M542(Cwd556) Step Motor Sürücüsü (20-50 VDC) ile 3 ve 1 amperlik Nema 23, Nema 24 ve Nema 17 step motorlar sürüyorum. Sürücüen motorlara üstlerinde yazan amper değerlerini veriyorum. Sürücüleri tek bir 24 volt güç kaynağından (24V 350W 14.6 amper) ile besliyorum. Tüm motorlar aynı kaynağı kullanıyor ama toplam kullanılan amper güç kaynağının üçte ikisini geçmiyor. Motorlar çalışmaya başladıktan birkaç dakika sonra, herhangi bir yüke binmese de, hatta sadece çalışır durumda motorlar el yakacak, tutulamayacak kadar ısınıyor. Bunun normal olmadığını biliyorum. Nerede hata yapıyorum? Bu motorlar için yanlış sürücü mü kullanıyorum? Motorların ihtiyaç duyduğu voltaj benim sürücüye verdiğim voltajdan düşük. Ancak sürücülerin motorlara kaç volt verdiğini bilemiyorum. Ben sürücüyü 24 volt ile besliyorsam, sürücünün de motorları bu voltaj ile beslediği anlamına mı geliyor? |
Step motorlar neden aşırı ısınıyor?

-
-
motorlar redüktörlü değilse, enerji vermeden milleri elle döndürmeye çalış. zor dönüyorsa, rulman, yatak veya yanlış montaj sorunu olabilir. sorun yoksa, sargı dirençlerini kontrol et. her faz yada kutup sargısı, aynı dirence sahiptir. ölçü aleti sonsuz değer veya diğer sargılardan farklıysa kopukluk veya kısa devre olabilir. aynı şekilde gövde ile sargılar arasında da kısa devre kontrolü yap. bir sorun yoksa, ya bağlantılarda sorun var yada motorlar aşırı yükleniyordur.
-
Frenleme amperi mi fazla acaba .. Switchlerinizi 1'den sona doğru şöyle yapınca hiç ısınmaması lazım,
daha sonra akımları arttırırsınız, bir de 3 motoru aynı çıkışa bağlamak doğru olmayabilir, bilmiyorum, switchlerden önce tek motor deneyin.
1 2 3 4 5 6 7 8
ON ON ON OFF OFF ON ON ON
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 5 Eylül 2021; 23:1:24 > -
5 adet step motorlu yazıcı kullanıyorum. Nema17 step motorların datasheet'inde 1.5A yazıyor ama 1.5 verecek şekilde voltaj verirsem çok ısınıyor. 1-1.2A olacak şekilde ayarlayın
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İÇlerinden birii değil de komple hepsi ısınıyorsa, gerilimin yüksek gelmesi ve ya sürme yöntemi uygunsuzluğu düşünülür. kaç devirde yaşıyorsunuz sorunu?
Steplerin düşük devirde bekleyerek çalışması, beklediği anda devrede olan sargılarında ısınma demektir. sargılarda gereksiz enerjilenmeyi iptal etmek gerek. Yarım adım tip sürme yönteminde zaten birden fazla sargı aynı anda devrededir ve de birbirini zorlamaktadır. belki ihtiycınız olmadığı halde kilitli olarak çalışıyordur.
En uygun yöntemi seçmelisiniz. Bolca detay verin lütfen.
-
Step motorlar beklemede iken aynı ölçüde mi amper çeker yoksa daha mı fazla amper çeker? Bunu sormamın sebebi step motorlar voltaja bağlı ama sürülmüyorken yani beklemedeyken de çok sınıyor.
-
Boştayken kilitleme pozisyonunda yani kilitlendiğinde yani yani sürmeden tek pozisyonda kalma elektriği verildiğinde daha az akım çeker. Aynen solenoid gibi, solenoid pozisyonunu aldığında minimum akım çeker. Röle gibi. Röle çektiğinde elektrikte olmasına rağmen az akım çeker.
Sizin steplerde kilitleme pozisyonuyla beraber bu pozisyondan hareket ettirecek bir bobin de enerjilendiriliyorsa aşırı akım çekme sebebidir. Hem kilitli hem de kalkış yapması demektir. Elektriği kestiğinizde rotor dönüyorsa kilit anında zorlanma vardır.
Diğer taraftan kilitli halde bekletmeniz yüke karşı ise, yük motoru zorlar, kilit anında dahi.
Sürme tekniklerinden yarım adım da dahilse yani iki sarımın aynı anda enerjilendirilmesi ile toplam adım sayısını arttıran şekilde sürülüyorsa ve de bu yarım adımda motor kilitleniyorsa bu da ısınma sebebidir.
Motor unipolar bipolar hangisi? Yük nedir? detay lütfen. Biraz da resim olursa ortalık şenlenir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X