Şimdi Ara

Soğukta Marş Basıyor Ama Motor Çalışmıyor [Çözüldü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, aracım 90 model Suzuki Swift 1.0 GL. Aracımı direk LPG'de çalışıyor, benzinde çalışmıyor. Bulunduğum yerde hava sıcaklıkları şu sıralar -15 e kadar iniyor geceleri. Normalde her sabah tıkır tıkır çalışıyordu, geçen gün bir haftalığına Ankara'ya gittim ve araba bir hafta yattı. Döndüğümde aracı çalıştıramadım. (gitmeden önce radyatörü değiştirdiğim için bütün motor suyunu boşaltmıştım, döndüğümde antifriz koyduktan sonra çalıştırmak istedim olmadı) Yaklaşık iki gündür en az 15 kere denedim hala çalışmıyor, motor salllanmıyor bile.
    Akü de problem yok daha 1 aylık. Marşa çok iyi basıyor, ateeşleme kablolarını kontrol ettim, bujilere bakamadım. Sizce sorun ne olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wizardmendo -- 7 Ocak 2016; 17:53:43 >

• Benzin pompası olabilir..
  • yok abicim araç lpg ile çalışıyor normalde, benzinle hiç işim olmadı. bide sanayii çok uzakta götüremiyorum :(
  • Ozaman benzinde çalıştırmayı deneyin,geçen gün arkadasin 97 borodwayi sabah aynı şekilde çalışmadı hep lpgde calisiyomus, dediki az ittir vurduralim dedi,bide benzine al olmazsa itelim dedim,benzine almasıyla çalışması bir oldu,lpgnin enjektör uçları donmuş,motor ısınınca oda çözüldü ..benzinde dene hoca..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracım enjeksiyonlu değil, o yüzden enjektörde yok :(
  • Hocam aracınızı kış ayında lpgde çalıştırmak için hergün aktif kullanmanız lazımdı eksi 40 derece gelen gaz anlaşılan beyni dondurmuş size önerim lpg regletörüne ketılda sıcak su kaynatıp azar azar yavaş yavaş dökün aracı ondan sonra çalıştırın eğer imkanınız varsa aracın üstünden altından farketmez elektrikli ısıtıcı soba tutun motora geçmiş olsun eğer o şekilde zorlarsanız büyük sıkıntılar çıkar dediğimi yapmadan bir marş bile bakmamaya bakın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıcak suyu denedim hocam regülatör baya baya ısındı ama sonuç aynı, ateşleme kablolarını da denedim gayet iyi kıvılcım atıyorlar, fakat bujilere bakamadım son ihtimal onlar kaldı sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• Problem çözüldü arkadaşlar. Antifrizi boşalttığım için LPG sistemi donmuş. Bugün şans eseri hava sıcaklığı 9 dereceye kadar yükselince ilk marşta çalıştı. Hemen antifrizi fulledim. Umarım benzer sorunları olan arkadaşlara örnek olur. Herkese çok teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.