Şimdi Ara

TURBOSIM METODU İLE 1.1.2/4.6 IPHONE KIRILMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
0
Favori
12.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar, belki içinizde duyanınız olmuştur, TURBOSIM diye bir yöntem ile 1.1.2/4.6 iphoneların kırıldığını.

Aşağıdaki bilgimi sizlerle paylaşmak istedim:

1. Turbosim aslında bir hardware + software (yani hem donanım ve hem de yazılımdan oluşan bir paket.) Çek Cumhuriyeti yapımı. Modül sadece donanım olarak 59.00 € / 5 li paketi 279.00 €. İmalatçı satış yapmıyor, USA dan satış yapılıyor. Dolayısıyla imalatçı üzerine gereken turbosim yazılımını yüklemiyor.

2. Yapılması gereken işlemler de sırasıyla şöyle imiş:

- 1.1.2/4.6 bootloaderli telefonu alıyoruz ve 1.1.1 e iniyoruz.
    - Jailbreak yapıyoruz ki - ek programlar yükleyebilelim.
    - Bu aşamadan sonra installer'ı kurup, BSD Subsystem/ Community Sources / openSSH ve OctoPrep adlı programları install ediyoruz.
    - Telefondaki Sim kardı çıkarıp, AT&T'nin verdiği boş Sim kartı Turbosim modülünün içine koyarak telefona yerleştiriyoruz. (Bu modül, iphone yuvası ile uyumlu olmalı.)
    - Turbosim programını iphone içinde yaratacağınız /turbo adlı klasör içine unzip ederek kopyalıyoruz.
    - Programları çalıştırıp bir takım yönergeler giriyoruz. (Burası çok karmaşık olduğu için atlıyorum)
    - İşlem bitince iTunes'dan 1.1.2 ye yükseltiyoruz iPhone'u ve Jailbreak ediyoruz.

Bundan sonra, kendi sim kartımızı takarak aktive olan telefonu kullanıyoruz.

Edindiğim bilgiye göre, Turbosim metodu, iphone'u KANDIRIYOR, IPHONE İÇİNE KOYDUĞUNUZ SIM KARDI AT&T KART ZANNEDİYORMUŞ. Yani kırma diye bir durum yok aldatmaca var.

Paylaşayım istedim.

• Gerçekten güzel bir bilgi olmuş okurken benim aklıma gelen şey bir aralar telefoncular afiş bile yaptırmıştı TEK SIM KARTTA 3-5 HAT BIRDEN yükleyip tek sim olarak kullanılabiliyordu. Demek oluyorki bir adet AT&T kart bulunup bunu boş sim kartlara yükleyip bu kart aracılığı ile kırma işlemi yapılabilir. Yakında böyle bir olay çıkarsa şaşırmam böylece o Turbosim modülünede gerek bile kalmaz belki diye düşünüyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: emraheren

Gerçekten güzel bir bilgi olmuş okurken benim aklıma gelen şey bir aralar telefoncular afiş bile yaptırmıştı TEK SIM KARTTA 3-5 HAT BIRDEN yükleyip tek sim olarak kullanılabiliyordu. Demek oluyorki bir adet AT&T kart bulunup bunu boş sim kartlara yükleyip bu kart aracılığı ile kırma işlemi yapılabilir. Yakında böyle bir olay çıkarsa şaşırmam böylece o Turbosim modülünede gerek bile kalmaz belki diye düşünüyorum..
    arkadaşlar bende 1.1.2v 4/6 var. jailbreak yaptımi simlock devam ediyor şuan diğer özeLLikleri aktifff,

TURBOSİM İ doğubank ta yapıyolar mıdır? bi biLgisi veya fikri oLan var mı arkadaşLar? teşekkürLer
  • quote:

Orijinalden alıntı: r0ck3r

arkadaşlar bende 1.1.2v 4/6 var. jailbreak yaptımi simlock devam ediyor şuan diğer özeLLikleri aktifff,

TURBOSİM İ doğubank ta yapıyolar mıdır? bi biLgisi veya fikri oLan var mı arkadaşLar? teşekkürLer

Alıntıları Göster
    turbosim doğubankta yok arkadaşlar. Türkiyede yok daha doğrusu. sirkecide çalışan birisi olarak bunu size doğrularım. ancak yurtdışından getirtme çabalarım sürüyor. şayet başarabilirsem gittigidiyorda satışına başlayacağım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: |PiranhA|

turbosim doğubankta yok arkadaşlar. Türkiyede yok daha doğrusu. sirkecide çalışan birisi olarak bunu size doğrularım. ancak yurtdışından getirtme çabalarım sürüyor. şayet başarabilirsem gittigidiyorda satışına başlayacağım...

Alıntıları Göster
    iphone'um bugun geldi. Firmware : 04.02.13_G
    seri numarasinin 4 ve 5. karakterleri ise 47
    bootladerimin 4.6 olup olmadığını nasıl anlayacagım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: legeandra

Alıntıları Göster
    hoca önceLikLe geçmiş oLsun, aynı kaderi payLaşıyoruzz

seriaL in 4. ve 5. numaraLArı 44 ün üstü ise 4/6 oLuyo,,
  • quote:

Orijinalden alıntı: |PiranhA|

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: |PiranhA|

hoca biLgin için teşekkürLer biLgin için.
    merak ettiğim şu? TURBOSIM ile birden fazLa telefon kıraLbiLiyo sanırım, doğubank ta neden bu iş için girişimciLer fikir üretmiyo, artık geLen bütün iphoneLar %99 4,6 bootleder Lı olucak, hacKelenene kadarda bekLemekten başka çare uman arkadaşLArın tek çözüm yolU TURBOSIM gibi gözüküyo takip ettiğim kadarıyLa,,

artık biri TURBOSIM İ GETİRSE DE BİZDE FAYDALANSAK YAAA

4,6 Lı iphone um haLa simLOck yaptıramadım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4-3-3 ve 4-2-3-1 farkı ne ?
    3 yıl önce açıldı
    USB 3.0 ı 2.0 da kullanmak?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: legeandra

Alıntıları Göster
    bunun için bbupdater adlı bir programa gereksinim var. linkini aşağıda bulabilirsin:

http://www.free iphoneunlock.com/hardware/bbupdater

(adresteki boşluğu kaldırıyoruz tabii ki...)

• quote:

Orijinalden alıntı: weakstorm

bunun için bbupdater adlı bir programa gereksinim var. linkini aşağıda bulabilirsin:

http://www.free iphoneunlock.com/hardware/bbupdater

(adresteki boşluğu kaldırıyoruz tabii ki...)

Alıntıları Göster
    turbosim a kendi simimizi yerlestiriken illa kesmemiz mi lazim..butun olarak bu turbosim denen cihaza (nasil biseyse artik) yerlestiremiyormuyuz...bide bence yavas yavas turbosim getirtme olayina girissek iyi olur cunku bu bootloader bayaa uzatacak software kirma islemini galiba...

• quote:

Orijinalden alıntı: mrtlms

turbosim a kendi simimizi yerlestiriken illa kesmemiz mi lazim..butun olarak bu turbosim denen cihaza (nasil biseyse artik) yerlestiremiyormuyuz...bide bence yavas yavas turbosim getirtme olayina girissek iyi olur cunku bu bootloader bayaa uzatacak software kirma islemini galiba...

Alıntıları Göster
    aynen katıLıyorum hocam yaa
  • quote:

aynen katıLıyorum hocam yaa

Alıntıları Göster
    valla biri organize ederse katılabilirim...ama önce şu simkart kesme olayını öğrenmem lazım...hackintosh da biraz bakim etrafa...bide simkartımı kesemem kardeşim telefonu kıracaz die:D...

bu arada yukarıdaki bilgilere ek olarak aşağıdaki linki ingilizce bilenler kullanabilir...yine turbosim ile kırma işlemi anlatılıyor...

http://www.hackint0sh.org/forum/forumdisplay.php?f=136

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtlms -- 1 Aralık 2007; 2:04:58 >

• quote:

valla biri organize ederse katılabilirim...ama önce şu simkart kesme olayını öğrenmem lazım...hackintosh da biraz bakim etrafa...bide simkartımı kesemem kardeşim telefonu kıracaz die:D...

bu arada yukarıdaki bilgilere ek olarak aşağıdaki linki ingilizce bilenler kullanabilir...yine turbosim ile kırma işlemi anlatılıyor...

http://www.hackint0sh.org/forum/forumdisplay.php?f=136

Alıntıları Göster
    arkadaşlar teknik desteğini verecek varsa ben bu sim kartı sanırım buldurabilirim.ayrıntılı olarak anlatın elimde yaklaşık 5 tame 1.1.2 var benimde

• quote:

Orijinalden alıntı: erca.gsm.mobile

arkadaşlar teknik desteğini verecek varsa ben bu sim kartı sanırım buldurabilirim.ayrıntılı olarak anlatın elimde yaklaşık 5 tame 1.1.2 var benimde

Alıntıları Göster
    arkadaşlar turbo sim öyle kullan çıkar trzı bişey değil bir krt ile kaç tane kırılıyor di soran arkadaşa kart içine kendi kartını takıyorsun ve o devamlı senin simkartın olarak telefonda kalıyor , çözümü or değil normal eski versiyona 1.1.2 atmak kadar basit ki kartın tanesi 69 avro kargo ile 100 avroyu buluyo getirtecemde üztüne bende karımı koysam 20*30 bile 200 ytl yi buluo alan olurmuki bunu bu paraya.. gerçi 20*30 ytl içinde 150 ytl lik kartı alıp para ödeyip bağlayıp kims e almaz normal simkilit açmak bil daha iyi kimsede 250 ytl simkilit açmaya vermez die düsünüyorum yok ben 250 ytl de veririm yeterki aç diyen versa sorun yok ben açarım :)

elinizdede ileriye dönük turbo sim olur
    software kırılımı çıkınca software kırılır zaten bu turbosim sadece iphone değil tüm simkilid olan telefonlara uyumlu tümünü kandırıyor arkadaşın dediği gibi önceki taktıgınız kartın bilgilerini alıyor sonra takacagınız kartı sanki ilk kartmış gibi gösteriyor ..

• quote:

quote:

merak ettiğim şu? TURBOSIM ile birden fazLa telefon kıraLbiLiyo sanırım, doğubank ta neden bu iş için girişimciLer fikir üretmiyo, artık geLen bütün iphoneLar %99 4,6 bootleder Lı olucak, hacKelenene kadarda bekLemekten başka çare uman arkadaşLArın tek çözüm yolU TURBOSIM gibi gözüküyo takip ettiğim kadarıyLa,,

Alıntıları Göster
    Turbo sime gerek yok boş bir sim e AT&T ICCID numarısı veriyonuz kartın kopyalanabilir kart ise kopyala ve çalıştır iphone kartın ICCID numarasına bakıyor sadece.

quote:

Orjinalden alıntı: r0ck3r

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: metehan72

Turbo sime gerek yok boş bir sim e AT&T ICCID numarısı veriyonuz kartın kopyalanabilir kart ise kopyala ve çalıştır iphone kartın ICCID numarasına bakıyor sadece.

quote:

Orjinalden alıntı: r0ck3r

quote:

Alıntıları Göster
    metehan72 şu yukarda anlattığın olayı detaylıca bi anlatırmısın..bu işi kim yapıo..doğubanktakiler felanmı...bide kartımızın kopyalanabilir olup olmadığını nerden bilicez...eğer makul bi ücretle yapılıosa bu işlem ben kırma işlemini deneyebilirim bu yöntemle...

• quote:

metehan72 şu yukarda anlattığın olayı detaylıca bi anlatırmısın..bu işi kim yapıo..doğubanktakiler felanmı...bide kartımızın kopyalanabilir olup olmadığını nerden bilicez...eğer makul bi ücretle yapılıosa bu işlem ben kırma işlemini deneyebilirim bu yöntemle...

Alıntıları Göster
    Merhaba arkadaşlar,

Aslında bu eskiden yapılan bir yöntem sim klonlama kısacası simkartınızı eski simkartlardan ise bunu simklonlama yazılımıyla boş bir sime aktarıyorsunuz buradaki tek fark ICCID at&t operatörünkini giriyorsun aşağıdaki linkte nasıl yapıldığı ve hazır at&t ICCID girilmiş simklon yazılımları mevcut eskiden simklonlama işiyle uğraşanlar bunu çok kolaylıkla yapabilirler.

Amaç burada cihazın simi kontrol ettiğinde ICCID numarasına bakıyor numara doğruysa simin çalışmasına izin veriyor işin kötü tarafı başka sim takamıyorsun ve her simkart kopyalanmıyor.

http://www.engadget.com/2007/07/18/iphone-dev-wiki-team-gets-closer-to-unlocking/comments/6667828/

quote:

Orjinalden alıntı: mrtlms

• quote:

Orijinalden alıntı: metehan72

Merhaba arkadaşlar,

Aslında bu eskiden yapılan bir yöntem sim klonlama kısacası simkartınızı eski simkartlardan ise bunu simklonlama yazılımıyla boş bir sime aktarıyorsunuz buradaki tek fark ICCID at&t operatörünkini giriyorsun aşağıdaki linkte nasıl yapıldığı ve hazır at&t ICCID girilmiş simklon yazılımları mevcut eskiden simklonlama işiyle uğraşanlar bunu çok kolaylıkla yapabilirler.

Amaç burada cihazın simi kontrol ettiğinde ICCID numarasına bakıyor numara doğruysa simin çalışmasına izin veriyor işin kötü tarafı başka sim takamıyorsun ve her simkart kopyalanmıyor.

http://www.engadget.com/2007/07/18/iphone-dev-wiki-team-gets-closer-to-unlocking/comments/6667828/

quote:

Orjinalden alıntı: mrtlms

Alıntıları Göster
    linki inceledim..."Your provider can block your subscription!" diyor...bu konuda bilgin varmı...servis sağlayıcı nasıl anlıyor böyle birşey yapıldıgını ve blokluyor?

• quote:

linki inceledim..."Your provider can block your subscription!" diyor...bu konuda bilgin varmı...servis sağlayıcı nasıl anlıyor böyle birşey yapıldıgını ve blokluyor?

Alıntıları Göster
    Nereden alabiliyoruz turbo sim i usa da? ebay de bir kac tane var ama 130$ da ve halen artmakta. Kesin bir sure sonra ucuzlayacaktır, yada ucuz muadilleri cıkacaktır. Aslında beklemek problem değil, para vermemek lazım ama en buyuk artısı yeni firmware ler icin birdaha birdaha uğrasma zahmetinden kurtarıyor sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelfender2

Nereden alabiliyoruz turbo sim i usa da? ebay de bir kac tane var ama 130$ da ve halen artmakta. Kesin bir sure sonra ucuzlayacaktır, yada ucuz muadilleri cıkacaktır. Aslında beklemek problem değil, para vermemek lazım ama en buyuk artısı yeni firmware ler icin birdaha birdaha uğrasma zahmetinden kurtarıyor sanırım.

Alıntıları Göster
    Turbosim distribütoru bladox adlı firma.Web sayfasında aynı zamanda bir forum var.İngilizce bilenler göz atabilir.
    Anasayfasında ise şöyle bir uyarı mevcut " Elimizdeki stoklarımız tükendiğinden kısa bir süre için sipariş alamıyoruz".
    Peki atak davranan varmı sipariş veren? Deneyen varsa izlenimlerini alabilirmiyiz.

Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: sedat79

Turbosim distribütoru bladox adlı firma.Web sayfasında aynı zamanda bir forum var.İngilizce bilenler göz atabilir.
    Anasayfasında ise şöyle bir uyarı mevcut " Elimizdeki stoklarımız tükendiğinden kısa bir süre için sipariş alamıyoruz".
    Peki atak davranan varmı sipariş veren? Deneyen varsa izlenimlerini alabilirmiyiz.

Saygılar

Alıntıları Göster
    Selam 1.1.1 olarak alınan Iphonem kırılıp 1.0.2 ye düşürüldü.Sonra ıtuneste 1.1.2 versıyonu yüklemek ıcın gırısımde bulundum ancak ıphone cöktü ve yenıden bır bu ısten anlayan bırıne verdım yenıden 1.0.2versıyon yuklendı..Bıldığım kadarıyla sms lerde 1.0.2 web mesajlar alınmadıgından 1.1.1 ıle ve 1.1.2 ıle bu sorunun halolduğu bu forumda yazıldı.Acaba benım ıphonemede bu versıyonlar yenıden yüklenırmı?Bu konuda forumdakı genc arkadaşlarımdan bılgı beklıyorum..Sevgı ve saygılar....

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.