Şimdi Ara

motor çok ısınınca gaz yemiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm . motorla şehiriçinde 1-2 viteste 7-11 bin devir arası kullandım . 40-45 dk motor normalden çok ısındı tabi. dönüş yolunda yokuş çıkarken yarı yolda motor gaz yemedi. kapadım indim düzlüğe motoru çalıştırayım dedim 40 sn marş anca çalıştı ama gaz yemiyor boğuluyor rolantide çalışıyor sadece .jiklede denedim daha beter boğuyodu. 1-2 dakka devir alması için uraştım sonra devir alınca 2 . viteste yüksek devirde geldim eve kadar . ama arada ateşleme yapmıyormuş gibi oluyodu motor. eve döndükten yarım saat sonra motoru çalıştırayım dedim. tek marşla çalıştı rahat gaz yiyodu. . şunları belitreyim . depom fuldu . karbüratörüm temizdi ayarı vs. yeni yapılmıştı. bu sorun normal kullanımda olmuyor. sadece yüksek devirde kullanımda oluyor. karbüratör hortumlar motor ısısından dolayı bayağı sıcaktı.etkilemiş olabilirmi acaba buji çok yüksek sıcakta ateşleme mi yapamıyor da böyle oluyor. değiştirsem düzelirmi ne yapmalıyım. iyi forumlar.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Motor Isınınca Gaz Yememe Sorunu

Otomobil veya motosiklet motorlarında, aşırı ısınma durumunda gaz yememe sorunu yaşanabilir. Bu durum, çeşitli faktörlerin birleşiminden kaynaklanabilir.

Isınan motor, yakıt-hava karışımının yanmasını engelleyebilecek şekilde parçaların genleşmesine ve deforme olmasına neden olabilir. Bu durum, özellikle yüksek devirlerde kendini gösterir ve "araba ısınınca gaz yemiyor" ya da "motosiklet yüksek devirde gaz yemiyor" gibi sorunlara yol açar.

Enjeksiyon sistemlerindeki sorunlar da motorun ısınınca gaz yememesine neden olabilir. Enjektörlerin tıkanması veya arızalanması, yakıtın silindirlere düzgün bir şekilde püskürtülmemesine ve dolayısıyla yakıt-hava karışımının zayıflamasına yol açabilir.

Bazı durumlarda, aşırı ısınan motor, ateşleme sistemindeki sorunlara da neden olabilir. Bu durum, bujilerin arızalanmasına veya ateşleme bobinlerinin zayıflamasına yol açarak motorun gaz yememesine sebep olabilir.

Motorun ısınınca gaz yememe sorununun giderilmesi, altta yatan nedenin doğru bir şekilde tespit edilmesini gerektirir. Bu, bir otomotiv teknisyeni tarafından yapılması gereken kapsamlı bir inceleme sürecini içerir. Sorunun kaynağı belirlendikten sonra, uygun onarımlar yapılabilir ve motorun normal şekilde çalışması sağlanabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • valla bu gün ki sıcakta duran motor erirdi zaten sen iyi gitmişsin
    orada nasıldı tam bilmiyorum da kaç cc lik motor sürüyosun ki bende ki 150 cc 6 bin devire gelirken atıyorum vitesi motor açıldıysa yırtınmasın motor boşa 11 bin bana biraz fazla geldi
  • benzinde bozukluk olmassin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 150cc motor . sürekli 11 bin de kullanmıyodum . 7 ile 11 bin max o arada kullandım hep. benzin kaliteli. normal de bin ile 7 bin arası kullansam böyle bir sorun oluşmuyor. karbüratör çok ısındığından olmuş olabilirmi. yada buji çok ısındığından. yani motor el değmeyecek derecede idi iyiki şişmedi biraz soğuduktan sonra saat gibi oldu tekrar.
  • Benim başıma da gelmişti daha önce aynısı neden oluyor ben de bilmiyorum
  • alla alla motor şişmiştir dicem de yüksek devir diyosun. bilen birine baktır hocam

• kelebek sıkışmış olabilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • uzun yolda kullandım yüksek devirde bişey olmadı. sanırım şehir içinde yeterli kadar soğumadı motor . ondan kafayı yedi. ama uzun yolda bi sorun yaşamadım motor ve karbüratör sıcaklığıda normaldi aynı devirde kullanmama rağmen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.