Şimdi Ara

Türk Dünyası ortak alfabeye geçiyor: Ortak Türk alfabesi harfleri nedir, hangi ülkelerde kullanılacak? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
1.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

tamam kral atan yapmis diye hic bir gelisme ilerleme yapmayalim hersey 1930 yilindaki gibi kalsin yeni binalar kopruler yollar falan da yapmayalim, teknolojide de ilerlemeyelim cunku atanin yaptigi gibi kalmis olmasi lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

Degismesine gerek yok millet linc yememek icin yazmamis malum bos milliyetci cok ben yazayim.. bunlar maksat bir seyleri degistirecekler iste bir seyler degissin de x eklensin q eklensin yeter ki degissin onlar icin onemi yok...

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Alfabe değişikliği konusunda kimler ne kanaate vardı bilemiyorum:

quote:

Türk Dünyası Ortak Alfabe Komisyonu 34 harften oluşan Ortak Türk Alfabesi konusunda uzlaştığını açıklamıştı. Konu hakkında açıklama yapan Türk Dil Kurumu Başkanı Osman Mert, Türkiye ve Azerbaycan alfabesinde değişiklik olmayacağını ancak Türk alfabesinde kullanılan 29 harfin Türk cumhuriyetlerinin alfabelerine ekleneceğini belirtti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İnsanları batıseverlikle yaftalayan adam Araptaparlık yapıyor. Bitmedi gitti şu Arap aşkınız.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Engel.

Biz Allah'tan başkasına tapmayiz. Şirk bu söz.

• Epirus kullanıcısına yanıt

Bu durumda degisen bir sey olmayacaksa sorun yok.. Ancak degismesi gereksiz olurdu ve bunu istemezdim..

Zamanında ince eleyip sık dokuyarak ve gerekli ilaveler (ş, ç, ü, ö gibi) yaparak ortaya Türkiye Türkçesi uyumlu gayet güzel bir alfabe üretmişler.

Değişikliğe tabi ki gerek yok.

Daha önce bakmamıştım. İlk fırsatta aşağıdaki başlıklara dalacağım:

tr.m.wikipedia.org
    Türk alfabesi - Vikipedi
    https://tr.m.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrk_alfabesi

tr.m.wikipedia.org
    Harf Devrimi - Vikipedi
    https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Harf_Devrimi

Nostaljik bir foto:

Türk Dünyası ortak alfabeye geçiyor: Ortak Türk alfabesi harfleri nedir, hangi ülkelerde kullanılacak?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• @javaprof

Anca engellersin zaten.

Ama tapıyorsun kardeşim. Bayağı bildiğin Arap kültürü empoze edilsin istiyorsun kabul etmeyecekleri batıcılıkla suçluyorsun. Araplar bile sizin kadar kendilerine özenmiyordur. Acınası.

Önce Türkçe yazmayı öğrenmelisin!

• Olur ö ü ş ğ A B C al sana Türkce öğrendim.. Türk Dünyası ortak alfabeye geçiyor: Ortak Türk alfabesi harfleri nedir, hangi ülkelerde kullanılacak? 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 28 Eylül 2024; 20:41:58 >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Sen de onlara engel at Türk Dünyası ortak alfabeye geçiyor: Ortak Türk alfabesi harfleri nedir, hangi ülkelerde kullanılacak? 

Gerek yok, üyeliğini silmiş ya da silmişler. Türk Dünyası ortak alfabeye geçiyor: Ortak Türk alfabesi harfleri nedir, hangi ülkelerde kullanılacak? 

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.