Şimdi Ara

Türk Hava Kurumu Üniversitesi !! Yazanlara Gelsin.. (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
6
Favori
24.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dogru soyluyosun bakalım hakkımızda hayırlısı sagol kardesm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bıde bısey daha sormak ıstıyorum ankarada bu yıl ted unıverstesı acılmıs onunda muhendıslık programlarını tam burslu olarak turk hava kurumunun altına yazdım, bılgınız var mıdır ona da talep boyle cok mudur?

• quote:

Orijinalden alıntı: cetın75

bıde bısey daha sormak ıstıyorum ankarada bu yıl ted unıverstesı acılmıs onunda muhendıslık programlarını tam burslu olarak turk hava kurumunun altına yazdım, bılgınız var mıdır ona da talep boyle cok mudur?

valla benim bildiğim bursu kesiyor o yüzden talep az olur ama yinede belli olmaz tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cetın75

bıde bısey daha sormak ıstıyorum ankarada bu yıl ted unıverstesı acılmıs onunda muhendıslık programlarını tam burslu olarak turk hava kurumunun altına yazdım, bılgınız var mıdır ona da talep boyle cok mudur?

ben 16k'yim. yazicaktim ted'i ama burs sadece yarim dönem uzuyormus riske etmek istemedim

• 30 bininciyim sizce gelme ihtimali nedir tam burslu thk uçak mühendisliği ???
  • valla 18 bınncı olanlar bıle yazmıs hem burslusunu hem paralısını zor gozukuyor ama bellıde olmaz hayrlısı olsun

• uçak mühendisliği dışında aşırı ilgi gören bir bölümde yok ama bence yinede 45k dan aşağı olmaz çünkü çok kişi yazmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Benden1filmizle

30 bininciyim sizce gelme ihtimali nedir tam burslu thk uçak mühendisliği ???

çok küçük de olsa gelme ihtimali var... kardeş sen diğer bölümleri yazdınmı makina ee mekatronik uzay falan
  • madem bayramdan sonra açıklanacak o zaman bu konu yukarda kalmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: iskobicik

madem bayramdan sonra açıklanacak o zaman bu konu yukarda kalmalı

• kesın bayramdan sonraya mı kalacakmıs bı acıklayamadılar su sonucları ya ben 60 bınle thk ee makına arkasında ted muhendıslık arkasınada atılım ee yazdım acıkta kalır mıyım acaba

• 41000 uçak yarı tutmadı :(

• TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)
    HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
    UÇAK MÜHENDİSLİĞİ :)) Hayırlı olsunb :)
  • Ben öss sınavında 10bininci olmuştum tercihte ilk sıralara odtü itü havacılık yazmıştım ama tutmadı :) THK'nın tam burslu uçak mühendisliği tuttu puanım 487 idi.(tavan zaten 488miş uçak mühendisliği için)taban puan ise 477 tam burslu galiba 17-18bin ile kapattı(yada daha önde). Giren arkadaşlarımı tebrik ederim herkese hayırlı olsun :)
  • Slm arkadaşlar bişey merak ediyorumda bilen varsa cevaplasın odtü sitesinde uzay ve havacılık yazıyor uçak mühendisliği yazmıyor ama itü ve thk ünilerinde uçak mühendisliği yazıyor odtü uçak mühendisliği varmı giren öğrenci uçaktan mı mezun oluyor yok uzay ve havacılıktanmı çünkü bana göre uçak mühendisliğiyle uzay ve havacılık ayrı şeyler bi şey daha Türk Hava Kurumu vakıf üniversitesi yani özel tam burslu uçak mühendisliği kazanan öğrenci 4 yıl boyunca alacağı eğitimde tam burslu olsa ödeme yaparmı bilen varsa ayrıntılı bir şekilde yazarsa sevinirim kafam karıştı her kes bir şey söylüyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erman Türkoğlu

Slm arkadaşlar bişey merak ediyorumda bilen varsa cevaplasın odtü sitesinde uzay ve havacılık yazıyor uçak mühendisliği yazmıyor ama itü ve thk ünilerinde uçak mühendisliği yazıyor odtü uçak mühendisliği varmı giren öğrenci uçaktan mı mezun oluyor yok uzay ve havacılıktanmı çünkü bana göre uçak mühendisliğiyle uzay ve havacılık ayrı şeyler bi şey daha Türk Hava Kurumu vakıf üniversitesi yani özel tam burslu uçak mühendisliği kazanan öğrenci 4 yıl boyunca alacağı eğitimde tam burslu olsa ödeme yaparmı bilen varsa ayrıntılı bir şekilde yazarsa sevinirim kafam karıştı her kes bir şey söylüyor...

Uçak Mühendisliği, Uzay Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümleri %85 hemen hemen aynı bölümlerdir. Aralarında toplasan 5-6 tane farklı ders bulunur ki bunlar seni piyasada birbirinden ayırmaz. Mezunları aynı sektörde çalışır ve bu bölümden mezun olanlar bir çeşit gelişmiş makina mühendisidir aslında. Genel anlamda ilgi alanları hava ve uzay ortamında hareket eden araçlardır (roket, uydu, uçak, helikopter vs..) Bu araçlar ile ilgili bölüm derslerini almadan evvel temel makina mühendisliği dersleri alınır (termodinamik, mukavemet1-2, ısı geçişi, statik, dinamik, makina elemanları tasarımı, akışkanlar mekaniği, malzeme bilimi ve teknik resim gibi). Özetle olay budur. Sorusu olan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aerosoldreams -- 25 Nisan 2013; 3:10:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aerosoldreams

quote:

Slm arkadaşlar bişey merak ediyorumda bilen varsa cevaplasın odtü sitesinde uzay ve havacılık yazıyor uçak mühendisliği yazmıyor ama itü ve thk ünilerinde uçak mühendisliği yazıyor odtü uçak mühendisliği varmı giren öğrenci uçaktan mı mezun oluyor yok uzay ve havacılıktanmı çünkü bana göre uçak mühendisliğiyle uzay ve havacılık ayrı şeyler bi şey daha Türk Hava Kurumu vakıf üniversitesi yani özel tam burslu uçak mühendisliği kazanan öğrenci 4 yıl boyunca alacağı eğitimde tam burslu olsa ödeme yaparmı bilen varsa ayrıntılı bir şekilde yazarsa sevinirim kafam karıştı her kes bir şey söylüyor...

Uçak Mühendisliği, Uzay Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümleri %85 hemen hemen aynı bölümlerdir. Aralarında toplasan 5-6 tane farklı ders bulunur ki bunlar seni piyasada birbirinden ayırmaz. Mezunları aynı sektörde çalışır ve bu bölümden mezun olanlar bir çeşit gelişmiş makina mühendisidir aslında. Genel anlamda ilgi alanları hava ve uzay ortamında hareket eden araçlardır (roket, uydu, uçak, helikopter vs..) Bu araçlar ile ilgili bölüm derslerini almadan evvel temel makina mühendisliği dersleri alınır (termodinamik, mukavemet1-2, ısı geçişi, statik, dinamik, makina elemanları tasarımı, akışkanlar mekaniği, malzeme bilimi ve teknik resim gibi). Özetle olay budur. Sorusu olan?

peki maaş ları nasıl uzay ve havacılık mı çok kazanır yoksa uçak mühendisliğimi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aerosoldreams

quote:

peki maaş ları nasıl uzay ve havacılık mı çok kazanır yoksa uçak mühendisliğimi

Çalıştığın sektöre göre değişir. Takdir edersin ki roketsandaki uçak mühendisi ile thy deki uzay mühendisi aynı maaşı almaz. Savunma sanayii sektöründeki kurumsal şirketlerin başlangıç maaşları dolgundur+diğer bosh, arçelik ve ford otosan gibi kurumsal olan şirketlerde de güzel ve tatmin edici maaşlarla işe başlanabilir. İş sıkıntısı yok denecek kadar azdır. Bölümün hakkını vererek okuyan kişi iş bulmada sıkıntı çekmez ;)

• arkadaşlar thk makine mühendisliği nasıldır bilgi verebilir misiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: frknksy

arkadaşlar thk makine mühendisliği nasıldır bilgi verebilir misiniz ?

varsa bılgısı olan cevaplarsa okulun avantajlarını dezavantajlarını yenı bı unıversıte olduğu ıçın bıraz tereddut var
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.