Şimdi Ara

Connect; Geç çalışma, yersiz stop etme, gaz yememe NEDEN OLABİLİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1.8 TDDI 75PS 2004 model 160000km de connect sahibiyim. Aracımda son 3 ay içinde garip şeyler olmaya başladı:

Sabahları soğukken geç çalışıyor.
    Çalışında rölanti devri çok düşükte kalıyor 5 sn. sonra stop ediyor.
    Uzun yolda rampada viteste iken stop ediyor gaz yemiyor. Gaz verince stop ediyor.

Şu anda sinirimi bozan arızalar bunlar. 2000 km önce motor ağır bakımı yapıldı.
    Düzelmedi, tekrar servise bıraktım hortumlar, filtre, sensörler değişti, EGR temizlendi iptal edildi, fakat arıza düzelmedi, En son pompadan olabileceğini veya en kötü ihtimal enjektörlerden kaynaklandığını söylediler.

Pompayı da değiştirmeden önce bu konuda tecrübesi olan var mı diye sormak istedim. Şu anda servise gidecek gücüm kalmadı ve 4 gün sonra Bursa~İstanbul - İstanbul~Bursa arası yol yapacağım. Enjektörleri kendim söküp temizleye bilir miyim? olmazsa pompacının yolunu mu tutmam gerekiyor?

• EGR valfını ve turboyu kontrol ettir yazacaktım. İptal edildi yazmışsın...Ezbere bir şey diyemem..Servise çek bilgisayara soktur..Nerede ne var diyorsa istediğin yerde yaptır...Boşuna zaman ve para harcama..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 2 Temmuz 2012; 12:33:32 >
  • Boyle seylerden anlamam ama bizim okulun servis aracinada ayni sey olmustu. Turbo kurum tutmus mu oyle birsey demislerdi. Sonucta turbo degisti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayara bağlattım hiç bir sorun yok. Turbo sorunsuz şekilde 1500 devirden sonra basınç veriyor.
    Az sonra çıkıp enjektörleri sökmeyi denerim. Sökersem balata spreyi ve pamuk ile temizlerim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.