Şimdi Ara

Türk (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
3.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Türkçü2012

Öncelikle ben ırkçıyım cevaba böyle başlayayım.

Biz kültür bakımdan da,köken bakımından da melezleşiyoruz.İç anadolu arap,kıyı kesim ise batının etkisinde kaldı.Türklükle alakası olan bir yer yok.

Sizlerin ırkçı olduğunuza inanmuyorum. Türkçü de olduğunuzu düşünemüyorum.

Irk olsa idi, günümüze kadar bir bilim insanı çıkar kan molekülünden o ırkı veya ırkları açıklar idi.

Türkler: çekik gözlü, sarı renkli/beyaz renkli, tıknaz diyenler, KAFA TASÇILARDIR!

Kafa tasçıların gittiği yol budur. Bu kafa tasçılar ise başkalarını ırkçı olarak suçlarlar.

Kafanın şeklinden ırk tespiti yapanlara ırkçı diyecekler, çekik gözlü, sar veya beyaz renkli, mavi gözlü, tıknaz diyenlere bilimsel bakacaklar. Bunların hepsi dış görünüme göre değil mi? Dış görünüm mü ırkı veya ırkları belirliyor?

TÜRK MİLLETİ!

Atatürk'ün dediği gibi bir MİLLET'tir! Bir ırk değildir!

"Tüten enson ocak, o benim milletimin yıldızıdır, parlayacak" diyen M. Akif Ersoydur. Ey dinciler!

İşte, kıyamet/kıyım sonrası, yaratan tekrar Türk'ü yaratacaktır. Bu hep böyle olmuştur ve olacaktır. Yaratanın, yol ve yönteminde bir değişiklik bulamazsınız!

• quote:

Orijinalden alıntı: birturk

quote:

Biz kültür bakımdan da,köken bakımından da melezleşiyoruz.İç anadolu arap,kıyı kesim ise batının etkisinde kaldı.Türklükle alakası olan bir yer yok.

Irk olsa idi, günümüze kadar bir bilim insanı çıkar kan molekülünden o ırkı veya ırkları açıklar idi.

Türkler: çekik gözlü, sarı renkli/beyaz renkli, tıknaz diyenler, KAFA TASÇILARDIR!

Kafa tasçıların gittiği yol budur. Bu kafa tasçılar ise başkalarını ırkçı olarak suçlarlar.

Kafanın şeklinden ırk tespiti yapanlara ırkçı diyecekler, çekik gözlü, sar veya beyaz renkli, mavi gözlü, tıknaz diyenlere bilimsel bakacaklar. Bunların hepsi dış görünüme göre değil mi? Dış görünüm mü ırkı veya ırkları belirliyor?

TÜRK MİLLETİ!

"Tüten enson ocak, o benim milletimin yıldızıdır, parlayacak" diyen M. Akif Ersoydur. Ey dinciler!

İşte, kıyamet/kıyım sonrası, yaratan tekrar Türk'ü yaratacaktır. Bu hep böyle olmuştur ve olacaktır. Yaratanın, yol ve yönteminde bir değişiklik bulamazsınız!

Neden her konuda nispet yaparcasına mesajlarımı alıntılıyorsun?

3-5 enternasyonal bilim adamı ırk yok dedi diye,olan bir olgu yok mu olacak?

• quote:

Orijinalden alıntı: birturk

quote:

TÜRK MİLLETİ!

Buna katılmıyorum işte. Tarihteki bütün Türk devletleri hemde istisnasız olarak Türklüğün yüceliği ve büyümesi üzerine kurulmuıştur. Fakat burada bahsedilen Türkçülük-Türklük ırk olarak değil Türk milletidir aksi zaten mümkün olamaz burada hemfikiriz. Fakat insanlar ırk ırk olacak şekilde yaratılmıştır. Eğer yaratanın yönteminden bahsediyorsak kendi söylüyor zaten, Kuran Allah'ın kelamı değil midir ? Yaratan dediğin şey ile Allah'ı kastetmiyorsan bilemiyorum fakat Allah'ın kelamı olarak geçen Kuran'da insanları kavim kavim yarattık denmektedir daha başka söze gerek yok sanırım. Bir Orta Asya Türk'ü ile Abörjin'i karşılaştırdığınız zaman sadece milletleri mi farklıdır ? Hayır ırk farkı tabiki mevcut. Veya Germen ırkından olan insanların açık alınlı olması gibi çeşitli özellikleri mevcuttur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

İnanılmaz şeyler konuşulmuş gerçekten. Hayretle okudum. Türkleri tek bir noktadan çıkmış sanıyor sanırım çoğu arkadaş. Türkler ne Hunlar ile başlamıştır ne Sibirya ormanlarından çıkmışlardır. Haliyle Türklerin gözleri çekik olur tıknaz, kalın ve kıllı olur tabiri tamamen yalan ve yanlıştır. Herşeyden önce Türk Aryan da değil Sarı da değil. Beyaz ırktan olduğunu Atatürk'ün başlattığı çalışmalardan anlıyoruz, Aryan veya Sarı ırkından olmadığı da sonrasında yapılan çalışmalardan belli.
    Ayrıca National Geographic'in yaptığı testlerden bahsedilmişte aklıma geldi. Bunlar bir ara Amazonların kökenini araştırıyordu. Her taraftan kan aldılar gen araştırması vs. yaptılar. Sonuç olarak Türk oldukları çıktı fakat komik olan şey ise bütün program heyecanla ve şevkle geçerken Türk olduklarını öğrendiklerinde 3-5 cümleyle açılayıp anında bitirdiler programı Bunu öğrenmek için gen testi yapmaya gerek yok. Hunlarda dahi 10.000 ile 15.000 arasında bir kadın ordusundan bahseder ki Hunlardan öncesinde bölgede yaşayan ufak beylikler diyebileceğimiz aşiretlerde daima 18-25 yaş arasından oluşan kadın orduları bulunurdu.
    Köken kısmına gelirsek anne tarafımın yörük-türkmen kökenli olduğunu baba tarafımın ise Oğuz boyundan gelme olduğunu öğrendim ciddi bir çalışma ile. Hatta Osmanoğlu ailesi yani Osmanlı hanedanı ile uzaktan akraba sayılırım erkek soyuna bakarsak çünkü zamanında ailemizin bir büyüğü aileye damat olmuş. Yani köken işine girersek gayet düz ve belli bir kökene sahibim.
    Ayrıca bugün Çin topraklarında olan çoğu bölgeden inanılmaz mumyalar çıkmakta ve çıkan mumyalar özellikle kadınlar hakikaten çok güzel. Yani şimdi yaşasalar aşık olunası kadınlar çıkıyor mezarlardan. Mezarların duvarlarında, etraflarında Türkçe olarak okunabilen yazılar çıkıyor. Bu mezarlar en genci 2500-3000 yaşında ve çıkan mumyaların neredeyse hiçbiri çekik gözlü değil. Gayet Avrupa tarzı diyebileceğiniz görünüşteler. Nitekim Türklerin Kuzey Avrupa üzerinden binlerce sene önce göç ettikleri biliniyor Atilla'dan falan bahsetmiyorum. Bugünkü İsveç-Norveç bölgelerinde Türk mezarları bulunuyor.

gayet yerinde tespitler

• Türkler çekik gözlüdür diye bir şey yoktur. Öncelikle bunu herkesin aklından silmesi gerekiyor. Türkler büyük bir ailedir. Bu ailede çekik gözlü olanlar da var, badem gözlü olanlar da.

Türkleri 3 Ana gruba ayırırsak:

1. Oğuz
    2. Karluk
    3. Kıpçak

Bu sıralama Türklerin yoğunluğuna göre yazılmıştır. Bugün bu 3 Türk ailesinin oranları şöyledir.

1. Oğuz: %65.15
    2. Karluk: %18.89
    3. Kıpçak: %14.46'dır.

Geri kalan diğer %1,5 de Sibirya'daki Türklerdir.

Yani buradan anlayacağımız üzere Türk ailesinin en büyük nüfusunu Oğuzlar oluşturuyorlar.

Peki bu Oğuzlar hangi ülkelerde yaşarlar. Bakalım:

1. Türkiye
    2. Azerbaycan
    3. Güney Azerbaycan
    4. Türkmenistan
    5. Kaşkaylar
    6. Gagavuzya

İşte bu Oğuzlar Türk ailesinin en büyük nüfusunu oluşturuyorlar ve bu saydığım ülkelerdeki Oğuzların hiçbirisinin gözleri çekik değil. Evet. OĞUZLARIN GÖZLERİ ÇEKİK DEĞİL!

Görüntülere başlayalım.

Tipik bir Türkiye Türk'ü:http://img403.imageshack.us/img403/8198/zeybek6vs1.jpg
    Tipik bir Azerbaycan Türk'ü:http://media.sinematurk.com/person/f/7a/ccd4a78ea06b/32535_2.jpg
    Tipik bir Güney Azerbaycan Türkü:http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/557459_398377183544306_160733292_n.jpg
    Tipik bir Türkmenistan Türk'ü:http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/5810_120956989822_3050734_n.jpg
    Tipik bir Kaşkay Türk'ü:http://i53.tinypic.com/dmfogh.jpg
    Tipik bir Gagavuz Türk'ü:http://www.porsukekspres.com/Upload/Images/7825824def8f4ee99e03c7a053482e06.png

Gördüğünüz üzere Oğuz Türkleri badem gözlüdür. Bazı istisnalar, coğrafi koşullar etkisi ve çeşitli karışımlar sonucunda yarı çekik gözlü veya tam çekik gözlü Oğuz Türkleri'ne rastlanabilir. Ama bunlar istisnadır. Oğuz Türkleri badem gözlüdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trojen1991 -- 22 Eylül 2012; 17:15:40 >

• Bu cevabı bu foruma hep yazdım ama yine yazacağım:
    Türk dediğimiz ırk, orta asyadan göçmeden öncede karışıktı. Yani orta asyadan göçebe olarak yuvarlak gözlüsü, çekik gözlüsü, sarışını, esmeri hepsi bir arda geldi anadoluya. Ve atalarımızın 17. yüzyıla kadar göçebe olduğunu varsayarsak orta asyadan geldiğimiz doğrulanmış oluyor.
    Orta asyada baskın bulunan gen grupları hattylerin çarpıttığı gibi bizde yüzde 10 olan genler değildir. Orta asyada baskın olan genler, bizde baskın olanlarla aynıdır diyebiliriz. Bizde yüzde on olan genler Türkmenlerde yüzde yirmi, düşünün yani Türkmenlerde orta asyalı değiller(!)
    Ben hep diyorum, türkler bir millettir, ancak biz türk adetini, geleneğini, göreneğini orta asyada kabul ettik. Anadoluda asimile olan rum veya ermeni değiliz biz.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.