Şimdi Ara

turbo fan motorları hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yolcu uçaklarında kullanılan turbo fan motoru yada turbo jet miydi tam bilmiyorum her neyse biz turbo fan diyelim nasıl çalışır çalışma prensini nedir kısaca özetçe ama dolu dolu anlatabilir misiniz.

Birde yolcu uçaklarındaki turbo fan motorunun Fanı (yani motorun önünde kocamam bir pervane gibi bir şey var ya o işte, o hızlı mı dönüyor yoksa yavaş mı , birde onu döndüren ne elektrik sayesinde mi dönüyor o.

• Jet motorları, ön taraftan içeri fan ile alınan havanın yakıt ile karıştırılıp patlatılarak arkadan çıkartılması şeklinde çalışır. İçeride sıkışan hava aniden dışarı çıkmak ister ve motorun arkasında çok büyük bir itme kuvveti oluşur. Etki-tepki prensibine göz önüne aldığımızda itilmek istenen hava bu kuvvete tepki gösterecek ve motorun ileriye doğru hareketini sağlayacaktır. Uçaklarda kullanılan sistem bundan ibarettir. Önden alınan hava çok büyük bir vakum oluşturmaz yani motor fanının büyüklüğü ve devri ölçüsünde havayı motor içerisine alır. Fakat motor içerisindeki patlamayla beraber arkaya verilen hava itişi çok fazladır. bu nedenle uçak motorunun önünde durulabilir ama arkasında asla.

• quote:

Orijinalden alıntı: LENCER

Jet motorları, ön taraftan içeri fan ile alınan havanın yakıt ile karıştırılıp patlatılarak arkadan çıkartılması şeklinde çalışır. İçeride sıkışan hava aniden dışarı çıkmak ister ve motorun arkasında çok büyük bir itme kuvveti oluşur. Etki-tepki prensibine göz önüne aldığımızda itilmek istenen hava bu kuvvete tepki gösterecek ve motorun ileriye doğru hareketini sağlayacaktır. Uçaklarda kullanılan sistem bundan ibarettir. Önden alınan hava çok büyük bir vakum oluşturmaz yani motor fanının büyüklüğü ve devri ölçüsünde havayı motor içerisine alır. Fakat motor içerisindeki patlamayla beraber arkaya verilen hava itişi çok fazladır. bu nedenle uçak motorunun önünde durulabilir ama arkasında asla.

iyi güzel anlatmışsın da hocam ben yine pek anlamadım yani biraz bilimsel olmuş, yani ben biraz kabaca özet falan istiyorum, yani şimdi havayı içeri alan pervaneyi yada fan diyelim onu ne döndürüyor ne ile dönüyor o,
    sonra mesela uçak motorunun önüne geçsek bizi içine alır mı bizi çeker mi, eğer çekmezse neden bizi çekmiyor
    yani biraz daha açık anlatırsanız sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: blackbyte

quote:

Jet motorları, ön taraftan içeri fan ile alınan havanın yakıt ile karıştırılıp patlatılarak arkadan çıkartılması şeklinde çalışır. İçeride sıkışan hava aniden dışarı çıkmak ister ve motorun arkasında çok büyük bir itme kuvveti oluşur. Etki-tepki prensibine göz önüne aldığımızda itilmek istenen hava bu kuvvete tepki gösterecek ve motorun ileriye doğru hareketini sağlayacaktır. Uçaklarda kullanılan sistem bundan ibarettir. Önden alınan hava çok büyük bir vakum oluşturmaz yani motor fanının büyüklüğü ve devri ölçüsünde havayı motor içerisine alır. Fakat motor içerisindeki patlamayla beraber arkaya verilen hava itişi çok fazladır. bu nedenle uçak motorunun önünde durulabilir ama arkasında asla.

iyi güzel anlatmışsın da hocam ben yine pek anlamadım yani biraz bilimsel olmuş, yani ben biraz kabaca özet falan istiyorum, yani şimdi havayı içeri alan pervaneyi yada fan diyelim onu ne döndürüyor ne ile dönüyor o,
    sonra mesela uçak motorunun önüne geçsek bizi içine alır mı bizi çeker mi, eğer çekmezse neden bizi çekmiyor

Fan ile türbin tek şaft üzerine baglı.Yanma odasında patlayan eksoz gazı türbin tarafına giderek dışarı atılıyor.Dolayısıyla türbin döndügü için fanda dönüyor.Yanma için gerekli hava önden vakumlanıyor çok yaklaşan insanı çekebilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: blackbyte

quote:

Fan ile türbin tek şaft üzerine baglı.Yanma odasında patlayan eksoz gazı türbin tarafına giderek dışarı atılıyor.Dolayısıyla türbin döndügü için fanda dönüyor.Yanma için gerekli hava önden vakumlanıyor çok yaklaşan insanı çekebilir.

fan öndeki, türbin ise arkadaki mi oluyor, yani şimdi şöyle mi oluyor , sıcak gazlar dışarı çıkarken arkadaki türbini döndürüyor oda öndeki fanı mı döndürüyor, peki motorun ilk çalışması nasıl oluyor, ve yavaşlaması hızlanması sırasında ne oluyor, nasıl hızlanıyor nasıl yavaşlıyor. yani öndeki fanı çeviren döndüren bir şey yok mu

• youtube'da "homemade turbojet engine" yazıp aratın, neler çıkar, neler? Örnek ;

ayrıca bakın millet nelerle uğraşıyor? Bunların hepsi evde yapılmış jet motorlu araçlar;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 20 Temmuz 2014; 9:31:29 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monster Turbo Fan Çalışmıyor
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.