Şimdi Ara

Türk Diş Hekimleri Birliği Açıkladı: Kaç Diş Hekimi Var, Kaçı İşsiz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
3
Favori
11.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öldüğüm günpesederim kullanıcısına yanıt

Laz Ziya'nın karısı mı hocam? Kim öldü anlamadım ki.

• Ribas0 kullanıcısına yanıt

Forumun bu bölümü niye öldü hocam benimde dikkatimi çekti öyüzden sordum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt

Hocam konulara yazdığınız yazılardan Pesimist olabileceğinizi sezdim, doğru mudur?

• Aynı konu mühendislikler için de olabilir. Faydalı, ellerinize sağlık hocam.

• Lasse-Matberg kullanıcısına yanıt

Hocam Türkiye’de şu an ne iyi gidiyor ki bir şeyler ondan ayrışsın ? Bence kişinin ilgisinin ne olduğunu anlaması çok önemli. O işe merağın varsa tutkun varsa başarılı olursun.

• Lasse-Matberg kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim, sağ olun

• öldüğüm günpesederim kullanıcısına yanıt

Ah pardon hocam, forumun bu bölümünün ölme sebebi bence hem dh forumun ana kısmında çıkmaması birkaç sene önce aldılar bu kararı yoksa yazın sadece gündemdeki konular tyt/ayt oluyordu. Ardından bilgi akışından çok insanların maaş, meslek dalaşına girmesi. Bundan da öte tamamen troll hesaplarla açıklandı veya zaytung habermiş gibi mizansen başlıklar açılmaya çalışılması derken tamamen ayarı bozuldu tekerin.

• UP. Çok yakında "Fakültemize Hoş Geldiniz (:"

• firatkrky kullanıcısına yanıt

Şunu kabul etmeniz lazım arkadaşlar, eğer multimilyoner olmak istiyorsanız herhangi bir meslek için üni size göre değil. Çok nadirdir başaran onları da göz ardı ediyorum.

Ortalama bi üni mezunundan beklenen şu'dur.

20'li yaşlar hızlı geçer 3-5 yıl hızlısındır. Çok para kazanmazsın ama cebinde de iyi kötü para vardır kendine vakit ayırırsın.

30'lu yaşlar arı olduğun zamanlardır, network kurmuşsundur. Sabit gelirini oluşturanlar vardır. Çok çalışırsın. 10 yıl kadar parayı ağzında gargara yaparcasına kazanırsın.

40'lı yaşlar prime dönemindir. Yoğun bir alıcın vardır. Piyasa beş liraysa sen 11-12 liraya yaparsın. İki kat bile kesmez seni. Yine de müşterin vardır. Bu dönemde de çok iyi para kazanırsın.

50'li yaşlarda artık çok az randevu verirsin. Pahalı işler yaparsın. Tatile çıkar durursun, klinik açmazsın.

55'den sonra da bu işi tamamen hobi olarak yaparsın basit işler vs o artık kişiye bağlı.

En iyi arkadaşımın abisi ve çoook yakın bir aile dostumuzun durumu bu şekilde ilerledi. Şunu da kabul etmek lazım yetenek ve bilgin yoksa da zaten para kazanabiliyor olduğun için şükret, tabi ki bu durumda çok çalışacaksın.

Yalan yok şunu bilmiyorum 2020'de mezun olan bir diş hekimi bu süreçleri yaşar mı? Fakat hangi meslek için kazanacağını garanti edebilirsin ki 2020'lerde.

Diş hekimi gibi insanlarda dil de lazım, hastayı tavlayabilmeli. Hayatım dişçilerde geçti fakat tavlayabilen çok az çıktı. Tavlayan son diş hekimime yıllardır gidiyorum. 2 ay sonra implant yaptırmaya gidicem 2 dişim için. Adam her gittiğimde 5 dk sohbet edip viski ikram ediyor. Etmeyedebilir, sohbet de sarıyor yapıyor.

Kabul etmek lazım diş hekimliği zor olabilir fakat kazançlı ve güvenilir bir meslek.

• Morgoth Draqe kullanıcısına yanıt

Eyvallah hocam.

• lise mezunu dişci bir tanıdığım var bebelikten başlamış adam 30 yıldır dişçi :D yanında 3 tane doktor çalışıyor adamın kazandığı parayı boşver sadece ayda 3 müşteri yönlendirebilirsen asgari ücretten çok para veriyor sana neredeymiş asgariye çalışan diş hekimi sadece diş ve estetik müşterisi bularak ayda 40 50 bin kazanan tanıdığım var acayip para dönüyo oralarda

• Diş hekimiyim. Konuyu detaylı okuyacak vaktim yok. Ancak burada kamuya başvuran dişhekimlerinin sayısı ve kamuya alım miktarı yazılmamış. İşsiz diş hekimi? Bu sayıları nasıl hesaplıyorlar bilmiyorum ama her yıl binlerce diş hekimi mezun oluyor. Uzmanlık sınavında kontenjanları çok az olduğu için başvuran aday sayısının 3700 lerde olması çok yüksek bir sayı. Sermayeniz yoksa klinik açamazsınız. Çok yüksek meblağlar söz konusu. Her iyi kazanan da işini iyi yapıyor diye bir şey yok. Hastanın ağzına s*** çok hekim görüyorum. Ve berbat işlere onbinlerce lira para vermiş. Denetim sıfır. Yaptırdığın işin arkasında duran bir kurum yok. Diş hekimi ile yaşadığınız her problem mahkemelik olmaya adaydır. Çok düşük maaşlara yetinen çok diş hekimi mevcut. Piyasa berbat. Çok fazla teknisyen kliniği de var. Aklınıza gelebilecek herşeyi sorabilirsiniz. Mesleğe bu gönderideki yaklaşım ve toz pembe yorumlar kesinlikle akla mantığa uygun değil. Varsa işimi düzgün yapıyorum, şu kadar kazanıyorum. Şu kadar yıldır çalışıyorum diyen. Hodri meydan. Kapımız açık

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• temhem3838 T kullanıcısına yanıt
    Keriz silkeliyorlar yani. Çok para dönmesinin sebebi cahil ve durumdan habersiz hastalardan yüksek meblağlar alarak vasat işler çıkarmaları.

• aenescan1994 A kullanıcısına yanıt

keriz silkeliyolar dersek tüm türkiye keriz silkeliyo genelde müşterileri almancılar sadece diş yaptırmaya yurtdışından gelenler oluyo adamlar için bedava gibi bişey çıkıyo ben hiç para vermedim dişciye arkadaşım olmasa hiç gitmezdim muhtemelen hepsi sağlam ve en ufak diş problemim yok o yüzden piyasayı sadece ordan gördüğüm kadar biliyorum maliyet fiyatlar felan alakam yok

Siz bu sayıları nasıl hesapladığını bilmiyorsunuz fakat kamuya başvuran sayısını biliyorsunuz.

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü sadece yerleşen kadroyu açıklıyor haydi bana kamuya başvuran diş tabibi sayısının açıklandığı resmi bir belge göster bakalım.

Türk Diş Hekimleri Birliği tüm fakültelerden mezun verisini ve doktor bilgi bankasına kayıtlı kişileri, odaya kayıt olan/olmayan, sigorta primi ödenen 4A/4B verisine sahip. Siz değilsiniz twitter hashtag canavarları.

Pembe bir hayat gösteren yok, göstersem bana ne faydası var?

Olanı göstermek ve bilgi vermek görevimiz.

3200 aday girdi, DUS yılda 2’ye çıkarıldı. Çıkarılsın diye ağlayan da sizdiniz. Kontenjan totalde arttırılmasına rağmen ilkbahar ve sonbahar diye bölündü. Haliyle bölünecek yoksa bu sefer de uzmanları atamıyorsunuz diye ağlayacaksınız.

Devlet işini nasıl yapacağını bilir, asosyal ve özel sektörde barınma yetisine sahip olmayan meslek çalışanlarına da pek kulak asmaz.

Kimsenin istihdamı devlet tarafından sağlanmak zorunda da değildir.

Tıpkı ülke kötü durumda olmasına rağmen alternatif olamayan muhalefet gibisiniz. Yine de diğer seçeneğe yönlendirip 25 senelik devrana devran katarsınız.

• Ribas0 kullanıcısına yanıt
    Devlette çalışan uzman sayısı çok az. Bulunduğum ildeki uzman kadrosu dolmuyor bile. Dolmaz da.
    Senin dediğin gibi özel sektörde yürümek büyük paralar kazanmak bu işin doğru yapıldığının göstergesi değil.

Devletten beklenen doğru işleyen bir sistem. Hakedilen maaşların kazanılması. Ve yeterli bir tedavi hizmeti. Özel sektörün elinde denetimsiz bir diş tedavi hizmeti veriliyor. Sana göre özel sektörde para kazanamayan asosyal ve kalitesiz. Böyle sığ ve aptalca bir düşünceye sahip insanla diyalog imkansız. Neyi savunduğunun farkında değilsin.

Kuraya başvuran sayısı canlı yapılan kura çekiminde (her yıl bir kaç kez oluyor) herkesin göreceği şekilde yazıyor.

• temhem3838 T kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de yapılan Dental işlemlerin genellikle kalitesiz işçiliği sonucu yurtdışında Türkiye'nin imajı son yıllarda oldukça sarsıldı. İnsanlar birbirine yapılan işi yermek amaçlı sen bunları Türkiye'de mi yaptırdın diyebiliyor.
    İyi işler elbette yapılıyor ama durum ne yazık ki böyle. Ve haklısınız, sadece yabancıya değil kendi vatandaşına da aynı bu sistem.

• Onu bunu bilmem. Sağlık sektörünü sadece bu işi seven, gönülden yapacak olanlar seçsin. Bu konuda çok sitemliyim. Para kazanmak uğruna insan canını, sağlığını hiçe saymayın. Sözüm bu meslekleri para için seçenlere.

Mühendislik dışında pilotaj seçebilirsiniz mesela.

Rica ediyorum, yalvarıyorum insan anatomisi hassastır, ülkede vasıflı doktor kalmadı zaten siz de para için yaparsanız yandık biz. 1 aydır çene cerrahı arıyorum mesela ben. Bir de bunun dışında diş konusunda da yardımcı doçent doktorları olan bir özel üniversite diş hastanesi ile uğraşıyorum. Sıfatların önemi olmayabiliyor bazen.

Her mezun olan ya da her uzman sıfatına sahip olan iyi yapmıyor işini. Yapacağınız bir hatayla adamın ağzındaki sinire hasar verirsiniz hayatını mahvedersiniz veya sağlam olan dişini kötü yaparsınız vs vs...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 21 Ağustos 2023; 6:57:25 >

evet bu konuda çok şikayet duydum saglık işi para için yapılmaz yapılmamalı yapılırsa böyle şeyler duyarız

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.