum, bir ton konu var. Türkçe zaten paragraflarla doluyken sosyalin de yarısından fazlasının okuduğunu anlama, yorumlama olması saçma geliyor bana
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ayt sosyal 1, sosyal 2 (sosyal 2 sözel sosyalı galiba gayet sağlam bence) için haklı olabilirsin ama tytde genel önemli olan stres ve süre yönetimi olduğunu düşünüyorum. Tyt fen de aşırı aşırı zor değil konuları biliyorsan ve mat türkçe sosyalden sonra başın şişmediyse iyi netler geliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam anlatmak istediğimi yazmışsınız, mesajınız için teşekkür ederim. Fen konusunda demek istediğimi de tam yazmışsınız. Objektif olmanız takdire şayan.
-
Aynen öyle hocam. Ortalama lise temeliyle çalışmadan dediğiniz netleri yapmak gerçekten zor değil sosyalde. Aynı şey fen için geçerli olmuyor. Bende en ayrıntı bilgi sorsunlar demiyorum, dediğiniz gibi kongreler gibi genel ama bilgi konuları sorulabilir. Coğrafyada izohips gibi sorular sorulabilir. Gidip te depremi sormanın amacı nedir anlamıyorum.
-
Hocam aslında aynı şeyi diyoruz inanın. EA'cılar keşke EA ile yarışsa. Sosyalin bu kadar kolay olması, edebiyatın temel ve yorum olması sadece EA'cıları yarıştırmıyor dışarıdaki seyirciyi de oyuna dahil ediyor.
-
Hocam dediğiniz gibi olsa bile kabuldür. Ama hem TYT Sosyali yorum ağırlık sorup alan bilgisi sınavında edebiyatı da yorum sormak EA ve sözele haksızlıktır. Teşekkürler yorumunuz için
-
Hocam dediğiniz gibi sosyal genel kültür olsa bile AYT'de neden edebiyatıda basit ve paragraftan oluşan sorularla sormaktalar? MF'leri sıralamak zor ise sorular zorlaştırılabilir, soru sayısı arttırılabilir ama sadece EA ve sözellerin çözdüğü AYT sınavında edebiyat neden kolaylaştırılıyor?
-
Yeterli analiz kapasitesine sahip herhangi biri bu yazdığınıza katılacaktır. Gayet mantıklı konuşmuşsunuz, edebiyatta zorluk seviyesi arttırmak yerine sorulan 4-6 paragraf sorusu yerine bilgi sorulabilir, bu direkt arttırır zaten eleyiciliği ancak gidip en kıyıda köşede kalan saçma yazarları da sormamaları gerek.
Tyt sosyal konusunda da haklısınız, fende hiç bilmeyen biri akıl yürütmeyle maksimum 2/3 net yapabilir, tyt sosyalde ise soruları düzgünce okuyan birinin en ama en düşük 10 yapmaması pek mümkün değil. Tabi dediğim gibi bilgi sorulmalı ama zorluğu abartılmamalı. Tyt fen ayarında olması en iyisi olacaktır.
Sayısalcıların TM’den seçmesine dalgalı bir biçimde cevap verenleri anlamıyorum. Yukarıda bir kişi fende formülü veriyor yazmış
Bakın şu kadar basit bir şey bu, ayt fende hiçbir şey bilmeyen biri 0 çekiyorsa, edebiyat adına hiçbir şey bilmeyen biri de edebiyattan 0 çekmeli.
Ha bu arada bu bahsettiğimiz saçmalığın suçlusu da tmciler unutmayalım bunu, millet ilgilendiği için değil derslerde kötü olduğu için tmyi seçiyor, bu durumda da ösym her dersten basıyor kolay soruyu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QaptanYosun -- 27 Kasım 2020; 11:41:35 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X