Şimdi Ara

Turbo'dan Gelen Yüksek Ses (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
15.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: CrazyHunter81

Arkadaşlar, benim aracımda 1500 de başlayan bir ıslık sesi var. Normalda bu ses bütün dizellerde vardır fakat benimki az birşey fazla. Bu sesi camı açtığımda ve kapalı bir otoparktan çıkarken duyuyorum. 2000 devirden sonra zaten cam açık olsada motor sesi bastırdığı için duyulmuyor. Aracım şuan 110.000 de ve orjinal turbo. Bunun dışında güç vesaire olarak bir sıkıntım yok. Sizce bir turbocuya göstereyim mi?

Tavsiye ederim göstermenizi. Bakımları yapıldığı müddetçe turbo ömrü gayet uzun olacaktır. Ki yukarıdaki mesajıma bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Bahsettiğiniz kmlerde turbo bakımına gitmek faydanıza olacaktır. Maddi olarak basit bir işlem turboya 100 bin km civarı ömür katacakken bu sesi umursamamanız durumunda sorun büyüyecek ve her km başına masrafınız artacaktır.

• İstanbulda Mekanik Turboyu öneririm, uygun fiyatlı ve temiz işçilikleri var. Ayrıca sırf para kazanmak hırsıyla çalışmadıklarına şahit olduğum için güveniyorum.

http://www.mekanikturbo.com/
  • İşte bu yüzden dizel araca binmek sanattır. Sakın yanlıs anlamayın size atıfta bulunmak ıstemedım.Şimdi bakıyorum etrafımda dizele binenlere,adamın mesaısı 8:00 da adam yataktan 7:40 cıkıyor 50 de arabaya bınıyor,marsa bastıgı gıbı son surat ıse yetısmeye calısıyor....İşte burda araca 5 dakıkada 5 senelik zararı verıyor...Yada tam tersı harıl harıl gelıyor basmıs abanmıs uzun yolda surmus aracı durdurur durdurmaz pat dıye stop edıyor....50 bın TL ye araba almıs 15 tl hava fıltresını degıstırmeye masraf dıyor.oyy ooy saymakla bıtmez.....Dizel candır dostlar.Bakımı sever,hor kullanmaya gelmez.Acmaz acmaz actımı masrafı aglatır.
    İçimi döktüm rahatladım
  • Arkadaşlar eğer turbonuzdan her zamankinden farklı bir ses ( vınlama veya ıslık ) duyuyorsanız iş işten geçmiş demektir.Turbonuz ömrünün sonuna yaklaşıyor demektir. Tamiri sadece pervaneyi sök takla olmuyor.Balans özel bir makineyle ( her yerde bulmak zor ) yapılıyor. Turbo söküldüğünde gerçek masraf ondan sonra başlıyor. Önceden bilinemeyen sökülünce değişmesi gereken parçalar çıkıyor.Ayrıca yağ , filtre değişmesi gerekiyor. Tamir 750 tl den başlar 900 tl ye kadar çıkar.En önemlisi hiç bir usta bu tamire garanti vermiyor. Turbo değişimi ise 1500 -2000 tl arası tutuyor. Normalde motor ömrü kadar ömrü olan turbo ülkemizdeki yakıt kalitesizliği ve kullanım hataları yüzünden kısa sürelerde arıza vermeye başlıyor. Bu turbo arızası yüzünden aracımdan soğudum ve sattım.Artık kesinlikle 2. el dizel araç almam.İsterse 1000 kmde olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkaya4948

Merhaba arkadaşlar.
    Bende 2006 model TDCİ turbo dizel fort focus var. 160.000 km de. Son 1 haftadır sabahları ilk çalıştığında
    yaklaşık 30 saniye kadar her gaza basıp deviri 2000 üzerine çıkınca yüksek şekilde ses geliyor.
    Normalde gelen hafif ıslık sesinden çok daha fazla.
    Kulak tırmalayıcı bir şekilde.
    Acaba soğuk ve aracın sürekli kısa mesafede kullanılmasından dolayımı bilemiyorum.
    Problem ne olabilir ve bana, açabileceği maximum maliyet nedir acaba.
    Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Bahsettiğiniz ses videodakine benzer ise balans kaynaklıdır.
    Balans kaynaklı ses sürekli olur, soğukken ses olup sıcakken olmaması gibi durum olmaz.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.