Şimdi Ara

Türk Hava Kuvvetleri 98 Yaşında...! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
7.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bir f-16 ile f-35 i vurmak ne kadar mümkün sizce?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mac2cryme

bir f-16 ile f-35 i vurmak ne kadar mümkün sizce?

f-35 ihalesinde bized varız...zaten orta gövdesi burda üretiliyor...bi bok bilmeden konuşuyosun...illa bok atacan demi orduya...

• quote:

oldukça mümkün.

• İstikbal göklerdedir.
    K.ATATÜRK
  • quote:

Orjinalden alıntı: Khán

quote:

f-35 ihalesinde bized varız...zaten orta gövdesi burda üretiliyor...bi bok bilmeden konuşuyosun...illa bok atacan demi orduya...

ne bok atıcam kardeşim benimki sadece soruydu. cevap vereceksen ver vermiyeceksen kalabalık etme

@temptations biraz açıklarmısın? yeni nesil uçaklar daha üstün değilmidir sence, uçaklarla aram pek iyi değildir ama merak ettiğim bir konuydu kendisi

• Bildiğim kadarıyla bu savaş uçağı işinde pilotların kabiliyeti daha önemli
  • Konu madem uçaklar, havacılık, tarihle alakalı; M.Kemal'in bir uçak kazasında hayatını kaybetmekten nasıl şans eseri kurtulduğunu anlatmak isterim.

M.Kemal gezilerini hep gemi, tren yahut otomobillerle yapmıştır. Peki ama neden?
    Bu soruya kendisi, şu şekilde cevap verir:

'1910 yılıydı, Ali Rıza Paşa ile Fransa'daki Picardy Manevraları'na davet edilmiştik.Manevra sonunda, daha çocukluk çağında diyebileceğimiz uçaklarla gösteriler yapıldı.Bundan sonra manevraya katılan yapancı subaylardan isteyenlerin bu uçaklara bindirileceği bildirildi.Ben de hemen uçaklardan birine doğru yöneliyordum ki Ali Rıza Paşa bileğimden tuttu ; "bilmediğin aş ya karın ağrıtır, ya baş" diye beni uyardı.Uçağa benim yerime başka bir ülkeden bir subay bindi.Bu uçak, havada bir dönüş yaptıktan sonra düşüp yere çakıldı.Ölümden kurtulmuştum."

Bu sözlerini Cumhuriyetin 11. yıldönümü şerefine, Ankara'da Orduevi'nde yapılan kutlama sırasında sarf etmiştir. Verilen resepsiyona Cumhurbaşkanı Atatürk'te gelmişti. Salonda konuk olarak Irak Hava Kuvvetleri'ne bağlı subaylarda vardı. Ata o gece, havacı subaylarla uzun uzun sohbetler yaptı ve onlara bu hatırasını nakletti.

Fransa'da 1910 yılında yapılan Picardy manevralarında, M. Kemal ve Ali Rıza Paşa.
    Ayrıca toplu olarak çekilinen resimde, orta sırada en solda poz vermektedir.

Türk Hava Kuvvetleri 98 Yaşında...!

• konuyu açan arkadaş, meraktan soruyorum, tsk ya da hava kuvvetlerinde görevli misiniz? ya da bu konuda bilginiz olmasını gerektiren özel bir konumda mısınız?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yazat

Konu madem uçaklar, havacılık, tarihle alakalı; M.Kemal'in bir uçak kazasında hayatını kaybetmekten nasıl şans eseri kurtulduğunu anlatmak isterim.

M.Kemal gezilerini hep gemi, tren yahut otomobillerle yapmıştır. Peki ama neden?
    Bu soruya kendisi, şu şekilde cevap verir:

'1910 yılıydı, Ali Rıza Paşa ile Fransa'daki Picardy Manevraları'na davet edilmiştik.Manevra sonunda, daha çocukluk çağında diyebileceğimiz uçaklarla gösteriler yapıldı.Bundan sonra manevraya katılan yapancı subaylardan isteyenlerin bu uçaklara bindirileceği bildirildi.Ben de hemen uçaklardan birine doğru yöneliyordum ki Ali Rıza Paşa bileğimden tuttu ; "bilmediğin aş ya karın ağrıtır, ya baş" diye beni uyardı.Uçağa benim yerime başka bir ülkeden bir subay bindi.Bu uçak, havada bir dönüş yaptıktan sonra düşüp yere çakıldı.Ölümden kurtulmuştum."

Bu sözlerini Cumhuriyetin 11. yıldönümü şerefine, Ankara'da Orduevi'nde yapılan kutlama sırasında sarf etmiştir. Verilen resepsiyona Cumhurbaşkanı Atatürk'te gelmişti. Salonda konuk olarak Irak Hava Kuvvetleri'ne bağlı subaylarda vardı. Ata o gece, havacı subaylarla uzun uzun sohbetler yaptı ve onlara bu hatırasını nakletti.

Fransa'da 1910 yılında yapılan Picardy manevralarında, M. Kemal ve Ali Rıza Paşa.
    Ayrıca toplu olarak çekilinen resimde, orta sırada en solda poz vermektedir.

Bunu bilmiyordum.Paylaştığın için sağol.

• Ah Hava Harp Okulu yıllarım..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Khán

quote:

ne bok atıcam kardeşim benimki sadece soruydu. cevap vereceksen ver vermiyeceksen kalabalık etme

@temptations biraz açıklarmısın? yeni nesil uçaklar daha üstün değilmidir sence, uçaklarla aram pek iyi değildir ama merak ettiğim bir konuydu kendisi

F35 çok maksatlı hava üstünlüğü/avcı bombardıman uçağı olarak tasarlanmıştır.Birkısım silahlarını gövde içinde muhafaza edebilir ve yapısı nedeniyle radara yakalanmama(küçük görünme) özelliği vardır.F16 ise yine çok maksatlı bir uçaktır ancak hava-hava üstünlüğü biraz daha ön plandadır.Eğer F16 F35'i radarda göremezse vay haline eğer görürse biraz pilot kabiliyetine biraz da manevra kabiliyetine kalır iş.Tabi ki arada 25-30 yıllık nesil farkı var.F35 gerek mühimatları gerek uçuş aviyonikleri ile tartışılmaz dünyanın en modern savaş uçaklarından biri olacak.

• quote:

Orjinalden alıntı: remus

İstikbal göklerdedir.
    K.ATATÜRK

Ozon tabakasındaki delikten düştü
  • Allah Türk Hava sahasında düşmanlarımızın uçaklarını uçurtmasın.
  • iyi para dağıtmışız abd ve avrupaya
  • quote:

Orjinalden alıntı: ottocu

iyi para dağıtmışız abd ve avrupaya

Doğru söylüyorsun keşke kendimiz yapsaydık uçakları ama napıcan bu gerekli birşey yapamasanda alıcan

• quote:

Orjinalden alıntı: ottocu

iyi para dağıtmışız abd ve avrupaya

kendin yapamıyosan alırsın bu kadar basit

• gereksiz f16 alımı kanatimce 1 f16 1 üniversite kurulur
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.