Şimdi Ara

YARDIM! Motor Sürekli Kendini Soğutuyor Akü Bitiyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
9.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

arabama değen nazarlara bir yenisi daha eklenmeyi başardı!

Bugun otoparkta kaldım. Akü bitmiş. Otoparkcılar arabanın 3 saat kendını soguttugunu sonra sustugunu soyledıler. uzak oldugum ıucınde bulamadılar tabı benı. akuyu doldurduk motoru kapattım araba yıne sogutmaya basladı kendını. kaputu actım öle anlamadan bakıyorum neyse bi adam o fanın kablosu vardır dedi. bende ona yakın bi fiş buldum çektim soğutma sustu. şuan çekik duruyor aküde bir sorun yok (zaten 3 aylık). ama fişi takınca araba kapalı halde hemen fan calısıyor dolayısıyla aku bıtecek.

ne yapmam lazım? malum havalar soguk. haftasonuna kadar servıse gitme durumum yok. seviste buna ne yaparlar yada bana öneriniz avarmı? mesela yarın 10 km yol yapacagım. yapsam bır zararı olurmu? zaten eskıden fan az calısırdı. acaba dıyorum sabah arabayı cxalıstırıp fan fısını takıyım. park edıncede cıkartıyım? gecıcı cozum olarak. bu mantıklımıdır?

yardım beklıyorum.

teşekkürler

• selam
    sanırım termostat ile ilgili sorun var
  • quote:

Orjinalden alıntı: individual

selam
    sanırım termostat ile ilgili sorun var

olabılır haklısınız her turlu onerıye acıgım bılgısı olan olmayan ustayıda yarın arayacagım ama 7 de evden cıkıyorum normalde onuda o saatte rahatsız etmek ıstemıyorum. bu yuzden yarın sabah ne yapsam?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Larkyn

Merhabalar.

arabama değen nazarlara bir yenisi daha eklenmeyi başardı!

Bugun otoparkta kaldım. Akü bitmiş. Otoparkcılar arabanın 3 saat kendını soguttugunu sonra sustugunu soyledıler. uzak oldugum ıucınde bulamadılar tabı benı. akuyu doldurduk motoru kapattım araba yıne sogutmaya basladı kendını. kaputu actım öle anlamadan bakıyorum neyse bi adam o fanın kablosu vardır dedi. bende ona yakın bi fiş buldum çektim soğutma sustu. şuan çekik duruyor aküde bir sorun yok (zaten 3 aylık). ama fişi takınca araba kapalı halde hemen fan calısıyor dolayısıyla aku bıtecek.

ne yapmam lazım? malum havalar soguk. haftasonuna kadar servıse gitme durumum yok. seviste buna ne yaparlar yada bana öneriniz avarmı? mesela yarın 10 km yol yapacagım. yapsam bır zararı olurmu? zaten eskıden fan az calısırdı. acaba dıyorum sabah arabayı cxalıstırıp fan fısını takıyım. park edıncede cıkartıyım? gecıcı cozum olarak. bu mantıklımıdır?

yardım beklıyorum.

teşekkürler

Muhtemelen fan müşüründe problem vardır. Normalde basit ve ucuz bir parçadır. Kısa sürede de değiştirilir. Ancak sizin aracınıza uyanı ne kadardır bilemiyorum.

Servise gidene kadar aracı çalıştırınca fişi takıp, stop edince de fişi sökebilirsiniz. En garanti yöntem bu olur. En fazla motor geç ısınır ve çok az bir miktar fazla yakar. Eğer motor ısınacak kadar uzun yola gitmeyecekseniz fişi hiç takmayabilirsiniz de. Ancak bu durumda hararet göstergesini çok iyi takip etmeniz gerekir. Yani risklidir.

Kolay gelsin...

• Büyük ihtimal ile fan müşiri arızalı, kısa devre yapmış termikleri.

Dediğiniz gibi kullanabilirsiniz, gittiğiniz yerde motor harareti yüksek ise, fişi çekmeden önce, bir kaç dakika motorun soğumasını bekleyin.

Çok soğuk hava olursa, biraz fazla yakıt yakarsınız.
  • Evet, elektronik termostat sensörü (motor soğutma suyu hararet sensörü) arızalanmış, devreyi kesmesi gereken yerde anahtarlama yaparak devreyi sürekli kapalı tutuyor, bu da aküden fana akım gitmesine ve akünün tükenmesine sebep oluyor. Bir zahmet oto elektrikçiye veya araç yeni, fazla elektronik bir modelse servise kadar gidiniz. Fanın fişini çekince de araç sorunsuz hareket eder, sürüş rüzgarı motor suyunu soğutur ama rölantide (hareket etmeden) fazla çalıştırmayın ve gözünün hararet göstergesinde olsun.
  • çok teşekkürler. sabah istinyeden besıktasa gıdıyorum. aksamda gelıyorum. yarın ve cuma sadece bu yolu yapıyorum. cumartesıde karsıye servıse gıdebılırım. hiç takmasam bir sorun olurmu? hararet ortadakı 90ı maksumum nekadar gecsın yada?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

çok teşekkürler. sabah istinyeden besıktasa gıdıyorum. aksamda gelıyorum. yarın ve cuma sadece bu yolu yapıyorum. cumartesıde karsıye servıse gıdebılırım. hiç takmasam bir sorun olurmu? hararet ortadakı 90ı maksumum nekadar gecsın yada?

Hiç geçmesin 90 ı. 90 ı geçmeye başlayınca zaten bir daha durduramazsınız. Fan da açmayacak.

Eğer gideceğiniz mesafe hararetin 90 ı bulmayacağı kadar kısa değilse fan soketi takılı dursun.
  • quote:

çok teşekkürler. sabah istinyeden besıktasa gıdıyorum. aksamda gelıyorum. yarın ve cuma sadece bu yolu yapıyorum. cumartesıde karsıye servıse gıdebılırım. hiç takmasam bir sorun olurmu? hararet ortadakı 90ı maksumum nekadar gecsın yada?

130'dan fazlası motorun ölmesi demek...
  • Bir anahtar verseler, müşiri söküp yenisini takacağız da, internetten olmuyor.

Hararet 90 C geçmeye başladığı anda, çok kısa sürede yükselir. Müdahale edemeyebilirsiniz. Riske girmeyin

gideceğiniz yere kadar, varsın çalışsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: O.B.K

quote:

Hiç geçmesin 90 ı. 90 ı geçmeye başlayınca zaten bir daha durduramazsınız. Fan da açmayacak.

Eğer gideceğiniz mesafe hararetin 90 ı bulmayacağı kadar kısa değilse fan soketi takılı dursun.

tabi motorun hararet yapmaması en önemli şey fakat çok uzun süre fan motorunun çalışmasının motora(fan motoru) bir zararı olabilir mi acaba?

• çok tesekkyrler. ozmn yarın takarım fısı. park edıncede 5 dk beklerım sonra sökerim. bu yeterli olur heralde?
  • quote:

Orjinalden alıntı: suicide

tabi motorun hararet yapmaması en önemli şey fakat çok uzun süre fan motorunun çalışmasının motora(fan motoru) bir zararı olabilir mi acaba?

Merhaba hocam.

Arkadaş 10 km lik bir yoldan bahsetmiş. Hadi olsun da 100km lik bir yol olsun. 1 saat çalışmayla muhtemelen fan motorunda bir sıkıntı çıkmaz. Zaten çıksa da fan motoru değiştirmek hararet yapan motoru yaptırmaktan çok daha az maliyetli...

quote:

çok tesekkyrler. ozmn yarın takarım fısı. park edıncede 5 dk beklerım sonra sökerim. bu yeterli olur heralde?

Kontağı kapattıktan sonra uzun süre beklemenize gerek yok. Zaten havalar serin olduğundan bir iki dakika fanın çalışması yeterli olacaktır. Ayrıca zaten motor dururken devirdaim olmadığından motor stop edildikten sonra çalışan fanın motorun soğumasına pek bir etkisi de olmaz. Sadece radyatör soğur. Motor değil. Zaten çoğu araçta kontak kapanınca fan da durur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.B.K -- 25 Mart 2009; 23:23:48 >

• Aman dikkat edin elinizi falan fana kaptırmayın. Mazallah.
  • dayanamadım ve bugun servıse gıttım.

işin garibi hiçbir sorun yok! evet müşür termostat herseye bakıldı ve kesınlıkle sorun olmadıgı soylendi şuanda hiçbir sorun yapmıyor. anlayabılmıs degılım dun ne oldu ozmn dün niye takıldı fan inşallah bir daha yapmaz :S
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.