Şimdi Ara

Turizm ve Otel İşletmeciliği Nedir?Nasıldır?Ne yapar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: jambon

Bu sene basliycam bende. Gecen sene sinavi kacirdigim icin hazirlik okudum bosuna istanbul uni. Deyim. Bakalim ben arastirdim gelecegi olan bi bolum. Pek fazla okulda yok. Genelde turizm otelcilikle karistiriliyor o can sikintisi biraz.
    -Hangi bolumdesin?
    -Turizm isletmeciligi
    -aa iki yillik yani peki Tamam:S
    Halbuki 4 yillik ve ilk iki sene iktisatla ayni dersleri. Kendini cok iyi gelistirirsen cok iyi yerlere gelirsin. İngilizceyi geciyorum o ana dil olcak zaten en az 1 dil daha bilmen gerekiyor. Bu yuzden ruscaya basladim bu sene. İs imkani olarak otellerde mudur olabiliyosun. Kucuk ve 3 yildizdan az olan otel ve motellerde mudur ortalama 10 bin lora maas aliyor en kotusu. Yani iyi bir veya ortalama bi otelde mudur olursan pacayi kurtarirsin. Ama mezun olup kendine hic bisi katmayab kendini gelistirmeyip bellboy ve resepsiyonda duranda cok. Kisacasi kendini gelistirmeye bak. Cok faydasi oluyor. Her bolumde gecerli gerci. Otele gore bolum mudur vs de olabilesin. Atiyorjm mutfak muduru. Mutfak senden sorulur. Ve mudurler cidden iyi para aliyor. Kisacasi bana gore geleci olan bi bolum. Kendini gelistirirsen tabi.

ingilizceyi nasıl öğrendin. yardımcı olabilirmisin napmam gerek

• quote:

Orijinalden alıntı: 08turkiye1826

o zaman yol yakınken döneyim mi?

ben de okula başlarken okul biter girerim bi 5 yıldızlı otelde müdür olarak başlarım diye düşünüyodum. sonuçta lisans mezunu olacaktım otelde başka ne iş yapabilirdimki şeklinde bir düşünce içerisindeydim. ama olayın öyle olmadıgını anlayana kadar iş işten çoktan geçmişti. tabiki karar senin. ben bildiklerimi anlattım

arkadaş birde 3 yıldızlı otelde müdür olur 10.000 maaş alırsın demiş. kaçtane 3 yıldızlı otelde müdür var. müdür dedikleri kişi ya amcasının oğlu ya dayısının. 3 yıldızlı otelin aylık karı nedirki müdüre 10.000 lira verebilecek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mark87

quote:

Orijinalden alıntı: 08turkiye1826

o zaman yol yakınken döneyim mi?

ben de okula başlarken okul biter girerim bi 5 yıldızlı otelde müdür olarak başlarım diye düşünüyodum. sonuçta lisans mezunu olacaktım otelde başka ne iş yapabilirdimki şeklinde bir düşünce içerisindeydim. ama olayın öyle olmadıgını anlayana kadar iş işten çoktan geçmişti. tabiki karar senin. ben bildiklerimi anlattım

arkadaş birde 3 yıldızlı otelde müdür olur 10.000 maaş alırsın demiş. kaçtane 3 yıldızlı otelde müdür var. müdür dedikleri kişi ya amcasının oğlu ya dayısının. 3 yıldızlı otelin aylık karı nedirki müdüre 10.000 lira verebilecek?

Geçmiş olsun..

Şu an sen hangi mevkide çalışıyorsun??

• Tamam haklisin yasamissin kendin. Ama kendinden hic bahsetmemissin. Sen yabanci dil bilmiuorsan konuskan degilsen tabi garson olursun. İstoyosan hukuk oku. Kendini gelistirmezsen bisi olamazsin. Verdigin ornektede ortadda hersey evet o konuda haklisin. Ama istisnalar bana gore. Bolumun tum ogrencileri iyi yerlere gelicek diye bisi yok. Ben girdim artik bolume benim degistirme gibi bi seyim yok artik. Elimden geldigince kendimi gelistirmeye bakicam. Ve o maas konusunda birinci agizdan aldim. Sultanahmette
    oteli olan kisilerden. Arastirin bakin sezon doneminde sultanahmeti birak istanbulda bos otel bulabiliyomusun? (turistik) ve fiyatlarini biliyomusunuz bilmiyorum ama 4. Otel odalari fiyatlari bile yuksek durumda. E birakinda kazansin otel. Ayrica cevrede onemli unsur tabi. Kendi cabanla cok cok iyi bi yerde olma sansin cok dusuk. Her alanda boyle bu.undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jambon -- 28 Ağustos 2013; 17:35:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Tamam haklisin yasamissin kendin. Ama kendinden hic bahsetmemissin. Sen yabanci dil bilmiuorsan konuskan degilsen tabi garson olursun. İstoyosan hukuk oku. Kendini gelistirmezsen bisi olamazsin. Verdigin ornektede ortadda hersey evet o konuda haklisin. Ama istisnalar bana gore. Bolumun tum ogrencileri iyi yerlere gelicek diye bisi yok. Ben girdim artik bolume benim degistirme gibi bi seyim yok artik. Elimden geldigince kendimi gelistirmeye bakicam. Ve o maas konusunda birinci agizdan aldim. Sultanahmette
    oteli olan kisilerden. Arastirin bakin sezon doneminde sultanahmeti birak istanbulda bos otel bulabiliyomusun? (turistik) ve fiyatlarini biliyomusunuz bilmiyorum ama 4. Otel odalari fiyatlari bile yuksek durumda. E birakinda kazansin otel. Ayrica cevrede onemli unsur tabi. Kendi cabanla cok cok iyi bi yerde olma sansin cok dusuk. Her alanda boyle bu.undefined

ana dilim gibi ingilizcem var. anlaşabilcek kadar almancam var. konuşkan değilsen tabiki garson olursun ne demek? asıl garson olamazsın konuşkan değilsen biraz mantıklı düşünelim. ayrıca ben garson degilim. okul arkadaşlarımdan garson olan çok kişi var. ben bellboy olarak başladım sonra resepsiyona geçtim şu anda caretaker olarak devam ediyorum. telefonlara bakıyorum yani. bi tane götü boklu turistin canı patates kızartması istiyor beni arıyor bende mutfaga bildiriyom. işim bu yani ve insan o kadar sene okuyup bu işi yapınca tabiki canı sıkılıyor ve halime şükrediyorum. 3-4 sene böyle çalışırsam belki önbüro müdür yardımcısı olabilecem ama kazancım ne olacak? yeri geldi otelde o kadar çok iş olduki günde 4 saat uyuyup 1 ay boyunca yalnızca 1 gün izin yaptıgımda maaşım önbüro müdürünün maaşını geçmişti. kaçpara 3500 tl. ben şimdi önbüro müdür yardımcısı olsam ne olacak. turizmci kimse sorarsanız sorun çok yıpratıcı bi meslek oldugunu söyleyecektir. insanı 10 yıl yaşlandırır. ha karı kız ortamı mükemmeldir en kral hatunu düşürürsünüz. çalışma ortamı güzeldir. ama yorucudur afedersiniz ama hayatınızın a.. koyar.

benden daha kötü durumda olan arkadaşlarım var. istisna diyosun asıl istisna zannettiginin tam tersi. mesela 2007 senesinde ceylan interconinental taksimde calısırken o zamanki genel müdür bir ispanyoldu 6 yabancı dili vardı ve 60.000 maaşı vardı. ama işin temelinden gelmişti. lise mezunuydu ve işe bellboy olarak başlamış. birinci agız falan hikaye. bana, babama ben okurken o kadar cok sen bi mezun ol en kral yerde 5-6bin maaşla işe sokarız diyen o kadar çok olduki. ama ne oldu??

boş otel zaten bulamazsın ama o kadar çok bu işi yapacak kişi var ve bu şartlarda ücretler hiç bir zaman iyileşmez. eğitimli insan ihtiyacımız var derler ve gerçektende doğrudur ama okullu insanla bu işin yürümeyeceğini çokda iyi bilirler ama isterler eğitimli insanla yürüsün lakin olmaz. birinci basamaktan başlamayan bu işte yere çakılır her zaman. örneğin sen banket müdürüsün ama banket garsonlugu yapmadıysan garsonun yapması gereken şeyi bilmiyorsan müdür olamazsın ve okulda bunu öğretmiyorlar. ve garson seninle dalga geçer. birşeyde diyemezsin çünkü garson adam senden daha bilgilidir. bambaska bi konu ama mesela astek olursun neden 4 yıılık okul mezunusun diye sadece. 25 yıllık başçavuş formalitede sana selam çakması gerekir ama işler öyle yürümez sana oğlum der. bizim müdür söylemişti otelcilik böyledir. işe girmek için o kadar çabalarsınızki iş gözünüzde inanılmaz büyür işe alındıgınızda ulan bu işe girmek bu kadar zor olduguna göre çok rahat olmalı maaşı iyi olmalı ama yüzde yüz hayal kırkılıgına ugrarsınız

sultanahmette 3 yıldızlı otelde 15tlye kaldım bi defa. otel oda fiyatlarınıda çok iyi bilirim. 5 yıldızlı en kötü otelin en düşük oda fiyatı 300-400 civarıdır ama sen personelsin müdürde olsan personelsin sonuçta. diğer arkadaşada cevap vermiş oldum

• dedigim gibi bu arada ben sadece bildiklerimi gördüklerimi anlatıyorum sizi bu işten vazgeçirmek gibi bi niyetim yok banane zaten. ama tek amacım bilin yani olayın ne oldugunu sonra hayal kırıklıgına ugramayın zaten bu yola girdiyseniz devam mecburen devam edeceksiniz her türlü
  • bi karikatür vardı otelcinin halini mükemmel özetliyordu ama bulamadım şimdi. buda güzel mesela
     Turizm ve Otel İşletmeciliği Nedir?Nasıldır?Ne yapar?
  • Anladim. Hayirlisi diyelim o zaman. Bazi konularda size katiliyorim yuzde 100 ama hala bazi konularda hem fikir degilim hocam. Bir ara bos bir zamanda pm den konusmak isterim sizinle. İyi gunler
    undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jambon -- 28 Ağustos 2013; 18:56:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Anladim. Hayirlisi diyelim o zaman. Bazi konularda size katiliyorim yuzde 100 ama hala bazi konularda hem fikir degilim hocam. Bir ara bos bir zamanda pm den konusmak isterim sizinle. İyi gunler
    undefined

psikolojinizi o kadar iyi biliyorumki, bazı konularda katılmamanız çok normal. dediginiz gibi hayırlısı olsun inşallah
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.