Şimdi Ara

Tüpler Herkeze Mi Boş Geliyor!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aldığımız tüpler hepsi boş çıkıyor. Bu nasıl iştir anlamadım. İpragaz tüplerimizi dolum yaptırıp fabrika ortamına göndermeden tekrar kullanıcılara mı satıyor yoksa beyler?

Verilen fiyatıda cabası..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keyx -- 10 Nisan 2012; 1:24:17 >

• Ben kendim dolduruyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amroth.

Ben kendim dolduruyorum.

Damacana bitti sıra tüpdemi
     Tüpler Herkeze Mi Boş Geliyor!!
  • tüp alma sende kurufasülye al aynı hesap...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amroth.

Ben kendim dolduruyorum.

bilmiyorum kaçak dolum tehlikeli olabilir..

adamlar koca firma fakat tüplerini denetleyemiyor ve bu işi yapan barzo takimları gidip bunları ya bir yerlerde yada kendi dolum yerlerinde doldurup tüketiciye tekrar satıyorlar gibime geliyor..

birde bi tüp 17 kilomu geliyor mesela diyelim ipragaz? adamin getirdigi tüp yarası yok neredeyse..

işim kaynak işi oldugundan dukkanda taktigimiz tüplerden anliyorumki başlik bazen tanzikli bazen ise gevsek yaniyor..hafifligindende anliyabilirsiniz sanirim tüpün ...

yani bunlar cin olmadan adam çarpmaya kalkan takimi...koca firma bu kelekleri nasil denetleyemez..yada bunlara lisans verip kendi firma adını lekeler ilginç..

• İpragaz'ı ara durumu anlat. Gelen tüpleri denetlesinler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: keyx

Aldığımız tüpler hepsi boş çıkıyor. Bu nasıl iştir anlamadım. İpragaz tüplerimizi dolum yaptırıp fabrika ortamına göndermeden tekrar kullanıcılara mı satıyor yoksa beyler?

Eve yeni taşındığımızda Gaz yoktu tüp kullanıyoduk her hafta değiştiriyoduk hepside ağzına kadar doluydu. Boşsa geri ver al paranı öyle şeymi olurmuş.
  • "herkez"
  • quote:

Orijinalden alıntı: [ Pr0ud ] ™

quote:

Aldığımız tüpler hepsi boş çıkıyor. Bu nasıl iştir anlamadım. İpragaz tüplerimizi dolum yaptırıp fabrika ortamına göndermeden tekrar kullanıcılara mı satıyor yoksa beyler?

Eve yeni taşındığımızda Gaz yoktu tüp kullanıyoduk her hafta değiştiriyoduk hepside ağzına kadar doluydu. Boşsa geri ver al paranı öyle şeymi olurmuş.

kardeş tamamda her semtte seninki gibi 10 adet tüp dükkani işleten olmayabilir..malesef...kesşke başka alternatiflerde olsa..ama bunların alayı bu işleri yazpiyor galiba..daha cok rant için neler yapiyor insanlar goruyorsunuz işte..kimbilir belkide o kendi gazini koydukları gazlarda belkide insan sagligina normalden belkide dahada zaralıdır kimbilr.

• Biz 1 tüpü 2.5-3 ay kullanıyoruz. Hergün 3 öğün yemek ve 2 kere çay pişer. Bikaç extra şeyde olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: [ Pr0ud ] ™

quote:

kardeş tamamda her semtte seninki gibi 10 adet tüp dükkani işleten olmayabilir..malesef...kesşke başka alternatiflerde olsa..ama bunların alayı bu işleri yazpiyor galiba..daha cok rant için neler yapiyor insanlar goruyorsunuz işte..kimbilir belkide o kendi gazini koydukları gazlarda belkide insan sagligina normalden belkide dahada zaralıdır kimbilr.

10 adet tüp dükkanı olduğunu nerden çıkardın. 1 tane tüp satan yer var oda bakkal tüp dükkanı bile değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

Biz 1 tüpü 2.5-3 ay kullanıyoruz. Hergün 3 öğün yemek ve 2 kere çay pişer. Bikaç extra şeyde olur.

kardeşim süper kullniyorsunuz bizde sizin gibi düşün 1ay bile gitmiyor evde mutfakta bu tüpler..

seninki gayet iyi gidiyormuş demekki bolca hile yapiliyor...3.5 hafta 1 ay nerde ? adam 2.5- 3 ay diyor ...bu nerde? hırsızlık yapıyor ozamn bu tüpcüler belli oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keyx -- 10 Nisan 2012; 1:53:12 >

• Biz öğrenci evindeyken 4 kişi sürekli yemek pişirirdik günde 4-5 kere çay.2-3 aydan aşağı gitmezdi.Genelde 3 ay giderdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

Biz öğrenci evindeyken 4 kişi sürekli yemek pişirirdik günde 4-5 kere çay.2-3 aydan aşağı gitmezdi.Genelde 3 ay giderdi.

aga ozamn beriz sekilde çaliyor demkki bunlar..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

Biz öğrenci evindeyken 4 kişi sürekli yemek pişirirdik günde 4-5 kere çay.2-3 aydan aşağı gitmezdi.Genelde 3 ay giderdi.

aga ozamn beriz sekilde çaliyor demkki bunlar..

Çalıyorlar tabi.İlk aldığımız tüp 1,5 ayda bitmişti.Ben tüp kullanmaya alışkın değilim herkese sordum 3-4 aydır aynı tüpü kullananlar varmış.Bir daha aynı tüpçüden almadık kullanım süresi çok farketti.
  • Arkadaşlar, ben LPG ve doğalgaz teknisyeniyim. Aynı zamanda sektöründe öncü bir Lpg markasının Tüp Bayisiyim. Sormak istediğiniz soruları sorabilirsiniz.

Herşeyden önce; tüp, (her ne marka olursa olsun farketmez) Yetkili bayiinden alınmalıdır. Bakkaldan çakkaldan tüp alınmaz. Yetkili bayinin numarasını bilmiyor iseniz; İnternetten araştırıp, o firmanın müşteri hizmetlerinin numarasını bulup arayın. Adresinizi verin. Onlar size en yakın yetkili bayiyi yönlendirirler.

Yetli bayiden alınan tüplere de şu konuda dikkat etmek gerekir. Personel tüpü evinize getirdiği zaman, tüpün ağzını açmadan önce siz kontrol edin. Tüpün ağzındaki hologramlı naylon yırtılmamış olmalı, elle asıldığınız zaman yırtılmadan gelmemeli.

Markası her ne olursa olsun, bütün tüpler "TEHLİKELİ MADDELER ZORUNLULUK SİGORTASI" na sahiptir.

Allah korusun, bir facia yaşanırsa, etrafınızdaki komşularda oluşan zarara varana kadar her kuruşu sigorta öder.

FAKAT !!!!!

Bu sigortanın geçerli sayılabilmesi için;
    Tüpün yetkili bir bayiden alınmış olması ve tüpün "TÜP MONTAJLAMA YETKİ BELGESİ" ne sahip bir personel tarafından takılmış olması gereklidir. Tüp ile kullanılacak olan cihazın (ocak /fırın/şohben vs...) arasındaki bağlantı hortumunun MAXİMUM 1,25 CM OLMASI gerekmektedir.

Onun için ne yapıyor muşuz?

1- Tüpümüzü yetkili bayiden alıyormuşuz.

2- Tüpün yetkili bayiden alınmış olduğunu ispatlamak için; fişimizi mutlaka alıyormuşuz ve saklıyormuşuz.

3- Tüpü takmaya gelen personele "TÜP MONTAJLAMA YETKİ BELGESİ" nin olup olmadığını ISRARLA SORUP, GÖRMEK İSTİYORMUŞUZ ve telefonda sipariş verirken bu detayı açıklayıp, ona göre yetki belgesi olan bir personel istediğimizi söylüyormuşuz.

4- Bağlantı hortumumuz çok uzunsa; 1,25 cm ye kadar kısaltıyormuşuz.

1,25 cm nin yeterli gelmediği durumlarda, tüp ile cihazın arasına bakır boru ile tesisat çektirmek gerekir. Yetkili tüp bayinizden bu konu hakkında bilgi alabilirsiniz.

5- Tüpümüzü kesinlikle yan yatırmıyoruz ve ters çevirmiyoruz.

6- Tüpümüz takıldıktan sonra tüm bağlantı yerlerini sabun köpüğü ile kontrol ettiriyoruz ve her defasında contasını kontrol ettiriyoruz.

7- Otogaz istasyonlarından dolum yaptırmıyoruz.

Hazır bu otogaz konusuna değinmişken, bu konuyla ilgili birkaç detayı hatırlatmak istiyorum.

Evlerde kullandığımız standart mutfak tüpleri 12 KİLOGRAM dır. Otogaz istasyonlarında litre hesabından dolum yapılır. LPG nin yoğunluğu 0,563 dür. Buda demek oluyor ki; LPG de litreyi kilograma çevirmek istersek yaklaşık olarak 23 litre yapar. Yani mutfak tüpünü, bayiden aldığımız ağırlıkta otogazdan doldurmak için, 23 litre gaz bastırmak gerekir.

Bazı kişiler tüpü otogaz istasyonuna götürüp, "doldur" diyor ve 12 litre gaz bastırıyor. Tüpü yarı fiyatına doldurtup kar ettiğini sanıyor. Oysaki bu şekilde arada oynasa oynasa 5 TL civarında bir rakam oynar. Bu da yaptığınız hamallığa ve girdiğiniz tehlikeye değmez. Zaten şu an piyasada 5 ile 10 TL arasında indirim kampanyası yapan firmalar var.

Üstüne üstlük, otogazın içindeki propan oranı, mutfak tüplerininkinden yüksektir. Otomobiller için özel karışım uygulanmaktadır. Bu yüksek propan da; kısa vadede olmasa bile uzun vadede kullanılan cihazda ciddi problemler ve ciddi tehlikeler yaratır.

Otogazdan mutfak tüpü doldurmak da, doldurtmak da kanunen yasaktır ve çok büyük cezası vardır.

[bUcuz tüp almakla ilgili bir başka konu da;

Yetkili tüp bayileri, tüpü çok kullanan işyerlerine (otel, restoran, lokanta, çayocağı vs...) ciddi oranda indirim yapıyor. Yani şu an bir mutfak tüpünün fiyatı 70 Tl dersek, bu tarz işyerlerine 50 - 55 TL ye felan veriyorlar. Bazı kişiler, evlerinin yakınındaki bir işyerinden rica edip, boş tüpünü bu işyerlerine bırakıyor. İşyeri de sanki kendine doldurtuyor gibi bayiyi arayıp tüp siparişi veriyor. Sonra da komşusu gelip, dolu tüpü alıp evine götürüyor. Ortada ne fiş var, ne yetki kartı olan personel var ne de yetki sahibi kişinin montajı var....

Hiçbirşey yok ama 15 TL indirimli tüp almak var. Bu tüpden dolayı bir yangın çıksa, facia yaşansa sigortadan hiçbir hak talep edemezsiniz.

O yüzden siz siz olun, 10 - 15 TL ye tenezzül etmeyin. Tüpünüzü yetkili bayiden alın. Kendinizin ve sevdiklerinizin hayatını tehlikeye atmayın.

Tüp, Yetkili Tüp Bayisinden alınır. Bakkaldan, çakkaldan, hırdavatçıdan, sucudan, vs... tüp alınmaz.

Tüp işi ciddi iştir. Şakası olmaz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.