Şimdi Ara

Türk Hava Kurumu Uçak Mühendisliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
9.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mamunda

quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

quote:

Büyük risk bence hocam THK öğretim görevlilerini tanıtmıyo bile anlamak güç gidip pişman olman olası, ama thk havacılık kurumu sonuçta böyle de bi avantajı var

Akademik olarak zayıf bir üniversite. O yüzden riskli. Benimde puanım yetiyor ama tercih etmeyeceğim. Uçak ve benzeri mühendislikler için ITU'den şaşmamak lazım. Ne kadar köklü okul = O kadar garanti gelecek. Okulu okul yapan mezunlarıdır her şeyden önce.

Ben 6 bininci oldum ama ODTÜ'yü tercih ettim

akademik olarak zayıf derken hocaların nerdeyse tamamı odtü veya itü mezunu. riskli tamam ama benim gördüğüm hiç de zayıf değil. mesela şu uçak mühendisliğinin eğitim kadrosu;

http://aee.thk.edu.tr/Content.aspx?cid=347

• quote:

Orijinalden alıntı: skugga1

quote:

Orijinalden alıntı: şuan23

Arkadaşalar Türk hava kurumu üniversitesinin uçak mühendisliği hallında bilgisi olan var mı ? Nasıl bir yerdir ? Bu sene sizce kaç binle kapatır ? Vb.

eğer gitme imkanın varsa türk hava kurumu bugünlerde tanıtım günleri düzenliyor. hatta sonunda da ankara semalarında bir tur attırıyolar, eğlenceli oluyor

ordaki adamın söylediği tam burslu uçak mühendisliğinin 10 bin civarında kapatmasını bekliyorlarmış. uzay mühendisliği içinse 20 bin civarı bir sıralama bekliyormlarmış tam burslu için.

Thk Uçak-Uzay hem İtü'nün hem de Odtü'nün altında kapatır. O 10bin ve 20binle kapatma olayı abartı olmuş. Uzay 30bini, Uçak ise 20bini bulur bence. O bahsedilen sıralamalarla kapatması için kendilerini kanıtlamaları gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: srgn03

quote:

Orijinalden alıntı: sonics093

quote:

beklemedeyim. yok mu bilgisi olan tavsiyeleri olan

Sen astronot mu olcan başımıza

hee. turkiyede is bulamam hattta ben

NASA ya gidersin olm ben de 3.tercihime uçak yazdım şaş kaza tutar falan belki birlikte Ay'a gideriz

• quote:

quote:

quote:

quote:

NASA ya gidersin olm ben de 3.tercihime uçak yazdım şaş kaza tutar falan belki birlikte Ay'a gideriz

başka ne yazdın

• quote:

Orijinalden alıntı: aerosoldreams

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: şuan23

Arkadaşalar Türk hava kurumu üniversitesinin uçak mühendisliği hallında bilgisi olan var mı ? Nasıl bir yerdir ? Bu sene sizce kaç binle kapatır ? Vb.

eğer gitme imkanın varsa türk hava kurumu bugünlerde tanıtım günleri düzenliyor. hatta sonunda da ankara semalarında bir tur attırıyolar, eğlenceli oluyor

ordaki adamın söylediği tam burslu uçak mühendisliğinin 10 bin civarında kapatmasını bekliyorlarmış. uzay mühendisliği içinse 20 bin civarı bir sıralama bekliyormlarmış tam burslu için.

Thk Uçak-Uzay hem İtü'nün hem de Odtü'nün altında kapatır. O 10bin ve 20binle kapatma olayı abartı olmuş. Uzay 30bini, Uçak ise 20bini bulur bence. O bahsedilen sıralamalarla kapatması için kendilerini kanıtlamaları gerek.

odtü ve itü'nün altında kalacağı garanti zaten, yazacak adamlar bu okulların altına yazacaklar. ama o kadar düşeceğini sanmıyorum. 5 senelik burs kesilmeyeceğini falan da taahhüt etmişler zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: B747

quote:

quote:

quote:

quote:

başka ne yazdın

Alıntıları Göster
    @srgn03 uzay yazdım şaka şaka yazmadım.ben itü elektrik ing.ye yerleşicem %98.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonics093 -- 1 Ağustos 2012; 13:42:22 >

• ya iş garantisi var. adamlar okulun içine uçak fabrikası filan yapıyorlar.kendilerine adam yetiştirdiklerini tahmin etmek çok zor değil. birde şu var bu sene 20 binle aldı siz girdiniz ilk mezunlar olacaksınız. siz mezun olana kadar her sene 2-3 bin yükselse mezun olduğunuzda aslında 10 binle alan biryerden mezun olmuş olacaksınız
  • biraz akıl biraz da paranız varsa hiç durmayın gidin derim (tabi odtü itü den sonra seçin burayı ama iş konusunda ve pratik konusunda onlardan daha iyi olduğunu düşünüyorum.)
  • Yeni acildigindan odtu ve itu den geride kapanacagi kesin ama mezun verdigi yil odtu ve ituyu gecicegi kesin gibi. Bende dusunuyorum ama cok riskli geliyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Yeni acildigindan odtu ve itu den geride kapanacagi kesin ama mezun verdigi yil odtu ve ituyu gecicegi kesin gibi. Bende dusunuyorum ama cok riskli geliyor

neden gececegini dusunuyorsun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Büyük risk bence hocam THK öğretim görevlilerini tanıtmıyo bile anlamak güç gidip pişman olman olası, ama thk havacılık kurumu sonuçta böyle de bi avantajı var

Akademik olarak zayıf bir üniversite. O yüzden riskli. Benimde puanım yetiyor ama tercih etmeyeceğim. Uçak ve benzeri mühendislikler için ITU'den şaşmamak lazım. Ne kadar köklü okul = O kadar garanti gelecek. Okulu okul yapan mezunlarıdır her şeyden önce.

akademik olarak zayıf derken hocaların nerdeyse tamamı odtü veya itü mezunu. riskli tamam ama benim gördüğüm hiç de zayıf değil. mesela şu uçak mühendisliğinin eğitim kadrosu;

http://ae.metu.edu.tr/ Hocam şurda peopleye bir bak kaç tane prof var sadece bu bölümde. Demek istediğim ilk mezunlarının sen ODTÜ ve ya İTÜ mezunu bir havacılık/uçak mühendisi biriyle kapışamayacak olması thk'nın.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

http://ae.metu.edu.tr/ Hocam şurda peopleye bir bak kaç tane prof var sadece bu bölümde. Demek istediğim ilk mezunlarının sen ODTÜ ve ya İTÜ mezunu bir havacılık/uçak mühendisi biriyle kapışamayacak olması thk'nın.

şu durumda odtü ve itü'yle kapışmaları imkansız zaten, kaç yıllık tecrübe. ama burası zaten vakıf üniversitesi, tutunmak istiyorsa gelişmek zorunda hem de türk hava kurumu gibi inanılmaz bir fırsat var okuyanların önünde. odtü ve itü'nün altına rahatlıkla yazılabilir onu demek istiyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Yeni acildigindan odtu ve itu den geride kapanacagi kesin ama mezun verdigi yil odtu ve ituyu gecicegi kesin gibi. Bende dusunuyorum ama cok riskli geliyor

neden gececegini dusunuyorsun?

Koklu bir kurum
    Turkiyedeki bu konuda tek deneyimli kurum
    Okurken bi yandanda hangarda herseyi teorikten ote ogreniceksin
    Devletin ucak uretiminde guvendigi bir kurum
    Oncesinde zaten parali egitim veriyordu 100bin tlye, simdi universite oldu
    Havacilik alaninda kurum olarak turkiyenin 1numarasi, bunu universitesine yansitacagina eminim
    Ilk mezunlari, odtu ve ituden daha rahat ise giricek, bunu gorende bu universiteyi tercih edicek

Tabi bunlar olmiyabilirdi, okul kapasitesini kullanirsa en iyisi olabilir. Odtu ve itunun boyle imkanlari yok

• %50 burslusu kaçla kapatır sizce?

• zaten kampüsü pek üniversite değil ben gezdim. havaalanını üniversite yapmışlar ki uçak mühendisliği dersleri hangarlarda olacakmış. Pratik konuda itü ve odtüden iyi olacağı şüphesiz.
  • risk budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iskobiii -- 8 Ağustos 2012; 3:01:12 >
  • Yazan oldumu aranizda

• %50 BURSLU düşünüyorum yazan oldumu takipp
  • Hocam bende %50 burslu yazmayı düşünüyorum acaba bize bilgi verecek birileri var mıdır?

• up up
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.