Şimdi Ara

TÜREVLE İLGILI KAFAMA TAKILAN NOKTA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    TÜREVLE İLGILI KAFAMA TAKILAN NOKTA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forensicmedicine -- 7 Mart 2021; 10:25:57 >

• Hocam soruyu degistirdin sanki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucy13 -- 7 Mart 2021; 14:2:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğimin yani türevin 0 olduğu yerde fonksiyon azalanlıktan artanlığa geçmiyorsa birebirlik bozulmaz. örneğin y=-x³ grafiği
  • evet zaten böyle genelgeçer bi şey yok ama sorunun bunu belirttiğini düşünerek yazdım. yani genel sorulan bir şey değil de konu sahibinin soruya özel olarak kafasına takılan bir şey galiba. yoksa artan ve azalan olmasına göre değişir tabi
  • Bir fonksiyon aldığınız bir aralıkta daima artan yada azalansa birebirdir, ayrıca bu bir aralık değil de yalnız bir değerden oluşan bir kümeyse ortada türev yoktur ama fonksiyon yine de birebirdir, mesela:

f:{1}->R, f(x)=sinx

birebir bir fonksiyondur.

Veya işi daha da abartıp:

g={(1,2),(99,1)} fonksiyonu da birebirdir, ancak yine ortada türev diye bir olgu yoktur.

Türevin <=0 yada >=0 oluşu birebirliği gerektirebilir ancak birebirlik türevi gerektirmez.

• Lucy13 kullanıcısına yanıt
    Değiştirmemiştim hocam uygulamada yazımın yarısı gözükmüyordu, galiba benim telefonumda olan bir hata, onun için not defterine kopyalayıp o şekilde düzenledim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aklıma çok takılan bir soru?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.