Bu konuda TDB yaz aylarında 2024 dönemi için de çalışma yapacak. Herkes özel mesajdan bunu çok soruyor. O yüzden UP atıyorum. |
Türk Diş Hekimleri Birliği Açıkladı: Kaç Diş Hekimi Var, Kaçı İşsiz? (3. sayfa)
-
-
Diş yazılır mı yoksa maks X2 asgari falan mı şuan nasıl
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Abicim boş lakırtı yapmayın bugün devlette tıp diş kazanmak için insan senelerce emek veriyor. Gençler ders başında ömür çürütmekten 20 yaşında bel fıtığıyla uğraşıyor. Tabi ki para kazanmak için bu bölümleri tercih ediyor. Okuyan adam keyiften mi minumum 5-6 sene emek harcıyor sadece üniversite de komiksiniz gerçekten.
Devlet maaşı 70-90k arası eğer adsh ise 100k’ya yolu var.
Asistan maaşı da dönerine göre değişir 70-100k arası.
Özelde genelde 20k + prim. Sabitçiler için 40-50k.
Atanma oranı nasıl şimdi gerçi minumum 5 sene sonrası için baya beter olur.
Diş asistanları üni de değil mi , döner nasıl o kdr yatıyo
Döner artık sabit ek ödeme + performans ödemesi olarak yatıyor. Yani döner almasanız dahi yatan sabit bir döner hep var. Bazı fakülteler her branşa sabitin yanına bir sabit döner daha veriyor. Bazıları da performansa bağlı ödeme yapıyor. Bazılarının hiç performans ödemesi yapmadığını da söylüyor bazı asistanlar. Uzmanlıkta fakülteyi tercih ederken epey didik etmek gerekiyor üni hastanesini, hocaları, başhekimini vs. vs.
Şu vergi dilimine girilen aylar vs muhabbetleri var, işte izine çıkıyorsun o günü total döneri 30 a bölüp o gün sayısıyla çarpıp yatırmıyorlar cart curt. O kadar karışık mevzular ki benim kadar detay seven bir insan bile karşıki dağlara of çeker.
Asistan şu an ne alıyor lamı cimi yok dersen 80k.
-
En son sağlık komisyonu toplandığında aile diş hekimlerinin açılacağını şu anda pilot uygulamaların yapıldığını söylemişti. Muhalefet sıralarında diş hekimlerinin kontenjanlarının azalması yönünde uyarılarda bulunmuşlardı. O da şu diş hekimliği kontenjanları aile diş hekimliği sayısını karşılayamayacak kadar az olduğunu dile getirmişlerdi.
Aile diş hekimliği tüm ülkede uygulanır hale geldiğinde senelik 10 bin diş hekimi ataması yapılacağını söylediler. Şehirlere ağız ve diş sağlığı hastaneleri kurulmaya başlanıyor bu yüzden.
-
Evet, muhtemelen aile diş hekimliği programına geçene kadarki 1-2 yıl şu andan daha da beter olur ama 5 sene sonra şu andan çok daha rahat olacaktır bunun da yansıması özele olur. Çünkü halk ekonomik gerekçelerden dolayı direkt aile diş hekimine yönlenecek.
-
80 e ulaşabiliyor mu maaş teşvik baya az yatıyo diye biliyorum diş asistanlarına sanki 75 alıyolar gibi ort
Hocam hangi fakültede olduğuna göre değişiklik gösteriyor vergi diliminin %20'lik kesintiye girdiği ayı elimine edersek, yök/sba sabit maaş + sabit ek ödeme yatıyor bu 15'inde yatan. Bir de fakülte branşa özgü performans ödemesi yapıyorsa her ay değişecek ek performans ödeme var. Bazı hastanelerde bu tüm branşlar için sabit hepsine atıyorum ayın 25'inde birebir aynı miktar yatıyor. Bizim fakültedeki asistanlar 80k alıyor neredeyse hepsi aynı.
-
Özelde o paralara çalışan vizyonsuzdur
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam periferde deli paralar dönüyor.Özelde çalışmayı bırakıp uzmanlığa başlayan biriyle konuştum 2 asgari+yüzde 40 prime çalıştığını söyledi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bi tanıdığım ortodontiyi yeni bitirdi gata'da.
Devlete çalışması zorunlu olduğu için kendi yerini açamıyor. Çantacılık yapıyor. Abimle yakın arkadaş oldukları için aylık kazancını biliyorum doğal olarak. +400 kazanıyor güncel (kendi özel kliniği yok adamın)
-
Abim özelde 35k+primle başladı. İlk ayında 90k kazandı total.
-
Baya yüksek kazanıyormuş. Ortodontide fiyatlar biraz fazla yüksek ama. En basit tedavi 30 binden başlıyor. Ve bazı doktorlar sadece paraya bakıyor hastalarla pek ilgilenmiyor takip konusunda . Hayırlı kazançlar. Ortodonti uzmanlık kazanmak zor
Çok iyi kazanmış. Hayırlı olsun. İyi iş yapmış demek ki
Ben Kocaeli diş 2022 mezunu biriyle konuştum bana önermedi vaziyet de kötü dedi. 5 seneye daha da fazla mezun verecek daha da kötü olur dedi. Arkadaşları genelde X2 asgariye çalışıyormuş. Devlet ataması azmış. Özel klineklerde de parayı klinik sahibi kazanıyormuş. diş hekimlere daha fazla para getirecek(protez) tarzı şeyleri yaptırmıyorlarmış klinik sahibi yapıyormuş. Forum gene hayallerde uçuyor gibi duruyor. DUS konusunda da kontenjan sıkıntısı vs malum ama ortodontistler iyi kazanıyormus onu söyledi. DUS kazanamadığın sürece sıkıntı gibi duruyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X