Şimdi Ara

Tunçmatik UPS - KGK Arızası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
2.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Diamondx

Online yapı olsa dahi Endüktif yük bağlanmaması tavsiye edilir.
    Resimdeki şişen kondansatörü dışarda ölçmeni tavsiye ederim şayet akü şarj şarjörüne ait gibi duruyor.Yani gerçekten arızalı ise akü tam voltaj ve akım verilmediği için doldurulamaz ve bozulur.
    Üsttede bahsettiğim benim ups den çıkan 2 aküden biri uzun süre şarjda durmasına rağmen dolmadı diğeri sorunsuz şimdi sizin bu mesajı okuyunca aklıma geldi benim ups in aküleri değiştirecekken şişip akan bir kapasitör gördüm hatta aynısından 2 tane vardı demek onlarda akü şarjı ile alakalıydı ve bir akü uzun süre şarj edilemedi ve bozuldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 21 Aralık 2020; 2:12:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Voltaj verir fakat akım yükseltemez
    Dediğim gibi o kondansatörler şarj katına ait

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsi geçen tunçmatik bende de var ve aküsü ölünce yenisi alıp taktım. Ancak ne hikmetse elektrik aldığı kabloya elektrik vermeye başladı. Bunu da çarpılarak anladım zaten. Sorun ne olabilir? İÇinde herhangi bir oynama veya değişim yapmadım. Aynı tür aküden alıp kutup başlarını bağlayıp kapadım sadece.