Şimdi Ara

#Türk Hava Kurumu Üniversitesi# #S.S.S# (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
271
Cevap
10
Favori
32.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    dostum ben bu yıl hazırlığı bitirdim ve 1. sınıfa geçtim. hazırlık eğitimi güzel benim ingilizcem sıfırdı baya gelişti. kampüs hakkında doğru düşünüyosun vakit geçirebileceğin düzgün kampüs yok. kalma yeri olarak okul etimesguta bağlı. etimesgut merkezde veya eryaman semtinde ev bulabilirsin. etimesgut merkezden ulaşım daha rahat ama muhazafakar. eryaman uzak kalır ama öğrenci için çok uygundur. benim dışardan gelen tanıdığım arkadaşlarımın çoğu eryamanda evde yada bir tane yurt vardı orada kalıyolardı. aynı şekilde bende eryamanda evdeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaraMürselliDeliHamdi

dostum ben bu yıl hazırlığı bitirdim ve 1. sınıfa geçtim. hazırlık eğitimi güzel benim ingilizcem sıfırdı baya gelişti. kampüs hakkında doğru düşünüyosun vakit geçirebileceğin düzgün kampüs yok. kalma yeri olarak okul etimesguta bağlı. etimesgut merkezde veya eryaman semtinde ev bulabilirsin. etimesgut merkezden ulaşım daha rahat ama muhazafakar. eryaman uzak kalır ama öğrenci için çok uygundur. benim dışardan gelen tanıdığım arkadaşlarımın çoğu eryamanda evde yada bir tane yurt vardı orada kalıyolardı. aynı şekilde bende eryamanda evdeyim.

bölüm ne hocam?
  • Facebook2ta öğrenci grubunda bir arkadaşımız anonim olarak okulu tanıtmış. Daha doğrusu doğru bilinen yanlışları ya da bilimeyenleri aktarmış. İstifade edersiniz diye paylaşıyorum buradan.

Bir Arkadaşımız Diyor ki :

Merhaba arkadaşlar uzun süredir bu okulda okuyan birisi olarak ben de birkaç görüş belirtmek istedim.

-Öncelikle üniversiteyi ne savunmaya ne yermeye geldim buradan bilgi almak isteyenlere kendi açımdan gördüklerimi anlatacağım.

-Şimdi güzel arkadaşım bak öncelikle ben dahil kimseye inanma bu ülkede, her birimiz her alanda uzmanız her şeyi biz biliriz çünkü. Sen kendine bak ne olmak istiyorsun ne yapmak istiyorsan nerde olsa yaparsın yeter ki şurda ahkam kesen kahve amcaları gibi olma.

-Siyasi görüşün ne olursa olsun şu noktada anlaşabiliriz bence Türkiyede eğitim kalitesi düşük. En mükemmel üniversitelerde bile ne hocalar ne uygulamalar ne rantlar dönüyor biraz gözünü aç dünyayı takip et. Üniversite eğitimi değişiyor Yale, MIT gibi birçok üniversite artık derslerini internet üzerinden dünyaya açıyor hocan anlatamıyorsa aç izle arkadaşım. Üniversiteyi kreş gibi kullanan tiplerle kes arkadaşlığını lise muhabbeti ile geçirme şu güzel ömrünü dil öğren, felsefe oku kimse için değil ortam için değil kendin için yap; ama yok kafalar düz ,hayatlar boş, diploma bedava...

-Okulu mu merak ediyosun kötü arkadaşım imkanlar kısıtlı doğrudur. Okula geldiğimde hangarları değerlendirmek için mi üniversite açmışlar acaba diye düşündüm başta. Kötü yönetiliyor doğrudur ama hangi üniversite bağımsız şekilde karar alabiliyor sen de biliyorsun. Kaldı ki üniversite çok kötü günlerden geçti soruşturmalar geçti. Bu konuda bilgim pek yok ama yeni açılan bir üniversite olduğunu düşünürsek altından kalkmak kolay iş değil. Ama ilk açıldığında tek binası vardı bu okulun doblo kadar araçla öğrenci taşıyolardı. Şimdi ringler çok kullanışlı olmasa da idare eder onun dışında, 20dk içinde trenle sıhhiyeden okuldasın dert etme. Şuan kütüphanesi binaları her şeyi süper olmasa da idare eder, sadece beyin yok üniversitede.O çok özendiğin ODTÜ yü o hale getiren öğrenci işlerindeki dayılar değil içindeki öğrenciler.

-Hocaları mı merak ediyosun prof arama pek ama kötü diyebileceğin hoca sayısı bir elin parmaklarını geçmez çoğu iyi üniversitelerden mezundur. Sorduğun soruya cevap alırsın, ortaya bi iş koyarsan destek de alırsın. Öğrenciler gibi hocalar da sıkıldı bu lise kafasından, sen karşılarına geçip iki mantıklı laf ettiğinde yüzleri değişiyor gözlerinin içi gülüyor seninle arkadaş olmak için çalışıyor bak bunu her yerde bulamassın işte. Doçent hocanla karşılıklı sigaranı içip siyaset konuşabilir bir hale gelirsin şaşarsın. Ama hayatında bir makaleyi bile baştan sona okumamış projesini gidip başkasına yaptırmış össde iki tane matematik sorusu çözememiş adam gelir o hocalara laf eder. Rapor yazmayı bilmez hocaya mail atmayı bilmez. Sen ne kadar isteklisin arkadaşım kendini geliştirmeye bunu düşün sen. Adam hala iş garantisi diyor be akılsız sana bunu dediklerinde sen inandın mı? Bilgine kendine geliştirmene bağlı o iş konusu.

-Son olarak okul süper değil ama arkadaşım burayı okuyorsan sen de süper bi başarı gösterememişsin demektir. Ya tekrar deneyeceksin ya da elindeki seçenekleri değerlendireceksin. Ben iyi de diyemem kötü de diyemem. Ama bu sosyal platformlara gelip de meslek lisesi muhabbeti yapan arkadaşlara itibar gösterme diye yazdım bu yazıyı.

Düzenleme: Paragrafların arasına boşluklar koyayım da daha rahat okuyun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meteormta -- 7 Temmuz 2015; 23:16:06 >

• up up uçak müh. okuyanlar yardımcı olur mu eğitim nasıl ?
  • Öncelikle Merhaba arkadaşlar, Türk Hava Kurumu Sivil Havacılık ve Kabin Hizmt. ÖnLisans(Ücretli/Ankara,İzmir) yazan varmı?
    Yazan ve yerleşeceklerinden emin olan arkadaşlar belirtin ki yurt kapsamında görüşelim.

Samimiyetimden şüphe edenlere fotoğraf almak istedim, belirtilir.
     #Türk Hava Kurumu Üniversitesi# #S.S.S#

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faithwall -- 11 Temmuz 2015; 16:37:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aerodynamics

up up uçak müh. okuyanlar yardımcı olur mu eğitim nasıl ?

Dostum aynı soru defalarca soruldu, defalarca cevaplandı. Lütfen konuyu inceleyip konu da yoksa öyle sorun sorularınızı.
  • faithwall F kullanıcısına yanıt
    Facebooktan THKU'nun öğrenci gruplarına bir bak dostum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu Baltalayan Balta kullanıcısına yanıt
    havacılık işletme
  • Tam burs kazanınca lisans parası isteniyormu venisteniyorsa ne kadar?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batuhan190713 B kullanıcısına yanıt
    Hayır istenmiyor
  • Bir sorum vardida hazirligi yurtdışında yapabilme imkanim var mi ve thk icin denkligi oluyor mu? Genel ucretler konusunda bilginiz varsa bilgilendirirseniz sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: caon21

Bir sorum vardida hazirligi yurtdışında yapabilme imkanim var mi ve thk icin denkligi oluyor mu? Genel ucretler konusunda bilginiz varsa bilgilendirirseniz sevinirim.

Okulu 1 sene dondurup yurtdışında eğitimini alırsın. Daha sonra sene başında gelip thkü nün yaptığı yeterlilik sınavına girersin. Yurtdışında aldığın eğitimle çok zorlanmadan geçersin diye düşünüyorum.

• Peki genel olarak zorluğu nasil hazirlik muafiyet sınavının?

• José kullanıcısına yanıt
    merhaba ben fen lisesi son sınıf öğrencisiyim ve thk pilotaj istiyorum fakat burslu da burssuz da okusan her sene 25 bin lira gibi bi para veriyormuşsun gibi bir şey duydum cevap verirsen çok sevinirim
  • THK pişmanlıktır, kabuslarınızın ötesindedir. Burada okuyan arkadaşların Allah yardımcısı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaburgaspor -- 4 Ocak 2016; 3:46:55 >
  • Benim anlamadığım şimdi thk pilotaj mezunu oldun yüksek lisans vs şeyler yazmış arkadaşlar şimdi yüksek lisans yapmadan pilot olamıyor musun pilotaj mezunu olsam bile o 100.000$ lık iş garantili yüksek lisans kursuna mı girmek zorundayım yoksa yüksek lisansı üniversite üzerinden mi yapacaksın,teşekkürler

• Benim sorum şudur. 4 yıl pilotaj okumak ve özel uçuş okullarina gitmek ayni kapiya mi cikiyor? Ayni kapiya cikiyosa niye ben 4 yil okiyim ki?
    Bir de benim bu sene gerçekçi hedefim ilk 30 binde olmak. Sizce 4 thk nin 4 yillik bolumune mi gidiyim. Yoksa puanimi heba etmeyip guzel bi muhendislik yazip ardindan universite bitince ucus okuluna kaydolup pilot olmami mi onerirsiniz

• Merhaba
    Ben bu sene burslu olarak pilotaj bolumunu yazmak istiyorum bikac sorum olacak
    1-saglik testi ne zaman yapiliyor ?
    2- mesela sagliktan elendik o sene icinde yeniden tercih yapabiliyor muyuz ?
    3-kaptan pilot olabiliyormuyuz nasıl oluruz ?
    4- benim gozde 1.5 miyop var bu sıkıntı olurmu?
    5- son olarak askeriye gibi mulakatlari varmıdır varsa nelerdir?
    TEŞEKKÜR EDERİM

• quote:

Orijinalden alıntı: abdullah.51

Merhaba
    Ben bu sene burslu olarak pilotaj bolumunu yazmak istiyorum bikac sorum olacak
    1-saglik testi ne zaman yapiliyor ?
    2- mesela sagliktan elendik o sene icinde yeniden tercih yapabiliyor muyuz ?
    3-kaptan pilot olabiliyormuyuz nasıl oluruz ?
    4- benim gozde 1.5 miyop var bu sıkıntı olurmu?
    5- son olarak askeriye gibi mulakatlari varmıdır varsa nelerdir?
    TEŞEKKÜR EDERİM

Kısaca cevap vereyim , başka ihtimal varsa burayı kazanma.

Pilotaj ile ilgili sorularının cevabını bilmiyorum malesef, ancak seneye okulun öğrenci almama ihtimali var mali sıkıntılar yüzünden. Bu yüzden kesin olarak araştırmadan birşeyler yapmamanı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: José

Türk Hava Kurumu Üniversitesi öğrencisi olarak aklınıza gelebilecek her türlü soruyu cevaplayabilirim okulla ilgili. Yardımcı olabilirsem ne mutlu bana

Uçak mühendisliği %50 burslu yazmaya düşünüyorum önerirmisiniz.

Avantajları dezavantajları nelerdir
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.