bizimkiler yapmış yine. Ama bazı yerlerde de bunun yalan olduğu yazıyor ne kadar doğru tabi bilmiyorum. |
Türk bilim insanları Covid-19'u üç boyutlu görüntülemeyi başardı (4. sayfa)
-
-
quote:
ortaya bir tomar diploma atıp kendini millete hayran bıraktıracağını sandık, boşunaymış.
Burada ironik şaka mı yapıyorsun, ciddi misin? Şaka de. Ciddi isen durum vahim. Her diploma gösterene inanan, yani kağıtlara inanan biri olursun cunku.
Bu diploma, belge, sertifika vs konusunda yaşadığım basit ve ilginç bişe vardır. Bakın cok basit: Dağ bisikletimin göbek dişlisi bozuldu. 3 vites için 3 farklı çapta dişli olan klasik göbek dişlisi. Ancak onu her bisikletçi değiştirimez, bilgili deneyimli bisikletçi aradım. Uzak bir mahallede bir bisikletçi buldum. Abartmıyorum, adamın dükkanında bir duvarı belge, sertifika, diplomalarına ayırmıştı. Dedim bu adam süper iyi değiştirir. Bisikleti ona bıraktım ve göbek dişlisi değişmiş olarak teslim aldım. Keyifle tam pedala basacağım o da ne, pedal acayip sert zorla basılabiliyor! Pedalda bir kasma var, zorluyor. Pedal cevirmek cok zor. Hemen bisikletçiye geri döndüm, pedal cok sertleşmiş cok zor dönüyor dedim. Bisikletçi "zamanla alışır, yumuşar" gibi birşeyler deyip beni gönderdi. Fakat pedal zamanla hiç alışmadı, yumuşamadı. Bizim diplomalı sertifikalı bisikletçi bu işi yapamamıştı :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Virüs gluten ve lektin gibi bir moleküldür ve nasıl ki gluten ve lektin'in resmi cekilemiyorsa sadece bilgisayarda 'representation' denilen temsili resimleri cizilebiliyorsa, virüsün de aynı sekilde temsili resimleri çiziliyor. Resmini cekmek olanaksız, elektron mikroskopu, atomik kuvvet mikroskopu falan bunlar virüs resmi cekemez. Yukarda bi arkadaş, haberde Türk geçiyor diye bu iddiamı Türklere karşı olarak algıladı. Bunun Türklükle alakası yok. Bu haber Texas'ta cıksa Texas'lı, Kazakistanda cıksa Kazaklı, Hollanda'da cıksa Hollandalı... fark etmez. Virüs resmi cekilemez ancak temsili resim üretilebilir. Heh virüs 3 ayda dünya ekonomisinin içinden geçmiş, resmi cekilemiş şimdi birden bire resmi cekilmiş! Buradaki tuhaflığı görmek için cok teknik bilgi sahibi olmaya da gerek yok :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153
Virüs gluten ve lektin gibi bir moleküldür ve nasıl ki gluten ve lektin'in resmi cekilemiyorsa sadece bilgisayarda 'representation' denilen temsili resimleri cizilebiliyorsa, virüsün de aynı sekilde temsili resimleri çiziliyor. Resmini cekmek olanaksız, elektron mikroskopu, atomik kuvvet mikroskopu falan bunlar virüs resmi cekemez. Yukarda bi arkadaş, haberde Türk geçiyor diye bu iddiamı Türklere karşı olarak algıladı. Bunun Türklükle alakası yok. Bu haber Texas'ta cıksa Texas'lı, Kazakistanda cıksa Kazaklı, Hollanda'da cıksa Hollandalı... fark etmez. Virüs resmi cekilemez ancak temsili resim üretilebilir. Heh virüs 3 ayda dünya ekonomisinin içinden geçmiş, resmi cekilemiş şimdi birden bire resmi cekilmiş! Buradaki tuhaflığı görmek için cok teknik bilgi sahibi olmaya da gerek yok :)hocam sizin söylediginize göre. Haber komik bir hal almış o zaman :)) bilgilendirme için de teşekkür ederim bilmiyordum bu kadarını
-
Rica ederim. Foruma bu kadar girme sebebim Türk insanı nın en gerçek, en somut bilgilerden haberdar olması için. Türk insanı nın sağlıklı olması için.
virüsün fotoğrafını çekebilmişlerse helal olsun
-
Eğer maske cidden koruyorsa, sakalın geçtiği maskeden virüs nasıl geçmiyor?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O zaman bence sen ameliyatını diplomasız bir doktora yaptır, o da senin gibi kendini atom mühendisi sanıp her bir yere akıl dağıtıyordur, kazara ayakta kalırsan bize yazarsın.
-
quote:
Orijinalden alıntı: astegonYahu ha adamı ha kadını ha neyse ne. Of
Bilim Çalışanı diyelim bari.
Bu arada, görüntü neden böyle. Ben beğenmedim. Daha iyi görüntüler lazım.
O insanlar ne kadar emek veriyor gecesini gündüzüne katıyor haberin var mı acaba çalışmayı herkes yapar emeği herkes sarf edemez
Bilim emekçileri denmeli bu insanlara
quote:
Orijinalden alıntı: lazer__O insanlar ne kadar emek veriyor gecesini gündüzüne katıyor haberin var mı acaba çalışmayı herkes yapar emeği herkes sarf edemez
Bilim emekçileri denmeli bu insanlara
Alıntıları GösterAkademisyen geçmişi olan bana demeyin bari
Bilimsel çalışmalar ELEŞTİRİ almadan gelişmez.
-
quote:
Orijinalden alıntı: astegonAkademisyen geçmişi olan bana demeyin bari
Bilimsel çalışmalar ELEŞTİRİ almadan gelişmez.
Alıntıları GösterAzıcık trolleyeyim dedim knk
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: lazer__Azıcık trolleyeyim dedim knk
Alıntıları GösterSasha'ya selamlar
-
quote:
Orijinalden alıntı: astegonSasha'ya selamlar
Alıntıları Gösteraleykümselam
-
Bi dakika...
Ameliyat olacağımı kim söyledi ?
Şartlanmışlıklar içersinde yaşıyorsunuz.
Arkadaşlar 2020 itibarıyla, bilgisayarda istediğiniz görüntüyü oluşturabilirsiniz. Yeni teknikleri var. Alltaki resim örneğin TÜMÜYLE HAYAL ÜRÜNÜ ve bilgisayarda üretildi.
Gayet güzel bir kadın değil mi? Bilgisayarda hazırlandı. Gerçekte böyle bir kişi yok. Peki bu kadar gerçekçi resim, sıfırdan nasıl, hangi teknik ile üretildi? Sağ altta yazıyor. Yapay Zekanın alt dalı olan Yapay Sinir Ağlarının (Artificial Neural Networks) yeni bir altdalı olan Generative Adversarial Networks / GAN tekniği ile.
tıkladıkça siz de yepyeni insan yüzü üretebilirsiniz. Bu teknik ile isterseniz yeni Virüs resimleri de, yeni elektron veya atomik kuvvet mikroskopu ile çekilmiş vürüs yüzeyi resimleri de, yeni kedi ve at resimleri de, istediğiniz herşeyin cok gerçekçi resimleri üretiebilirsiniz.. Buna örnek olarak
at
kedi
resmi üreten versiyonlarını da yapmışlar.
Bu tekniği film yapımcıları ve reklam ajansları yıllardır kullanıyor. Peki ya bilim kuruluşları? Herkes kendi resmini üretirken onlar da boş durmuyordur herhalde :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bilim bayanı
-
Reyiz bunlardan hangisi senin resmin?
altı üstü AFM çekilmiş, yani bunu nasıl bu kadar şişirip böyle aman aman bişey gibi gösterebiliyorlar anlamıyorum. Bu yöntem yaygın, basit bir yöntem zaten. Ki 80 nm'de oldukça büyük, AFM ile görüntülenmek için. Hadi basın mensubu arkadaş anlamıyor amenna, ama bu görüntüyü oraya sunan arkadaşın da amerikayı yeniden keşfettim havaları çok ilginç? Şuan için, bu haliyle hiç bi esprisi yok ama basın güzel şişirmiş parlatmış bravo...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X